64012
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Inquisitor
    Mindegyikben megy a négymagos, csak van amiben csak kisebbek, mert max. 120W-ot adnak a procinak, aminek a leírásában ott van a 140W CPU Support, azokban az összes megy.
  • Pate
    és jó lenne ha belemenne a Phenom x4. (többet nem is írok)
  • Inquisitor
    Hát ilyen integráltal max. Lowban fog menni, SM4 meg ugye csak Vista alatt van, amiben még lassabb a Crysis. De mindkettővel menne, ha ez a proci lesz alá és legalább 2Gb ram.
  • Inquisitor
    Már a 18K csak alaplapra?
    Asusnál pl. az M3A78-al kezdődő lapokon van Radeon 3200, az M3N78-al kezdődőkön meg GF8200 integrált VGA, mindkettő tudja a 4.0-át. Meg HW HD video gyorsítást is. És ennyiből biztos kijönnek.
    Én pl. tesónak vettem GigaByte-ból R3200-es full ATX lapot valami 16-17K között. De pl. J&W lapot saját sideport memóriával is megkapni akár 14K körül is.
  • Pate
    olyan kéne amin megy a Crysis de később tervezem 1 HD4850-es beszerzését
  • Pate
    egy AMD X2 6000+-os proci lenne a lapba
  • Pate
    max. 18ezer és jó lenne a SM 4.1 de a 4.0 is elég.
  • Inquisitor
    K9N Platinumban szerintem NINCS integrált VGA, tehát semmilyen Shader modellt sem. Mit szeretnél és mennyiből?
    Vannak GF8200 és Radeon HD3200/3300-as lapok, akár MSI-ből is, amik tudnak Shader Model 4 vagy 4.1-et, bár integrált VGA-nál örül az ember ha SM3.0-ás játék elszortyog minimum beállításokban.
  • Pate
    Meg tudná valaki mondani?
    Egy MSI K9N Platinum alaplapot néztem ki de nem tudom hogy minlyen integrált kari van benne és hogy milyen Shader modelt támogat
  • Inquisitor
    "De több helyen írták h csak az Intel G45 képes fullHD filmek lejátszására."
    Hát ha mindenáron Intelnél akarsz maradni, akkor a G43 alig rosszabb HD-ban, csak a G45 magas árát meg kell ugye marketingezni. :)

Egyébb lehetőségek:
    AMD front 780G chipsetes lap, netán olyan aminek saját Sideoport ramja is van, plusz energiatakarékos kétmagos proci.
    Picit vársz és ugyan ez 790GX chipsettel ... nyilván drágább lesz eleinte, mert új.
    Veszel a közeljövőben megjelenő fullos Atom alaplapot (Galaxy most dobott ki ilyet!), amin alapból egy gyenge i945 chipset van, de a 16x PCI-E-be vehetsz 7-10.000Ft között fullos HD támogatású Radeon HD24xx, 34xx, 44xx kártyát vagy GeForceból olyat ami tudja, de ott rémlik, hogy a GF9xxx széria olcsó kártyái jönnek szóba, mert a GF8 szériából csak a G9x chipsetesek tudnak ilyet.

Ja és van még Intel/AMD procihoz GF8200/8300-as integrált lap, nyilván NForce chipsettel, olyan is számításba jöhet, csak az ugye se keveset nem fogyaszt, se nem túl hideg.
  • erieskrisz
    Szia nézd meg hogy nincsen e IRQ ütközésed valamelyik másik eszközzel
  • Solten
    Hello, bőven jó egy AMD 780G-s deszka. AZ IGP-je "hardveres videogyorsítóval" van felszerelve. Mellé egy keveset fogyasztó kétmagos, passzív hűtővel.

"Mert ha videót nézek, akkor úgyse használom a gépet, ergo a cpu üresjáratban ketyeg"

Az jó volna, de nincs így :)
  • Darth Sith
    Tsáó!

Lenne egy kérdésem. Készülök építeni egy HTPC-t, de nem akarok túlsokat rákölteni. Utána olvasgattam és úgy ítéltem meg, hogy egy integrált vezérlős lap bőven elég lenne arra, h rákössem a tv-re és filmeket lejátszak róla. De több helyen írták h csak az Intel G45 képes fullHD filmek lejátszására.

Itt merül fel az a kérdésem, hogy ha veszek bele egy picit jobb CPU-t metr nem akarok VGA-t, akkor az nem számolja a gpu helyett, és nem oldható úgy meg, hogy veszek egy régebbi pl G33-as GPU-s alaplapot bele egy picit erősebb CPU-val, hogy az megoldja a számolások nagyrészét? vagy mindenképpen a gpu számolja a videót? Mert ha videót nézek, akkor úgyse használom a gépet, ergo a cpu üresjáratban ketyeg. Ilyenkor nem tudja átvenni a gpu-tól a számolást? Így megúsznám egy olcsóbb régebbi lappal és egy erősebb alsókategos procival.

Előre is köszi
  • SlaCker
    Igen fentvannak.Valami 1.17-es agp drier van fent.

