<b>!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérõ topic</b>

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hali olyan porgram kéne amivel eccerüen tudok sáját oldalt szerkeszteni köszi elöre is .

hali
most akarok fejleszteni a konfigomon és segítséget kérnék. config: MSI K8T Neo-V alaplap, AMD Sempron 2800+ 1.6 ghz, Ati 9550 128 mb VGA, 2x 256mb ram. a vga-t kicserélném egy 7600gs vagy 7600gt-re a ramot pedig 2x512-re. Ezen a konfigon elmenne akadás nélkül közepes grafikával (800x600) a TDU?
Vagy kevés a procim hozzá? a vga közül a gs vagy a gt a jobb?
Rage47
köszi.

Most raktuk össze az Abit KN9S alaplapú gépemet, de az a gond, hogy nincs kép, tehát a monitor azt írja ki, hogy NO Video Input :S Asus 7600GT PCI-Express vid. kari, és DVI-vel csatlakoztattam az LCD monitoromhoz. Mi lehet a gond? Találkozott már vki ilyesmivel?:S
Olvastam itt sok okos dolgot a ruterrõl! Nekem két gépem van itthon, és szeretném megosztani a netemet (vezeték nélküli net). A szolgáltatóm adott egy pci-os hálóhártyát. Tehát ha veszek egy rutert és rákötöm a két gépet meg a netet akkor át kell írnom a szolgáltatóm által adott pci-os hálókártya mac címét, és menni fog a net? A szolgáltatóm engedélyezi a netmegosztást max. 5 gépig. Ebben az esetben a két gép is látni fogja egymást?

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

MaSzKa
szerintem is

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

JAG1
A ghost nem segít ebben az esetben, mert az bitrõl-bitre lemásolja a perticiód. Tehát ha visszatöltöd a mentést, ugyanúgy amarad minden.

[BF3 0.5K] [FH2 0.5K+1][BF2 133333] [BF2 152K] [BF43 0.2K] [BF43 0.4K] [BF2 155K] Különben kinyomom a szemed, eltöröm a lábad, aztán mehetsz, amerre látsz...

JAG1
A progik egy része képes elindulni win reinstall után is, de sok nem fog mûködni.
Ha nem formázod a telepítésnél a particiót, elvileg megmarad minden.
Sztem érdemesebb tisztán újrahúzni a rendszert.

[BF3 0.5K] [FH2 0.5K+1][BF2 133333] [BF2 152K] [BF43 0.2K] [BF43 0.4K] [BF2 155K] Különben kinyomom a szemed, eltöröm a lábad, aztán mehetsz, amerre látsz...

zolo
HÁt a legolcsóbb egy ismerõs lenne szerintem, másképp nagyon drága lenne :\
Év elején nekem is kattogással halólozott el a vinyó, de szerencsére meg lehetett menteni a 70 gigányi adatot.

http://flickr.com/photos/zolika90/

admi
Sziasztok! Adatmentéssel kapcsolatban kihez érdemes fordulni? A laptop vincsim nem mûködik, még a BIOS és a WINXP telepítõ sem látja, és nem pörög fel, csak kattogás hallatszik belõle. 80 GB-s Hitachi. Elvileg elég lenne ha valaki annyira megcsinálná hogy beinduljon és onnantól már megoldom. Ja és azt kell tudni, hogy csóró vagyok:/. Szóval kis költségvetésbõl kellene kigazdálkodnom ezt a manõvert. Légyszi segítsetek!

Ki evett a nadrágomból? Ki ivott a cipõcskémbõl? Kialudt a villany!

Rage47
Gépcsere (alaplap, proci) után windows reinstall-ra van szükség? Van valami módszer arra, hogy a feltelepített progikat meg tudjam tartani? Tudom van olyan, hogy Norton Ghost, de az nem tudom pontosan hogy mûködik... Tehát használjam a Ghostot, vagy jobb inkább egy teljes win reinstall?
vki
Már nem aktuális. Nemtom mit csináltam, csak megmozdítottam, kattant egyet, és megy. Már csak valami Fail-Safe hülyeséget ír, szal azt kéne valahogy kikapcsolni.

ACER Aspire 5738ZG

Sziasztok!
Most cseréltem gépet, és van eg olyan problémám, hogy a helyi hálózat idõnként megszakad, és ezáltal a net is. Arra is gondoltam, hogy esetleg a driver nem jó. Az alaplap egy Asus M2N-MX, és azt a drivert raktam fel, ami a hozzá adott CD-n volt. Esetleg valakinek van valami ötlete?

vki
Hi!

Akinek uGuru-s alaplapja van, az megtudja nekem mondani, hogy mit jelent a 04-es kód? Ugyanis a könyvében nincs benne, de nekem mégiskiírja :(.
A válaszokat elõre is köszi.

