64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • greg benz
    És ugye az sem lesz, hogy windows indításkor ezután mindig ki kell választanom melyik op.rendszert akarom indítani? Mert attól agyfaszt kapok ha nem tudom utána eltűntetni :D
  • Lacee86
    Ezt az Ubuntut lehet, h egyszer kipróbálom. Win7 mellé is lehet telepíteni, nem vesznek össze, igaz?
  • Blum
    Szerk.: Ha nincs pendrive akkor egy DVD is jo.
  • Blum
    Semmit kulonleges hozzaertest nem igenyel.

1. Lehuzod a 64bit ISO-t INNEN
    2. Aztan lehuzod ezt: LinuxLive USB Creator
    3. Fogsz egy 2GB-os pendrive-ot,megformazod FAT32-re es elinditod a LinuxLive USB Creatort.
    4. Betallozod az ISO-t,kivalasztod a pendrive-ot mint celeszkozt es kb. 3 perc alatt kesz is.
    5. gep restart,bootolsz pendrive-rol es kesz,arrol fog futni a Linux.

Nem nyul hozza egy fajlhoz sem,tehat semmilyen adatot vagy barmi mast nem haborgat,minden a Pendrive-on mukodik.

Kicsit nyomogatod,elinditasz egy mozillat vagy akarmit,ha nem buggol akkor Win-resintall. :D
  • greg benz
    Na ahhoz meg segg hülye vagyok, a linuxhoz úgy általában véve, meg sose csináltam még ilyet
  • gergely1991
    Akkor bootolj linuxról. :)
  • greg benz
    Kellett nekem elkiabálnom...volt egy kifagyás, pontosabban elment a kép minden előzetes jel nélkül (pedig csak böngésztem), a hang is kifagyott, és megint ugyanaz van mint az elején, nem lehet elindítani ha fent van a driver..
  • greg benz
    Istenkirály vagy :) Lefuttattam a programot és most kitűnően működik a cucc

Köszi szépen!
  • Blum
    Persze,ha nincs semmi Ati cucc a gepben akkor torold azt is.
  • greg benz
    Egyébként beraktam bátyám gépébe a kártyát, és gyakorlatilag ugyanazt produkálja. Annyi az eltérés, hogy nála bejutok a winbe, feláll a rendszer, majd fogja magát kialszik a kép és onnantól ugyanaz mint az én gépemben...és itt is a driver telepítése után jött elő ez a jelenség.
  • greg benz
    Az előző kártya drivere Ati, ahhoz is jó ez?
  • Blum
    EZZEL probald meg.

Felrakod,gep restart csokkentett modban,elinditod ezt a programot es amit talal nvidia nevvel azt torlod a francba.

Aztan megint restart,normal modban inditod es felrakod a legfrisseb drivert.
  • greg benz
    Nem szűz a win7, hozzátartozik mondjuk a dologhoz, hogy úgy fest nem távolítottam az előző kártya driverét rendesen, de az igazság az, hogy nem is tudom mert a telepített programok listájában valamiért nem szerepel,még a ccleanerben sem, pedig aktív és fut a program..
    A másik gépben kipróbálós dologra én is gondoltam.
  • Blum
    Lehet,hogy valamivel osszeakad a driver,bar ha szuz Win7-re raktad fel akkor nem valoszinu.

Nem hiszem,hogy hardveres hiba bar ezt a legjobban egy masik gepben torteno tesztelessel lehetne megnezni.
    Amit meg megprobalnek a helyedben,hogy egy pendrive-ra raraknek egy Linuxot (Ubuntu vagy barmi mas) es pendriverol inditanam a rendszert. Ha az elindul es franko minden akkor tuti,hogy a Win7-tel akadt ossze a bajsza :)
  • greg benz
    Sziasztok!

Adott egy Gigabyte Geforce GTX660-as videokártya, ami a következő fura jelenséget produkálja. Elindítom a gépet, bejön a windows betöltése képernyő, utána következne ugye az üdvözöljük kép, viszont amikor ez megjelenne akkor elmegy a kép, a monitor is rögtön sleepbe teszi magát, a procihűtő ventije pedig felpörög, és ennyi, nem történik tovább semmi, igazából a windowsba sem lép be a gép. Ami még érdekesség, hogy ezt csak azután produkálja a kártya, hogy feltelepítettem a driverét, amíg driver nélkül fut nincs ilyen gond. Csak hát ugye driver nélkül meg sokat nem érek a kártyával :) Win7 a rendszer egyébként, ha ez releváns.

