64012
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
Cat 02 #36039 Ez megoldva :)
-
Inquisitor #36038 Ha valami elfüstölt, akkor akár a full gép is behalhat, az utolsó alkatrészig, de ez nem jellemző. Ha alaplap sül meg, akkor ált. a ram és a proci veszélyben van, a többi inkább tápelhalás esetén füstől el. -
Cat 02 #36037 Illetve valami megosztási mappát ?
H egyik gépről másikra át tudjam pakolni a cuccot. ROuterrel van összekötve a kettő a net miatt. -
Cat 02 #36036 Vki leírná h kell windows újratelepíteni ? -
CPU SUPPORT
HELP!!! -
ha az alplap elvan egve akkor kinyirhatja a processzoromat? -
vagy elegett az alaplap?
bios serulhetett? -
Helotok.Van haveromnak egy Intel D102GGC2 alaplapja meg egy Intel Celeron D 346 procija.Kb fel evvel ezelott bios-t frissitett rajta.amikor a frissitesnek vege volt a gep befagyott,ujrainditotta es a kep tobbe nem jott elo.Nemtudjuk,hogy pontosan milyen bios-t tettunk fel.lehet,hogy 1058-ast ami nem tamogatja azt a procit(1067-es kell hozza intel honlapjan)Az en Pentium 4 524-es procimhoz eleg az 1058-as is.Az lenne a kerdesem,hogy megeri kiprobalni?vagy eleghet az egesz? -
Kipróbáltam más Ram-okkal,de ugyanaz a helyzet.Látja a bios,Vista nem csak 2Gb-ig,helycsere,ramcsere...stb. Már nemtudom komolyan mi a baj . Mindenesetre kösz a segítséget. -
rolandosss21 #36030 Creative 2518 (CT2518) -
rolandosss21 #36029 Sziasztok. Az lenne a problémám hogy nem találok ehhez a hangkártyához Xp drivert. Ha valaki tudna nekem szerezni az nagyon jó lenne. Sűrgős lenne! -
Sikerült, nagyon szépen köszönöm. Jövök egy bambival... :) -
Baark #36027 Rendben, köszi szépen, szép sorban végig fogom nézegetni/próbálgatni ezeket. Majd írok, mik az eredmények... -
Skeez #36026 Ha megoldható, akár kölcsibe is, cserélj alaplapot. Bizony egy rossz alaplap nagyon huncut tud lenni. Tudom, hogy körülményes, de sajnos ez egy ilyen dolog. Ha másik chipset van az új alaplapon, akkor ráadásul az XP megint aktíváltatni akarja magát. Szóval nem egyszerű.
Amennyiben garanciás a termék, vidd oda ahol vetted, hogy ők nézzék meg.
Apropó, támogatja a RAM-okat az alaplapod? Gigabyte oldalán meg tudod nézni.
De azért írtam, hogy kézzel is nézd meg a dolgokat. Én így szűrtem ki a VGA-t. Nagyon melegek voltak a RAMjai. Ha égeti a kezed a RAM vagy a VRAM, akkor ott valami nem kerek. -
Baark #36025 Vírusírtót lefuttattam, első dolgom volt, semmi.
Tartaléktápom nincs... de meg fogom próbálni, thx.
Ez a por-dolog lehet talán a legesélyesebb, de fura, hogy ez ilyen durva dolgokat okozna netán...
Alaplap? Bővebben?... -
Skeez #36024 Vírust kerestél? A proc folymatos túlhajtásának lehet ez is oka.
Mivel tápot viszonylag egyszerű cserélni (ha van tartalék), próbáld ki másikkal. Ha így sem jó, alaplap esélyes. De nézd meg, nem vírusos-e az OS.
-
azért nem annyira van "elcsúszva", csak egy kicsit kb 2-3mm-t eltér az egyenestől, mármint ha a proci és a hűtő párhuzamát nézzük. Tulajdonképpen rajta van csak egy kicsit ferde. Ettől is lehet baja a procinak? -
Baark #36022 Gigabyte 8IK1100 alaplap, Pentium 4 2.8 proci, 2x256 ram, ATI Radeon 9600 vidkártya, Coolink 450watt táp.
Amúgy ha táp lenne, szerintem akkor inkább újraindulna... Bár kitudja... -
procinál 60-70 fokig még nincs gond, tehát ez nem lehet a baj forrása -
Skeez #36020 Jááj!
Hány meghajtód van Windos alatt? Bár mindegy is.
Milyen Windows?
Xp-nél szükség van egy rendszergazdai jogú felhasználóra, akivel be is kell jelentkezni.
Sajátgép ikonjára jobb klikk -> Kezelés -> Lemez kezelés
Ebben az ablakban ott kell lennie az új HDD-nek.
Azt kiválasztod jobb egérgombbal -> Meghajtó betűjelének módosítása -> és itt megadsz egy olyan betűt, ami még nincs lefoglalva.
USB-s eszközöknél is előfordulhat ez a probléma, megoldás dettó. -
Baark #36019 Mondasz valamit ezzel a poros dologgal, mert a gépháznak nincs fent az oldala... De már elég rég van ez így, eddig nem volt gond vele. A procihőmérséklet nem mondható ideálisnak (pontosat nem tudok mondani, nagyon ingadozik, de ált 55 fok fölött van...), de ez is elég rég megy így, ventinek semmi baja, fordulatszám okés, szóval... Viszont ezt a cpu-kihasználtság dolgot taskmanagerben még mindig nem igazán tudom mire vélni...
Egyébként újraindulni soha nem szokott, csak kikapcsolni.
