!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

APIC? biosban nem találtam ilyet... csak acpi volt..
bigapó
nam azért írtam, kikutattam volna magamtól is😊) azért köszi.

The Matrix has you...

Met
megjelenítés, GPU

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

NeoMaN
Egyébként ez tökéletesnek tûnik:
Aztán alaplapi hangkarit disabled.. és most igy néz ki:
PCI 5 : Creativ Audio PCI..
PCI 10 : Nvidia Gef4
PCI 10 : VIA REV5 vagy ujabb usb akármi...
PCI 11 : DLINK Kari ethetnet...
PCI 11 : VIA AC'97 hangvezérlõ...

Szerintem inkább alaplapi, hangkari, vga driver okozhatja a galibát....

bigapó
kösz a gyors választ😊) és velõs is😊))

The Matrix has you...

NeoMaN
tud

bigapó
Hi!

Hol lehet megnézni, hogy videjókártyám miket tud? értem ezalatt az olyan paramétereket, hogy pipeline-ok száma, meg ilyesmi. ezt persze a saját gépemben, mert ugye neten írhatnak bármit, az nem mindig a valóság. ilyet tud az Everest?

The Matrix has you...

NeoMaN
APIC kell enabledre nem csak ACPI

Mindegy😊
Neki jó igy😊<#zavart2>

NeoMaN
4:3-ban nem látsz mindent...

ugyanez pan&scan:

Üv!
Lenn egy kis gondom.Pontosabban nem is nekem hanem egy haveromnak.A gond a következõ:
Van egy C-Media hangkártyája ami win2000 alatt tökéletesen szólt feltette az Xp-t az alatt meg sem szólalt.Bevitte egy szervizbe ahol nem csinltak vele semmit csak összedugták és szólt.Én is megnéztem jól van összedugva, beállítások is jók és a srácnál otthon még sem szól.Mi lehet a baj,van valakinek valami ötlette?
Milyen VGA drivert használsz?

egyéb ötlet?

Nem javult a helyzet.. (nv4_mini.sys) kékhalál..😞
Nos.. amennyi változást én látok, az az, h pci5-rõl pci10-re tette az USBs dolgot... a video kártya mellé..
köszönöm..
install, aztán rr gondolom.. majd irom mik a fejlemények
sztem nincs..
azt hol tudom frissiteni, ill. eszközkezelõben merre, processzor?
bios update az volt.. 2003-as, a legfrisseb 😄
A legújjab via chipset driver fönt van a gépeden?

Epox 8kta3l - AMD Athlon 2000+
3*256mb sdram..
ez egy régi gép, ettõl függetlenül elszeretném érni h stabilul menjen, mert karácsonykor tuladnék rajta, addig meg még eljátszogatnék rajta
milyen alaplapod van??
És milyen chipset ?

Remek...
akkor irom:
pci 5 : creativ audio pci
pci 5 : via rev 5 vagy ujabb usb...
pci 10 : nvidia gef4..
pci 11 : dlink ethernet kari
pci 11 : via ac97 hengvezérlõ..

szóval elviekben video kari nem ütközik, viszont hibaüzenetben benne volt nv4_mini.sys
BIOSban elvileg tiltva van (amennyiben disabled ac'97 azt jelenti...😊
Most igy néz ki..
#13312 itt azt írtad hogy letiltottad az alaplapi hangkarit és ott már nem volt ütközés..

pci-ost..
De eszközkezelõbe tiltottam alaplapit... de még elõtte biosban is disabledre raktam ac'97-et..
Igen érdekes volt,hogy van pci-os hangkártyád,és alaplapi,és mindkettõ egyszerre ment.
Melyiket használod?

Jójó.. látom én h ütköznek, mint én a Fabia-val, de az más sztori..
Hogy tom rendbe rakni, hogy faggyon meg miközbe foci managerest játszom! 😄
Rátapintottál a kirívó problémára...😄

"Aztán alaplapi hangkarit disabled.. és most igy néz ki:
PCI 11 : VIA AC'97 hangvezérlõ..."
bigapó
hát mondjuk eleve a videókártya és a hangkártya is azon van...
ez már ütközés😊

The Matrix has you...

A 11-es IRQ csatornán túl sok eszköz osztozik.
lehet ez a baj.

DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
ezzel üzenettel fagyogatok ki.. nv4.mini.sys-t szokta megjelölni "technikai inoként"

Acpi - enabled (biosban)
erre ez volt a felállás:

Aztán alaplapi hangkarit disabled.. és most igy néz ki:
PCI 11 : VIA AC'97 hangvezérlõ...

