64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Bandi 18
    Hát akkor egy elég buta megoldás jelölj ki a C gyökérben mindent és nézd meg hogy mennyit foglalnak a mappák összesen. Amúgy most néztem hogy nekem is eltűnt 2 giga de ez mindig előfordul. Ja tényleg milyen file rendszert használsz?
  • greg benz
    Mondjuk érdekes még így is a dolog,mert ccleaner-t végigfuttattam,plusz törölgettem manuálisan,és így lett 900 mega hely.. és kb 6-7 giga kéne legyen :/
  • greg benz
    Értem

Köszi a segítséget!
  • Bandi 18
    Azt a progit nem ismerem én manuálisan szoktam törölgetni...
  • greg benz
    Ehh.. elég hülye egy dolog! Ccleaner-t szoktam használni erre a célra.. az is jó,vagy jobb a manuális törölgetés?
  • Atoc
    Hello !
    Lenne 1 problémám . 1/2 éve vettem 1 Acer Aspire 9920as Laptopot. Ezidáig nemvlt vele bajom. Tegnap kikapcsoltam és a mai bekapcsolásnál kép nincs, 10mp tölt közbe a cd meghajto is dolgozik és a bluetooth ledem az világit végig, majd se kép se hang.
    Van valakinek 5lete?
  • czky
    BIOS frissítés, Memtest, esetleg szar táp.
  • Bandi 18
    Ez egyáltalán nem titokzatos betegség ezzel minden win felhasználó küzd. Egyszerű a helyzet ahova felraktad az XP-t oda tölti pl a böngésző is az ideiglenes fájlokat amiket elfelejt törölni és a win update általá leszedett telepítők sem törlődnek amik így szépen lassan felemésztik a helyet. A 8-10 giga XP-nek nagyon kevés én már a mostani rengeteg frissítés miatt 15-20-at szoktam megadni hogy ne legyen ilyen gond. A böngésző és egyéb netes dolgok pedig ide töltenek: C:\documents&setting\felhasználó\local settings\temp. Na ennek a tartalmát minden szívbaj nélkül törölheted mert felesleges és össze szokott jönni 800-900 mega pillanatok alatt :). Sőt ha a grid nevű játék is fenn van a gépeden az a C:\documents&setting\all useres\application data\codemastersbe szemeteli a replay-eket és ha alt+f4-el lépsz ki a gémből nem törli ami 2 gigát foglal. Ha ezek után is fennáll a problémád akkor ajánlott egy vinyó diagnosztikát futtatni mondjuk hd-tune asszem error check.

Ja igen kimaradt hogy ahhoz hogy ezeket a mappákat lássad be kell kapcsolni a vezérlőpult mappabeállításoknál a nézet fülön a rendszermappák tartalmának megjelenítését illetve a rejtett fájlok megjelenítését is.
  • sz4bee
    Feltettem monitor divert,de még mindig 60Hz-en futott a játék.Utána néztem,visszaolvasgattam és programot is kiprobáltam de semmi változás.Van valakinek egy jo modszere vagy ötlete arra, hogy a játékok Nvidia kártyákon ne 60Hz-en fussanak?
  • andrijcar
    Sziasztok!

Sikeresen összekötöttem a számítógépem a Tv-vel. Teljesen frankón színesben megjelenik a Tv-n ami épp a monitoromon van.

Csakhogy. Amint elindítanék egy filmet, sötét lesz a TV képernyője?

Ötlet? Megoldás?

Előre is köszönöm
  • greg benz
    Sziasztok!

Egy régóta fennálló hibával van dolgom,és kezd vele nagyon tele lenni a hócipőm... Nos az alaphelyzet az,hogy sajnos eleve kb. havonta,jobb esetben 3havonta formázom az egész winyót,és rakom újra a windows-t,mert olyan szinten behülyül a gép,hogy muszáj... viszont van 1 probléma,amit eddíg sosem sikerült orvosolni,van,és nem tudok rá semmi "gyógymódot"...
    Azon a meghajtón/partíción amelyikre a windows van telepítve,rendszeresen eltűnik a hely... nem 1-2száz megáról van szó,hanem több gigáról! Mikor a partíciókat csinálom,a windows partíciójának eleve adok 8-10 giga helyet,leginkább a leírt probléma miatt... aztán elmúlik pár hét,esetleg 1-2 hónap,és a 10 gigából lesz párszáz mega hely,aztán pedig 100 sem,és így tovább,aztán már kiírja folyton,hogy nincs hely a meghajtón.. És fogalmam sincsen,hogy mi veszi így el a helyet,mert semmit sem telepítek arra a meghajtóra,nem töltök oda,stb! Egyedül az msn beérkezett cuccok "terhelik" azt a meghajtót,de azok a töredékét teszik ki a hiányzó helynek...

Aki tudja esetleg,hogy mitől lehet ez a titokzatos "betegség",vagy tud rá végleges gyógymódot,az legyen szíves és írja meg nekem plíz!

