64012
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Nickelodeon
    sziasztok! gondom a köv.:vlc media player használata után nem kapcsol késszenléti üzemmódba a monitor. nem tudja valaki,hogy miért van ez? van esetleg egy beállítás ami szükséges? én nem találtam a probléma megoldására semmiféle beállítást. köszönöm a segítséget! sziasztok
  • TomBond #37001
    Hatalmas gondom van!
    Nem akar indulni a gépem. Sem cd-ről sem vinyóról. Ha csökkentett módban akarom indítani akkor a crcdisk.sys-nél megáll és nincs tovább. Mit lehet ilyenkor tenni?
  • TomBond #37000
    Ha vistát használsz a beépített is jó.
  • Pipör
    adataimat már lementettem róla már csak vhogy vissza kéne hozni az se baj ha üres csak legyen vhogy meg az a hiányzó rész
  • Pipör
    melyiket ajánlod?
  • TomBond #36997
    Először valamilyen particionáló progival hozzál létre partíciót és utána ereszd rá a Get data back-ot.
  • Pipör
    ÜDv!!:.
    remélem vki tud segíteni a Vinyóm Samsung 80Gb.. ezen van/volt 2 partició
    15 és egy 59Gb os na ezek közül az 59 es eltűnt a sajátétgép/kezelésnél azt irja "dinamikus,lemez 0, Olvashatatlan" Érdekes, hogy a Get data back meg érzékeli.. rem tudtok segíteni hogyan kell visszahozni előre is köszii
  • ferihegedus
    Hm...ez elég gáz. Nemtom milyen alaplap, talán próbálj meg kutatni valami frissebb USB 2.0 driver után a neten.
  • tonnni
    Feltelepitettem, azzal kezdtem a windows után és a BIOS ba is ugy van minden mint ahogy volt, a alaplapi telepitőn van valami USB 2.0 de ha rákatt akkor kiir valami angol szöveget, pontosan nem értem de valami service pack 1 et ír, nekem 2 pack van, fingom nincs mi van vele...
  • ferihegedus
    Nem tudom mennyire akarsz nagyon kifinomult diagnosztikát, de ajánlanám az
    Everest Ultimate verzióját (nem ingyenes, de torrent...). Az mindent diagnosztizál ezek közül, sőt még többet is tesz.
  • ferihegedus
    Az ilyesmit általában az okozza, hogy nem telepítetted fel az alaplapi CD-ről a chipset (lapkakészlet) driverét. Az alaplapi CD-ről tegyél fel mindent, ami driver. Ha még úgysem megy, akkor nézz körül a BIOS-ban mert lehet h ott van letiltva valami.
  • tonnni
    Hello!
    Ujratelepitettem a windowst, és azota nem megy egyik USB se, nem ismeri fel, nagyon bánt a dolog mert egy csomo USB-s eszközt használok, Mit tudok tenni??
    Légyszi segítsetek?
  • gyűjtő
    Szervusztok!

A számító gépem hardverelemeinek ellenőrzésére keresek testreszabott diagnosztikai programokat (PL.: Processzor > CPUCool).

Szeretném, ha pl. az alábbi elemekhez tudnátok diagnosztikai programneveket javasolni (ha lehetséges, a programok elérhetőségi helyét is):

Alaplap, Winchester, Processzor, Videokártya, Memória.

Köszönöm.
  • uzsidoboz
    Az utolsó üzenet:
    memória

pls segítsetek

köszi
  • Prince of Máté
    Múltkor is megcsináltam, azt baszott működni!
  • Met
    jaaa, Te vagy az aki lusta lehúzni a kábelt és azért nem frissíti a fw-t?
  • Prince of Máté
    ha huzigálni kell a meghajtókat mint múltkor akkor nem megyek bele.
    Inkább írom azzal a szarral.
  • Met
    fw frissítés?
  • Prince of Máté
    8 szorosan írható philipsem van, viszont a régi optiarc íróm pedig tudná 8x írni, csak az új drága egyik legjobb márkájú pioneerem nem...
    Na erre varrj gombot!
  • Met
    Azért 2,4 mert annyival lehet írni arra a lemezre amit használsz, 10x-esen tuti nem fogsz írni mert max 8x-os lemezt lehet kapni, vagy legalább is én csak olyat láttam.
  • BIZ0906
    Hát ha azt akarod, hogy ne tünjön el az adat akkor ezt az időt várd ki. Vagy használj külső vinyót.
  • Prince of Máté
    Hi kéne egy kis help!
    Van egy pár hónapos Pioneer DVD íróm, és minden lemezíró progi (pl nero, IMG burn, stb) DL lemezírásnál azt írja, hogy supported writed speeds: 2,4x.
    Az a furcsa, hogy valamikor kiírja rendesen, hogy 10x, de legtöbbször csak 2,4-et ír....
    Tudom, minden okos azt mondja, hogy minél lassabb, annál jobb, de így 8 giga kiírás 50-60 percet vesz igénybe...
    AZért jó lenne, ha valaki segítene!
  • daver88
    cso ujra, megneztem a gep tipusat, ennyit találtam róla: Prestigio 8089C
  • tommyg
    -.-
  • Met
    elválasszák
    elválasztják
  • Matte
    bios gond lesz az.....

