64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • pxxl
    valóban nincs benne :)

am:

2 x PCI 32bit
    1 x PCIe 2.0 x1
    1 x PCIe 2.0 x16

link
  • Vadnokedli
    Biztos hogy nincs. GA-G41M-Combo REV 2.0
  • pxxl
    milyen alaplap?

(am biztos, hogy benne van a könyvében)
  • Vadnokedli
    Hogyan tudnám kideríteni hogy milyen PCI-E Csatlakozó van az Alaplapomon? (1.0 - 1.1 - 2.0 - etc.)
    A kézikönyvben semmi infó róla, se az AIDA64 ben. Se máshol. Idea?
  • asysoft
    Az asztali gépem (Gigabyte MA770-UD3, PhenomII X4 940, 4GB Corsair Dominator RAM, Radeon HD6870, FPS GreenPower 400W táp) nem indul el. Ritkán használom, jobbára csak játékra, időhiány miatt utoljára pár hónapja lehetett beindítva, akkor tökéletesen üzemelt, most viszont a POST képernyőn sem jut túl, HDD-k listázása után lefagy, BIOS-ba sem enged belépni. Próbáltam BIOS-t resetelni, elemet cserélni, de mindig csak egyszer indul el (értsd: be tudok lépni a BIOS-ba), ha a reset után a default értékeket állíttatom vissza, akkor is lefagy.
    Pár éve már szórakozott hasonló körülmények között (akkor is állt vagy 3 hónapot monitor hiányában), azután szerette eljátszani, hogy csak CMOS reset után volt hajlandó hidegindításkor elindulni (mindent visszaállítottam amire korábban volt, utána már elindult). Ezt végül egy elemcserével sikerült véglegesen(?) megoldanom, azóta gond nélkül üzemelt.
    Valakinek van valami ötlete, hogy mi lehet? Tönkrement volna az alaplap?
  • Vadnokedli
    Ja.. azt írta 1 percig hagyjam, biztonság kedvéért hagytam én 5 percig is- de semmit nem csinált végül.. :D
  • gergely1991
    Kivetted az elemeket?
  • Vadnokedli
    A Memória nem volt épp kompatibilis, és az a vicc hogy a használati utasítás szerint 2 fajta móddal végeztem egy clear cmos-t és mégse végezte el.
  • Toby0501
    Végül GPU-Zvel néztem, a leállások előtti pillanatban sem volt magas a hőmérséklet, talán 50°C fölötti értéket nem is láttam.
    Megpiszkáltam a BIOS-t, az órajeleket visszavettem a referencia értékekre, illetve a ventin is állítottam, azóta nem állt le.
  • Puhos
    Hát ha a memóriák előtt ment a gép rendesen, akkor az új memóriákkal van valami gond. Esetleg valakinél kipróbálni őket egyenként. Ha nem megy akkor pedig vissza a boltba garanciába.
  • Fehercsoki
    Azt nem mondtad hogy az alaplap is új...
  • Vadnokedli
    Ddr3 at hogy tegyek ddr2 be ez egy combo alaplap. Próbáltam single ként is egy egy slotba a kettőből de semmk
  • Fehercsoki
    Ha nincs kérdőjel nem tudjuk mi a kérdés. Amúgy esetleg tedd vissza a régieket vagy rakd másik slotba...
  • Vadnokedli
    Help. A gépem nem indul el se jut a bios bootig folyton újraindulgat, új memóriákat vettem tegnap.. És nem indul azokkal. Mi tevő legyek.
  • fery02
    Igen, úgy csináltam volna pedig.
  • Zoli007
    Win alatt NTFS-re.
  • fery02
    Milyen programot ajánlotok olyan winyó formázásához, amit aztán külső rack-ben szeretnék használni?