USBt hangot tiltottam eszközkezelõben.. de sokat nem javitott..
Állítólag sokkal több irqnak kéne lennie ha acpi enabled..

Általában játék közben fagyok ki..:
-cs1.6: kifagyok winbe.. (ez a jobbik eset)
-FM2006: kékhalál - nv4_mini.sys megjelölve (DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL)
-nod32: virusirtó is kb 50%-nál adta meg magát...

Konfig: Epox 8kta3l - AMD Athlon 2000+ - nvidia gef4 440mx - 3*256mb sdram - ps2-es egér ill. bill., nyomtató..

Vmi ötlet esetleg?
<#email><#phone>

M@TriX
1. hogy egyszer megnézzem õket
2. neked...
3. nem ilyen összefüggésben értettem, de mind1, ok
4. idézem magam: "vagy veszek egy 4:3 és egy 16:9-es bazi nagy LCDTV-t is majd"

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

1. ki a halál akar nézni ilyen szar filmeket, mondj mostanság olyan jó filmet, amit érdemes elõvenni majd... 😊

Na de ha szarok a mai filmek,mi a fenének konvertálod át õket 4:3-ba<#nevetes1>

2. az szerintem még igencsak arrébb van mikor én majd magamnak akkora LCD TV megengedek

Elérhetõ áruak ezek a tévék,már nem luxus...<#lookaround>

3. akkor meg majd meg lehet venni az esetleges mostanság jó filmeket bagóért DVD-n, vagy valami új adathordozón

Ha most kijönne egy új formátum ami elterjedne mondjuk a CD lemez helyett,akkor az elõadók CD megjelentettett lemezei nem esnének drasztikusn.Talán egyáltalán nem esnének,lévén a CD lemez egy digitális verzió.
<#papakacsint>

4. vagy veszek egy 4:3 és egy 16:9-es bazi nagy LCDTV-t is majd 😉

Na ha megveszed,akkor elképzellek,mikor kijön egy film 16:9 es felbontásbna BlueRay formátumban,te meg 5 napon keresztül tömörítgeted a gépeden 4:3 ba😊<#wow1>

M@TriX
hozzátéve még amiket felsoroltál szerintem mindegyik márka kielégítõ, de azt jó ha tudod, hogy amelyiknek már van neve az már eáltaléában jó, és akármelyik márkából lehet hibás darab. szóval figyelj oda és kész, az Inno is jó márka és olcsó, csak mondom.
Asus-t meg ne vegyél, amilyen drága néha annyi rosszat hallok róla szóval...

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

M@TriX
valami ilyesmi lehet:
Gainward PowerPack!
Ultra/1980 TV-DVI

M@TriX
gainward? az ütõs márka, jó választás

nagyon gyorsan kellene válasz mert egy gef 6600 gt agp-s kártyát akarok venni, de semmilyen elfogadható márkában nem lehet kapni miskolcon mert elfogyott a nagykereknek is és ide nem szállítanak megrendelésre sem kivéve az asus-t ami az ára miatt nem fogy bruttó 55.000 ért. annyiért meg nem kell. van még gigabyte 48.000 ért, msi 49.000 ért, leadtech lett volna 44.000 de az még hírbõl sincs mert elkapkodták.

szóval még a decemberem szadab utána megint dolgozok, nem lesz idõm játszani, és mindenképpen akarok most venni kártyát, nem tudom hogy a gameward? / gainward márkát szabad e venni? nem tudok róla semmit.

légyszi gyors válaszokat mert még ma meg kell venni vagy másütt rendelni a drágábból

M@TriX
1. ki a halál akar nézni ilyen szar filmeket, mondj mostanság olyan jó filmet, amit érdemes elõvenni majd... 😊
2. az szerintem még igencsak arrébb van mikor én majd magamnak akkora LCD TV megengedek
3. akkor meg majd meg lehet venni az esetleges mostanság jó filmeket bagóért DVD-n, vagy valami új adathordozón 😉
4. vagy veszek egy 4:3 és egy 16:9-es bazi nagy LCDTV-t is majd 😉

640x480 felbontásban lehet hogy ok igy a 4:3.
Na de mi van az LCD televíziókkal??
Mikor majd veszel egy ilyen csodát,akkor az egész filmparkodat kidobod,mert szar 4:3 felbontásban vannak meg a filmek és élvezhetetlen a minõség?

