!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Aztán alaplapi hangkarit disabled.. és most igy néz ki:
PCI 5 : Creativ Audio PCI..
PCI 10 : Nvidia Gef4
PCI 10 : VIA REV5 vagy ujabb usb akármi...
PCI 11 : DLINK Kari ethetnet...
PCI 11 : VIA AC'97 hangvezérlõ...
Szerintem inkább alaplapi, hangkari, vga driver okozhatja a galibát....
Hol lehet megnézni, hogy videjókártyám miket tud? értem ezalatt az olyan paramétereket, hogy pipeline-ok száma, meg ilyesmi. ezt persze a saját gépemben, mert ugye neten írhatnak bármit, az nem mindig a valóság. ilyet tud az Everest?
The Matrix has you...
Neki jó igy😊<#zavart2>#zavart2>
Lenn egy kis gondom.Pontosabban nem is nekem hanem egy haveromnak.A gond a következõ:
Van egy C-Media hangkártyája ami win2000 alatt tökéletesen szólt feltette az Xp-t az alatt meg sem szólalt.Bevitte egy szervizbe ahol nem csinltak vele semmit csak összedugták és szólt.Én is megnéztem jól van összedugva, beállítások is jók és a srácnál otthon még sem szól.Mi lehet a baj,van valakinek valami ötlette?
Nem javult a helyzet.. (nv4_mini.sys) kékhalál..😞
install, aztán rr gondolom.. majd irom mik a fejlemények
azt hol tudom frissiteni, ill. eszközkezelõben merre, processzor?
bios update az volt.. 2003-as, a legfrisseb 😄
3*256mb sdram..
ez egy régi gép, ettõl függetlenül elszeretném érni h stabilul menjen, mert karácsonykor tuladnék rajta, addig meg még eljátszogatnék rajta
És milyen chipset ?
akkor irom:
pci 5 : creativ audio pci
pci 5 : via rev 5 vagy ujabb usb...
pci 10 : nvidia gef4..
pci 11 : dlink ethernet kari
pci 11 : via ac97 hengvezérlõ..
szóval elviekben video kari nem ütközik, viszont hibaüzenetben benne volt nv4_mini.sys
Most igy néz ki..

De eszközkezelõbe tiltottam alaplapit... de még elõtte biosban is disabledre raktam ac'97-et..
Melyiket használod?
Hogy tom rendbe rakni, hogy faggyon meg miközbe foci managerest játszom! 😄
"Aztán alaplapi hangkarit disabled.. és most igy néz ki:
PCI 11 : VIA AC'97 hangvezérlõ..."
ez már ütközés😊
The Matrix has you...
lehet ez a baj.
ezzel üzenettel fagyogatok ki.. nv4.mini.sys-t szokta megjelölni "technikai inoként"
Acpi - enabled (biosban)
erre ez volt a felállás:
Aztán alaplapi hangkarit disabled.. és most igy néz ki:
PCI 11 : VIA AC'97 hangvezérlõ...
USBt hangot tiltottam eszközkezelõben.. de sokat nem javitott..
Állítólag sokkal több irqnak kéne lennie ha acpi enabled..
Általában játék közben fagyok ki..:
-cs1.6: kifagyok winbe.. (ez a jobbik eset)
-FM2006: kékhalál - nv4_mini.sys megjelölve (DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL)
-nod32: virusirtó is kb 50%-nál adta meg magát...
Konfig: Epox 8kta3l - AMD Athlon 2000+ - nvidia gef4 440mx - 3*256mb sdram - ps2-es egér ill. bill., nyomtató..
Vmi ötlet esetleg?
2. neked...
3. nem ilyen összefüggésben értettem, de mind1, ok
4. idézem magam: "vagy veszek egy 4:3 és egy 16:9-es bazi nagy LCDTV-t is majd"
..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.
Na de ha szarok a mai filmek,mi a fenének konvertálod át õket 4:3-ba<#nevetes1>#nevetes1>
2. az szerintem még igencsak arrébb van mikor én majd magamnak akkora LCD TV megengedek
Elérhetõ áruak ezek a tévék,már nem luxus...<#lookaround>#lookaround>
3. akkor meg majd meg lehet venni az esetleges mostanság jó filmeket bagóért DVD-n, vagy valami új adathordozón
Ha most kijönne egy új formátum ami elterjedne mondjuk a CD lemez helyett,akkor az elõadók CD megjelentettett lemezei nem esnének drasztikusn.Talán egyáltalán nem esnének,lévén a CD lemez egy digitális verzió.
