!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mi a megnevezese annak a kis doboznak ahova csatlakozik a tapkabel?? A problemam az, h a dobozban levo ventillator zug es amikor megall akkor egett szag szivarog ki. Tehat valoszinuleg cserelni kell csak nem tudom a megnevezeset.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Elõször is, ha az alaplapon van visszajelzõ LED, az világit-e?
Ha bekapcsolja a gépet, a ventik felpörögnek-e?
Ha bekapcsolja a gépet, akkor a gép látszólag bootol? Tehát a merevlemez, DVD-olvasó visszajelzõ ledjei villognak?
Normális esetben (ha a speaker-t rádugták) csipan egyet megfelelõ POST esetén. Ha valami gondja van, akkor különféle sípolásokkal jelzi, hogy mi a gondja.
Ha ezek egyike sem stimmel (tehát fel se pörög a venti, illetve felpörög ugyan, de a POST-ig se jut el a gép), akkor valószínûleg tápegység vagy alaplap halál.
Elõbbit úgy lehet kizárni, hogy egy másik tápegységgel megpróbáljátok a gépet életre kelteni. Utóbbi esetén jellemzõen a kondik szoktak eldurrani, érdemes ránézni az alaplapra, és ha a lenti képen láthatóhoz hasonlóval találkoztok, akkor megvan a hibaforrás:
Balra felpúposodott, elszállt kondik, jobbra ép kondik
Olyan problémája van untesómnak, hogy nem kapcsol be a monitorja, de a gép megy!
Amit eddig kipróbáltattam vele:
- mozgasd meg a VGA-t, ramot, kábeleket
- monitor kábeleket is mozgassa meg
- bekapcsoláskor nyomja a DEL gombot végig (default bios boot)
- húzza le a SATA vagy IDE kábelt az alaplapról
- vegye ki az elemet
ezekre a gép nem reagál! Most elvitte tõlem is a monitort, de azzal se kapcsolt be a monitor!
Ötlet és javaslat?
@LordBalu: Nem világos a felállás. A monitor hogy van rákötve a gépre? A TV hogy van rákötve a gépre? Amit leírtál, abból az jön le nekem, hogy az egyik az alaplapi VGA-ra van rákötve, a másik meg a videókártyára. Ha ez a helyzet, akkor miért nem a VGA-kártyára kötöd mindkettõt?
Microsoft Windows 7 Ultimate ill. AMD Radeon HD 6450 (1024 M😎 TV Samsung LE-32D LCD
Probléma HDMI-HDMI kábellel összekötöttem pc-tv. Akkor nem észleli a PC a TV-t. Viszont ha biosban beállítom a VGA tulajdonságnál az "always enable"-t (a másik változat az "enable if no ext peg"), akkor meg fordítva van a TV van monitor nincs. Valami ötlet?
Elõre is köszönöm.
Egy kis segítségre, vagy tanácsra lenne szükségem.
Itthon egy asztali gépet és egy laptopot használunk. Az internethez wifin keresztül csatlakozunk.
A laptopon a wifi maximális gyorsasággal mûködik hibátlanul. Az asztali gépen azonban egy pár napja , nagyon irreális módon mûködik. Az asztali géphez egy ilyen USB-s pendrive szerû wifi porton jön az internet.
Eddig minden rendben volt, azonban mostanában nagyon lelassult az internet, gyenge jelet mutat. Kipróbáltam a laptopon is a wifis pendriveos eszközt, (Laptopon kikapcsoltam a wifi érzékelõt, és ezen keresztül futtattam a netet és tökéletesen ment, Tehát azzal nem lehet baj.)
A kérdésem, hogy szerintetek, mi az ami ennyire bezavarhat a jelnek? Valami program, v vírus? Jelenleg a gép újratelepítésén gondolkodom, de örülnék ha erre nem kellene sort keríteni.
Elõre is köszönöm!
Frissnek írja..
Vagy chipset driver kell neki?
Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
Optikai kimeneten vinném ki az alaplapi hangot egy Creative SB 027re (külsõ USB-s hangkártyára) USB-n keresztül van hang (SPDIF illesztõ), de ha az optikai kábelt csatlakoztatom akkor csak a rendszerhangok jutnak ki (teszt pittyentés) a realtek digital output (optical)-on, a média hangok nem (youtube, AIMP3). A kábel vadi új, alaplapi optikai kimenet világít. <#nemtudom>#nemtudom> Hol a hiba?
Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.
