64012
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • BIZ0906
    Konfig?
  • rooney8
    Üdv!

Kb. 1 hónapja van meg az új gépem és azóta csomó kékhalál volt rajta. A régi gépen egyel se találkoztam, de ezen meg csomószor. Mitől lehet?
  • BIZ0906
    THX ezt meglesem :D
  • ewuk
    hali!
    vettem gy új alaplapot minden király nagyon fasza a gép, csak néha fogja magát és mint derült égből a villámcsapás bekapcsol :D. tudom szerencsésebb vagyok mint azok akiknek újraindul vagy lefagy, de egy ici-picit zavaró a jelenség, gondoltam már kopogószellemre is de a tárgyak nem repkednek a szobámban, így kilőve. van valami más ötlet?
  • Solten
    lehet hogy ez jobb, mivel van hozzá az előzőhöz képest egy bazinagy antenna:

link
  • Solten
    Ja. Nem tom'.
  • BIZ0906
    És ezzel ugyan úgy foghatom a netet mint egy laptopal? Mekkora a hatótávja?
  • Solten
    link
  • BIZ0906
    Érdekes kérdésem lenne és pedig az, hogy van a laptopba Wifi amivel tok csatlakozni netre ugye van ilyen lehetőség. Most ha én akarok venne egy ilyen kütyüt egy asztali gépbe mibe fájna az nekem és mennyibe kerülhet na és persze, hogy néz ki? usb-s vagy milyen?
  • Solten
    "Lehet az sp3 a gondja?"

könnyen meglehet...
  • sirpalee
    Pontosítok, msi PC60G-F kártya, de ugyanaz a driver van hozzá az msi oldalán.
  • laci3000
    Hi,
    nem is tudom hogy ez a kérdés ide tartozik-e (vagy a softwer gondom van)
    de a problémám a következő:
    van 1 asus mk 221 h 22"-os monitorom beépített webkamerával amely hajlandó működni ha a monitorhoz mellékelt LifeFrame-t aktiválom
    viszont a Skype bekapcsolása után nem tudom ellenőrizni a webkamerám működését. (Skype\Eszközök\Beállítások\videóbeállítások - próbáltam tesztképet készíteni de nem sikerült)
    Tud valaki segíteni?
    plz help (sürgős lenne)
  • sirpalee
    Ugyanúgy semmi... Az eszközkelezőben kiírja hogy nincs telepítve a driver. Azt nem értem hogy a rendes kártyához való driver van leszedve, chipset is oké, és régebben ment sp2-es winen... Lehet az sp3 a gondja?

(am ez a másikfajta msi karimhoz való driver csomag elvileg, az a másik vista 64-es gépben van és tökéletesen működik)
  • zritya
    Hali olyan problémám lene h van egy f1 es game bejon elején vga test utána elvileg indulni kéne a játéknak de nem indul ujra analizalja pedig a vga nem lehet baja ...
  • Solten
    Hi. Try..

link
  • sadi57
    akkor tud valaki más tippet mondani a problémámra a víruson, és a túlmelegedésen kívül? (amelyik üzire válaszoltam ott írtam le a problémát)
  • sirpalee
    Sziasztok!

A problémám az, hogy van egy msi pc60g wlan kari egy régi p4-es gépben (fujitsu siemens D1561-es). Eddig ubuntu volt rajta, de fel pakoltam rá egy 32 bites xp sp3-at. A gond ott kezdődik hogy felrakom a hozzá való drivert, ami az msi oldalán van, és nem látja a kártyát (chipset driver természetesen fel van telepítve).

Régebben volt felrakva xp, akkor simán sikerült felrakni, sőt ubuntu és fedora alatt is ment rendesen, mindenfajta telepítgetés nélkül, szal a kártya biztosan jó.

Valami ötlet? A gond az, hogy a hozzáadott cd-t nem találom, lehet azon lenne valami normális driver.

Köszi minden segítséget.
  • sadi57
    kitisztítottam és már csak 50°C-os játék közben :D a pwm meg 59 de még így is szaggat az sc:ct... de a kotor 2 már jobban fut :D
  • Orionk
    Kössz, egy másik topic-ban már segítettek.

