64012
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • xtimer
    akkor szokott csíkosodni a kép amikor túlvan húzva a videókártya.rivatunert leszedted,de a vga órajelét is visszahúztad? hány %-al húztad a vga-memória órajelét? kérdés hogy károsodott-e és amiatt csíkos-e a kép
  • Bence94
    nekem meg továbbra is rossz a gépem.drivert letöröltem visszaraktam rivatunert leszedtem.
  • CroftManor
    tuti nem a hűtővel van a goind mert az pörög rendesen.
  • Bence94
    nekem is ez a hűtő van és nincs semmi problémám vele próbáld vga érintkezőjét egy kicsit megradirozni, kábeleket megigazítinai .ügye a hűtő tápja bevan dugva ?
  • CroftManor
    igen, minden kábel, de ez a rák monitor már máskor is csinélt ilyet hogy csak készenláttin villogot mikor uj VGA lett bele véve...akkor cserélgettem a dvi kimeneteket mert ekttőúvan a vga-n akkor megjavult.
    most megint gecizik velem és má tök ideg vagyok
  • Bandi 18
    A nagy szerelés közben nem sérült meg valami? A vga-t jól raktátok vissza meg minden kábelt visszakötöttetek rá?
  • Viktorr
    Sziasztok!
    A procimat szeretném húzni.
    Alaplapom:MSI K9N NEO V3
    Proci: AMD ATHLON X2 5000+
    A biosban hol lehet húzni?És mennyit szabad?
    Köszi a válaszokat!
  • CroftManor
    Sziasztok

Beraktuk az új Freeser 7 pro ventit sok szenvedés árán, amihez a vga kártyát is ki kellett venni mert nem nagyon fértünk hozzá. Viszont azóta a gép nem hajlandó elindulni söt azt csinálja hogy bekapcsol kicsit kikapcsol majd újból bekapcsol. A monitor pedig nem hajlandó bekapcsolni. Csak villog a készenléti gomb. Szerintem semmi közze az új ventihez.

Szerintetek mi lehet a baja?
  • Bandi 18
    Ez videókari memóriagondra utal. Ha cserélted a drivert akkor sem oldódott meg? Próbáld ki másnál ha ott jó akkor másban kell keresni a problémát.
  • Bandi 18
    Igen szokott szaga lenni de láttam már olyan elromlott procit ami nem elfüstölt csak egyik napról a másikra nem működött. Amúgy ezt a problémát lehet a legnehezebben kideríteni ami neked van mert 2 esélyes a dolog vagy proci vagy lap. Én azt tudnám javasolni hogy kéne szerezni mindegyikből egy próba darabot és úgy megnézni hogy melyik is romlott el.
  • Bandi 18
    Véletlenül nem a monitor sípol?
  • sgt anderson
    Heló, nekem meg olyan gondom van, hogy ha elkezdek játszani az UT 2004-el, akkor elkezd sípolni, meg mindenféle fura hangot adni a videókártya. Ha ablakot nyomok, akkor egyből abbahagyja, de amint visszalépek a game-be, megint kezdi. Más játéknál nem tom h csinálja-e, mert azóta mással még nem játszottam. Vkinek vmi tippje?
  • Orionk
    Senkinek semmi ötlete rá?
  • xtimer
    ööö,végigtapogattam a kondik tetejét,semeik sem púposodott fel.ha a proci szállt volna el annak kellett volna szaga legyen nem?
  • Anders
    wint kb 2 hónapja raktam, és semmi egyéb jelét nem adja, hogy probléma lenne vele, biost viszont nem piszkáltam előtte
  • Bence94
    Üdv hatalmas bajban vagyok augusztusban még minden rendben volt de most egy csomó játéknál crysis, alone in the dark itt annyira nem zavaró,dirt,bionic commando szürkeség van vagyis csíkszerűségek a vide kártya drivereket cserélgettem vagy hármat de mondom régebben nem volt gond.a videokártya nem melegszik túl néztem húzva van de megnéztem alapon és akkor is rossz.mi lehet a probléma ? nem lehet hogy codec problémám van mert gondoltam arra is hogy felraktam valami szar játékot és feltelepített egy ismeretlen codecet ami már töröltem és szerintem amiatta van.lehet ?
  • xtimer
    amúgy kivettem már az elemet,inserttel is próbáltam indítani,meg jumperral is nulláztam a cmost.
  • Bandi 18
    Szerintem a proci lesz a ludas mivel annak az értékét változtattad meg induláskor.
  • xtimer
    összegzem az egészet újból,mert közben sok dolgot kitudtam zárni:
    cfg: egy epox alaplap,AMD barton 2500+,abit fx5200,coolink 350W táp.
    bekapcsoltam a gépet,azzal fogatott hogy fail safe beállításokon fut a proci,bementem biosba benyomtam az optimális beállításokat.bootolt szépen semmi gond,VGA drivert telepítettem,kész volt,újraindításnál viszont kékhalál,és azóta nem indul a gép.VGA-t,memóriát,vinyót leteszteltem másik gépben,azok működnek.bekapcsolom a gépet,zúg de képet nem ad,nem adja a jellegzetes töltés hangot amikor bootol.egyre inkább proci/alaplap gyanúm van.lehet hogy nem véletlen indult alacsonyabb órajelen,és épp hogy élt már a cucc? az ölte volna meg hogy gyári beállításokra állítottam?
  • tmisi
    Cseréld ki a csapágyat. :D
    Viccet félretéve nem ártana egy új windows újraparticionálva, formázva, sőt lehetőleg a formázásnál ne gyors legyen hanem normál.
    Előtte azért nyomnék egy BIOS defaultot.
  • kulabácsi
    boccs nem olvastam vissza..nem a driver miatt nem hal meg a cucc
  • xtimer
    még az jut eszembe,hogy mondta hogy valami hibát írt ki még régebben,és biztonsági beállításokon futott a proci... szal a 2500as barton 1800 helyett 1200-on ment.lehet hogy az nyírta ki,hogy valami baja volt alapból és én meg visszaraktam a gyári 1800mhz-re?
  • Anders
    hi