Hát nem tom de nekem a Q-tec-kel semmi bajom nincsen.
    Köszönöm az ötleteket és a segítséget mindenkinek!!!
  • rooney8
    Oké...
  • Krisztofer45
    be (de majd megpróbálok beszerezni egy boot-s lemezt)
  • rooney8
    Beállítottad hogy cd-ről bootoljon a rendszer?
  • Krisztofer45
    de sajnos nem tudom elindítani a telepítést mert a windows-ból se indul meg ha újra indítom a gépet akkor se
  • kulabácsi
    nem fogja engedni mivel rajta van a winfos amit éppen futtatsz :)
    cd-ról indítsd el a telepítést és ott formázd...
  • Krisztofer45
    formázni úgy lehet hogy C jobb gomb és formázás? azaz nem?
  • kulabácsi
    meg lehet oldani anélkül is, csak akkor a formázást nem fogja engedni
  • Krisztofer45
    köszi és ha a xp-m nem bootolható akkor bekéne szereznem egyet?
  • kulabácsi
    formatáld a vinyót ahova fel akarod rakni, am meg cd-ről bootolj és nea windowsba próbáld meg újratelepíteni :|
  • tmisi
    Amoda leírtuk a telepítésnél FORMÁZNI /magyarul letörölni mindet/ és friss új XP. Persze ami fontos adat, azt mentsd le előtte pl. DVD-re.
  • Krisztofer45
    Hello nekem fent van a Windows Xp Extended Edition és felakartam tenni egy másik XP-t de ezt írta ki!
    A telepítés nem folytatódhat, mert a Windows számítógépen lévõ verziója újabb a CD-n lévõ verziónál.

Figyelem: Ha úgy dönt, hogy törli a Windows jelenleg telepített újabb verzióját, a fájlok és a beállítások nem lesznek visszaállíthatók
    Vki tudna segíteni?
  • elbandi07
    Sziasztok!

Nekem egy Compaq Evo N800v notbookkal van problémám. XP sp3 fut.
    Állandón sárga az eszköz (intel 82801CA/CAM AC '97 Audio Controller)
    Az a javaslat, hogy távolítsam el, majd telepítsem újra az eszközt, de ez sem segít. Ami letölthető az pedig telepítés közben lefagy. Elvileg a windows xp is felismeri, de nekem még nem sikerült. Elképzelhető, hogy a hangeszköz azért nem működik, mert nem jó fizikailag?
  • Inquisitor
    Utolós SiS driverek, főleg az AGP!, fent vannak???
  • Inquisitor
    Ne túlozzunk, a Codegen alatt nem sok minden van, a QTec fölötte van ... ha nem si sokkal.
  • rumkola
    VGA hiba, túlmelegszik szerintem.

Amúgy hogy elkeserítselek a Qtech 500-as táp az Codegen szint alatti szörnyelet.
  • chalezlopez
    Másik videókarival kéne próbálni, ez valószínű vga hiba lesz.
  • SlaCker
    Volt minden. :):)
    A tápom Q-tech 500 wat.EZ az aranyozott fajta 12centis ventivel szal azzal nincsen gond.Amúgy mióta megvettem az alapot azóta szarakodik.Volt nekem egy asus de sajnos ő 6 éves futása után megadta magát. :)
  • tmisi
    Hát pedig nagyon VGA gyanús, esetleg táp. Viszont először egy drivercsere vagy windows újratelepítés nem ártana.
    Írd meg a tápod teljesítményét és márkáját.
  • SlaCker
    Kéne segítség :):)

Van egy gagyi alaplapom Asrock k7s41GX.
    Namost gyanakszom hogy rakoncátlankodik mert amikor elindítok játékokat szétesik a kép meg sok pixelhiba,de csak néha.Ezt eredményezheti alaplap?Én néztem a karit is de semmi baja minden tesztet végigfuttattam és semmi.Még a szervízben is azt mondták semmi.Szóval én gyanakszom az alaplapra.Segítsetek légyszi.Sőt ha valaki még ilyen deszkával tolja annak meköszönném ha megmondaná milyen drivereket rakjak fel mert ez az asrock driver cd hát szerintem egy fos.Amúgy jó driverek vannak fent csak nem tom melyik lenne a legjobb.A karinál megnéztem több drivert is de ugyan azt produkálja.Kari(7300gt Galaxy)
  • ffxi
    Értem, köszi!
  • reaper4
    natívba használd ami ugye 1440*900. 16:10-es
  • ffxi
    LG192WS(19 colos wide, max. felbon. 1440x900, 75hz) monitorom van. Milyen felbontáson kell jácanom ill. 16:9 vagy 16:10 arányon? Mert vmikor túl összelapított és vmikor túl széthúzott, már elegem van. :(
  • SrAta
    akkor te még jóljártálXD
    én rajta se vokXDXDXD
  • rooney8
    Héé én mért vagyok kitiltva chatről? :D em tudok írni, nem küldi el az üzenetet, meg ott jobb oldalt a taglistán át vagyok húzva...
  • trrope
    Ezek szerint lehet h megéri vdubbal áttenni vmi ősrégi codec-re?
    Azért reménykedtem mert alapméretben (624*352) simán lejátsza, csak ha kihúzom, akkor szaggat. Még azt is megpróbáltam h a felbontást leszedtem 640*480-ra de nem igazán változott semmi.
    Na mindegy, reméltem ha valamire, legalább filmnézésre jó lesz ez a sufnigép - már a böngészésen, zenehallgatáson kívül.
  • Inquisitor
    Nem nagyon, adott proci alkalmas lenne arra, hogy DivX 3.xx vagy 4.xx videokat lejátszon. De DivX 5.00 már kétesélyes, 6.xx videókat meg tutira nem játszik már le rendesen, azokhoz olyan 1GHZ vagy nagyobb CPU illene. MPeg4-ből is ma már olyan minőségi beállításokkal csinálják a videókat, amit nem bír el egy ilyen régi proci, akkor még WMV8-9-ről, vagy H264-ről nem is beszéltünk.
    Egyébként meg lejátszó függő is, meg függhet attól van e elég memória és virtuális memória is. Játszani kell a beállításokkal. Nem beágyazott videókhoz a jó öreg MPlayert javaslom, egyik legkisebb CPU igényű lejátszó. Mindent az se fog ezen a gépen elvinni. Youtube-ot meg max. akkor játsza le, ha elötte letöltöt HDD-re.