!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

NeoMaN
TÁP

dardevil
Tudna segíteni valaki?

Az alábbi linkeket hogyan tudnám abc sorrendbe rendezni ?
Elõre is Köszönöm !

<A HREF="http://www.image-dream.com/up/113303332láda.jpg" TARGET=_fnew>2 nap a völgyben</A>
<A HREF="http://www.image-dream.com/up/1133033455baba.jpg" TARGET=_fnew>2 tuszközött</A>
<A HREF="http://www.image-dream.com/up/113303383apa.jpg" TARGET=_fnew>4 esküvõ és egy temetés</A>
<A HREF="http://www.image-dream.com/up/1133034058segítség.jpg"

ffxi
HELP! Azt csinálja monitorom állandóan(minden 10percben), hogy kikapcsol+a LED is kialszik és nem villog nem ég. Csak

a konektor ki és be segít rajta, nem állapot. Sõt vmi monitor mûveletnél is csinálja ezt, pl. azok kattogásoknál. Aki

tud vmit errõl kérem segíccsen. Köszi a kedves segícséget!

Fákjúal!

[NST]Cifu
Esetleg Alt-Tab esetén nyomj egy Alt+CTRL+Del kombót, és nézd meg pontosan melyik program is zabálja a procit.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

NeoMaN
víruskeresõ, spykeresõ, biosban load safe defaults
Ezt a 3-at ajánlom elsõre, bár a 100% procihasználat és belassulás nagyon vírusgyanús...

A procim hömérséklete játék közben 45-50 fok

NeoMaN
Jah, ez jött le a cikkeibõl is amúgy.. 😊
Egyszer még a p2-es idõben felhívtam telón (netem nem volt még) a "nagy oldman-t", mert detonatorral fagyott LX-es alaplaban a Diamond Viper TNT2-õm. Vioszont a diamond driverrel ment.
Aszongya: minek akarsz detonátort használni? Meg amúgyis, LX-es Tomato alaplapnak mind szar az AGP portja.
Mondom anyád.
Késöbb megoldottam a problémát, a VGA ment detonátorral, a Tomato tökéletesen üzemelt, és a 400-as cerka is ment benna 500-on.
Az inteles cikkein pedig (a K7 idõszak kezdetén), már csak jókat derültem...

Az alaplapdrivercsomagjában szerintem benne van a sata driver is.

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

[NST]Cifu
OFF

Ez még az õsidõkben történt, újdonság volt a Pentium PII.-es, és a csúcs az Abit BX6 alaplap. Akkoriban a PC Guru-n ment az Oldman tuningmûhely szekció, ahol a tuning alapjairól írt Oldman bácsi. Volt hírdetése is, melyben minden földi jót ígért. Elmentem hozzá, és rendeltem egy gépet, garantálta a PII 233Mhz-es procit 300Mhz-en, kértem hozzá házat tápostól, alaplapot (Abit BX6), 256Mbyte ramot, és kérdeztem, hogy kellhet-e valami más (vinyó, CD-rom, billentyûzet és egér volt a Pentium Pro gépembõl, plusz monitor is adott volt). A válasz nemleges volt, ezután én pár nap múlva jelentkeztem a gépemért. Minden faja, kész, stb. kifizettem. Hazavittem. Szépen átpakoltam a cuccokat az új házba. Majd összekötöm a cuccokat, és már a végén járok, amikor szembesülök a csodával: a billentyûzetemet nem tudom bedugni. Akkor jelent meg a PS/2, és ugye a régi hagyományos keyboard dugóval semmit sem lehetett kezdeni (hál istennek az egér serial csatis volt, ott nem volt probléma). Na, telefon, mondja hogy jaaaa, igen, kell akkor egy átalakító kábel, van is neki. Oké. Iszkiri vissza Buddhapestre. Bezörrenek a belvárosba (nem tudom mondtam-e már, de imádom budapest közlekedését - csak részem ne legyen benne). Bemegyek, mondom jöttem a kábelért, oké, mondja, 5000 forint. Kicsit leesett az állam, hiszen ennyiért billentyûzetett adnak. Estefelé járt, kegyetlenül kiábrándult hangulatban voltam, hát megvettem, bár megjegyeztem, hogy ez aranyár. Vissza a meleg otthonomba, beüzemel, minden kafa... csak éppen a 300Mhz (ami tényleg be volt állítva alapból) nem stabil. Még egy átkozott Win felinstallálás sem ment, de késõbb sem sikerült csodát tennem, magyarul bebootolni bebootolt a gép 300Mhz-en, de stabilan még 266Mhz-en sem ment. Maradt az alap 233Mhz. Emiatt késõbb visszamentem reklamálni, ahol azt a választ kaptam, hogy sajnos van ilyen.

