64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Bandi 18
    Ez eléggé vinyó szagú valóban. Ha egy másik gépben ki tudod próbálni akkor kösd bele és egy HDtune error scant futtass le. Ingyenesen letölthető.
  • Bandi 18
    Hát ha boltban azt mondják hogy jó bele akkor nincs para. Belerakod ha nem jó akkor kötelesek visszavenni ha jól tudom 3 napig főleg ha a számla is megvan és a csomagolás sértetlen. Szóval ne úgy bontsd ki mint bolond gyerek a mikuláscsomagot XD.
  • Apocalipto
    Hali!

Van egy kis nagy problémám....miközben DVD-ztem a gépen, a gép lefagyott. Újraindítottam, majd szkájpolás közben is lefagyott...újraindítottam a gépet, majd miután az XP bebootolt, amikor a bejelntkező képernyőnek kellett volna következnie, nem mozdult tovább. Újratelepítettem az XP-t. Az új XPnél a 2. újraindítást követően a boot csíktól megint nem ment tovább. Újraindítottam a gépet, erre már a BIOS-sem jött be, nem listázott semmit, fekete képernyő,közben a vinyó led-je folyamatosan pirosan égett. Lehet hogy hamarosan el fog romlani a vonyóm?
  • DJ GamerGirL
    Apum vette. :D Neki azt mondták a boltba, hogy jó bele, de neten meg nem azt írják...
  • Bandi 18
    És akitőlt kaptad miért nem kérdezted meg hogy jó-e bele. Ha meg nem boltba vetted akkor próba szerencse:P
  • Etelkozi Vata
    OK, próba.

És kössz a türelmedért...
  • DJ GamerGirL
    de ez nem jó bele akkor?
  • Bandi 18
    Hát ha 60-ról csorog visszafelé akkor azért kapcsolgat ki :). Nekem 70 vagy 80 van beállítva ez egy olyan szélső érték amit ha elér kapcsoljon le. A 60 kicsit óvatos szerintem mert mondjuk egy izmosabb játék megpörgeti annyira hogy felmenjen ilyen magasra :). SZóval 70-80 közé belövöd és tökéletes. De azért ajánlom hogy nézd futás közben (idle és terhelés is) a hőmérsékleteket, mert ha tényleg nincs házad és úgy 60 fok az icipicit sok. Max egy hűtőcsere és jobbak lesznek az értékek. Csak sajátomból tudok kiindulni nekem idle olyan 40-43 terhelve néha 57-re is megy.
  • rumkola
    Cseréltesd ki egy 7200-re a procit. Jóval olcsóbb (pénzed is marad) és nem fogsz különbséget észrevenni a sebességben.
  • DJ GamerGirL
    Hali.
    Kaptam egy Core 2 Duo E8400 procit, de néztem ezta listát, és ide az van írva, hogy az Abit IB9-es alaplapba ez nem megy bele, szerintem az FSB miatt. A kérdésem az, hogy ennek a procinak nem 1066, hanem 1333-as FSB-je van, de az alaplapra nincs ráírva, hogy támogatná. Nem merem kibontani a dobozából, mert szerintem nem lesz jó. Szerintetek? :/
  • Etelkozi Vata
    Be van dugva egy ps2 billentyű, ott megnyomok egy gombot és már indul is...

:)

Kösz a tanácsot. Amúgy mennyi az a hőfok, amin egy proci mehet, mert én 60-ra állítottam, lehet, az a túlkevés.
  • Bandi 18
    Ha egyből be tudod kapcsolni akkor valszeg nem a táppal van a gond. Azt nézd meg a biosban hogy hány fokra van beállítva az automatikus lekapcsolás, mert lehet hogy a procid eléri azt a hőfokot és lekapcsolja a bios. Amúgy 60-ról számol le amíg nem megy simán hülhet 10 fokot és az már kicsit sok még AMD-nél is. De a VGA is okozhatja ahogy mondod. És mivel indítod el a géped ha nincs házad. Egy kapcsolót rászereltél vagy mással?
  • Etelkozi Vata
    Köszi a választ.

A táp nem hiszem, hogy rossz, de nincs kizárva. Ha leáll, tudom egyből indítani a gépet.
    Házam nincs, vagyis nem használok, a gép a szabadban van, igaz azért por ellen takarva, és rendszeresen portalanítom.

BIOS-t mikor nézem, akkor szépen számol visszafele 60-ról lefele.

A VGA kártya nem okozhatja, mármint, ha az túlmelegszik?

Most toltam Pes-t kb. 2 órán keresztül, gondtalanul, de ha az Assasins Creedel próbálkozom, 10 perc múlva leáll a gép.
  • pasztva
    Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni egy számomra szokatlan probléma megoldásához. A kedves kis szerkezetem egyik napról a másikra "letiltott" Az Office alkalmazásáról. Magyarul, nem tudom a Word-öt és a többit használni.Ugyanis ha megnyítom valamelyiket közli velem a kicsi jószág, hogy nem az aktuális felhasználó beállitására lett telepítve. Nem tudom ,hogy találkozott e valamelyikőtők hasonló problémával, és ha ige hogyan oldotta meg.

