64012
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Seithennin
    Sziasztok! Azzal a problémával fordulok hozzátok hogy a vidkarim olyan furcsaságokat csinál hogy az Age of Conan ban pl a menüben fekete csikok vibrálnak keresztbe nem sok de olyan 10 és 20 között a játékban viszont nem, a Company of Heroes ban pedig kizárólag csak a videók alatt fekete lesz a fél textúra vagy szürke, de a game tökéletes, ill minden más esetben tökéletes a vidkari, Cod 4 is fullon Crysis is meseszépen fut, kizárólag e két esetben van gond, mitől lehet? A konfig 1hónapos 4gb ram, giga alaplap, giga 512 8800gt, 8200 intel proc, 500 as winyó, jó hűtés, friss driverek plz help
  • rooney8
    köszönet
  • Solten
    átalakító...

• rooney8
    Üdv!

Van egy Asus P5K alaplapom. De nincs rajta olyan hely ahova a nyomtatómat tudnám bedugni. Tudjátok az a hosszú vékony amiből kis "tüskék" állnak ki. Ilyenkor mi a teendő?
  • Solten
    Gascan
  • Solten
    Én sem nagyon vágom, de szvsz Gascon: kösd össze ezt az izét a routerrel. A laptop így már rá tud csatlakozni.
  • Gascan #38396
    lehet van benne valami, amit mondasz ... úgy kaptam kölcsön, hogy a PC mellett a barátnőm a laptopon is tudjon netezni .. gondolom ennek a célnak megfelelne, ha be tudnám valahogy állitani

Van valakinek fogalma, hogy miért nem jön be az IP cim, ahol lehetne konfigurálni?
  • Bandi 18
    Ez nem router hanem access point. Pontosan nem tudom hogy az mire jó, de egy routert nem lehet vele helyettesíteni. (ha tévedek tessék szólni :P)
  • Gascan #38394
    Sziasztok. Egyik ismerősömtől kaptam kölcsön egy ilyen routert >router

az a gondom vele, hogy azért nem tudom bekonfigurálni, mert nem jön be az IP cim, ahol be lehetne... és pingelni se tudom.. próbáltam visszaállitani a gyári beállitásokat de az sem segitett.

Tudna valaki segiteni, hogy mi lehet a baj?
  • sadi57
    ok, köszi majd utána nézek
  • gurubefree
    Pentium 4 2.8Ghz Northwood ; vagy PRESCOTT Pentium 4 3.0GHz-es az mar 800FSB-vel ... de ehez tudni kellene mit tamogat az alaplap.
  • BIZ0906
    Van egy Netgear Wireless MR814 v2 routerem amivel dslen keresztül csat. a netre. Na most a lényeges kérdésem az lenne, hogy ezzel a routerel tudom venni a WiFi-t? Vagy csak szórni tudok vele?
  • sadi57
    nana! :D vagy szerezzek be egy szarabb videókarit :DD, amúgy melyik a legjobb provi 478 socketesbe? most nemigazán lenne pénzem szinte új gépet venni :\
  • Prince of Máté
    Nekem is volt celeronom, procilimited van... Egyszerűen túl gyenge a procid ahhoz a videokártyához, hiába veszed lejjeb a grafot úgyis szaggatni fog. Nincs más megoldás : Új proci!
  • Carlos
    Ok. Akkor win reinstal, meg a szokásos lámaságok: defrag, driverek, ilyenek. Sajna egyéb ötletem nincs... sry
  • sadi57
    az a baj carlos hogy nem a mai játékokkal játszom azért írtam le, tehát bírnia kellene ezeket a játékokat és minimumon is ugyanúy futnak mint maxon :\
  • Carlos
    Lassú. gagyi. Sajnos...
    Első körben szerintem azt kéne kigyomlálni. Ha nincs rá lehetőséged, akkor marad az alacsony felbontás, low grafika, ilyesmik.
    Defrag, etc.
  • sadi57
    ?
  • Carlos
    Celeron a szűk kersztmetszet!
  • sadi57
    Kicsit hülyén fogom leírni a problémám, de már sokféle képpen próbáltam megoldani. Játékokban pl:hl2,splinter cell:chaos theory battlefield 2, doom3 (ez csak egy kis része) egyes részeknél nagyon szaggatnak pl: ha sok az ellenfél, vagy szabad térben vagyok valamiért nagyon szaggat, meg persze ha lövök is nagyon lemegy az fps-em, de már próbáltam drivert, proci takarítás, hőfök ellenőrzés minden. A gépem Geforce 6600 GT 128 ram, intel celeron 2.6 ghz, 1.5 gb ddr ram. Előre is köszi a segítséget:) (ha ötletetek lenen hogy valami nincs bedugba, vagy hardver hiba lehet, közöljétek velem:)
  • rooney8
    Nem szeretem az olyan wineket amit megbuheráltak :) Maradok inkább csak a hivatalosnál.
    Még megpróbálom a vidikártyának a driverét lecserélni, mert sztem ez lehet, de nem biztos.
    És ha nem ez, hanem más akkor csak annyit kell csinálni, hogy lecserélem egy másik driver-ra?
  • ffxi
    Viszont RAID-es szintén IDE-s vinyóról akar boot-olni. De KisTehén!hatom, mert nemtok akkor sem telepíteni windows.
  • ewuk
    nem akarom reklámozni de van olyan win amit ha felpakolsz a legfontosabb dolgokat magában hordozza. természetesen nem a microsoft adta ki, az sokban megkönnyíti az ember életét.
  • ffxi
    Segítsetek!
    Van Asus P5K-E WIFI lapom és nemtok róla boot-olni IDE-s vinyót illetve optikai meghajtót. Ezt írja: reboot and select proper boot device
  • rooney8
    Jó, csak már minden program le van szedve minden játék meg ilyenek és hát megint előröl kezdeni...:S meg amikor összeraktam a gépet akkor is 2x raktam föl, mert akkor is volt egy kis gubanc :/
  • ewuk
    lehet sőt uninstallálhatsz mindent majd visszatelepíted, de a legtisztább dolog egy új win. pikk-pakk megvan.
  • rooney8
    Attól lehet hogy a videókártya driverből felraktam egy újabbat és mintha azóta lenne ez? Lehet hogy ez a baj? Vagy ennél bonyolultabb?
  • rooney8
    És ezt winreinstall nélkül nem lehet megoldani?
  • ewuk
    kölcsönkérsz valakitől egy procit, kb ez a legegyszerűbb
  • davidka003
    "IRQL_NOT LESS_OR_EQUAL"

