64012
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Solten
    Jah, megint nem nyert. Feladom. T-online.hu? :)
  • The Protector
    bocs de énnekem ezzel mit kéne kezdenem?
  • Solten
    Ja sorry elnéztem.

link
  • The Protector
    de én nem a sebbeségra vagyok kiváncsi hanem a letöltéskorlátra.h kell a fizetnem gigabájtonként valamennyi lóvét.ezt vhogy ki lehet deríteni.ads 8Mb-os netem van
  • Solten
    link
  • The Protector
    Hy.valahol meg lehet nézni h letölltéskorlátos a netem.pár éve az volt de most díjcsomagot váltottunk és nem tom sehol sem megnézni.van rá vmi oldal?t-online a szolgáltató.
  • stargatelost
    nem indult el úgysem, próbáltam
    amúgy az újraindítás kikapcsolása nem ad arra lehetőséget, hogy valami kár keletkezzen? Úgy értem, hogy így, hogy újraindul a gép megakadályozza, hogy valami komoly baj legyen? neadjisten kék halál...
    ha nagy hülyeséget mondtam sorry :)
  • Met
    csökkentett módban sem indul el?
    vezérlőpult, rendszer, speciális, indítás helyreállításban be lehet állítani, hogy hiba esetén újrainduljon, na azt kapcsold ki és akkor kiír valami hibát ami után lehet nézni
  • stargatelost
    Üdv!

Kb 3 hete jelentkezett az a probléma, hogy bekapcsoltam a gépet, de az xp töltő képernyő után újraindult gép, újra és újra....
    Format, xp telepítés
    Ezután ment minden normálisan egészen pár nappal ezelőttig
    Ugyanaz a probléma történt. XP töltő képernyő, majd újraindulás.
    Újra format, újra xp telepítés és most itt vagyok....
    Vajon mi lehet a probléma? pls help!
  • tommyg
  • Barny
    ezt barki megcsinalhatja
    valamelyik setup kiirja,hogy nincs tamogatott hardware
    egyikkel azonban megy!!!
    Advanced EAX 5.0
  • ffxi
    ok, kösz all!
  • Barny
    HEH.Ezt figyeljetek!!!!!!!!
    Audigy SE kartyam van...felnyomtam az X-FI xtremmusic installjat es siman megy meg a crystalizer is!!!!!!!!!!!!!!
  • mrzoltan
    Hali!Haver szeretne multizni a GTA:SA-val de nem tudja hogy kell a szervereket keresni.Én életembe nem nyomtam vele,szal help plz.
    (Lehetőleg,mint ha -nak magyaráznátok)

THX előre is .
  • Adryen
    Lexmark Z11 típusú nyomtatóm van.
    Múlt héten újratelepítettük a gépet, Office 2007 van rajt a korábbi 2003-as helyett. Azóta viszont a nyomtatóm 3x nyomtatja a szavakat/sorokat.
    Tud vki segíteni? Semmilyen erre von. beállítást nem találok.
  • tommyg
    nincs elég helyed
  • czky
    Szerintem Gigabyte!
  • Solten
    Gigabyte
  • Solten
  • mademan
    NEKEM IS PLS
  • ffxi
    Szeretnék lapot venni. Melyik legyen?

GIGABYTE GA-EP35-DS3P

http://www.argep.hu/product_465575.html
  • kirol
    Van valami progi, amivel olyan felbontást állítok be, amilyet én szeretnék?

Mert a TV-t rákötve max olyan felbontást enged, mint a monitorom, vagyis 1280*1024-et az 1366*768 helyett. Így sehogy se bírom beállítani.
  • lck #37180
    OKÉ ! Hát igen, sajna nem tudok Soket754-es ismerőst. De majd valamit kitalálok.
    Köszi.
  • Storung
    Hello!