Végeredmény: áron felül (mert azért hát én tuninggépet kértem...) vettem egy teljesen hétköznapi gépet (a procin gyári hûtés volt, stb.), amit bárhol máshol is megvehettem volna. Nem figyelmeztett a PS/2 gondra (akkoriban még nem is gondoltam a netre, csak utána pár hónappal vettem egy 56k-s modemet). Ezen túl mikor látta, hogy kiszolgáltatott helyzetben vagyok a billentyûzet gond miatt, pofátlan magas áron képes volt eladni egy átkozott PS/2-es átalakítót (ami amúgy akkoriban más boltokban max. 1200 forint körüli áron már beszerezhetõ, vagy rendelhetõ volt). Szóval lekapott a 10 körmömrõl, és végülis én vagyok a hülye, mert hagytam magam becsapni. Hiába, naiv voltam. Mindegy, azóta felé sem néztem, és nem is ajánlom senkinek. A hírek szerint (pl. HWSW fórum) azóta sem változott az üzleti magatartása.

A másik csoda képessége, hogy valami iszonyatos AMD gyûlölet fûti, vagy az INTEL pénzeli, én nem tudom. De csak és kizárólag Intelekkel foglalkozik, csak róluk írt és pár éve (az AthlonXP-k jó teljesítménye miatt ekkor kezdett az AMD egyre jobban csengõ név lenni) szabályos kirohanásokat intézett az AMD ellen, mondván, hogy ne akarjon ilyen témába beleszólni olyan, aki csak állítólag ismer valakit, akinek az ismerõse már látott Pentium processzort. Az volt a vesszõparipája, hogy az AMD-k azok iszonyatosan melegedõ, tuningolhatattlan, könnyen leégõ vackok.
Ezzel kapcsolatos hozzáállása sem változott, legalábbis kb. másfél-két éve még ez volt, ami csak annak fényében volt megmosolyogtató, hogy akkoriban volt a Barton magos AthlonXP procik üstökösszerû szereplése, és boldog-boldogtalan húzta az NF7-esében a 2500+-os prociját...

Hello!
Nem tud nekem valaki segíteni honnan tudok asus a7v600 alaplaphoz sata vezérlõ progit leszedni.Telepítéskor nem ismeri fel a vinyót és kéri a lemezt.Elõre is kössz.

Viktorr
Hali
Megtudja mondani valaki hogy kiszeretném írni a Pite 4-et avi-ban és azt nem játsza le az asztali dvd lejátszó(Néróval írtam adat cd-ben és újraírhatóra)!
miért van ez?

NeoMaN
mivolt oldmannal?

[NST]Cifu
-Szigorúan személyes vélemény: lehetõleg kerüld Oldmant. Több okból, de a lényeg, hogy anno én is jól megjártam vele. 😊
-Milyen 400 Wattos tápod van?
-A proci hõmérsékletrõl nem írtál semmit. A P4-ekben olyan hõvédelem van, amely a proci sebességét veszi vissza, ha túlmelegszik. Tehát ez is lehet a galiba. Elõször is nézd meg, megy-e rendesen a hûtõventi. Második körben ha a hûtõ maga csodásnak is néz ki, szedd le, takarísd le a régi hõvezetõ paszta maradékát, és pasztázd újra. Ha belefér, esetleg végy egy új CPU hûtõt.

hát hallod jó bonyolult a helyzet...
az alapján amit leírtál az ikszpé lehet a hibás, és most hogy mondod...

"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"

KeKKSZike
Szerintem ezt rossz helyre írtad! 😉

Maffiozo nick: LoSA (22124), lvl: 12

forza milan
Heelp!Namo webeditor 5-telszerksztek honlapot!Saját gombot csináltam,de ugye az 2 képböl áll,ás ugye csak egyet lehet linkelni!Ésnem jelenik mega gombaz oldalon!Help plz!

1. Sopronit cseréld le Heinekenre
2. Azt hiszem a tápod is cserélned kellene egy megbízható minõségû erõsebbre
3. Persze lehet, hogy tévedek, de azért iszom mégegyet.