• Orionk
    Sziasztok !
    Légyszives segítsetek egy apró dologban:

Van egy AMD Sempron 2500+ -os CPU-m. Erre a cpu-ra szeretnék most ráhelyezni egy hűtőbordát(a bordán már rajta van a ventilátor). MOST CSINÁLOK ILYET ELŐSZÖR, ezért nem tudom, hogy a szilikont(a hűtőbordával kaptam) hova kell pontosan tennem. Azt tudom, hogy a cpu-n rá kell tennem a cpu közepén levő nagyobb kitüremkedésre, de rá kell-e tennem a nagyobb kitüremkedés körül levő, több kisebb kiálló kitüremkedésre is-e?

Mellékeltem egy linket, ahol egy kép van a prociról. Ott látható középen a nagy kitüremkedés, körülötte pedig a kisebbek:

http://us.st12.yimg.com/us.st.yimg.com/I/directron_2007_1161648512

Szóval hát az lenne a kérdésem, hogy: csak a nagy kitüremkedésre kell a szilikon, vagy a körülötte levő kisebbekre is?
    Aztán meg ugye csak ráteszem a bordát és kész? vagy a bordára is kell szilikon?

Előre is köszi, segítsetek légyszives.
    Üdv.,
  • II Rocky II
    nemtom:S de avinál nem csinál igy..cak ha dvd -t teszek a gépbe..majd jelentkezem mire jutottam :) azért thx
  • sadi57
    de havernak is 70 fokos és neki minden simán fut, mondjuk neki pentium van és 3 ghz-s
  • sadi57
    nah megnéztem játék közben a cpu 72 fokos a pwm meg 70
  • bloodnero
    ha ilyen akadozások jelennek meg akkor nem hiszem max azt is a vas melegedése csinálja , vga hűtő csere:D
  • sadi57
    most pl már csak 47-48 fokos a pwm meg 53, de megnézem játék közbe mennyi, egyébként ha a videokarival lenne gond, mondjuk hardver, azt gondolom szabad szemmel nem lehetne rajta észrevenni?
  • bloodnero
    PWM
  • bloodnero
    vagy a ház oldalát dobd le, vagy a hűtő alá rakj hűtőzsírt és fujd ki port a venti alol ha még ezt nem tetted meg;) nálam is ugyan ez volt a gond, de ha beruházni akarsz akkor cseréld le a gyári hűtőt!
  • sadi57
    és egyébként mi az a PWM?
  • sadi57
    ok, kipróbálom és köszi.
  • bloodnero
    prescott magos 3ghz procim megy terhelésen annyit, alapon 37-38 fokos, (igaz nem gyári hűtővel, zalman hűti) sztem cseréld le a hűtőd és megoldodik a gond!
  • sadi57
    nah kicsit lejjebb vettem, így 56-57 fokos alapjáraton, amúgy pedig intel ceelron 2.60 ghz
  • bloodnero
    terhelés alatt vagy alapjáraton? milyen proc?
  • sadi57
    hoppá mégse a cpu-m 65-67 fokos
  • sadi57
    a vidikari 50°C-os, a proci 55°C-os, az alaplap meg 40°C-os
  • circa
    Hali, az lenne a problémám, hogy van egy acer aspire 5710Z típusú laptopom, és telepítettem rá fedora9-et(nagyon alap linux tudással), és fel is ismert minden fontos eszközt a laptopban, kivéve a wifi-t, és teljesen tanácstalan vagyok, hogy hogy kellene életrekelteni. Broadcom 902.11g controller van benne, de a hálózati hardvereknél a wirelesshez valami b43at ír, ha meg újat akarok hozzáadni, ott meg csak Broadcom Trygon3-om van ami meg nem jó. Aki ért hozzá szánhatna rám pár percet
  • Solten
    ment a pm, egyébként elszabtad. Kíírja hogy mit írj be

afudos /i<bios fájl neve>

<>: ezek nem kellenek
  • Jagumo
    oké eltudnád magyarázni?
    de a windóz nem indul el.
  • Solten
    nem értem miért DOS alatt szerencsétlenkedsz, mikor ott van a win bázisú BIOS frissító: Asus Update
  • bloodnero
    Proc hűtés megfelelő?
  • Jagumo
    A mostanibioszunk ami az alaplapon van : 1201 a procsesszor E2160 az 1401-es biosztúl működik , a bios üzenete a belépésnél amikor felismeri a hardware-ket ezzel árul : "Intel CPU ucode loading error
    press F1 to resume

és még egy próbálkozásos kép: