64012
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
aztmondod? 
és más mit mond? :) -
AVAST4.8!!!!!!!nod egy szar -
Hali!
Tegnap nővérem rákattintott msn-en arra a vírusos linkre ( foto? http://myspace-foto.1gb.in/[email protected] )
Lefuttattam nodot, de nem talált vírust... Mivel tudnám kiírtani? -
Nem csatlakoztatott szenzorok szoktak ilyen érdekes hőfokokat mutatni.. -
halvány fogalmam sincs, mi lehet az sajnos.
nek akarlak elszomorítani, de az nekem 34 'C
az a 92'C gond lehet... vagy a hardware melegedik nagyon, vagy szenzorhiba.
Power/Aux... pf... talán táp? de abban nincs húszenzor. nem?
nemtom mi az...
de azért nézd meg, mennyire meleg az a táp... fogd meg az oldalát. -
pfff.. volt ez már vagy 2 éve...
alaplap gyártó weblapjára felmész. ott kikeresed az alaplapod, és a support oldalról lekapod a legújabb drivert.
ennyit tudok mondani. -
a ramokat nézd meg, de nem sok esélyt fűzök hozzá.. szerintem ez hardwarehiba lesz.
volt egy procim nemrég. 4 évig ment. utána felhúztem, mert jöttek a HD videók.(csak 200mhz-et) 2 hónap múlva megsült.
"kicsit" nem éri meg húzni...
"nagyon" meg az húzza, akinek van rá pénze...
szerintem az overlocking drága mulatság tud lenni... -
a firmware olyan software, ami nem a vinyón van, hanem az adott hardware saját memóriájában.
a Bios pedig az alaplap firmware-e. így nem nagyon tudzs kárt tenni benne(max akarattal, de windows reinstallal, vagy vinyócserével nem) -
Laci82 #39074 Sziasztok.
Szerintetek ez normális érték?
És mi tulajdonképpen az aux temperature? -
BIZ0906 #39073 Mert onnan a saját progijával tette fel nekem is ott van még mindíg majd letörlöm egyszer, vagy nem :) -
Köszi, 1 gonddal kevesebb:) csak azért nem voltam benne biztos, mert a Program Files-ban ott van egy ASUSUpdate könyvtár. -
BIZ0906 #39071 Az marad nyugi :) -
Hy all!
Egy egyszerű kérdés: ha újrarakom az XP-t, akkor a BIOS frissítés is letörlődik? Szóval újra frissítenem kéne? Kösz a választ előre is! -
Azt megtudnád mondani hogy honnan és melyik verzió számú drivert tetted fel amivel aztán megjavult? -
nekem mindieg csipog 1 et de msot ez nem volt. Szétszedtedem msot kiporolni de aprocit nem vettem kia foglalatabol csak a bordat. a ramkat se piszkáltam de lehet h akkor hnap szetszedem megint az egeszet es meglatjuk mit ad le. Nem tom mi baja lehet per pill....kicsit felhuzott -
az nem nagyon.
mikor a gép elindul, az alaplap meg a proci indul el először, és a BIOS önesztet csinál, ha gond van csipog.(biosfüggő, némelyik mindenképp csippan egyet:D)
videokárty-hibát legtöbbször sok-sok(4-6) egymás utáni sípoló pittyegés szokott jelezni.
ez főleg akkor van így, ha nincs júl bedugva, vagy nem kap extra áramot(amlyiknek ugye kell).
ettől még lehet videokaribaj, de az alaplaphiba gyanúsabb.(ha húztad akkor lehet proci is, de az ritkább)
próbáld meg szétkapni az egészet és újra összerakni(kiveszed a videokarit, meg viszateszed első lépésként...)
kipróbálhatsz csere procit ha van otthon.
esetleg ha több ramod van, próbálgasd bele őket egyesével...
-
Üdv! Mikor elindul a gép nem hallom azt a csipogást az eleén képpedig nincs! Mi lehet a hiba? Én videokarira gondoltam de gondoltam megkérdezem... -
nekem, de driver megoldotta. -
Hi!
Integrált ac 97 hangkártyám van és mostanában minden játék közben elmegy a hang ugy 1-2 perc után, néha visszajön egy pillanatra aztán ismét elmegy. Eddig nem csinált ilyet soha, frissítettem a driverét, de így sem jó. Esetleg valakinek volt már hasonló gondja? -
akkor más megoldás nincs...
-
megnéztem minden telsejen optimálisan működik, eddig nem is volt pittyegés:D csak most az update után xD -
alex9292 #39061 hát ez a kép nem jött össze :S xd
-
alex9292 #39060 talán ez majd megnyuktat!:D -
torok6 #39059 Szevasztok az alaplap hány C°-ig mehet fel meg a táp? -
a billentyűzeten találsz egy módváltó gombot. (vagy windowsban a driver telepítése után lesz valami mód, de szerintem ott lesz az a gomb a billentyűzeten) -
a te problémád pedig az, hogy áramszünetkor a windows nem tudta befejezni a késleltett írást, így apró hiba keletkezett az ntfs(vagy fat, vagy akármi) táblában.
az adott meghajtón érdemes volna futtatni egy teljes lemezellenőrzést.
consolba írd be, hogy:
chkdsk /f /r
Újraindítás szükséges lehet az ellenőrzéshez, és a lemez méretétől függőek ez akár órákat is igénybe vehet.
Ne aggódj, igen kicsi az esélye, hogy fizikai kár van:D -
idehaza a Kürt kft. foglalkozik professzionális adatmentéssel, de meglehetősen drágán dolgoznak(több tízezres összegek) -
ha, ha filmet nézel, akkor van hang.
ha kikapcsoltad a windowsban a hangokat(nincsenek hangok), akkor azt kapcsold szépen vissza.(csinálj egy fél másodperces teljesen üres wav file-t, és add meg mindennek azt. én még anno azt csináltam. akkor nem pittyegett annyit.
illetve: lesd meg a cpu és a gpu (proci meg videokari) hőmérsékletét.
PC Wizard 2008 egy könnyen használható ingyenes program erre a célra(talán még megy XP-vel is:D)
Sok alaplap így jelez túlmelegedéskor. (ez lehet ventillátorhiba, proci károsodás, alaplap károsodás, vagy csak sima szenzor-hiba, esetleg tök más:D)
Azt lesd meg, hogy jár-e a "pitty" valami előzménnyel vagy következménnyel. pl hangerőt állítasz, vagy lejött a letöltés...
és... tegyél fel vistát:D dx10, értelmes dual-core támogatás... meg szebb is:D és nem pittyeg:D -
erre a gépre feltettél egy 7 éves oprencert, és csodálod, hogy nem működik rendesen?
ehh:D
ha mindenképp ragaszkodsz ősapáink oprenceréhez, legalább tedd fel rá az SP3-at.
a pittyegés meg nem feltétlen hiba. néha csak arról van szó, hogy a gép így jelez valamit. vagy nem szereti a hangkártyád(van hang?), vagy csak úgy.
pl, ha xp-ben kikapcsolod a hangokat("Nincsenek hangok" profil), akkor állandóan a speakeren fog pittyegni, ha hangerőt állítasz:D
hogy miért? engem ne kérdezz:D másfél éve kellemesen megvagyok a vistámmal:D -
SEGÍTSÉG! ahogy lejjeb írtam pittyet nemtom miért, most is nézem a filmet semmi xtra erre pitty -.- mitől van? -
No... amint az kiderült, sok sok utánajárás után, tényleg az a baj, hogy 1 process csak 1 processornyi időt kaphat. ezt hívják thread-nek, és egy SMP nevű protocol felelős érte, hogy ez ne csak 1 procin menjen(vagyis 1 process esetén ettől még csak 1 processzornyi időt kap, de azt szétosztja a cpu-k között... érdekes..)
a megoldás a multithread. az én esetemben multithread codec kell.
mint kiderült, a legújabb ffdshow (ffdshow_rev2076_20080813_clsid_sse_icl10.exe) szerencsére már multithread tulajdonságokkal bír, így ezt telepítve már nincs is gond..
...
vagyis... nem szabadna lenni. Node a hülye ffdshow nem jön ám rá magától, hogy hány magos is az a proci... de kell neki állítani.
jobb klikk a video decoderre, majd ezt kell megkeresni:
Eleve annyira állítod, ahány magod/cpu-d van(nekem 2) és máris megszűntek a gondok. (videót újra kell indítani persze)
Érdekes dolog ez... bár véleményem szerint ez speciel az oprendszer feladata lenne(szétosztani a számolások legapróbb részleteit is a magok között.
Majd ha már lesz egy prociban 32 mag, akkor bánja a fene, ha ebből 1-2-őt lefoglal a rendszer, hogy ne szaggasson.. fene bánja... de amgí csak 2 van, addig hadd gazdálkodjak már én:D
Mindenesetre talán segítettem másnak... multithread progit kell keresni.. (jelen esetben az nem számít, ha a player nem multithread, a codec fontos.. ez is igen érdekes....) -
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség.
Volna egy filmem, amit nem tudok lejátszani.
A gond az, hogy szaggat, mert kevés neki a procim. 1080p-s x264-ről volna szó(igazából több ilyen film is volna)
A vicc az hogy lejátszás közben a processzorhasználat szinte állandó jelleggel 50%-on áll.
(a windows oldalsáv mérőkéje, mellette a PC Wizard 2008 mérőkéje)
Ugyanez a bajom igen sok videotömörítő progival is.
Eleve konstatálná is az ember: egyik magot nem használja...
node a PC wizard szerint debizony... megy mind a kettő, de mind a kettő csak felegőzzel...
Megpróbáltam átállítani az affinitást(a feladatkezelőben), és csak 1 processzort adtam meg.
Eredmény:
Most 1 megy maxon, 1 meg sehogy se... ez összességében így is 50%...
(ez videotömörítés közben volt, de az mind1 is.)
Két másik teszt:
Egyszerre két videotömörítés.
Illetve elindítottam ugyanazt a videót 2 külön lejátszóban(1 gomplayer ffdshow codekekkel, meg egy kmplayer)
A vicc az, hogy a két lejátszóban ugyanúgy ment ugyanaz a video.. kicsivel se szaggatott jobban:D
Ergo: a gépem használja rendesen a 2 magot, de 1 processnek egyszerűen nem ad 50%-nál több processzort. (priorítástól, afinitástól függetenül...)
(a 2 tömörítés, meg a 2 video 2 külön process, így azzal nem volt gond..)
Szóval, mit lehet itt tenni? nem tudtok valami megoldást?
(erőforrási beállításokat már néztem, meg kipróbáltam több lejátszót is, de mindhiába)
Rendszerem: Vista SP1, AMD 5200+
Ha van valami ötletetek, vagy javaslatotok, akkor osszátok meg velem, mert én már kifogytam...
köszönöm előre is. -
ujrabootoltam megint most nem csinálta de azért nemtudjátok mi lehet ez? -
Sziasztok! van 1 kérdésem lehet csak túlságosan aggódok!
3 hónapja van egy vadonat uj gépem! E8200 intel, 4gb csx ram, és gigabyte p35 ds3 lap, 500 gigás samu vinyó és giga 8800 gt kari! Szóval eddig minden rendbne de most a winfos XP prof verzió, (nem eredeti) letöltött egy csomó update et, feltettem minden szép és jó reboot ahogy kell, majd pittyent 1 et a gép, majd 1 percre rá megint! azóta semmi minden fut jól semmi gond de ez mi? baj lehet? -
xxxpaulxxx #39048 Ha külön partin van a winfos és az adatok akkor szerintem telepítsd újra a rendszert, hátha rendbejön
de ezek előtt esetleg tudnék ajánlani neked egy "Hard disk sentinel" nevű programot, amivel megnézheted a merevlemezed állapotát, meg mindent, amit tudni kell róla:) -
alex9292 #39047 lehet-_-' xD és mien patch kell neki?
:D pls -
Inquisitor #39046 Hmmm. ATI HD kártyád van és nem tetted fel a patchet a 3d markhoz? -
alex9292 #39045 Hy!3Dmark06 nem csinál semmit!:S 2x telepitettem fel elinditom és csak azt a kisképet rakja ki 1 orát vártam vele semmti nem csinált..:S milehet a baja?pls help :( -
de az a baj, hogy teljesen befuccsolt... nem ismeri fel a gép 
-
Keress valami adat visszaállító progit.