64012
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • mike0013
    okok, nagyon köszi a választ!
  • Solten
    Hello! 400W-os bőven jó, de ez a Macron? Válassz a "márkás" tápok közül (pl. Chieftec, vagy Maszka elvtárs kedvencét az FSP-t.).
  • mike0013
    sziasztok!
    érdeklődnék, hogy ehhez a konfighoz, elegendő-e egy 400W-os MACRON táp, ha nem akkor melyiket ajánljátok?
    Konfig:
    GIGABYTE GA-MA69G-S3H
    AMD Athlon 64 X2 5200+ AM2
    2×1GB DDR2 Kingston RAM
    HIS Radeon HD 2600XT 512MB GDDRIII
    300GB Winchester
    1db DVD író

Válaszokat köszi előre is!
  • antalkrisz
    Tesó. Kicsit megkéstem, de cseréld ki a VGA kábeledet, ha már a BIOS-ban is ilyen, + sztem vedd lentebb a felbontást (mondjuk 1280x1024-re), és állíts be 32 bites színmélységet. (Asztal jobb klikk...Tulajdonségok...Beállítások fül). Ha nem javul + akkor a VGA-d a hibás.
  • Máté94
    Már megvan:Samand Pardis:D
  • Met
    miért nem az ismerd fel a képről autós topicban próbálkozol?:D
  • madass
    honda accord sztem
  • Máté94
    Nem igazán hardware de milyen kocsi ez?
  • Zsolt1964
    Bátor cselekedet!
  • Zsolt1964
    Csak a gyorsaság+ egy két apróság még
  • milk41
    nem,jelenleg nincs tűzfalam mert bekrepált,sp2,csak adobe photoshop elementet adtak hozzá,utolsó mondatot meg nem értem
  • Inquisitor
    Haverjai meg nagyon értenek hozzá, ha Radeon 2600 szériával szemben "legalább 6600-os" kártyát ajánlottak. Azért 8600 alá nem mennék ezen esetben. Vagy a srác nem volt tisztában vele, hogy 10K alatt nem kap 2600-os kártyát?
  • Inquisitor
    Hmmm. Windows látja a hálózati eszközöknél a FireWire csatlakozást kamrával vagy annélkül? Tűzfal nem tiltotta le? XP SP1, Sp2, Sp3? Vagy Vista?
    A kamerához nem kell semmilyen program amiben érdemben használni lehetne? Konkrétan Firewire képes bármilyen digitalizáló program?
  • milk41
    am meg 2 firmwire kábellel is próbáltam,de ígysem akar működni:S
  • milk41
    van egy Canon MV 790-es kamerám(DV kamera),és az a gondom vele hogy nem látja a gépem.a másik gépen pedig igen,ilyenkor mi a teendő?

(a másik gép sokkal lasabb ezért azon öngyilkosság ilyeneket csinálni)
  • piccolo555
    Ja, és azt is megszeretném tudni, hogy mi a különbség a RAM-oknál a DDR és a DDR2 között.
  • piccolo555
    Heló!
    Segítség kéne: régen jó volt a mikrofonom és a hangfalam is(tehát volt hang)aztán valamitől elromlott a hang, de a mikrofon jó volt. Ezután valahogy megcsináltam a hangot, de elromlott a mikrofon. Tehát: mi lehet a gond, és hogy javíthatnám meg a mikrofon? Előre is köszönöm a válasz(oka)t!
  • tmisi
    Nemtom hol látott még 6600-at újonnan, de az meg marhaság, hogy a proci csak Atit támogat. Bár az tény hogy az Intel-Nvidia lefözhetetlen páros, de...
  • davidka003
    "hello

azt szeretném megkérdezni hogy ati raedon 2600/ 256mb/DRRII
    vagy nvidia 6600/256mb/DRRII est vegyek
    árban az ati-t akarom mert keveset játszok de a haverok azt mondják hogy legalább egy nvidia 6600-at?
    a proccim AMD és az atit támogat most egy 1250-es alaplapi van benne.
    és a procci ati-t támogat.
    köszi" by másik fórum

Kicsit vicces.
  • mademan
    ötletek?
  • mademan
    Nincs olyan
  • Puhos
    Akkor nem tudom mi lehet a gond, lehet annyira egyszerű, hogy ezért nem jövünk rá!
    Még egy ötlet, a tálcán lévő hangerőszabályzóra bal klikk, teljesen föl van húzva? Vagy jobb klikk hangerőszabályzó megnyitása, alatta hangtulajdonságok beállításai, hangerő: audiónál kiválasztani a hangkártya típusát, hang: hanglejátszásnál alapértelmezett eszköz a hangkártya legyen kiválasztva.
    Ezt még próbáld ki.
  • mademan
    Megcsináltam mindent amit irtatok de hiaba semmi valtozás
  • mademan
    Ja nem szoltam..
  • mademan
    De nekem xp-m van
  • Inquisitor
    Első linken az első file a HD AUdio patch. Elöször az kell. (Ha maximalista vagy, akkor leszedheted az ATI HD Audio drivert is, de én inkább azt is aRealtek oldaláról szedném, az újabb.)
    Utána a Realtek oldaláról leszeded az XP-hez való kódek csomagot. Nyilván tök mindegy a ZIP verziót szeded vagy az EXE-t, csak elöbbit még ki kell majd csomagolni is.
  • Puhos
    Nyilván az 1-es kezd, aztán ha ez kéz akkor a második linken lévőt is töltsd le és install ahogy Inquisitor írta.
  • mademan
    Innen meilyket?
    Lama vagyok
  • Puhos
    Amit Inquisitor írt a 35727-es hsz-ban azt megcsináltad?
  • mademan
    Nekem hd2600xt-m van
    Ez a konfig:
    intel dual core e2180 2ghz
    160gb winyó
    msi p31 neo alaplap
    2x1 gb kingmax 800mhz ram
    Nincs sehol kérdőjel!
  • Inquisitor
    Mondjuk ha véletlenül(?) ATI HD sorozatos kártyád van, akkor még az is lehet, hogy bekavar, olyankor be kell állítani, hogy a Realtek 888 legyen az alap hangkártya, nem a VGA-n lévő HD Audio.