Ez így egy kicsit bonyolult...Az hálózati feszültségingadozást bizonyos mértékig a tápegységnek kezelni kell(ene). Ez persze nem azt jelenti, hogy viharban, villámláskor nem kell teljesen áramtalanítani, és a netről (hálózatról) leválasztani a gépet (a telefonvonalon ill. modemből is beszaladhat feszültségcsúcs, ami hazavágja a gépet). Kikapcsolt, de nem áramtalanított állapotban a tápegység csak az 5V standby feszültséget szolgáltatja az alaplapnak. A lapod tulajdonképpen hardveresen elindul, csak a BIOS valamiért nem folytatja a boot folyamatot, ezért nincs semmilyen sípszó. Ha sípolna akkor már okosabbak lennénk, mert elsípolja mi a baja. Azt, hogy mi szállt el, sajnos csak próbával tudod kideríteni. Mivel valószínűleg nem egyforma a két gép foglalata, annyit tudok javasolni, hogy a procit próbáld ki valahol ha van rá mód(pl. ismerősnél). Ha nincs más megoldás akkor marad a szerviz, talán nem annyira zsebbevágó, hogy belerakják egy alaplapba és elindítsák. A többi alkatrészt pedig - gondolom - ki tudod próbálni a másik gépben.
  • lck #37178
    Na hát kitakarítottam, de sajnos nem lett jó.

Kedves Storug! esetleg még segíthetnél:

Ugyanis eszembe jutott, hogy amikor a gép meghalt előtte egy kb. órával volt egy pillanatnyi áramingadozás. ( vihar volt.) A szobában 2 gép van és akkor mind a kettő ugyan azt produkálta: mindegyik lefagyott egyszerre, ugyan úgy ahogy aztán később az egyik, ami aztán nem indult újra. Akkor viszont mindkettő újra lett indítva és mentek is. Aztán a másik ki lett kapcsolva. És utána történhetett újra az áramingadozás ami tönkretette a gépet.
    Szerinted, ha így történt az inkább az alaplapot, vagy a procit vágja agyon ?
    ( Azért variálok ám annyit rajta, mert én akarom kicserélni a hibás alkatrészt, mert itt a környéken elég zsebmetsző minden számtech cég. De nem akarok úgy járni hogy meghozatom az alaplapot, aztán a proci a rossz. )

• Solten
    Nem tudja a mentendő helyre menteni (kevés a hely stb.) Miért nem használsz magyar nyelvű op.rendszert ha ilyen pancser vagy az angolhoz?
  • rooney8
    Üdv!

Az a problémám, hogy már másodszor kikapcsol a gépem amikor a pes 2008-al játszok. Az lehet, hogy túlmelegszik valami? Nem minden játéknál. Tegnap pl. játszottam délután, akkor kikapcsolt, aztán játszottam este, akkor meg nem.
  • arkkansas
    Hello!
    Pls help! össze akarok kapcsolni 2 gépet, működik a ping, 198.162.0.1 ill. a másiknál 198.162.0.2 a fix IP, mégsem látja az MSHOME alatt az egyik még saját magát sem (név: main). A másik látja, de a MAIN-t onnan sem látom. Main amúgy nem lát semmit az MSHOME alatt. próbáltam már mind2 fenti IP-t alapértelmezett átjáróként megadni, de semmi nem változott. Subnet mask a szokásos 255.255.255.0 Tűzfal egyáltalán nincs fenn egyik gépen sem. Ping mind2 gépről OK-t jelez... Mi a franc baja van ennek a patkány windowsnak?
  • mademan
    NEKEM IS PLS ERRE:
    KATT
  • Storung
    Nincs mit, sok sikert!
  • lck #37172
    Köszönöm szépen a választ !
  • Storung
    Hello!