a gépem lusta bekapcsolódni. pontosabban az alábbiakat írja ki: "Reboot and Select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device and press a key", és nem indul. nem kell lefordítani, én is tudom, mit jelent, viszont hiába mászom bele a bios-ba, jól van beállítva
    ha így hagyom a gépet, akkor kb egy 10 perc és egy reset után beindul és jön rendesen a vindóz.
    olyan, mintha csapágyas lenne a vinyó :D és 10 perc kellene neki a bemelegedéshez
    tud valaki segíteni, hogy mi a francot csináljak vele?
  • xtimer
    hát omg,attól még sztem nem kéne meghalnia...amúgy beleraktam egy másik videókarit,azzal se indul.
  • kulabácsi
    hát ha másik videókártya driverét tetted fel mint amilyen a tied, akkor szted? :D
  • xtimer
    most nézem hogy nem is jó VGA drivert adott... szal másik videókari driverét telepítettem,de gondolom ennek nem kéne gondot okoznia...?
  • Bandi 18
    Pedig ennek nagyon alaplap szaga van. Nekem sem volt semmi előjele annak hogy tönkrement a lapom, annyi volt hogy egyik nap nem indult el és kész. A kékhalál lehet azért jött be mert meghalt a lap. A kondik rendben vannak rajta?
  • warmaster
    masodjara kerdezem! van vistamizer vagy hasonlo program 64 bittes xp-hez?
    valaszokat kerek!
  • kulabácsi
    amit a kártyához kaptál azt tuti feltod tenni, vagy driver.hu
  • cargame
    csak az a baj h regebbit nem igazan lehet talalni!
  • kulabácsi
    sokszor hallottam már h a legújabb driver bekavar, szedj le egy korábbi verziót azt jóva :)
  • cargame
    ok de akkor nincs vmi normalis frissites ?
  • kulabácsi
    told fel újra a vga drivert
  • cargame
    Segitseg!!!:D
    Vmit nagyon elba**tam. Leszedtem egy driver firssitest fel is instalatam es mikor ujraindult a gepem pffff alig volt /van szine!!! 32bit helyet minimum 4 bit es azt irja h vmi vga kartyat hasznal ezert es nem az ati radeont!!! nem is ertem igazan plz help!
  • Orionk
    További kérdésem, hogy mi a primary és a logikai particio között a kölönbség?

THx
  • kulabácsi
    igen emiatt olyan lassú, a rendszerkezelőben nézd meg h mi eszik a feladatoknál ennyit, azt lődd ki, de valszeg vmi spyware lesz, vayg csak bekattant az egyik program...
  • miki13
    Hello!

nem tudjűtok hogy a CPU használatom mért mindig 100%?
    és emmiatt olyan lassu a gépem?
    [IMG][/IMG]
  • Orionk
    SZiasztok!

Particionaltam a hard disk-em. Ilyen lett:
    http://images.netbag.hu/20080918/16244889109.JPG

Kérdésem az lenne, hogy mit jelent a világoskék extended particio, mert azon belül még három particio van. pl. linux is

A másik kérdésem meg az lenne, hogy mit jelent, hogy primary, illetve logikai particio?

Előre is köszi.
    ÜDv.,
  • xtimer
    táp-vga-ram-vinyó jó benne,maradt az alaplap és a proci.remélem csak valami beállítás beli hiba lehet benne,én azért nem hinném hogy egy driver setup közbeni kékhalál megölné a gépet.remélem nem tévedek.
  • xtimer
    én is erre gondoltam,kiszedtem az elemet most várok.azóta kipróbáltam a ramját meg a videókariját másik gépben és tökéletesen műxik...