Ha DirectX-es problémát ír ki egy viszonylag friss játék, akkor nem ártana friss DirectX9-et feltenni, az utolós az 2008 márciusi! MS oldalán kint van.
  • Puhos
    Sajátgép jobb klikk, tulajdonságok, hardver, eszközkezelőt nyisd meg, van-e valahol kérdőjel, ha igen ott a baj.
  • Inquisitor
    1.) Töltsd le a Microsoft KB888111 HD Audio Patchet
    Mondjuk innen: Link
    Nem árt persze beállítani, hogy a magyar verzió kell neked. Ha nem szimpatikus ez az oldal, akkor megkeresheted az MS saját oldalán is ...

Telepítsd fel!

2.) Töltsd le a legfrisebb Realtek HD Audio kódeket: INNEN!
    Ez TEGNAPI, sz'al elég friss!

Telepítés elött húzz ki MINDENT a hangkártyából!
    Telepítés után amikor bedugsz valamit, vár meg amíg kiírja a hangkártya driver, hogy mit talált, mert ez már olyan "inteligens", hogy felismeri mit dugnak rá. (Néha ebből vannak gondok ugye.)
  • Inquisitor
    "van egy p1-es gépem és amikor kikapcsolom akkor nem akar automatikusan kikapcsolni hanem nekem kell kinyomni. biosban nemtudom ezt beállítani hogy autómatikusan kikapcsoljon?"

Ehhez ATX-es táp kell, AT-s nem tudja, ráadásul ha véletlenül ATX táp is van egy régebbi gépben, ha tiltva volt Biosban Windows telepítéskor a funkció és be is kapcsolod, újra kell telepíteni a rendzsert ...
  • mademan
    Fülesem van és az müködik,de ha belemegyek a hangbeállításba akkor azt írja ki hogy ninsc hangezköz!
  • Lullaby
    Nem tudom melyik fórumra illene igazán, szóval itt próbálkozok először:

van egy Samsung winchesterem ami tegnap úgy gondolta, hogy nyugdíjba megy. Először vírusra gyanakodtam, így áttettem a winyót egy másik gépbe, minden fontos dolgot lemásoltam a C-ről a szintén ezen a winyon lévő másik partícióra mint mindig. Indítom a win telepítőt, formáz és a telepítő fájloknál hibát írt ki, de 3. 4. próbálkozás után is. Megpróbáltam másik CD-vel, az formázás közben kétszer is kifagyott.

Gondoltam megvárom míg barátom hazaér, valamivel csak jobban ért hozzá, addig visszatetten a winyom, mivel a másik partíción voltak a játékok. Ekkor szomorúan észleltem, hogy csak a C-t látja, de azt is formázni akarja. Ráküldtök a GetDataBack nevű progit ami (korábban többszörösen formázott) C-ről mindent le tudott szedni 95%-ban, de a másik két partíciót nem látta. A program 15 gigásnak látja az egész winyót, az eszközkezelő 230+-nak holott az egész csak 160 giga.
    Néztem Easy Recoveryvel is de az is csak 15 gigát lát.

Hogy tudom a másik két partíciót mégis valahogy visszahozni vagy legalább az adatokat kicsikarni belőle?
  • Puhos
    Csá!
    Az lenne a kérdésem, hogy a hang mire van kötve, mi szól, hangfal, füles?
    Ha hangfal annak pc nélkül van-e hangja, ha fülesen azt ki tudod-e máshol próbálni.
    A gépben a vezetékek jól állnak-e, nincs-e esetleg a hangkábel megsérülve?
    Volt-e esetleg pillanatnyi áramszünet, nem-e esetleg kiment az alaplapi hangkártya?
    Sajátgép jobb klikk, tulajdonságok, hardver, eszközkezelőt nyisd meg, van-e valahol kérdőjel, ha igen ott a baj.
    Egyenlőre ennyi.
    Sok sikert.
  • Prince of Máté
    Akkor is ilyen a kép, ha már bootol érted?
    De mék akkor is, mikor csak a monitor van bekapcsolva és a menüjében turkálok.
  • Kontrakcio
    keress másik drivwert a vga-hoz
  • Prince of Máté
    Hi!

Kéne egy kis segítség...
    Elvitték a monitoromat szervízbe, mert rossz, és kaptam addig egy cseremonitort.
    Örültem is, 19 colos LCD Philips, azt hittem egy szar 15"-ös CRt-t kapok...
    Aztán mikor bekapcsoltam, azt írta, hogy "No Video Input"
    Elindítottam a gépet, és ilyen kép fogadott:

Már akkor is ilyen a kép, mikor még bootol.
    A videókártya tuti nem hibás, ez már többször is bizonyítva volt...
    Valaki pls segítsen!