64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
#60006 Üdv!
DVD író csere történt. A régi: LG-Toshiba GH22NS50. Annak ellenére, hogy LG dícsérik..
Ami jött (volna): Samsung SH-222AB
Probléma: Gyári (nyomott) Audio CD lejátszás a Samsung esetében akadozik, mintha fél sebességen játszaná le, vagy pattog, de csak Media Playerben. Foobar-ral rendesen lejátsza.
WTF??? Én ilyet még nem láttam.
LG szépen viszi mind Foobar alatt mind pedig Media Playerben.
No ez mi lehet??? -
donatus13 #60005 Olyan problémám van ,hogy DVI ról telepítettem az oprendszert semmi gond nem volt, most meg nem érzékeli az analóg kimeneten a másik monitort, ötlet? -
#60004 Jelzem én voltam a barom, az erősítőm volt elállítva all channel stereora:) Már jó. -
#60003 Próbáltam mindenféle verziószámú drivert telepíteni, de egyik sem segített, így most a legfrissebb r2.71 van fent. -
Puhos #60002 Esetleg a driver újratelepítése? -
#60001 Sziasztok, egy kis segítség kellene. Már kezdek megőrülni. A problémám a következő. Van egy realtek hd alaplapi hangkártyám, ami eddig tökéletesen működött optikai kábellel. Pár napja viszont azt vettem észre, hogy csak az első két hangfalam szól. A beállításaiban be van lőve Dolby Digital Live-ra, de semmit nem változtat a helyzeten, amikor a hátsóknak kellene szólni, azt is az elsőkre keveri.
A rendszerem Windows 7 64 bit. A realtek beállításai közül eltűnt a hangszóró konfiguráció, ami eddig ott volt, így ott nem is tudom kiválasztani, hogy hány hangszóróm van. Minden ötletet szívesen fogadok:) -
#60000 Közben megoldódott.
Elég gáz, de a probléma annyi volt, hogy két kábel volt a videókártyában, és a monitoron a második képernyő jelent meg, ami ugye üres volt...:) -
#59999 Esetleg win+r>explorer.exe? -
#59998 Üdv.
Friss windows 7 x64 install.
Elsőnek elindult, ujraindítás után háttér bejön, egér mozog, de semmi mást nem csinál. Valami ötlet? -
#59997 Találkozott valaki olyan problémával, hogy egy gfgtx680-as videokártya (vagy hasonló komolyabb) a géppel együtt nem hajlandó elindulni, ha mindkét 6és8as pines power kábel csatlakoztatva van rajta?
Furcsa eset, mert ha csak a 8pines van csatlakoztatva, akkor elindul a gép és a kártya, ha a 6pines is, akkor meg nem. Sőt, csak 6 pinesel szintén nem, viszont, a power csatik csatlakoztatása nélkül viszont felpörög a kártya és képet is ad, de azonnal kiírja, hogy tegyem rá a pcie power csatikat, és nem megy tovább.
Nem táp, mert más táppal is ezt csinálja, és szerintem nem egyértelműen videokártya probléma. Gondoltam procira, alaplapra is, de ki lehetne ezt szűrni valahogy tök egyszerűen? Minden garanciális. -
huncsik #59996 értem, most lett véve, a biosban ott van, az 1. helyre is rakom de semmi, a normál számítógép ugyanabból az usb ről beindul -
#59995 Szerintem meg vegyél egy másik laptopot minek vele vesződni.....
Nem ártana egy sorrendet beállítani a boothoz a biosban.Ellenőrizni kéne a perifériát hogy egyáltalán van-e boot szektorra(bootolható-e).