ACER Aspire 5738ZG

Feltettem és akkor most már serial is van, csak miután megadom a macem akkor mit kell nyomni, hogy menjen, mert az update mac-nél lefagy

hupsz most nézem ezt vista topikba kellett volna<#rolleyes> mostmár mindegy beírom oda is, több szem többet lát:)

az a gondom, hogy vistán ha elindítom a utorrent-et, akkor egy idõ után megszakad a netkapcsolatom (routerrel van megosztva, kihúzom és bedugom utána megint jó egy ideig, csak nem tudom úgyhagyni akkor a letöltést:S), xp alatt hibátlanul mûködött... mi lehet a gáz? légyszi segítsetek<#help>

ok feltettem, de ebben hogy változtatom meg a MAc címem, mert nem tudok bekattintani a 0c-s dolgokhoz

JAG1
Jahh Vista. Igen, lehet nem fog mûködni.

Router

Jó ez tiszta Smac 2.0 most szedem, de lehet Vistán nem fog menni.
Amúgy meg ez a winipcfg parancs vistán nem fut...
Elég gagyara dolgok ezek.
Amúgy mennyi egy router, olcsóbb mint szerelõt hívni, hogy engedélyeztesse a msáik gépem MAC címét?

JAG1

Nem akarom a netet osztani!
CSak fogni a kábelt, és átteni a mellette lévõ gépbe, és azt akarom hogy ott is menjen!
Nem tud valaki AMC cím átíró programot?

Felhívtam Õket, mire õk: " majd küldenek szerelõt, mert õ ezt így nem tudja, csak az IP-t tudja elmagyarázni..."
Szép... De a MAc cím azt se tudta mi az...

JAG1
Router megvétele segít a bajodon. Abba be lehet írni a MAC címet.
Onnantól kezdve annyi felé osztod a nete, amennyi felé akarod...

A noti hálókártyáján hol tudom átírni a mac címet?
Amúgy meg Azstali gépbõl notiba átteni a kártyát, szép...
nekem csak egy MAc adress van itt, de kezdek ideges lenni :( Már telefon kezemben ...

Met
Ha elromlik a gép akkor az új gépbe átteszed a régi hálókártyát (mert igazából a mac cím ahhoz tartozik) a szerzõdésben gondolom meg van szabva, hogy hány gépet használhatsz, vehetsz routert is az majd szétosztja a netet a többi gépnek akár wifin is.
A noti hálókártyáján nem lehet átírni a mac címet?
Az meg, hogy átmész másik szolgáltatóhoz miután letelt a húségidõd szerinted mennyire érdekli õket? kb. 0

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Megnéztem a szerzõdést, és van rajta ilyen MAc cím, akkor ez miatt nem tudom más gépeken használni?

Ne már, akkor csak errõl a géprõl tudok netezni?
Na mindjárt felhívom, és úgy lebaszom õket!, mert mi van ha ez meghibásodik, és másik géphez kéne, vagy ha egyszerûen több gép van itthon.
Jesszus a rohadékok, felkéne kötni az összes szemetet!
A Proxyval biztos nincs gond leellenõriztem! Amúgy meg remélem nem a "csak egy gépen futtathaó" a megoldás mert akkor el fognak durvulni a dolgok. Amúgy is lejár e két év 1,5 hónap múlva és átmegyünk egy másik szolgáltatóhoz, mert ezek **** ********** ******** **** azok!
További segítséget, vagy ötletet légyszii :( Hátha nem ez a gond.

Met
Az nem lehet, hogy a szolgáltató az asztali gép mac címét regisztrálta és csak azt engedi a netre? Mint a chellonál.

csgery
Ezt csak azt szokta mondani, aki nem tudja mi a gond,de írni akar valamit, és h nagy vagány legyen, a google-re hivatkozik...azt hiszik, ez nagyon menõ. Bár ilyesminek nincs értelme, h google-ben keresd, meert õgy is legtöbbször csak fórumokat hoz be...
Amúgy (már amennyire értek hozzá, lehet hülyeséget mondok,:) de a proxybeállításoknak nem lehet hozzá köze?
Ez a hihetetlen nagy segítõkészség...
Ilyenkor jön az, hogy google a barátod, meg hogy biztos rosszul írtad be.
Persze.. persze, ezeken próbáljunk túl lépni már.