<#papakacsint>#papakacsint>
4. vagy veszek egy 4:3 és egy 16:9-es bazi nagy LCDTV-t is majd 😉
Na ha megveszed,akkor elképzellek,mikor kijön egy film 16:9 es felbontásbna BlueRay formátumban,te meg 5 napon keresztül tömörítgeted a gépeden 4:3 ba😊<#wow1>#wow1>
Asus-t meg ne vegyél, amilyen drága néha annyi rosszat hallok róla szóval...
..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.
szóval még a decemberem szadab utána megint dolgozok, nem lesz idõm játszani, és mindenképpen akarok most venni kártyát, nem tudom hogy a gameward? / gainward márkát szabad e venni? nem tudok róla semmit.
légyszi gyors válaszokat mert még ma meg kell venni vagy másütt rendelni a drágábból
2. az szerintem még igencsak arrébb van mikor én majd magamnak akkora LCD TV megengedek
3. akkor meg majd meg lehet venni az esetleges mostanság jó filmeket bagóért DVD-n, vagy valami új adathordozón 😉
4. vagy veszek egy 4:3 és egy 16:9-es bazi nagy LCDTV-t is majd 😉
Na de mi van az LCD televíziókkal??
Mikor majd veszel egy ilyen csodát,akkor az egész filmparkodat kidobod,mert szar 4:3 felbontásban vannak meg a filmek és élvezhetetlen a minõség?
én speciel azért alakítok át pár filmet magamnak mert:
- otthon egy 70cm-es TV van a videoout végén, ami nem 16:9-es, így a 16:9-es anyagok alatt felett bazi nagy sötét hely van. ha meg szépen lenyisszantok szép nagy képernyõn lehet élvezni a filmet. ezzel nem értem mi a baj.
nézze meg TV-ben? ez a lényeg, vagy szerinted mindenkinek otthon házimozija, vagy házi mozija van? 😉
most mégegyszer átolvasva sem értem a problémádat, vagy te nem értetted Rash mit akar.
Az ilyen ember nézze meg TV-ben.
De azért h lehet,pmben küldd már el a msn címedet 😊)
Biztos lesz még kérdésem,és ott csak könnyeb lenne.
Glory, Glory Man. United!
a lényeg az, hogy úgy rippeld le, hogy 4:3 legyen az arány kb, de ha érdemes beletekergetbni ha van preview, hogy ne történjen sok dolog a képernyõn kívül. szóval néha érdemes egy kis fekete csíkot hagyni a lennt és fennt.
640x430 kb meg ilyesmi, úgytom én valami ilyesmiket szoktam összehozni ha kell.
a lényeg az, hogy a bal oldalról és a jobb oldalról "levágásokat" csinálsz, így fullscreent kapsz, igaz pár dolog elveszik szélen, de én spec inlább nagyobb képernyõt szeretem mint a kis nyamvadt csíkokat 😉
beugrott, a progi neve, az Ahead dvd ripper progival, valami ilyesmi a neve, nagyon szépen lehet dolgoni, próbálékozni kell és állítgatni, de mjad ráérzel, persze töménytelen más progi is van.
ha nem DVDrõl akarsz full screenest, akkor a Virtualdubot ajánlom, ott plhozzáadsz egy fiultert, aztán meg valami crop vagy milyen kis submenu és ott meg lehet csinálni a "bemetszéseket", természetesen az így szerzett végeredmény, erõsen függ attól, hogy milyen az alapfilm rátája. nagyon gáz is, lehet de egész jókat is ki lehet hozni...
a mérete természetesen csökken, mivel vágunk belõle, persdze e a codectõl is függ hogy mekkora lesz a végeredmény.
Ezért pls írd már le hogy milyen porgrammal lehet átkonvertálni,és hogyan!<#vigyor5>#vigyor5>
Miben nyilvánúl meg,hogy nincs feltelepítve?
Játékhoz kell,vagy mihez?
De jóval.
Ezzel nem igen érdemes foglalkozni.
Most lehet hogy oltári nagy baromságot fogok kérdezni,de ez nagyon érdekelne 😊)
Annyi lenne a kérdésem,hogy vannak DVD filmek,aminek a képernyõfelbonátsa nem teljes,tehát 16:9es azthiszem (lehet h tévedek)...
Nah,és valamilyen programmal nem lehetne átkonvertálni valahogy a filmet úgy,hogy Full képernyõs legyen? Azthiszem 4:3-as <#pardon1>#pardon1>
Tudom,h így a dvd minõsége romlana,de kiváncsi vagyok,h lehet-e ilyet csinálni,és ha igen,akkor hogyan,és mivel?
És nagyobnb lesz-e ettõl a fájl?
Elõre is kössz a válaszokat!