Köszönöm előre is a segítséget!
  • cody1994
    Service*
  • cody1994
    Hy! Lehet nem pont ide tartozik de meg kérdezem valaki tud segíteni hogy tudok hozzá adni a win-hez egy servce listát ? egyszer már sikerült de most már nem tudom és nagyon idegesít txt-be van szerver rendszerből van ki mentve igy "Name Description Status Startup Type Log On As
    ActiveX Installer (AxInstSV) Provides User Account Control validation for the installation of ActiveX controls from the Internet and enables management of ActiveX control installation based on Group Policy settings. This service is started on demand and if disabled the installation of ActiveX controls will behave according to default browser settings. Manual Local System" Ezt hozzá sikerült adni valahogy valaki tud valami tippet erre hogy mint lehet hozzá adni ?
  • Blum
    Ugyanannyit tudunk tenni,mint te.
    Beirjuk a google-ba aztan hajra.
  • Solyom2
    Most komolyan, tudtok segíteni?
  • Blum
    "és amúgy XP-m van"

Akkor ugy kell neked
  • Solyom2
    Splinter Cell Blacklist, és amúgy XP-m van
  • Zoli007
    Bakker, azért a játék nevét ideírhatnád...
  • Solyom2
    Akárhányszor megpróbálnék elindítani egy bizonyos játékot, ezt a hibát kapom:az alkalmazás inicializálása nem megfelelő (0xc0000142). Mi lehet a gond?
  • Laza
    Rossz helyen keresed a hiba okát, nem a géppel van gond, hanem a TV beállításával. Először is ne a PC-nek fenntartott HDMI-be dugd, mert bár sima kép megjelenítéséhez az a tökéletes, játékhoz nem. Javaslom dugd egy sima HDMI-be és pl állítsd a képet a beépített 'normál' beállításokra (tudod, vannak ezek a mozi, koncert, stb-stb előre beállított értékek).
    Egyébként alapvetően az a baj, hogy túl van húzva az élesség, kontraszt, ilyesmi.
    Nálam is ugyanez van, ha GTA5-el a PS3-at a PC-nek fenntartott HDMI-be dugom (ugye azon a porton részletesen be lehet állítani a TV tulajdonságait, míg a többin nem, legalábbis LG-n), akkor az autók az úton nem haladnak hanem 'ugrálnak', szakadozottan mennek. Amint a kép tulajdonságait normálra teszem megjavul, de ugye értelemszerűen már nem lesz olyan tű éles a kép és egyebek.
    Lehet egyébként játszadozni a beállításokkal, de én nem szórakoztam, ritkán játszom a TV-n, 24"-os monitoron van minden.

Prósza, tuti megoldja.
  • Blum
    ASUS Xonar DGX (ASM)

Ez ala semmikepp nem mennek.
  • LeWyTy
    Nem hiper stúdióminőséget akarok, hanem hogy azt adja a headsetem amire képes. Mi az ami jó is meg nem is a legdrágább. mert találtam 70k-ért is de szerintem arra nekem nincs szükségem.
  • Blum
    Az alaplapi hangkartyak altalaban addig szolnak jol,amig ki nem probalsz egy normalis darabot.

Hasznalhato peldanyok 10-12k korul indulnak. pl. Asus Xonar DGX es tarsai

Egy jo hangkartya viszont 20k-tol indul,pl. Asus Xonar D1.
  • LeWyTy
    Kis kérdés:
    Azt mondták nekem az okosok hogy az alaplapi realtekes hangkártya nem jól szól. Ha veszek egy külön jóféle hangkártyát azzal fog jól szólni.

Na ez abból indult ki hogy van egy jó headsetem ami PL a telefonomon sokkal jobban szól mint a gépemen.. és nem tudok mit állítgatni már rajta hogy jobb legyen...

Nem vagyok ott a témában.. .elég nagy hülyeséget hordtam össze? :)
  • gergely1991
    Wifi hálozatot engedélyezni szintén a balgombal tudod(jobbgombal a panel tulajdonságait hívod elő).
  • gergely1991
    Kattints jobb gombal a hálózatokra a wifi engedélyezéséhez majd utánna (balgombbal)ott lesznek majd kilistázva a csomópontok, kattints rá és töltsd ki az ott lévő dolgokat.
    Vagy a "új hálózat létrehozzása" a balgombbal és beállítod hogy wireless legyen,és utánna állítsd be.Ez hirtelen emlék alapján de mindjárt átjelenkezem xubunturól.
  • Animefox
    Linux Lubuntu 13.10-nél nem tud valaki segíteni hogy telepítés után hogyan lehet belőni a wifit?
  • kisbesi
    Rendben, köszi.
  • kastil
    igen, éppen most akartam, de az adott játék pont crashel vele (skyrim)

amivel még közben kiegészíteném, most Skyrimet próbáltam éppen radeonpro nélkül builtin vsyncel 60hertzre, controllert betámasztottam forgásra egy adott irányba, 50-60on ugrált fps, iszonyat látványosan akadozott a kép, bekapcsoltam fps-t (semmi máshogy nem nyúltam, 35-50 között ugrált ahogy forgott tovább, viszont sokkal smoothabb volt mint mikor nem ment a felvétel, mi a franc oka van ennek?

