64012
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • tmisi
    Valamennyit befolyásolja, bár nem nagyon szabadna a lemezen túrkásznia 4 giga RAM mellett. :) Amúgy remélem a mostani vinyód SATA és nem IDE.

Hamedyyyy: újratelepíteni a rendszert, LEGFRISSEBB driver nemcsak a VGA-hoz, hanem az alaplaphoz, hangkártyához, stb. Végső esetben egy kis BIOS frissítés.
    Esetleg még lehet túlmelegedés, de mivel kártyacsere volt én a processzorra gyanakodnék...
    Ja és remélem nincs húzva a CPU, mert ha nem bírja a lap vagy a RAM, az is lehet baj.
  • hamedyyyy
    Sziasztok!

Lenne egy gondom.

A Hitman Blood Money és a Kane & Lynch: Dead Men lefagy a gépemen.

A driver hiba lehet, vagy a játék.??? A VGA probléma kilőve mert újjat vettem s, a régével s újjal is ezt csinálja.

Segítség SOS!

Köszönöm:

Zoli MSI 9800gts plus
  • torok6
    sziasztok lenne egy kérdésem a vinyonál mit jelent 8mb 16mb puffer gyorsaságot? Mert nekem 8mb-os van és akkad egy picit a Mercenaries 2 World In Flames.
  • rocker01
    nem hiszem, mert gigabyte ga-x48t-dq6 alaplapom van, és ennek elvileg nem kellene utálnia az ddr3 1600mhz ramot (kingmax)
  • Szirob
    Egy elég érdekes problémám lenne. Van 2 laptopom, az egyikben hibás a lemezmeghajtó. Így windowst szeretnék telepíteni a rossz meghajtós laptopra úgy, hogy helyi hálózaton keresztül ezt a másik gépem lemezmeghajtójával olvastatnám be.Ezt hogyan tehetném meg? elég hozzá egy fordított patch kábel vagy router/switch is kell? Köszönöm előre is a segítséget.
  • Inquisitor
    Nem lehet, hogy nem hibás, csak a lapod utálja azt a ramot?
  • rocker01
    nna lefuttattam a memtest progit, illetve csak 3%-ig jutott, mert utána jött a kékhalál, de már ekkor is több mint 400 hibáig jutott.

kékhalál üzenet:
    STOP XA0000001A (0X00003451, 0XC03FD4B0, 0X894D4DA8, 0X00000000)

mi lehet a probléma, és hogy lehetne ezt megoldani? javítható, vagy csak csere lehet a megoldás?
  • Seth
    Hűtő rendesen fenn van, frissen pasztázva,nincs hűzva semmilyen hardware elem. Én csak arra lennék kiváncsi hogy mi a rossz, én tápra tippelek. CSerélném is rögtön ha vki megerősítene ebben
  • reaper4
    "vagy egyéb hiba" :DDDD hát ja xDDD
  • Prince of Máté
    Többször is kivetem/ betettem a VGA-t, régivel normális az újjal meg nem megy a gép. Expert Computert ismeri valaki?
  • MaSzKa
    ram táp alaplap vga hiba lehet

vagy érintkezéshiba
    vagy egyéb hiba
  • Prince of Máté
    Végül is ez egy A4-es méretű Garancialap. Remélem cserélik.
  • Bandi 18
    Hát elvileg ezt cserélik mert nem működik, és ha a számlán rajta van a vásárlás dátuma/a vásárolt cikk pontos megnevezése és ára akkor nem fognak szerintem sokat kötözködni. Mondjuk ha meglenne a garis papírja az még jó lenne...
  • Prince of Máté
    Akkor ezek szerint a VGA a hibás :/
    Gariban az ilyet kicserélik? Az a probléma, hogy használtan vettem, gari ugyan van rá (2évis) de a számla papír mellé nem kaptam semmi mást, és szerintem csak blokkal fogadják el.
  • Bandi 18
    Biosban semmit nem kell állítani olyankor.
  • Prince of Máté
    Biosban semmit nem állítottam amióta megvan a gép... ha új VGA-t veszek, akkor be kell állítani a biosban vmit?
  • Inquisitor
    Lehet sima IRQ akadás is, bár XP alatt az elég ritka. (Ellenben bizonyos Creativ hangkártya vs ATI HDxxxx kártyáknál előfordul. természetesen Creative hiba, és mint a régebbieket ezt is letagadják a javítás helyett. (Lásd még Creative vs Coppemine proci, Creative vs Windows2000/XP, Creative vs VIA chipset, stb. A lényeg, hogy mindíg más a hülye.)
    Lehet simán valami el van állítodva a Biosban.
  • Prince of Máté
    Ja, az alaplapin is egy Realtekes hangkártya van. De mitől szarhatott be? Nem is használtam...
  • BIZ0906
    Ha a VGA-n is realtekes integrált audio van akkor az nyekkenhetett meg :( az alaplapin van hang és rendesen megy?
  • Prince of Máté
    A tápom egy 450Wattos Chieftec.
    Akkor most táp, vagy VGA hiba? :/
  • Inquisitor
    Tápod elbírja azt a videokártyát? A hiba meg azt mutatja, hogy vagy az alaplapi vagy a videokártyában lévő HD Audio drivere nyiffant ki, de azt paszolom miért.
  • Prince of Máté
    ja és néha ilyen képernyő fogad:

• Prince of Máté
    Hi! NAGY bajban vagyok!