---> szervíz.
  • Klemice
    be nem kapcsolódó laptop néha kiírja hogy previous boot incomplete
    esetleg kiment benne valami ugye?
  • Zack92
    Megoldódott a problémám.
    Összeakadt a codec-al...letöröltem és müködik!
    Üdv
  • Victor1103
    Köszönöm szépen a választ!Akkor kb 7 méter és egy fal nem lesz akadály
  • Zack92
    Sziasztok!
    Vki tudna segíteni?
    A problémám az lenne, hogy ma feltelepítettem a Final Fantasy 7 nevezetű játékot...elindítom...fekete képernyő...csak a hangot hallom....
    Üdv
    Zack92
  • Matte
    szia

tapasztalatom szerint ez semmi mástól nem függ, mit a közbeeső falak vastagságától és számától. Nálunk volt úgy, hogy a router kb 10-12 méter távolságban volt, közbeesett 2 fal, amik szabvány vastagok voltak.

Így 5ös jelerősségen ment (5ből), maximum sebességen.
  • D00M
    Köszi, majd próbálkozom!
  • Victor1103
    Sziasztok!Remélem jó helyre írok kérdésemmel kapcsolatba.Tesóm most szeretne venni magának egy új számítógépet és az internetet megszeretnénk majd osztani a két gép között.A modem az én szobámban található ami az emeleten van.Az ő szobája azonban a földszinten van.Egy D-Link DI-524-es vezeték nélküli routerben gondolkoztunk hogy az internetet megosszuk az én és az ő gépe között.Azonban ő attól fél hogy a falak miatt amik a szobákat elválasszák nem fog az internet az ő gépén elérhető lenni.Ezzel kapcsolatba szeretnék választ kapni hogy igaz-e vagy sem továbbá hogy ez a router megfele-e erre a célra?A válaszokat előre is köszönöm!
  • Matte
    lehet kapni kifejezetten erre a célra készült tisztító ruhát, ha nem akarsz költeni / keresgetni ilyent, akkor egyszerűen nagyon puha ruha + ablaktisztító. :)
  • Matte
    szia

A dell optiplex gx 110-ben két memóriamodulnak van hely, méghozzá két darab SD-RAM-nak, szóval nem hogy DDR2, de még DDR 1 modult sem tudsz belerakni. :) remélem tudtam segíteni.
  • Matte
    szia.

gyanítom hogy nincs ilyen funkcióbillentyű a laptopon ami a billt zárja, legalábbis én olyan lapot még nem láttam ahol ilyen lenne. Már a biosba sem tudsz belépni, tehát indításkor sincs billentyűzeted?

Ha elárulod a pontos típust, akkor kicsit előrébb lennénk. :)
  • Matte
    szia. haveertól áthozod a vinyóját, teszteled vele. Ha jó, akkor áthozod a tápját, teszteled vele.

Egyébként ilyen nekem is volt, s ha finoman megigazitottam a vinyón a tápkábelt akkor elindult újra :))
    kb 2 évig ilyen volt a gépem. Az a vinyó tápcsatlakozójának a gondja volt. Szerintem 50-50% hogy alaplap vagy vinyó gond.

• K Ace
    Hi. Laptop kijelző tisztításáról tudna vki vmit mondani? Mivel tisztítsam, mivel ne? Könnyen karcolódhat?
  • daver88
    Üdv!

lenne egy olyan problemamm hogy nem müködik a bill.-zet a laptopon. semilyen gonbot nen tudok hasznalni....nincs esetleg vmi konbinacio, amivel fel lehet ezt oldani, vagy esetleg mas megoldas?

fontos lenne!!! köszi
  • Seithennin
    Van 1 régi nagyon oldszkúl gépem:D Dell optiplex gx 110, az érdekelne hogy ebbe beletehetek e 512 es DDR2 ramot, vagy max mennyit lehet beletenni? köfi előre is