ja még az villant be, hogy eredetileg akartam gta5 miatt xboxot, viszont haver mikor áthozta nagyon akadt, akkor vettem észre először, eleinte azt hittem a xbox és a gta5 teljesítménye miatt, de mikor gépen is észrevettem ugyan azt jóval magasabb fpsnél akkor jöttem rá, hogy más gond van
  • Calver
    ööö... csak vakon lövöldözök a semmibe, de próbáld ki Dxtory fps limitáló funkcióját, hátha.
  • kastil
    Hali!

Pár hónapja kűszködök egy problémával, és talán most rájöttem az okára.

Legtöbbször TV-n játszok controllerrel, a gondom pedig az lenne, hogy ha 350/60 hertzre állítom az adott játékot, és nem pontosan ennyi az fps-em, (akár alatta akár felette) akkor akad, leginkább forgásnál veszem észre, vagy teszemazt GTAban elmegy előttem keresztbe egy auto, az ugrálva halad, nemtom máshogy leírni, egyáltalán nem folyamatos, ez lehet 50hertz esetében 48 vagy 52 fps is, teljesen mindegy, amint eltér az fps a képrfrissítéstől, ez jelentkezik. (próbáltam custom resolutiont custom refreshel, hiába)

Radeonprot használok, mindig triple buffer fps limit és vsync mindig be van kapcsolva.

Na viszont, lenne játék (tpsek) amit inkább játszanék magasabb grafikai beállításokkal 30 fps-en, viszont ha 30hertz(váltottsoros, nekem nem mond semmit)/30 fps, akkor ugyan az a probléma jelentkezik, ha 50/60 hertz és radeonproval lockolom fps-t akkor is, a 30, vagy a fentebb említett 48-62 fps is jó ha 20-nak tűnik.

Eddig betudtam annak, hogy szar a tv, nincs fix, viszont az imént beugrott, hogy korábban mikor olvasgattam voltak akik írták, hogy a felvett videó folyamatos, játék közben meg nem szóval kipróbáltam frapsel felvenni.

Tv-t 30hertzre állítottam, belőttem frapset, full size 30fps, és nemhogy a felvett videó, de felvétel közben a 30 fps teljesen sima, amint kikapcsolom felvételt elkezd "ugrálni" megint, a felvett videó teljesen jó megintcsak.

Bocs ha klicsit hosszú/érthetetlen lett, de ha esetleg valaki tudna erre egy fixet, leginkább a 30 fps-es problémára azt nagyon megköszönném.

ja, egyébként egy satnya hd5770 kártya van és természetesen a drivercsere nem segít.
  • Blum
    Inkabb egy elektro-muszerezhez vidd (pl. TV szerelo)

Ha meg nem forrasztottal akkor inkabb ne ezen kiserletezz,mert konnyu elcseszni.
  • kisbesi
    Esetleg ezt egy számítógépes boltban meg tudják szervizelni? Sosem cineztem még, nincs tapasztalatom, elrontani nem szeretném.
  • Blum
    Ha rendesen visszaforrasztod akkor eleg jo esellyel mukodni fog.
  • kisbesi
    Sziasztok!
    (lehet nem a megfelelő topikba írok, de talán tudtok segíteni)

Van egy táblagépem, olcsó, semmi extra, aminek a jack aljazata tönkre ment, mert leejtettem a gépet, mikor be volt dugva a fülhallgató.
    Bele van építve az alaplapba, 5 db érintkező fut ki belőle. Le is jött az alaplapról(bent van a helyén, csak nem jól érintkezik a laphoz) és nem működik, hiába próbálom bármelyik fülessel.
    Meg lehet valahogyan javítani? Ha erősen odaszorítom az alaplaphoz a jack kimeneteit, akkor szól rendesen, de amint elengedem nem jó már.
    Esetleg ha odacinezem, akkor megjavulhat?
    Gondolom nem lehet ezt kicserélni, hiába viszem el szervizbe.

Előre is köszi.
  • oliwwer
    Maradjon akkor a régi. Majd feldobod a következőt ha kijön. Nem annyira vészes, ha épp nem a legfrissebb driver van fent. Ha jól működik a gép így is..