Rash87
Igazad van 😊

Glory, Glory Man. United!

M@TriX
?, ezt nem értem, tudod vannak igények, amik néha különbözõek.
én speciel azért alakítok át pár filmet magamnak mert:
- otthon egy 70cm-es TV van a videoout végén, ami nem 16:9-es, így a 16:9-es anyagok alatt felett bazi nagy sötét hely van. ha meg szépen lenyisszantok szép nagy képernyõn lehet élvezni a filmet. ezzel nem értem mi a baj.

nézze meg TV-ben? ez a lényeg, vagy szerinted mindenkinek otthon házimozija, vagy házi mozija van? 😉
most mégegyszer átolvasva sem értem a problémádat, vagy te nem értetted Rash mit akar.

NeoMaN
szerintem meg iszonyat baromság 16:9-et 4:3-ra megcsinálni...
Az ilyen ember nézze meg TV-ben.

Rash87
Kössz,megfogom próbálni.
De azért h lehet,pmben küldd már el a msn címedet 😊)
Biztos lesz még kérdésem,és ott csak könnyeb lenne.

M@TriX
ha DVDrõl ripplesz, úgy hogy a képernyõn akarod nézni, avagy OUT-on kinyomni, akkor azért élvezhetõ minõséget lehet kihozni, csak akkor gáz a helyzet, ha már valaki lerippelte szélesvásznúval, és abból kellene alkotni.
a lényeg az, hogy úgy rippeld le, hogy 4:3 legyen az arány kb, de ha érdemes beletekergetbni ha van preview, hogy ne történjen sok dolog a képernyõn kívül. szóval néha érdemes egy kis fekete csíkot hagyni a lennt és fennt.
640x430 kb meg ilyesmi, úgytom én valami ilyesmiket szoktam összehozni ha kell.
a lényeg az, hogy a bal oldalról és a jobb oldalról "levágásokat" csinálsz, így fullscreent kapsz, igaz pár dolog elveszik szélen, de én spec inlább nagyobb képernyõt szeretem mint a kis nyamvadt csíkokat 😉
beugrott, a progi neve, az Ahead dvd ripper progival, valami ilyesmi a neve, nagyon szépen lehet dolgoni, próbálékozni kell és állítgatni, de mjad ráérzel, persze töménytelen más progi is van.

ha nem DVDrõl akarsz full screenest, akkor a Virtualdubot ajánlom, ott plhozzáadsz egy fiultert, aztán meg valami crop vagy milyen kis submenu és ott meg lehet csinálni a "bemetszéseket", természetesen az így szerzett végeredmény, erõsen függ attól, hogy milyen az alapfilm rátája. nagyon gáz is, lehet de egész jókat is ki lehet hozni...
a mérete természetesen csökken, mivel vágunk belõle, persdze e a codectõl is függ hogy mekkora lesz a végeredmény.

Rash87
De kiváncsi vagyok,mennyivel lesz szarabb 😊)

Ezért pls írd már le hogy milyen porgrammal lehet átkonvertálni,és hogyan!<#vigyor5>

egyszer már szívtam ezzel a mobil radeonnal,de most ha agyonvernek sem tudom,hogy mi volt a megoldás.
Miben nyilvánúl meg,hogy nincs feltelepítve?
Játékhoz kell,vagy mihez?

raziel.
ötlet nekem?😄

[Eydis/Marayn/Aribeth :: Neptulon]

nagyobb nem lesz,csak szarabb.
De jóval.
Ezzel nem igen érdemes foglalkozni.

Rash87
Hellosztok.

Most lehet hogy oltári nagy baromságot fogok kérdezni,de ez nagyon érdekelne 😊)

Annyi lenne a kérdésem,hogy vannak DVD filmek,aminek a képernyõfelbonátsa nem teljes,tehát 16:9es azthiszem (lehet h tévedek)...

Nah,és valamilyen programmal nem lehetne átkonvertálni valahogy a filmet úgy,hogy Full képernyõs legyen? Azthiszem 4:3-as <#pardon1>
Tudom,h így a dvd minõsége romlana,de kiváncsi vagyok,h lehet-e ilyet csinálni,és ha igen,akkor hogyan,és mivel?

És nagyobnb lesz-e ettõl a fájl?

Elõre is kössz a válaszokat!

raziel.
feltettem én de csak azt irta hogy mi a tipusa...

[Eydis/Marayn/Aribeth :: Neptulon]