• Bandi 18
    Először is meg kéne nézni hogy valóban a melegedés okozza-e a problémát. Everestben az újabba ultimateben van egy olyan hogy cpu queen ami egy CPU stressz teszt és folyamatosan mutatja az értékeket. Ha ezzel nem akarsz bajlódni akkor játszol mikor kikapcsol benyomod bemész biosba és megnézed mennyi a hőfok.
    2. Lehet hogy nem is a melegedés hanem a táp okozza. Mikor kikapcsol egyből vissza tudod kapcsolni vagy várni kell egy kis ideig.
    3. Extrém eset de már többekkel megesett hogy a házon a bakapcs gomb be van ragadva és ezért kapcsol ki de ez nagyon extrém:D
  • Etelkozi Vata
    Sziasztok! Hátha valaki tudja...

Az a problémám, hogy a gépem 3D alkalmazások közben (értsd: játékok) magától kikapcsol. Van, amikor hamarabb, van, mikor később.

Én melegedésre gondolok. Semmi nincs túlhúzva gépemben.

AMD DC 5000+ box procim van meg egy ATI HD 3870 + 600 W táp.

Mondom, semmi nincs túlhúzva.

Mit tehetek, hogy ne álljon le magától a gép (azon kívül, hogy mondjuk teljesen újrahűteném a gépem új coolerekkel)???
  • Bandi 18
    Hát én havernak raktam össze egy gépet amiben E6750 volt és elég jól teljesít szóval szerintem mondjuk egy E6700-as neked is bőven elég lenne. Bár nem tudom hogy ennek-e a legjobb az ár/teljesítmény aránya.
  • Bandi 18
    Hát 100 euróért mondjuk egy 9600GT vagy egy Radeon 3870-et.
  • DJ GamerGirL
    ami benne van, az meg végképp elavult (P4 3Ghz) xD

2magosak közül a jobbak már nem mennek az alaplapba, új lapot+karit meg nem szándékozok venni, az kva sok lenne úgy. a gépemet tavaly karira kaptam, de már azóta fél bele ki lett cserélve így is XD
  • belarus
    tudnál-e ajánlani valamilyen videókarit maksz 100 euro legyen ami jobb mint az én geforce 9600gso óm.
  • Bandi 18
    Ehhez a karihoz teljesen felesleges egy négymagos proci :). Meg ahogy kulabácsi is írta lejebb felesleges 4 magosat venni mert egyik alkalmazás sem használja ki. Tudom erre írtad hogy majd ki fogja. Válaszom mire ki fogja használni elavult lesz ez a proci. :) Szóval jól gondold meg. Maga a VGA proci párosítás szerintem nem nyerő így.
  • DJ GamerGirL
    na és ehhez a karihoz jó lenne az a négymagos proci (C2Q Q6600)?
  • Bandi 18
    Figylej ha nem akarsz mindent sokezerxsokezerben 80xAA-val meg mittomén mivel futtatni akkor tökéletes :D
  • Bandi 18
    Hogy a fenébe ne menne :D
  • DJ GamerGirL
    nekem az van, csak azért érdekelt, h mi a véleményed róla xD
  • belarus
    Kössz az infót!És ezzel a grafikuskártyával menne a Call off duty4 vagy 5
  • Bandi 18
    Jah :D AZt hittem hogy hiba volt az okfejtésemben :D Hát 8600GTS-t nem vennék akkor inkább már valami radeon 3850 v 3870 de ha nvidia akkor mondjuk 9600GT vagy 8800GT. SZerintem. :). De valamikor az a VGA is top kártya volt és legalább nem DDR2-es memó van rajta, és szerintem a mostani gémek is mennek rajta simán :)
  • DJ GamerGirL
    csak megkérdeztem a véleményed :D
  • Bandi 18
    Most ez hogy jön ide? :)
  • DJ GamerGirL
    winfast px8600gts tdh 256 mb gdd3 szted jó vkari?:)
  • Bandi 18
    A VGA-k teljesítmény mérésének egyik alapja persze több dolog befolyásolja. Nagyjából olyan szerepe van mint a gépben a memóriának (na jó azért nem teljesen :) ). Ebből is többféle van DDR DDR2 DDR3 sőt DDR4 amik más-más órajelfrekvencián futnak és más-mád időzítésük van, ami nagyban befolyásolja a VGA teljesítményét. De az még nem jelent semmit ha valakinek van 512 mega a VGA-ján mert ha mondjuk az csak DDR2 és a GPU (grafikus processzor) sem a legizmosabb akkor egy 256-os DDR3-as kari simán veri.
  • DJ GamerGirL
    :)
  • kulabácsi
    akkor tolj bele E7200-7300at
  • DJ GamerGirL
    Abit IB9
  • DJ GamerGirL
    de én úgy akarok procit venni, hogy min. 1,5 évig ne kelljen megint venni
  • kulabácsi
    milyen lapod van?
  • BIZ0906
    Mert a 4 magot nagyon kevés progi használja ki.
  • DJ GamerGirL
    az nem megy az alaplapba:D
    és miért jobb ez a 2 magos, mint a 4?
  • kulabácsi
    c2d E8400-8500
  • belarus
    Lenne egy kérdésem.Videókártyáknál mire szolgál a ddr memória és mi a külömbség köztűk?Nekem ASUS GeForce en9600GSO DDR2 van.