64012
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Akuma
    Egy alaplap típus és aktuális bios verziószám sokkal hasznosabb lenne, mint ez
  • erieskrisz
    Sziasztok valaki aki ért a biosfrissitéshez utána tudna nézni ha szépen megkérem hogy kell e biost frissitenem álasszokat nagyon köszike Operációs rendszer neve Microsoft Windows XP Professional
    Verziószám 5.1.2600 Szervizcsomag 3 build 2600
    Operációs rendszer gyártója Microsoft Corporation
    Rendszer neve OTTHON-6F6CA9FC
    Rendszer gyártója System manufacturer
    Rendszer modellje System Product Name
    Rendszer típusa X86 alapú PC
    Processzor x86 Family 15 Model 107 Stepping 1 AuthenticAMD ~1899 Mhz
    BIOS-verzió/-dátum American Megatrends Inc. 2001, 2007.10.15.
    SMBIOS verziója 2.4
    Windows könyvtár C:\WINDOWS
    Rendszerkönyvtár C:\WINDOWS\system32
    Rendszerindító eszköz \Device\HarddiskVolume1
    Területi beállítások Magyarország
    Hardverabsztrakciós réteg verziószám = "5.1.2600.5512 (xpsp.080413-2111)"
  • gurubefree
    Rendben ... Kepet kerunk az ujrol es be lehet rakni egymes melle hogy lassak azok akik ugyan ilyan problemaval kuszkodnek hogy mi a kulonbseg>
  • Prince of Máté
    Jaa szóval azért van ott az a lyuk! Látod én erre nem is gondoltam... Ez van, ha egy amatőrrel szereltetik be a tápot!
    Ezer hála, majd még lehet jövök rinyálni.
  • gurubefree
    Pontosan. Megprobalhatod az alaplapi tapkabelt is attuszkolni bar nem tartom valoszinunek hogy at fog menni.
  • gurubefree
    ismetles a tudas anyja
  • Prince of Máté
    Na tehát akkor hová tegyem a kábelt?
    A fedlap és a szürke oldal közé?
  • gurubefree
    [IMG]http://www.screenshots.cc/thumb/thumb_a072cb0c.jpg[/IMG][/URL]]itt a kep.

• gurubefree
  • laller0077
    Hali
    lécci mondjátok meg h mi a különbség a prescot és a celeron között??és a prescot és a pentium procik között.
    köszi
  • Afflicted
    Késik az egerem :(
    mouse rate checkerrel megnéztem, 500hz simán benne van de láttam hogy felment 1000re is
    igaz hogy kicsit meg kellett buherálni a gépet hogy idáig eljusson, de sikerült; viszont szinte semmit sem változtatott az egér kezelhetőségén
    2-3éve még ut2003mal játszottam hébe-hóba win98on,de felkerült az xp és azóta nem tudok normálisan fps-ekkel játszani, egyértelműen késik az egér (USB-s optikai, de már USB-slézereset és PS/2es optikait is próbáltam de mind késik)
    ut3-ban csak nem tudok rendesen célozni, quake 3ban meg minden szaggat+lassú, semmit nem találok el
    amit tudtam kikerestem googleben de tanácstalaan vagyok
    +azt hiszem usb headset is késik...
  • parsec
    Valószínűleg túlmelegszik a procid. Nézd meg a proci hőmérsékletét a BIOS -ban (PC HEALTH), vagy tegyél fel egy progit (pl. Motherboard Monitor)!
    A túlmelegedésnek több oka is lehet: elöregedett a proci és a hűtő közt lévő hővezető paszta, tele vannak porral a hűtőbordák, vagy egyszerűen csak kevés a hűtő teljesítménye a procidhoz.
    Olyannal is találkoztam már (új MSI K9 -es lapnál), hogy a BIOS hibásan detektálta a proci hőmérsékletét - ezt egy BIOS frissítés megoldotta.
    Régebbi AMD prociknál (939 -es) pedig előfordult, hogy a proci hőmérője volt rossz.
  • Gyocsika
    Kösz megvan

Shift+alt
  • David2
    hello!

a Benq FP931es 19 colos lcd monitorom csíkozódik, még pedig úgy pl.: ha van egy táblázat, akkor jobbra vízszintesen sötétebb csíkok jelennek meg, de ahogy görgetem el, akkor el is tűnnek, a a monitor baloldala pedig ritkán besötétedik szintén. Mindez egy kis kocogtatás hatására megszűnnek, de mostanság nagyin hamar újra előjönnek.

kérdés az, h lehet-e még egy 4 éves monitor esetén orvosolni a problémát, vagy újat kell venni? (amit most nagyin nem szeretnék)
  • Bircsike
    Ez nem hardver hanem szoftver probléma, ne ide írj.
  • Gyocsika
    Hali!