Én is jártam hasonlóan egy usb-s eszközzel a ,tesztidőszak környékén aztán kiderült hogy nem is rendeltem hozzá bootprogit. -
huncsik #59994 illetve olyan probléma van ég vele hogy nem akar usb ről sem és dvd ről sem be bootolni, az usb nél olyan vagy hogy usb cd: usb HDD meg usb FDD mit kell választani? ha pedig ki választom a dvd meghajtót, ugyan ugy betölt a redszer, nem bootol másról. -
huncsik #59993 sikerült közben megoldanom az F2 vel bejött -
huncsik #59992 Sziasztok! Sürgős segítségre lenne szükségem! van egy samsung 300e5c-a02 notebook om amint win 8 van eredetileg telepítve, de nem tetszik nekem és win7 et akarok rá tenni, de nem tudom a biost elő hívni sehol, mi lehet a baj? bekapcsolom, kiírja h samsung tölt aztán bejön a win8. hiába nyomok akármit a delete akármit nem jön be a bios. mi lehet a baj? -
#59991 Próbáld megtakarítani az egér alját vagy próbálkozz egy másik egérpaddal.A külső felületről való visszaverődés során előfordul hogyha egyenetlen a felület akkor a máshova verődik a fény az érzékelő pedig elirányítja máshová.Mint tudjuk hogy a visszavert fény irányához viszonyítva mozgatja az egérkurzort.Az egérkattintásra még az lehet hogy a gomb szorul(pl por vagy egyéb dolog miatt) így ezért nem reagálhat úgy. -
#59990 Nálam, mint mindig most is van egy idegesítő hiba, amit nem tudok mire vélni. Az egér sok esetben túlérzékeny lett, de közben pedig sokszor nem reagál. Van, mikor kattintok valamire egyszer, akkor megnyitja a fájlt, amit ugye két kattintásra kéne megnyitnia, pár percre rá, meg két kattintásra sem reagál. Leteszem a tálcára a böngészőt, erre rögtön visszaugrik és ezt egymást után sokszor megcsinálja. Vagy épp nem csinálja. Nem lett semmi sem elállítva az egér beállításainak, de ennek ellenére, hogy túl érzékeny, hol pedig nem reagál. Valami ötlet? Nem régi az egér... -
#59989 Lehet hogy a routert vagy a gép driverjét kell frissíteni,viszont a "felesleges munka" elkerülése érdekében ellenőrizni kellene melyik a hibás.
Talán reseteld még a routert. -
#59988 Akkor másik géppel?:D -
huncsik #59987 de ha ujból indítom a router, meg megfrissítem az ip t jó lesz. -
huncsik #59986 nem tudom, ez az 1 router van -
#59985 Ellenőrizni kellene hogy a router vagy a laptop szórakozik: Másik routerre hogyan reagál? -
huncsik #59984 Segítsetek!!!!! Egy Tp link TL-WR841N routert használok. Aztán néha mikor a laptopot kikapcsolom, majd mondjuk 1 nap múlva be akkor egyből nem megy rajta a net. de csak néha csinálja ezt. azt írja hogy korlátozott hozzáférés, vagy hogy nincs hálózati hozzáférés. ekkor újból indítom a routert. de a net még akkor sem megy rendesen, mert be kell lépnem a router vezérlőjébe és frissíteni kell az ipt és utána már szuperül működik. mitől lehet hogy néha ezt csinálja? lehet router hiba? -
huncsik #59983 értem,lehet azt kéne végül is, de gondoltam megoldható lenne -
Blum #59982 Ha atalakitoval sem mukodik,akkor nem. Nem is ertem miertnem veszel egy sima SATA-s irot....legalabb az a tyukbel sem tekeregne a hazban. -
huncsik #59981 értem, de nem oldható ez a probléma meg? -
Blum #59980 Vegyel egy SATA-as optikait. 1-2k-ert hozzadvagjak hasznaltan. -
huncsik #59979 Sziasztok! A segítségeteket kérném a következőkben:
Van egy számítógép amiben a tanácsotokat kérném. az alaplapján nincs ide csatlakozó felület, csak sata, viszont a dvd író benne meg ide csatlakozású, mivel lehetne ezt összerakni hogy felismerje a dvd írót, az ide sata átalakítóval már próbáltam, azzal ak is piros kártyával de nem ismeri fel, ebben kérném a tanácsotokat. -
krisztajo #59978 Mint az első hsz-emben is írtam az első amit megnéztem ez volt.