Annyit kell tudni arról a vinyóról, hogy abban a laptopban volt, amiről később meg lett formázva Windows 7 alap lemezkezelő segítségével, de úgy néz ki csak is arra a laptopra rádugva akar működni a rack, semmi más egyéb számítógépen.
  • Vadnokedli
    Meg is nyugovoltam, azt hittem már elszartam valamit
  • Blum
    Jo ez a hofok,megnyugodhatsz :)
  • Vadnokedli
    Scythe Katana4 1300 on pörög a venti- mind e közben
  • Zoli007
    Annak a procinak 95 W-os TDP-je van. Bőven jó az az 51 fok.
  • Blum
    Hofok teljesen rendben...milyen huto van a procin? Gyari Intel?
  • Vadnokedli
    Help meee. Nem tudom megfelelően pasztáztam e le a processzort.. AIDA64el lefuttattam CPU Stressz tesztet és a max hőmérséklet 51 fok volt 100% os töltöttségi szinten 4 percen át. Q9550 es processzor a téma-
  • Vadnokedli
    Én így szoktam. :D Viszont egyszer leszippantottam az egész hűtő berendezést az X1650Pro ról. :D
  • bardocz
    Én mindig porszívóval pucolom. A ventilátorhoz odatartva kiszívja a bordák közül a port, csak vigyázni kell, hogy ne érjen a ventihez forgás közben. A nagyobb pormacskákat is fel lehet szívni, de odatartani a laphoz tényleg nem érdemes. Bele kell fújni tüdővel egy gecinagyot, a levegőben meg elkapni a port porszívóval.
  • gergely1991
    Én 1-2x próbáltam ki de nem történt semmibaja.:)
    Akkor nem is kicsi szívó-erővel nyomhattad vagy már túl pocsék volt a lap.:D
  • Blum
    Egyetertek Lacival,porszivoval nem erdemes nekiesni.

[Egy regi Giga lapot portalanitottam igy evekkel ezelott...3 kondit leszippantott rola a porszivo :D]
  • Lacee86
    Sztem az kockázatos, legalább is én nem merném. Ha túl alacsony a fokozat, akkor nem sokat ér, erősön meg félnék, h beszippantja a kis biszbaszokat. :S
  • gergely1991
    Olyanról is tudok hogy porszívóval is lehet portalanítani DE alacsony fokozattal.
  • gergely1991
    Ubuntu live-ról próbáld formatálni.
  • trident
    Egyik napról a másikra "eltűnt" a pen drive-om. Az operációs rendszer (otthon win7, munkahelyen xp) érzékeli a pen drive csatlakozását, de nem jelenik meg a meghajtók közt, nem "látom", nem érem el.

Gondoltam esetleg formatálom, de mégsem:
  • Vadnokedli
    Mert pont annyi pasztám van amennyit adtak a Katana 4 hez.
  • Blum
    Lehet hasznalni anelkul is,de nem ertem hogy miertnem lehet egy potty pasztat odakenni a teszt erejeig.
  • Vadnokedli
    Ha átmenetileg nem rakok pasztát a CPU és a proci közé az lehet gázos kicsit? Q9550 nél spec. (csak meg nézni egyáltalán megy e- majd csak ez után tervezem pasztázást.
  • Blum
    Hoatado felulet az az a resze a bordanak,ami erintkezik a procivsl vagy epp a GPU-val.
  • SzirmosSzisza
    Hőátadó = réz bordák?

(mondjuk úgyis szét kell szedni, mert miután összeraktam maradt kb 10 csavarom, csak nem akartam megint szétszedni :D)
  • Blum
    Olyankor fogsz egy regi elhasznalt fogkefet/ecsetet es azzal lepucolod.
    Amugy nem lesz semmi baja a bordanak ha megfogod kezzel. Talan magat a hoatado feluletet nem javasolt csak ugy fogdosni. Azt lekell pucolni alkohollal (arcszesszel vagy acetonnal pl.) es kesz.
  • Blum
    Persze,lehet suritett levegovel is tisztitani neha. De 5 ev utan az mar nem fog semmit erni,ipari mennyisegu retket csak ugy lehet kiszedni ha szetszedi az ember darabokra.
  • Lacee86
    Hát én ezért kérdem a sűrített levegőt, h azzal ajánlott-e. PC belsejét azzal lehet alaposan kitisztítani, csak nemtom, h laptophoz is ajánlott-e.
  • SzirmosSzisza
    Tudtok valami ajánlani? Én szétszedtem lapost még régebben, de a port lefújni nem lehetett, kb rá volt égve az alaplapra (jó, ujjal le tudtam húzni, de nem akartam egészet összezsírozni :D)