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

Szóval Oldman 1.5 éve összehozott egy gépet nekem 2.4 alap procit huzott 3Gra.
egy abit IS7 Alaplapban 512 rammal 400 táppal és egy 5700fx VGa-val.
akkor a volt:Cpu:1.5750
ram 2.8V
Agp volt 1.55

Ezzel nem is volt gond ugy 1 évig ment szépen a gép rendesen 3g-n,gondoltam egyet ideje fejleszteni egy VGA kártyát vettem bele egy Gf 6800Gt (inno3d)
beletettem (de a voltokat nem mertem bántani hagytam ugy ahogy volt) ezzel a kártyával toltam a (world of warcraft-ot stb) ,Már akkor éreztem valamit a játékoknál hogy nem stimmel valami be be lasult a gép néha gondoltam hogy driver hiba lehet-e és gyanakodtam hogy túlmelegedhet-e proci stb. hát procit lejebb vettem drivert kicseréltem semmi sokáig nem törödtem vele. és a mult héten ugye jöttek ujabb és ujabb játékok (NFS,Fear,és tovább-ra is a wow) na gondoltam kiprobálom öket hát itt véképp kaput (inditottam a játékokat 10-20 perc után lassulás 30-20-10-5 Fps----kifagyás kép mint a mátrix (na,mondom mi lehet,(((((Akkor gondolkodjunk ittam egy sopronit))))) és megnéztem a VGA milyen meleg lehet (progival.huhuhuhu 130fok 120fok volt maglassulás következett be. EKKOR MÉG MINDIG ALAP VOLTON VOLT MINDEN
Ez ugy 1 hete történt akkor döntöttem hogy hütöt kelle vennem a VGA-ra vettem egy Zalman vf700 cu-t régi le uj fel gép idul tök jol müködik inditottam a NFS-t 1200.1024 max minden nem szaggat hütés 50 fok stabilan szupi.
De akkor mondom megnézem a wow-ot inditok tök jol megy 10 percig onnantol kezve fps 20-10 stb ideg szét-szakitotta a fejem ALT TAB CPU kihasználtság 97% mi az isten hát nem fut a háttérbrn semmi mondtam én akkor mi lehet (VGA Driver csere,friss alaplap driver csere,procit lejebb vettem semmi,és akkor kezdtem el játszadozni a voltal Agp fölvittem egészen 1.65 ig,és akkor is 10 perc játék után 70 fps-röl lement 10 ig utánna megtelt a CPu és kész,de ha kicsit vártam kint a windowsba utánna visszamentem a játékba akkor jo volt,de 10 min után megint megtelet a cpu és füst ez sem volt jo hát akkor mi lehet. mikor ezeket probáltam 2.5 re visszavettem a procit és a volt 1.5750.volt.

Az én sejtésem:
---Lehet hogy az új hütés csinálja a galibát,de miért amikor tuti jol müködik 50 foknál megáll nem engedi tovább melegedni. Vagy nem kap elég voltot a VGA de felvittem 1.55 röl 1.65 re és nem jo igy se!!!

---1 hónapos SP2Xp csinálja a fesztivált? nemtudom telepitsem ujra?

--- Igyak meg még 1 Spronit hátha eszembe jut mi lehet a baj?

Aki tud segítsen: THX

üdv:neonx

AZ MIÉRT LEHET HOGY ELINDITOK EGY JÁTÉKOT PL:WOW mászkálok a játékban 5 perc után 3 FPs CPU 95 % terhelés alatt ha kilépek a windowsba akkor visszamászik 4%ra.Ujra vissszalépek jo 5 prcik kilépek a winbe 85% és megy lessan vissza.

2.4 intel proci 2.5re huzva
1g ram

NeoMaN
ha nem érted, akkor tökmindegy...

Lefordítanád,köszi.

\"A jövő nagy csatáit a páncélosok fogják megvívni.\" Heinz Guderian a páncélosok atyja 1936

Narancs
Akkor kiemelem a számodra lényeges részeket. A proci támogatja a HT-t, és E0 steppinges. Tehát jó eséllyel alapfeszen 3.6GHz környékére húzható!

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

Mivel nem tudok angolul..................... de azért köszi.

\"A jövő nagy csatáit a páncélosok fogják megvívni.\" Heinz Guderian a páncélosok atyja 1936

Narancs
Gúgöl is ya best friend...az elsõ találat az SL7PM -re:

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

Hello
Most vettem 1 P4 3.0GHz/1M/800 SL7PM tipusú procit.
Kérdésem mit jelent ez a jelzés rajta:SL7PM
Elõre is köszi a válaszokat

Megtudnátok mondani hogy geforce 6800 nál mennyi a kritikus hõ fok?