Met
Tuti hogy valami titkos notebookos trükk.
Fél lábon kell állnod amikor bedugod a notiba a kábelt és amíg beírod az ip-t. Utána mennie kell ;)

Sziasztok, most lehet nem nagyon lesz idevágó a kérdés, de óriási gondban vagyok.
VAn egy asztali gépem amihez van egy internetkábel kötve (rádióhullámos, 4Mb/s)-es na most én kihúztam ezt a káblet és belevágtam a notebook-omnak a a legnagyobb ilyen helyébe. Beállítottam az ip-t (Windows Vista Home) alatt, majd vártam, hogy elinduljon, de még a kiszolgálót sem ismeri fel.
Igaz a notebookban van Wifi, meg W-lan modem is. Na most az a kérdés, hogy van a notebookoknál valami védelem? Mert a pcmen is vista van és ott ip kitöltése után simán ment.
Aztán ugyanezt megcsináltam egy Toshiba notebookkal is amin XP OP volt, de miután beállítóm az ip-ét és mondom neki kapcsolódjon, semmi.
Tuti hogy valami titkos notebookos trükk.
A PC-ben lévõ hely neve: VIA Rhine II Fast Ethernet Adapter
A Notebooké: Nvidia Hálózati Adapter
Valaki aki ilyen problémával találkozott az légyszi help me :(
Köszi

szokott lenni a dvd írókon meg az összes optikai meghajtón egy vésznyitó, általában az eject gomb mellett egy kis nyílás...
ha nem volt hozzá vésznyitó akkor próbálj beledugni egy vékony tût és attól elvileg ki kell hogy nyíljanak!:)

Memtest helyett csináltam egy olyat hogy mindhárom RAM-ot külön-külön próbáltam ki a gépben, de ugyaz maradt a helyzet... Mi lehet még?

vésznyitó nem volt a csomagban?

Már négyszer elváltam, de 70es a karakterem.

sokminden
táp, hd, memoria

boot cd berak, s ugy indisd el, ha mákos vagy, egy reinstall megoldja a problémát.

Már négyszer elváltam, de 70es a karakterem.

sziasztok lenne egy kérdésem
kikapcsolt a gépem (most tesom gépén ülök) most ha beakarom kapcsolni akkor a XP töltése közben állandóan kikapcsol a gép

mi lehet a gond
Hello mindenkinek! Furcsa dolog tortent az egyik ismerosom gepevel, de halvany lila gozom nincs hogy mi okozhassa. A problema: A gep tartalmaz 2 lg dvd irot... Es nem akarnak kinyilni az ajotk... Mikor indul a gep akkor se .. Windowsba sem, csak pillog mind a ketton a led s kessz... Probaltam windowsbol is ejectet adni nekuk, de semmi......
Köszönöm a gyors választ, akkor elindulok ebbe az irányba.

Bandi 18
Hát erre memóriahibát szoktak mondani, futtass egy memtestet de ne win alól, de véleményem szerint tipikus win hülyeség amit szeirntem senki sem tud elkerülni :D

Ez a hibaüzenet mit jelent? Nem csak ez írja ki hanem más programoknál is elõfordul. Nekem nagyon ijesztõnek tûnik.

megpróbálom, kösz a gyors választ.

nem lehet hogy a monitor kábele vhol megvan törve kicsit és kontakthibás? nekem a réginek a csatlakozójánál volt ilyen, és az is hol jó volt hol nem... nézd meg mert a csatlakozónál szokott az lenni hogy húzza a súly lefelé és elõször csak elhajlik majd megtörik;) remélem segítettem:)

hi mindenkinek, a gépem olyat csinál, hogy menet közben hol elmegy, hol visszajön a monitor képe, biosban is ezt csinálja, a monitor végig zölden világít, tegnap még semmi baja nem volt, mi lehet a gond? (a videokártya nincs húzva)

csgery
NAh, pont ezt akartam írni:) Régebbi 20 Gigás seagate vinyót benyomtam a gépbe, ahogy jumpereltem, rányomta arra, h 32 gigára növelje... és annyinak észleli a gép... persze a total commander csak 20 gigát ír ki...
bigapó
a hozzákapott egyik cd-n van rajta egy "smartdoctor" nevû kis segédprogi. kifejezetten ehhez a kártyához van szerintem, de gondolom az asus mindegyik kártyához rak ilyet.
mutatja a volt-okat (Vcc, Vcore,PCIE,FBvddq) ezek nemtom mindrõl, hogy mik, ha tudod oszd meg velem is. aztán mutatja a hõfokokat (GPU,RAM), valamint a hûtõventi fordulatszámát (alap 4400, tuningban 4700-4900 körül). a bal oldalon meg megy egy "ábra", a hûtõbordát és a ventit ábrázolja, oda meg kiírja, hogy "Your VGA is OK" :))
ha gondolod átküldöm valahogy.

The Matrix has you...

oké köszi:)

115 C fok van alapnak megadva (legalábbis nekem), de ez nagyon sok. Én úgy gondolom, ha nem megy 60 fok fölé (fõleg tartósan) egyik sem, akkor tuti nem fog szénné égni.
Nekem a múltkori nagy hõségben állandóan 50-57 fok körül garázdálkodott a kártyám, tuning nélkülis állapotban!
Mellesleg te honnan tudod a memó hõfokát? Nekem csak a GPU-t írja ki. Driver és az EVEREST is.

JAG1
ACPI-t kell elvileg kikapcsolni.

SEGÍTSÉG!

Mit kell lebutítami egy alaplap BIOS-án, hogy fel tudjam telepíteni a Windows 98-at ?