Lenne egy kérésem, már egyszer régen kérdeztem csak nem tudom melyik topikba, MSN-en a billentyűzetem átállt szerintem ismét angolra, tehát y helyett z , és nem ír ékezeteket.
    De van valami billenytűkombináció amivel ezt egyszerűen visszatudom állítani, csak elfelejtettem :S , ebben kérem segítségeteket.

Előre is köszönöm!!!!
  • sadi57
    sziasztok. Lenne egy nagy gondom... a videókarim teljesítménye a béka segge alatt van (geforce 6600 gt 128 mb ramos) és nemtom hogy esetleg hardver hiba miatt vagy valamilyen progi, vírus vagy nemtudom mi szívja le, de akinek lenne tippje az pls írja ide
  • Banyapapa
    Eddig müködött,de azt nem értem-ugy emlékszem ABIT-on talán van már- miért nem lehet hátlapra kivezetni egy kapcsolot ilyen reset esetre.

Meg másik topikban irták,meg ph-n is olvastam rola,hogy okés hogy emeled alapfeszen a sebbeséget,de ha auto-n van a fesz controll akkor alaplap képes emelni ahogy neki tetszik (de hogy csak a CPU volt-ot emeli,azt nemtom),igy sokan ajánlják hogy manualisra legyen belöve a voltage control.