Köszi
  • Devil093
    Sziasztok! Vettem egy asus eah hd3650-nt és van egy abit kn8 ultra alaplapom beteszem a video kártyát és elindul a gép kb olyan 5 ször aztán nem indul el és síppol egy hoszút utána 2 rövidet aztán egy 1 óra után kb megint betudom kapcsolni 5 ször
  • kulabácsi
    nekem ez memóriahibának tűnik
  • tarol
    Sziasztok!
    Van egy naggyon NAGY probléma a gépemmel...
    A "videokártya probléma" topic-ba már írtam erről, mert aszittem a VGA okozza a problémát. Nos mint kiderült nem az. de leírom mi a baj:
    Vettem egy új gépet (alkatrészekből):
    ASUS M2A-MX alaplap
    AMD X2 6000+ CPU
    2Gb DDR2 800Mhz
    320Gb SATA2 HDD
    DVD-RW +/- (dual l.) író
    eddig azt hittem az integrlt GPU-val van a baj, de most vettem egy 8800GTS 640Mb karit, és azzal sem tűnt el a baj. A probleme pedig a köv:
    Elindítok egy játékot, és az tökéletesen megy kb 10 másodpercig. Ezután kb 10 másodpercig szaggat mint a diszno (kb 0,5-2 FPS). de nem csak némely játéknál van ez, hanem az összesnél.
    Miután rájöttem, nem a vga a ludas, észrevettem, hogy a szaggatások alatt a CPU kihasználtsága 100%. elővettem a feladatkezelőt, és megnéztem melyik program használhatja, de semmi sem volt olyan magas. ha összeadtam a futó programok CPU használatát kb 70% jött ki. A Vista "sidebar" teljesítménykijelzőn mégis 100% a CPU szint.
    És ha ez még nem lenne elég: nem csak az oprendszer alatt van ez, hanem amikor beléptem a biosba, szintén kb 10sec normális működés, 10sec szaggatás (ez a szaggatás oylan, hogy a sorokat lassan rajzolja ki képernyőre, lassan reagál a beviteli paranscoknak, szal látszik, hogy szaggat)
    KÉREM!!! VALAKI!! adjon valami ötletet, mert mostmár állatira dühös vagyok, hogy soha nem jön össze semmi a számitogépekkel kapcsolatban..
  • Apus
    Köszi a választ, hétfőn meg tudom nézni a kártyát másik gépben.
  • tmisi
    Ha a legfrissebb driverrel és új rendszerrel is csinálja, akkor vagy túlmelegszik (nézd meg a hőfokot a Catalystban) vagy hibás a kártya. Érdemes egy másik gépben is kipróbálnod. Amúgy a BIOS frissítés is jöhet az alaplapra ha van újabb.
  • tmisi
    Szerintem a Vistát egyedül a DX10 miatt éri meg feltenni, csakhát egy kezemen meg tudom számolni azt a pár játékot amely viszonylag "komolyan" támogatja azt. :)) Assassin Creed pl. DX9c-ben is gyönyörű.
    Én XP-t használok és minden megy gyönyörűen és gyorsan. Persze lehetőleg legyen felfrissítve minden földi jóval (SP3, NET-ek, biztonság update, stb.).
  • Bandi 18
    Az attól függ hogy milyen gépről van szó, de a Vista eléggé zabálj az erőforrást főleg a memóriát.
  • Apus
    Üdv!
    Vettem tegnap egy videokártyát (Sapphire HD3870). Volt win reinstall, legújabb catalyst, legújabb omega, de a kép a játékokban (obliviont és a test drive unlimitedet próbáltam) ilyen villogásokat produkál, p.l. obliban mindenféle textúrák villognak az égen, a testdriveban meg fekete villanások vannak. Alaplapom Asrock 775dualVSTA, táp 450w chieftech. Mi lehet a gond? Biost kéne frissiteni?
  • miki10
    szerintetek melyiket érdemesebb feltelepiteni a gépre?
    Windows xp vagy a windows vista?
  • bardocz
    Miért van az,hogyha a mozilla tölt itt az sg-n,akkor az itunesben beakad a szám.Eléggé zavaró tud lenni fórumozás közben :-\
  • saviola
    sziasztok! nekem van egy tv tuner kártyám egy anawhere+. Az vele gondom hogy nincs hang a kép szép tiszta meg kinden de hang nincs. Valaki ha tudna segíteni azt megköszönném
  • PENGEinno3d
    Vissza raktam mindent defaultra, megcsináltam a frissítést, de most még rosszabb, mert kb 2-3perc után kifagy a windows-ban! Most vissza vettem a procit alapra... ha így is kifagy akkor kuka! Esetleg újra rakom a alaplap drivert hát ha az őrült meg 3 bios frissítéstől.
  • BIZ0906
    Hát igen bios frissités elött alapra (default) kell állítani biost beállításait és utánna mehet a frissítés. Próbáld meg mégjobban csak nem romlik el de vigyázz az áramszünetel.
  • steweee
    7.10-es gyári lemezes driverrel is ugyanazt csinálja
    amik meg már a hivatalos oldalon vannak, a 8.5 és 8.8-ba alapból integrálva van a fix. van külön nemfixes verziójuk is. gondolom korábban volt külön fix akkor, de nekem még egy hónapja sincs meg a kártya és azóta néztem mi kellene hozzá.
  • RedRiot
    Egy bios-frissítés & Catalyst reinstall megoldotta a problémát, szépen fut a gép!
  • PENGEinno3d
    Nem! Az addigi beállításokon volt!
  • BIZ0906
    Ugye a bios frissités elött a biosban mindent defaultra tettél ugye?
  • PENGEinno3d
    Sziasztok! Az lenne a problémám, hogy a 4.01es biosomat frissítettem 1201-esre! A frissítés előtt leírtam a beállított fsb és voltage értéket. Az új biosban mindent vissza állítottam úgy ahogy a régiben volt, de a frissítés óta haldoklik a gépem :( kb 5 perc játék után megfagy a gép és a windows-ban is kifagy! Próbáltam vissza rakni a régebbit, de nem engedi az AsusUpdate! Tudtok vmi megoldást erre problémára, vagy egy újabb ténylegesen működő bios-t ajánlani, mert nincs kedvem/pénzem új lapot venni! A válaszokat előre is köszönöm!
  • RedRiot
    Köszi a gyors válaszokat. Először próbálok egy új Catalystot, ha az sem megy, akkor Win újra. Táptémához még annyit, hogy bár a proci elég éhes, de más nagyobb fogyasztó alig van: 1 DVD-RW, 1 HDD, 1 RAM modul, 1 ház venti, proci + vga aszt annyi. Ennyit talán még el kéne bírnia...
  • Solten
    Tényleg jó hogy mondod, a 6000+ egymaga bekajál 125W-ot...
  • Bandi 18
    Ha cserélsz valamit akkor illik wint is telepíteni :). Meg a gagyi tápnál azt is számold bele hogy egy 6000+-os proci figyel most benne, De első körben sztem win telepítés és majd meglátod.
  • Solten
    Új Catalystot feltetted?
  • RedRiot
    Ja, és XP SP2-vel tolom, a kártya pedig PCI-E.
  • RedRiot
    Hello!