Intel Pentium 3.0Ghz Abit ic-7 G, Geforce 6800, 512 Ram [nem sokáig]

hmhm
bõvült a konfigom, így most 2*512 +256 ram van benne, megy szépen, duál is.
Az lenne a kérdésem, hogy tippeket tudtok adni hogy mit célszerû átállítani memória kezeléssel kapcsolatosan, hogy a rendszer sebessége kicsit nõjön?

swap - cache beállításokra gondolok..

{ V Á Á } silkroad: lvl 11

Bullet
Start menû/Programok/Kellékek/Rendszereszközök/Rendszervisszaállítás ha jól emlékszem.

Banyapapa
ja, ha nincs má hely azokon a helyeken akkor "csöcs"😛

és hova teszem a dvd-et?😊))

\"...Sanyi...Sanyikám...paci óóó, hát ez megdöglött...\"

Banyapapa
sztm ebbe a állapotba a cd-dvd cumok helyére kell csavarozni.

és ezután hogy férbe a helyére?

Mondjuk ezzel.
Ez nem csak halkítja a vinyódat,de hûti is.
Zalman 2HC2
Ára úgy 5000-6000ft körül leledzik.

hello. lenne egy érdekes kérdésem: két satás vinyó van egy gépben, ha megy mind a kettõ akkor rezonancia miatt "morog a ház", ha csak az egyik vagy a másik megy akkor nem. hogy lehetne ezt a zavaró hangot megszüntetni? thx

KeKKSZike
Ezt hol tudom megtenni?

Mert azt próbáltam, hogy... Vezérlõpult,Rendszer,Eszközkezelõ majd rákattintottam a videókártyára és nyomtam egy olyat, hogy visszaállítás, de ott kérte tõlem a videó kártya CDjét, de hát azt kérheti! 😄

Bullet
Ha winXP van a gépen akkor állísd vissza egy korábbi állapotra a rendszert a rendszervisszaállítással.

Zoltanoo
Köszi, ha az alaplap lenne hibás kicsit morcos lennék mert már a 2. alaplapom rossz sorban. A memóriacsere jó 5let, habár azok is újak, de egy próbát megér.

Nincs erre valami program ami teszteli õket?
hmhm
amennyit most tököltél vele már túllenél az újratelepítésen..

KeKKSZike
Én már komolyan mondom, hogy nem értem ezt az egészet... Remélem, hogy ti mostmár megmondjátok, hogy mit csináljak!

Most az a helyzet, hogy a 4.8-ast is felraktam, ami 2004/augusztusi drivert tette fel, de azzal se jó. Van egy olyan érzésem, hogy akármelyik drivert felrakhatom mostmár, akkor se fogja a videókat lejátszani. K-Lite codec csomag van fent.

De az az érdekes, hogy... Ha nincs rajta a gépen semmilyen driver, akkor meg símán lejátsza a videókat. És eddig úgy is amikor fent volt a driver, csak én hülye frissítettem és azóta nem jó! 😞 Help me, adjatok tanácsot! 😄 De WINDOWS reinstallról nem akarok hallani! 😄

KeKKSZike
Ha ezután se jó, akkor megnézem a 3.7et!!

KeKKSZike
Ez sajnos nem mûködött... Most megpróbálom a 4.8-at, mert ha jól emlékszem, akkor régebben valami 2004 augusztusi volt fent...

hmhm
én a 3.7 et ajnánlom.

NeoMaN
NeoMaN
Hehe, most látom halott link.

NeoMaN
azt meg tudod mondani pontossan milyen kari? gyártó, tipússzám...

NeoMaN
itt válogass
Valami régebbit mindenképpen, szerintem a 4.12WHQL-t. (CCC NÉLKÜLIT!)

KeKKSZike
Mert ezekkel az "újakkal" lefagynak a videók. Eddig csak azzal mûködött, ami a a CDn van rajta, de az már nincs meg...

KeKKSZike
De milyen VGA drivert tegyek fel???

hmhm
a lentebb említett driver cleaner er írtsd le a feltelepített dolgokat ( alaplap + vga driver ), majd azokat újra..

KeKKSZike
Újlabb fejlemények!!

Szóval a PROGRAMOK TELEPÍTÉSE/TÖRLÉSE... Onnan kiszedtem az ATIS dolgokat és utána nem engedtem, hogy a Windows telepítsen bármilyen drivert is. ---> A VIDEO file-okat letudtam játszani!! (codec-eket hagytam a gépen!). Majd felraktam a Catalyst 5.2es verzióját, de ismételten rossz a helyzet, nem lehet lejátszani a videókat.