Nincs bent a pipa szóval nem ezzel van a gond, az más kérdés hogy úgy viselkedik mintha bent lenne.
-
#59977 Lehet hogy döglene az SSD-d.
Bizonyos vírusok a saját állományukat is képesek elrejteni(kérdés meddig volt online AV nélkül vagy volt-e pendrive csatlakoztatva,netán "virágbolti" a os), így nem is vennéd észre. -
Cat #59976 A Windows újratelepítésem óta valami iszonyatosan megfogja a gépet, több másodperc telik el minden egyszerű, offline tevékenységnél is (pl. egy kép megnyitása). A feladatkezelő szerint a gép ilyenkor semmit nem csinál, az erőforrásfigyelő annyit mutat, hogy az adott szoftver "nem válaszol" és piros az adott szoftver ilyenkor (legyen az Firefox, Outlook vagy Chrome). Utána minden megy persze, csak várni kell, akár 15 másodpercet is. Szolgáltatások között a Windows Searchot kikapcsoltam, antivírus sem fut emiatt (a gép nem vírusos).
Környezet: Windows 7, 4 GB RAM, 4 magos proci, a rendszer egy 32 GBos SSDn van (csak az van rajta, semmi más, 10 giga üres hely van, mert tudom hogy kell hagyni).
Tehát úgy kell elképzelni, mintha iszonyatosan le lenne terhelve a gép, emiatt válaszol lassan, közben pedig azt látom, hogy mindenhol 0% körül van a terhelés, és minden kattintás után másodpercekig mégse történik semmi (kirakja a kék pörgő várakozó ikont). Baromi idegesítő a tehetetlenség.
Hol tudom megnézni, hogy mi a gond? Már egyszerűen nem tudok mit kitalálni. (Nem érzem azt, hogy ismét újratelepítve minden megoldódna.) -
#59975 Jobb egérgomb az asztalon: Ikonrendezés szempontja>Automatikus elrendezés? -
krisztajo #59974 Az előző felbontást ez a monitor nem tudja, másra próbáltam és az nem segített. -
thedome #59973 Sziasztok
segítséget szeretnék kérni.
Meg tudná nekem mondani vki hogy az alábbi videókártya : Ati 6450 (ati-102-c26405(b)kezeli e az alaplapom?
Alaplap: ASRock ConRoe1333-D667
-
Asztallába #59972 igen igen de akkor mp4 lejátszóval sem menne! De ott no problem! Szóval azért gondolom a hangkártyát -
#59971 megtört kábel, elbaszcsizódott csatlakozás?
jack dugóval csatlakozik? mert azok szeretnek ilyeneket játszani. -
Asztallába #59970 Sziasztok! Szerintetek mitől lehet az h az 5+1 hangfalamból a bal első recseg... ez hangkártya probléma lehet vagy mi?? A via hd audio test alatt viszont nem. Ha bedugom egy mp4 lejátszóba az említett hangfalat szintén nem recseg de a gépbe dugva az az 1 igen!
Valami ötlet??? -
#59969 Állítsd át a felbontást az előző monitorhoz viszonyítva. -
krisztajo #59968 Sziasztok! Olyan gondom van, amivel még sosem találkoztam.
Kaptam egy új monitort és ennek más a felbontása.
Eddig a régin oda raktam az ikonjaimat ahová akartam.
Viszont az új berendezte őket a képernyő bal szélére függőleges sorban és bármit csinálom mindig ott maradnak.
Hiába rendezem őket a régi megszokott helyükre a következő újraindításnál mindig visszakerültek oda.
Pedig az automatikus elrendezés nincs bepipálva még sem hagy semmit csinálni.
Hogyan tudom ezt megoldani? Kérlek segítsetek!!! -
#59967 köszönöm
btw valószínűleg csak egy kondi pukkant el benne, kérdezz körbe környékbeli szervizeknél h mennyibe csinálnák meg, vagy kis ügyességgel, alapanyaggal és forrasztópákával te is simán össze tudod rakni, vannak bőven videók youtube-on hozzá - már ha vesződni akarsz ilyennel egyáltalán.