64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
És hányat sípolt a gép? Akkor lehet hogy memóriagond az oka mindennek. -
Sziasztok!Kedden vettem új gépet és 64bites vistát raktam rá.Azóta 5ször volt kékahalálom és nem tudom mi okozhatja.Még csak 3 játék van rajt.A kékhalál mindig máskor jön elő.
A config az alábbi: asus p5q-pro,4giga 800as csx ram, q9550, sapphire 4850 és chieftech gps500 táp + egy dvdíró és 2 vinyó.Ha tudnátok tippeket adni hogy mitől jön elő a probléma és mit tegyek azt megköszönném. -
VGQ #40719 Hát lefutattam végsö megoldásként 1
Video Card Stability Test
et csakhogy lássam..kb 3 mp után beresetelt a gép..ugyhogy sztem van 1 halott videokártyám:S -
VGQ #40718 Na lefutattam azt a HDtunert,de nem talált semmi ujjat..
Sajna azota sem jo a dolog..ugyanugy ujrainul a tetü gép..
BCCode : 1000008e BCP1 : C0000005 BCP2 : BF0831F1 BCP3 : B765B884
BCP4 : 00000000 OSVer : 5_1_2600 SP : 3_0 Product : 256_1
ennyi a hülye hibaüzenet..
azért köszi a probát:( -
K Ace #40717 Helosztok. Egy Asus notira szerettem volna xp-t telepíteni, a vinyót felismerte. Utánna nem indult el az oprendszer, mer kékhalál keretében azt írta, hogy a biosom nem kompatibilis az acpi szabvánnyal. Ezzel mit lehet kezdeni? A biosban az acpi-t nem lehet kikapcsolni, megnéztem. -
Hát most hogy csak a vinyó volt bekötve, először mikor bekapcsoltam akkor sípolt gép, majd utána mikor benyomtam, akkor meg se kép se hang. -
Azt tudom modani hogy húzz le minden optikait !!flopyt!! és cak azt a vinyót hagyd benn amiről a windows megy. Plusz biosban tiltsd le az alaplapra integrált hálókarit. Ha így hibátlanul megy akkor dugdosd vissza egyenként. Ja párszor indítsd el kapcsold ki a gépet így hogy minden le van húzva. Mert vagy valami zárlatot csinál szerintem vagy a memó alaplap páros lesz a ludas. -
Hát pl ma reggel benyomtam és minden eindult úgy ahogy kell, ment is egy jó ideig, aztán húgom kihúzta a net kábelt na és akkor újraindult, aztán vagy eljut a windows-ig de pikk pakk újra indul, vagy bios-ig eljut, vagy csak fekete képernyő és ennyi. -
Hát ha 2 külön merevlemezed van akkor azon a partíción winben formázás. Persze jó tudni hogy melyik win is töltődik be nehogy gond legyen. :D -
Persze. Vagyis úgy cssnáltam hogy wint telepítettem egy másik partícióra az előzőt formáztam és nem ugyanarra raktam vissza így úgy látta mintha 2 windows lenne. -
Ennek eléggé alaplap szaga van. És most a betöltsékor kép fekete vagy a bios próbálja felismerni a cuccokat? -
Egyszer volt hogy sípolt, mikor ugyanezt írta ki, és akkor f1-et nyomtam, hogy belépjen a setup-ba, de nem sokkal utána, pirossá vált a bios képernyője és akkor sípolt a gép. De ezen kívül sosem. -
Te már csináltad úgy, hogy egyik win partícióját leformáztad, és működött is utána? Mert nekem nemXD -
Petyus1994 #40708 Le írnád kicsit bővebben hogy formázzam le??? Mer már probáltam csak lehet h nem jól.:D -
Mondjuk leformázod azt a részt ?:D Majd a bootmenüből ha zavar kiszeded. -
Szerintem nem lehet letörölni csak az egyiket, vagy mindkettőt, vagy egyiket se... de lehet, hogy létezik valami progi hozzá. -
Most pl. bekapcsoltam, eljut bios-ig, ahol azt írja hogy overclocking failed, f2-őt nyomok, hogy load default values, és töltösn be, erre újraindul gép és most se kép se hang, de megy. Tudtommal nincs benne semmi se túlhúzva szal nem értem mér írja ki ezt. -
És mikor nem akar indulni a gép sípol vagy csak pörögnek a ventik és meg se szólal. -
Petyus1994 #40703 Még azt szeretném kérdezni hogy két darab xp van a gépen,2 külön merevlemezen.Az egyiket leszeretném törölni csak nemtudom hogy kell.Aki tudja az irja már meg:D előre is Thx -
Esetleg azt próbáld meg, hogy egyik haver gépéből átteni a tápot a te gépedbe, és kipróbálni, hogy úgy jó-e vagy sem.