Ez nem hardver hiba, hanem valamelyik driverek összeakadnak(ütköznek) és ezért van a kék halál. Winreinstall és csak az a drivert rakd fel amit nagyon muszáj.
  • Carlos
    Csak ha default szar volt.
    Amúgy 1 hete vettem 2 db 1 gigás memóriát. Beraktam őket. Sipol. Kivettem az egyiket elindul kivettem, beraktam a másikat, sipol. Átraktam másik slotba sipol. Beraktam a másikat elindul.
    Aqua-ba visszavisz: "hát igen ez szar, itt egy másik"...
  • rooney8
    De ha ne adj isten mondjuk a proci lenne a szar, akkor hogy tudnám kiküszöbölni a problémát? Mármint hogy tudom meg hogy mi a szar?
  • rooney8
    Az a baj, hogy kb 2hetes a gépem. Minden új cucc volt...:S Ennyi idő alatt csak nem szarhatott be...:S
  • Carlos
    48 fok sok? Szerintem nem...
    A kékhalál álltalában memória vagy proci esetleg alaplap gubancra szokott utalni.
    Sajnos a jó hagyományos szűrési eljárással lehet csak kideríteni, hogy mi a gond.
  • rooney8
    Üdv!

Megint a kékhaláos problémám van (vagyis még mindig). Na szval általában minden nap kapok egy kékhalált.
    Ennyit sikerült megjegyeznem belőle: IRQL_NOT LESS_OR_EQUAL de a hibakódokat már nem (mire megtalálom a fényképezőt mindig újraindul, ezért mindig lekésem).
    Aztán megnéztem a hdd-t és 48fokos. Az nagyon sok, nem? Lehet hogy ettől van?
  • ewuk
    hali!
    hajnali kettőkor napi rendszerességgel bekapcsol a gépem, ez mitől lehet?
  • bardocz
    Megtaláltam.
  • bardocz
    Winrar-ban hol is tudom beállítani,hogy egy adott fájl-t mondjuk10 megás darabokban csomagoljon be?Egyszerüen nem találom,pedig régen aszem tudtam még:S
  • gurubefree
    Te figyu mar azt ertem ha valaki hasznal XP mellett 98-at vagy Linuxot eppen VISTA-t . De minek kell 2 XP ???
  • Falconer
    Hali!
    Letöltöttem egy filmet több darab .asf fájlból, vki tudja hogyan lehet egyesíteni őket?
    Thx