ASROCK Fatal1ty Z270 Gaming K4 ,Core i7-7700k,G.SKILL RipjawsX 16GB,GTX 1070,EVGA Super NOVA 850WG2,CoolerMasterMasterCasePro5,Sennheiser G4ME ZERO,Sound Blaster Z,Cherry G80,Acer Predator XB271HU
"The trees move. Do you not see it?"
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
"Winning isn't important. It's the only thing that matters."
\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed
Az, h böngészõben az oldalak néha olyan döcögõsen jönnek be, lehet az alacsony feltöltésemtõl? (5 Mbit/s a max. letöltésem, és csak 512 Kbit/s a feltöltésem)
A hang játék,zene,film alatt néha recseg, játéknál még szaggat is. Alaplapi hang (Via HD Audio) kikapcs, PCI hangkártya berak: probléma ugyanaz. Mi lehet a gond?
[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne
Az lenne a problémám, hogy Win7 alól rgb, vagy s-video porton keresztül szeretném a képet kirakni egy hd tv-re, a win 7 nem ismeri fel a tv-t másodlagos megjelenítõként.
XP alól tökéletesen mûködött a dolog, csak Win 7 alól nem.
Volt valakinek esetleg ilyen problémája?
[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne
megbízható - soha a büdös életben nem voltak azok a nyomtatók, fõleg ilyen árkategóriában
ennyi pénzért kapsz olyat, amibe havonta veszel majd 5-6 ezerért patront
\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed
"The trees move. Do you not see it?"
15-20k környékén milyen tintasugaras A4es nyomtató+szkenner kombót ajánlanátok? Igazándiból egyetem mellé kéne, havi max 100 oldal, abból egy kis része talán színes lenne. A gazdaságosságon túl a megbízhatóság lenne fontosabb, h véletlenül se hátráltasson a munkában. Válaszokért elõre is köszi.
Das Schlimmste ist, wenn das Bier alle ist!
Vagy törlöd a flash cachejébôl, vagy újra teszed a videokártya dirvert.
Látatlanban nézd meg mit csinál, hogy ha Google Chrome böngészõvel nézed.
Továbbá én arra gyanakodnék, hogy fel lett valmai program teleptve, ami a háttérben szüttyög, és lefogja a gépet.
Az erõsító csatlakozásairól nem említettél semmit.Ha minden igaz pl. az AV MULTI OUT -ból rákötheted az erõsítõre(yuv csatlakozó audio vezetéken).
Vettem tegnap egy Samsung Syncmaster T24B301-es modell-t (24" FullHD Led TV/Monitor.)
Sajnos a hardveres dolgokhoz annyira nem értek, ezért kérnék segítséget.
Van egy PS3mas rendszerem.
A TV-n a hang megfelelõ, viszont szeretném rákötni erõsítõre.
Az lenne a kérdésem, hogy erre milyen lehetõségeim vannak?
A TV-n vagy egy HDMI kábel bemenet (erre van rákötve a PS3), egy "DVI Audio IN", és egy "EXT RGB" scart csatlakozó. A PS3-mon szintén van egy HDMI kimenet (itt megy a TV-re a kép), egy DIGITAL OUT (Optical)" kimenet, valamint a PS3 saját kimenete (AV MULTI OUT).
Milyen lehetõségeim vannak a tv/ps3 erõsítõhöz való kötésére? Milyen kábelekre van szükségem?
Elõre is köszönöm a segítséget!
Tisztelettel:
Paranoiac
-\"Apa, szerinted Buksi vissza fog még jönni?\" -\"Hát fiam, szerintem igen, nagyon nem bírja a gyomrom...\"
Tegnap óta ezzel a hibával kikapcsol a gépem: kép
Vagy ha nem indul újra és fagy le akkor az ati illesztõprogram omlik össze és áll helyre, a drivert már teljesen lepucoltam többször újra telepítettem de nem szûnt meg hiba, valakinek lenne ötlete hogy mivel próbálkozzam még?
Íme a lehetséges okok:
1.Telepítési hulladékok
2.A vinyód az utolsókat rúgja.
3.OS hiba(ha "olyan" példányt használsz)😊
4.Virtuális memória is foglal helyet.
5.Böngészõ cache-tárja
Igen, általában van egy kisebb méretû nem particionálható terület.
A vinyókat megnéztem, õszintén szólva sejtelmem sincs, mi a különbség. Ugyanakkora méret, puffer, mind2 7200-es, 3,5-es, fekete. Talán vmi plusz csatlakozó van a másodikon, de csak tipp.
-WD 2000GB Elements Desktop WDBAAU0020HBK
-WD Elements Desktop külsõ merevlemez - 2 TB, fekete (WDBAAU0020HBK-EESN)
Mert árban ugyanaz.