Ma apgrédeltem a gépemet:
    A64 3500+ -> Athlon X2 6000+
    ATI X1650XT -> ATI HD 3850 Ultimate
    + 2GB RAM az 1 helyett.

Gép indul, töltöget, új hardver, kutyafasza, stb, aztán kék képernyő. Hogy a hardver károsodása elkerülése miatt most inkább szeretne leállni. Jó, safe módban újra, akkor is kék képernyő.

Régi vga visszatesz -> megy rendesen.

Mi lehet az új vga baja? Túlmelegedés? Azért vettem Ultimate-et mert ezen nincs aktív hűtés, hanem egy akkora hűtőborda figyel rajta mint a Nimitz anyahajó. Minden teszt azt írta, hogy jóval alacsonyabb az üzemi hőmérséklete mint a normál 3850-esnek.

Nincs elég power? Ezt sem tartom valszínűnek, mert bár egy 450W-os gagyi tápom van, talán az X1650XT-nek nagyobb volt az power-igénye, és azzal szépen megy.

Mit csekkoljak? Előre is köszi a tanácsokat!

• Zoli007
    A hangot ne kösd rá a TVkarira, hanem szúrd bele a hangkártya Line-In bemenetjébe.
    Helló!

Nem vagyok nagy szakértő, de igyekszem érthetően elmondani mi is a gondom és képekkel is próbálom mutatni.

Van egy tv/av wdm tv tuner nevezetű tv kártyám. Gagyi, de nekem elég.
    Az eszközt telepítem, minden rendben, de csak képem van, hangom nincs...

Szóval a videómból ha jól tudom a nevét jön ki egy euro-scart csatlakozó, amiből kapom két kábelen a hangot, egyen a képet. A két hangkábelt egy külön kábellal egyesítem:

A kártyához mellékelt kábel így néz ki:

A sárgába megy a scartból a kép, a fekete jack-be pedig a hang.

És a végén pedig mehet az egész a kártyába, a fekete sok tüskés bemenetbe:

Most amin nem tudok eligazodni, az a következő:

Azt az egyesítet hangkábelt jó helyre dugtam?
    A hangbeállításoknál ezek a lehetőségek vannak:

Lehet hülység , de próbáltam a hangkártyába is bedugni, de hangot így sem kaptam...

Tudtok segíteni?
  • Zoli007
    Ezzel asszem elkéstél... :D
  • rumkola
    te nagyon jól informált vagy
    :DD

linket azért sem adok keresd meg magad, ha már lebarmozod azt aki segít
  • Bandi 18
    Fene hogy nem tudom szerkeszteni a Hsz-t :). Ati supporton olvasom hogy a 2000 és 3000 szériánál az AGP-s karikkal a DirectX-es gyorsításnál gond van ha 7.9-nél újabb driver van fenn ezért kell AGP hotfixet feltolni. Itt a link: Ati support