A kis kijelzőn megjelenő 9.0. azt jelenti, hogy az alaplapon a bekapcsoláskor történő ellenőrzés (tápfeszültségek, CPU hűtő fordulatszáma, órajel generátor) rendben lefutott és a boot folyamat végrehajtását átveszi a BIOS. Hogy innen miért nem lép tovább az kérdéses... Ha a CPU hűtése megfelelő és nem volt agyonhúzva, akkor az nem nagyon megy tönkre (esetleg egy megbízhatatlan tápegység haza tudja vágni, de akkor megy más is). Szerintem egy óvatos de alapos takarítást (ecset, porszívó) követően BIOS reset, és csak az alap hardvert rakd össze (lap, proci, RAM, VGA, billentyűzet) úgy próbáld indítani. Ha így sem indul akkor valószínűleg alaplap baja lesz, mivel minden mást kipróbáltál másik gépben, vagy lehúztad.
  • bardocz
    Partition magic-ben ha az akarom,hogy legyen +1-2 giga hely a c-n,akkor resize/move-nál mit hogyan állítsak be?
  • Sland
    Szevasztok!

Van egy Ati 1950XT videókártyám, és egy LG LCD TV-m.
    A videókártyán van 2 DVI kimenet, a TV-n két HDMI bemenet.
    A VGA egyik DVI kimenetéből megy egy RGB átalakítón kersztül a jel a monitoromba.

A TV-t össze szeretném kötni a számítógéppel a másik DVI kimeneten keresztül. Ez ugye DVI-HDMI kábellal lehetséges, de fogalmam sincs hogy milyet vegyek.

Láttam olyat, hogy sima DVI kábel, meg olyat hogy DVI-D. Azok között mi a különbség? Azt láttam, hogy más az aljzatuk, És azon kívül?

Igazából ez az egy gondom van, hogy nem tudom milyen kábelt kell vennem, nem tudom melyik lesz a jó.

Remélem tud valaki segíteni
  • lck #37168
    Hogy érted hogy BIOS ?
    BIOS-ba nem tudok lépni addig nem jut el a dolog.
  • Máté94
    Nem!Úgy van rövidítve mint a hvtm.
  • mademan
    várom a választ
  • ffxi
    Szeretnék <50k-ból alaplapot és prockót venni használtan (PH! stb..). Ilyen áron teljesítményileg AMD vagy Intel? Nem vok képnél a témában, nyugodtan részletezzetek. Esetleg annyit, hogy mostani gémek (COD4 megjelenésétől visszafelé kiadott gémek) legalább low-medium fussanak, de nem feltétel. Mert régi gamékkal játszok.
  • gurubefree
    BIOS ???
  • lck #37163
    Hali!
    Tegnap este a gépem egyszer csak megadta magát. Kompletten lefagyott. A monitoron a kép ottmaradt, de semmi sem mozdult. Billentyűzetre nem reagált.
    Kikapcsoltam, de újra nem indult.

Bekapcsoláskor a ventillátorok pörögenek, az alaplapon lévő ledek világítanak. De az egy csipogás már nem jön be, és a monitor sem kapcsolódik be. Az alaplapon van egy digitális kijelző ami 90-es értéket mutat (AMD KV8-pro). A gép előlapján lévő aktivitást jelző led folyamatosan világit. A bekapcsoló gomb hosszú nyomvatartásával a gép kikapcsolható. A CMOS reset után sem változik a helyzet. Az alaplapon lévő elem nincs kifogyva.

A következő eszközöket leteszteltem és szerintem jók:
    - Tápegység. ( Mert másik táppal sem indul.)
    - Memória ( Másik memóriával sem indul.)
    - Videó vezérlő kártya ( Másik gépben működik. )
    - Winchester, CD/DVD ( Ezeket lehúzva sem indul )
    - Külső USB-s eszközök, billenyű, egér ( Ezeket lehúzva sem indul )

Ezekből kiindulva feltételezem, hogy alaplap vagy processzor hiba lehet.

A kérdésem az lenne hogy jól következtetek-e, illetve van-e valami otthoni módszer amivel eldönthetném hogy melyik a rossz. ( A processzor kicserélésére nincs lehetőségem.)

Előre is köszi.