De ha mégse igy van,majd megmondják okosabbak.
  • Bircsike
    Ez az elemkivevős vissza rakós dolog tényleg működik? :)
  • Banyapapa
    ha minden kötél szakad és else indul már,reset CMOS.
    leirásban keressél "clearing CMOS jumper",igy lereseteled a gépet,és viszaáll alapra.
    Vagy kiveszed az elemet,és visszarakod.
  • Bircsike
    Na valaki ki tudna oktatni?
  • Bircsike
    tehát elmenti a cmos-ba, és ha nem jó akkor újraindítom a gépet belépek megint a biosba és ott keresek egy olyat hogy álljon vissza az alapbeállítás, vagy pedig kézzel szépen megint mindent állítsak visza?
  • gurubefree
    Hat ha nagyon odavagsz neki akkor reset-ni kell a BIOS-t. Csak szepen lepesenkent. Varialni kell a szorzoval meg az FSB-el. Vigyazz hogy maradjon a 1.4V alatt.
  • Bircsike
    Mi van akkor ha nem megfelelő a beállítás (túl sokat adtam neki)? Akkor indítsam újra a gépet és állítsam vissza az eredetire a beálításokat? Akkor nem lesz gond?
  • gurubefree
    Ezt mar nem igy lesz ha huzod. .... Nekem 400-as az FSB es 9-es a szorzo. Igy 3.6GHz. En nem is probaltam ( probalom ) 4.0GHz-ig huzni.
  • Bircsike
    Ilyen energiatakarékos izébizé. :)
  • Bircsike
    Azért x6 mert amikor idle-ben van a gép akor lemegy x6-ra ahogy elindítok egy játékot vagy ami már nagyobb teljesítményt ígényel rögtön x9-re ugrik és máris 3 GHz-en van. :)
  • gurubefree
    Elosszor is allitsd a szorzot megfelelo ertekre !!!!!! x6-rol x9-re .
  • Bircsike
    Bocs, itt a kép:
  • Bircsike
    Na kíváncsi voltam a procira is és letöltöttem a cpu-z 1.45-öt. Megnyitottam és ez tárult elém, most ez mi akarna lenni? Gyárilag levitték 2 Ghz-re a 8400-ast vagy esetleg az Iponban a fiúk? 4 Ghz-re szeretném felhúzni, milyen beállításokat javasoltok?
  • Met
    táp?
  • johndavis
    Hello
    Egy pcie 2.0 kártya működik pcie 1.0 lapban illetve egy pcie 1.0 kártya működik pcie 2.0 lapban?
    Előre is köszi!
  • Vacsora
    Üdv!
    Számításigényes feladatoknál,pl játékoknál néha megakad a gép és sípoló hangot hallat a gép.Az alaplap nem lehet mert ismerem a hibajelzését és ez nam az.A ramot is kicseréltem már,a videókártyával sem lehet gond mivel most vettem és már előtte is sípolt.Valamelyik mozgó alkatrésze gyanakszom.szerintetek mi lehet a gond?Lehet h a cpu cooler-e?Előre is köszi a válaszokat.
  • tmisi
    Alaplapokhoz szoktak CD-n adni /netről is letölthető/ segédprogramot erre a célra, amiben parancssorból lehet flashelni /miután floppyra tedted a BIOS fájllal együtt), azaz "beégetni" az új BIOS-t a chipbe. Persze ehhez MS-DOS rendszerlemez kell /formázás opcióban készíthető/. De pl. az én ASUS lapomon van olyan funkció, hogy elég a helyes BIOS fájlt a helyes névvel floppyra írni, majd megnyomni bootoláskor egy megfelelő billentyűkombinációt és egyből frissít.
  • plu604
    hali
    történt némi probléma ídesanyám gépével, történetesen hogy bekapcsolás után x udővel lefagy és SEMMIT nem hajlandó csinálni. Először arra gyanakodtam, hogy egy automatikusan induló programmal lehet baj, de ezt elvetettem amikor akkor fagyott le amikor (kis idő elteltével ofc) be akart jelentkezni a fiókjával. Rákattintott, és lefagyott. szóval nem hiszem hogy ez okozna problémát. Van valakinek valami ötlete?
    Másik: próbáltam belépni csökkentett módban, a fekete hátterű fehér betűs kép levillanása után (nem közvetlenül a gép bekapcsolásakor ofc) megnyomtam az f8-at, kérte hogy válasszam ki honnan akarok bootolni, majd elindította rendesen (akárhonnan bootoltam.) Mit csináltam rosszul?
  • erieskrisz
    Sziasztok ma utána néztem hogy kell biost frissiteni csak az a gáz hogy nincs a gépemben flopy meghajto :)nah mind 1 azt szerzek nem gáz de mi az a flashalés meg ijenek amit én kitudtam venni a dologbol hogy letöltöm bioszt kiirom flopyra ha jol értettem és azt bootoltatom be rendszerinditáskor jol gondolom vagy nem ???? jah és gondolom akkor ez a rendszerindito lemez ??
  • sadi57
    és ha igen hol kéne keresnem a hibát? előre is kösz
  • sadi57
    lenne egy kérdésem, van egy geforce 6600gt 128 mb-s videókarim és a játékok elég szarul mennek rajta, vagyis szaggatnak de nagyon :\ (pl: wc3, kotor2, HL2) és nemtudom miért, leszívhatja valamilyen vírus vagy trójai a videókarim teljesítményét?? vagy esetleg hardver hiba lenne? és ha hol kéne keresnem a hibát? előre is kösz
  • Afflicted
    egy másik fórumról másoltam be, de elfelejtettem ideírni hogy egérről beszélek :)
    mouse rate checkerrel megnéztem, 500hz simán benne van de láttam hogy felment 1000re is
    igaz hogy kicsit meg kellett buherálni a gépet hogy idáig eljusson, de sikerült; viszont szinte semmit sem változtatott az egér kezelhetőségén
    2-3éve még ut2003mal játszottam hébe-hóba win98on,de felkerült az xp és azóta nem tudok normálisan fps-ekkel játszani, egyértelműen késik az egér (USB-s optikai, de már USB-slézereset és PS/2es optikait is próbáltam de mind késik)
    ut3-ban csak nem tudok rendesen célozni, quake 3ban meg minden szaggat+lassú, semmit nem találok el
    amit tudtam kikerestem googleben de tanácstalaan vagyok
    +azt hiszem usb headset is késik...
  • Afflicted
    amit tudtam kikerestem googleben de tanácstalaan vagyok +azt hiszem usb headset is késik...