Köszi az eddigi segítséget. -
Skeez #36018 Kontrakciónak igaza van, érdemes néha kiporolni a gépet. Ha megoldható, akkor sűrített levegővel alaposan fújd át - főleg a tápot és a proc hűtőt.
Én még azt csinálnám, hogy levenném a ház oldalát és amikor megint újraindul (úgy vettem ki, "hidegen" rendesen működik), vagy kikapcsol, akkor nagyon óvatosan kézzel megnézném, hogy nem melegszik-e nagyon valami. VGA, RAM, CPU. De hangsúlyozom, NAGYON ÓVATTAN!!! És nem vizes kézzel!
Nálam videó kártya okozott hasonló gondot.
Mondjuk azt jó lenne tudni, milyen konfigról beszélünk.
Lehet, hogy a táp nem bírja... -
Hali.
Kéne egy kis help. Vettem egy új vincsit, faszául összekötöttem, bios látja, eszközkezelő is, viszont nincs új meghajtó sem a win commanderben, sem a sajátgépben. Eszközkezelőből töröltem, újból feltettem, win egyből felismerte, volt restart is, de nem látja az új meghajtót. Mi lehet a bibi? Ha vki tudna segíteni nagyon megköszönném.
Zaki -
Skeez #36016 Ezt hogy sikerült?
Próbáld meg rendesen installálni, mert könnyen eléghet a proci.
Na jó, nem olyan könnyen, de akkor is...
Legjobb lenne, ha szakember csinálná, és nem valami "műértő".
Szerintem jobb kifizetni a szervizt, mint egy új procit venni. -
Mert régi szar és lassú.
Az összes VGA már DDR3-as vagy DDR4-es. A DDR5 is nem sokára el fog terjedni. -
hogy hogy lámák, az miért rossz? -
Működne, de DDR2-es RAM-os VGA-t csak lámák vesznek. -
a ramom sima ddr akkor egy ddr2 es vid kari működne a gépben? -
na kemény!
ha van ismerősödnek kölcsön 1x2gb ram akkor kérd el nézd meg, ha memtesten átment, solotk is jók, biosban ii enable akkor passz!
nincs huzva a procid? -
néz meg a csatlakozásokat a lapon v biosban a procod hőmérségletét és ha magas a procidhoz viszonyitva akkor van ugy h ujraindul, lehet táp a necces de az is lehet h a winyód szórakozik... az a baj h elég sokmindentöl függhet, legalábbis sztem, majd irnak még páran azt majd kiderül mi a baj... volt ugy h a régi gépem hülyéskedett me eszméletlen poros volt belül, kifujtam és ment primán
bocs h ennyit soroltam fel ! -
Sziasztok, szeretném a véleményeteket kérni abban, hogy most vettem egy új processzort alaplappal stb. és a processzort jól raktam be, de a hűtő a procin egy kicsit elcsúszott 2-3mm-t, de amúgy illeszkedik. Ez baj? Lehet-e baja a procinak ettől?
Válaszotokat előre is köszi. -
Na megvolt a memtest-nincs hiba-,minden féle csere/ram/hely...minden,de még mindig csak 2Gb-ot lát.
Ötlet? -
Baark #36007 Üdv!
Az lenne a problémám, hogy rendszeresen magától kikapcsol a gépem. Van, hogy "terhelés" (értsd: videolejátszás, zene, esetleg böngésző...) alatt, de van, hogy olyankor is, amikor semmi nem fut. Utána gyakran csak sokadszorra sikerül újra bebootolnia, útközben kikapcsol. Feladatkezelőben a CPU-terhelés gyakran irreálisan magas. Ha valakinek van valami ötlete, azt nagyon megköszönném. -
köszi, akkor ehhez mien alaplapot lehet szerezni 20k alatt? -
laci3000 #36005 Hi,
milyen összefüggés van az FSB, a proci sebessége és a RAMok maximális elérhető sebessége között?
és mi ez a szorzó a prociknál?
elsősorban Intel de az AMD-s vonal is érdekel, ha nem sietsz és van időd okosítani....
előre is ösz
UI Ha valaki tud egy jó virtuális gép összerakót vagy pár jó tanácsot akkor ne fogja magát vissza
-
Skeez
Régebben a Sata-s vinyón volt az OS, akkor raktam bele egy 1GB hiviewell ramot, akkor jól is ment minden.
Most pedig a 40es ata-s vinyón van a rendszer. Elképzelhető hogy a vinyó vacilál.
Emlékszem, hogy mikor GtaSa-ztam is, akkor 2x256 ram volt a gépben, és vmikor újraindult a gép... Sztem a vinyó már szar :D ( az ATa-s) -
kicseretltem kb 10szer a biost.valami 30szor a drivert es egyszercsak jo lett.amugy koszi a segitseget! -
Brambilla #36002 Sziasztok!
Van egy elég nagy problémám, melyet már egy másik topicban leírtam. Mivel elég hosszú elmagyarázni, és nem lehet Ctrl+V-vel bemásolni az előző üzenetet, a linket írom ide:
http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1207912029
Ha valaki tud segíteni, legyen szíves írjon! Köszönöm -
Hi! A CPU support list nem tartalmazza (max Phenom 9100). Plusz szvsz ez a deszka HT 1.0 értelmetlen egy Phenomot beletenni (HT 3.0) -
Sziasztok
Légyszi azt mondjátok már meg hogy egy ilyen alaplapba egy ilyen proci bele menne-e? A választ előre is köszönöm! Fontos lenne!