Ha bekapcsolom a gépet, nincsen kép, és 8-10-et sípol gyorsan egymás után!
    Kipróbáltam, hogy berakom a régi videókártyám (most is arról írok) és azzal megy... Kérlek ne mondjátok azt, hogy a videókártya a hibás :(
    Ez a sípolás mire utal?
  • The Protector
    Hy.Hol tudom a számítógépnevet(felhasználói nevet) megváltoztatni?Ékezet nélülire szeretném.Sürgős lenne.
  • Inquisitor
    Ha neked megéri a 111.000 forintot ... én csak a 200HD és 220HD-t láttam, de ölembesesne pénz és monitort kéne venni, akkor a 220HD vagy 240HD jönne szóba. A 26"-os pl. túl nagy monitornak.
  • Bircsike
    Sziasztok, mi a véleményetek a Samsung T240HD monitorról? Érdemes rá befektetni? Egy olyat szeretnék venni amin TV-t is nézhetek és legalább 24"-os.
  • Bandi 18
    Igen lehet hogy már az új proci is annyival fogyaszt többet, hogy már azt sem bírja a táp... Másik táppal próbáld ki kérj kölcsön egyet szerintem :)
  • Pardon22
    Lenne egy problémám!
    MSI K9N Ultra alaplapomban lecseréltem a procit: vettem egy AMD Athlon 64 x2 6000+ processzort, és egy Gigabyte 9800GTX videokártyát. A probléma az, hogy feltelepítve mind az XPnél, mind a VISTAnál egy bizonyos időközönként kikapcsol a számítógép! A proci rendesen a helyén, a hűtő is! Nem melegszik túl, néztem BIOSban. A drivere normálisan felment! Próbáltam a régi videókártyát visszatenni, és úgy is kikapcsol, szóval nem gond az, hogy az új videókártya plusz tápot kér, bírja a 400W!

Tudna valaki segíteni nekem? Kérlek titeket, már mindent próbáltam! Mi a baj?
  • sgt anderson
    Nekem egy kicsit van húzva a gép, de nekem sem megy 70-80 fok köré, EVEREST proci tesztelőjével több, mint egy órán keresztül ment 100%-on a proci és még a háttérben dolgoztam is, de nem ment 70 °C fölé. Alapjáraton 50°C körül ugrál a hőmérséklet.
  • Szerelőbácsi
    uncsitesómnak majdnem 4 évig volt 85°C körül a Celeron 2.4GHz-ese és no problem
  • Bandi 18
    A 70 fok az rengeteg, azzal csinálni kell valamit. Rendesen fenn van a hűtő? Rendesen pasztázva van? Véletlenül nincs húzva a proci?
  • Seth
    Konfigom, az említett proci 3,2Ghz , 2G memó,ATi HD3650. A táp 500 W-os, most meg nem mondom a márkáját(nem otthonról írok), takarítva rendszeresen van. De a proci amúgy kezdetektől fogva ilyen 70 körül mozog és lassan 4 éves
  • Máté94
    Emlékszem régebben volt egy program aminek a telepítőjébe egy ilyen körte alakú jele volt.Na azt keresem:)
  • Máté94
    Nem tudtok egy jó magyar merevlemez tiszítót?:D
  • berczely
    Hol tudom engedélyezni?Mit keressek a Biosban?
  • Inquisitor
    Arra a részre nem(nagyon) lehet írni és/vagy olvasni, javítani elvileg mélyformázással lehet, amit ma már nem nagyon támogat senki, de az se egy tuti megoldás. Ha elkezdenek szaporodni a Badsectorok, akkor meg semmivel, kuka.
  • Inquisitor
    Engedélyezted a Biosban, hogy felül lehessen írni? csak mert alapból a vicces vírusok miatt le van tilta az esetek többségében.
  • berczely
    Elbaxtam a képet!
    Itt a hiba:
  • berczely
    Sziasztok!

Az alaplap BIOS-át szeretném frissíteni de valamilyen hibávat ír ki a progi!

Valaki tudna segíteni?
  • Yulcsa
    köszi, de sajnos az enyémen csak USB van :(
    Máshol javasolták esetleg egy átalakító használatát, majd megpróbálkozom azzal, hátha.