Szerintem inkább ez, mint a szerviz. -
Az új proci hűtő most hibátlan és megy, de a régi már eddig se volt vmi fasza, múltkor csak úgy indult el amikor kézzel megpörgettem picit, gondolom akad vhol, de legutbb mikor kivettem már el se akart indulni. -
Igen én már középsuli 1 óta nem viszem szervizbe a gépet mert drága és az esetek többségében csak wint telepítenek semmi több XD -
Nézd meg hogy mindent jól dugtak-e vissza illetve mindent visszadugtak-e mert már volt példa hogy hanyagul dolgoztak a szervizben. És a procihűtő most pörög? Ja és ha a régi hűtőt ki tudnád próbálni hogy amúgy menne-e a hűtője az jó lenne. Mert lehet de cask lehet hogy a villám tőbb alkatrészben is kárt tett. -
Én nem bíznám szervizesekre a gépem... :D -
400W-os Chieftec volt benne és ugyanolyanra lett kicserélve. Elvittem szervízbe és ott cserélték ki és azt mondták csak ez volt a gond. Az oka, vihar miatt áramszünet volt, persze ment a gép, majd utána már nem akart menni normálisan, hasonló problémák voltak akkor is.
Amúgy gép: Asus P4C800 Deluxe alaplap, P4 3Ghz-es proci, 2x1Gb Kingston Ram, Geforce 7800GS,2db vinyó(80-as maxtor, 320-as seagate) LG cd író, NEC dvd író. Kb. ennyi. -
Jah anno én is így voltam. És a gépet 0/24-ben használtam szó szerint egész héten és kb 1 hónap után meghalt :D. Melgedett a kondi és sípolt mint az állat :D -
Legelső gépnek a házába volt, azt meg nem vettünk újat, így azzal használtam a gépet. :) -
A HD tune vinyótól függ. Akkor a memóval nincs baj, vinyó lesz a ludas érzem -
Jah hát a mercury :D -
VGQ #40692 memtest megvolt bootolás után, az nemtalált hibát..
a másikat akkor megnézem..de olyan rohadt sokáig tart:S -
Nekem kb. a 3. gépembe volt egy Mercury 300W-s táp, állandóan melegedett a proci (70-75 fokos volt játéknál), a vkártya is rendszeresen lekapcsolt, ki lett cserélve a táp és azóta tökéletesen működik minden. -
Esetleg még futtass le egy memtestet !dos alól!. Vagy Ubuntu Linuxról vagy floppyról boot utóbbi esetben kell egy memtest86 nevű progi ami ingyen beszerezhető és ott le is van írva hogyan kell elkészíteni a bootflopy-t. És még talán egy HDtune error scan hátha talál még hibát a vinyón. -
Szerintem itt táp gond lesz.
Milyen volt és milyenre cserélted ki? -
Milyen tápot cseréltél mire, illetve mi volt a tápcsere oka. Ja és egy konfigot írj ha lehet :) -
VGQ #40687 1et talált azt ki is javitotta -
Ez a bad sector teszt javítás mit is jelent pontosan? Talált valami hibát vagy cask kerested? Mert ha talált is akkor lehet hogy ott van a kutya elásva. -
Egyszerű a megoldás felraksz egy everestet az kiírja milyen alaplap---> felmész a gyártó oldalára és a drivereket leszeded hozzá. -
VGQ #40684 Hali
a problémám az, hogy amint elinditok valami játékot 10sec és 10 min-e belül a gép magátol ujraindul..
már probáltam
-memoriát átteni másik slotba(csak 1 van/3 slot)
-mindent kiszedtem visszatettem(hátha érintkezés)
-full porolás gépen belül
-viruskeresés,(nod32,avast, Spybot - Search & Destroy progik)semmi találat
-memoria teszt, bad sector teszt, javitás
most telepitettem ujra a winyot miután kitalálta a gép csütörtökön, hogy restartol egyfolytában belépés közben, ugy hogy semmit se tudjak csinálni..
nem cseréltem semmit az utobbi 3 honapban
már teljesen tanácstalan vagyok..valaki lécci help:S
nemtok semmit kicsrélni másra az a baj..:S
elöre is köszi a helpet
-
Sziasztok!
Az a gondom, hogy kb. 2 hete ki lett cserélve a gépemben a táp, eddig semmi gond nem volt, majd tegnap előtt egyszer csak újra indult a gép, majd utána vagy betölti a windowst de utána megint újra indul, vagy már el se jut odáig, avagy benyomom megy a gép de se kép se hang. Ez mitől lehet? Memóriákat próbáltam cserélni illetve kiszedtem, de semmi. Azt vettem észre, hogy nem akar menni a procihűtő, és eléggé melegedett a proci(80-90C), majd kicseréltem(utána már 40-50C), de akkor is ugyanez. Vmi ötlet esetleg? Szar lenne a táp, vagy alaplapi gond? Előre is köszi a helpet! -
Nekem samsung van és egy fos:D