64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • lac556
    tedd már közzé lécci mert én itt keresem de nem lelem!
    http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/Manual_Model.aspx?ProductID=2287

kösz előre is
  • Bandi 18
    A gyártó oldalán fenn van a lapnak minden paramétere
  • lac556
    jo konfig nekem is hasonlo lesz

amugy kérdésem vagy egy régi ATX-es házam méretei:210*380*410
    szerintetek belefér egyiylen gép?:
    videokárta MSI Radeon 4670 512MB DDR3 PCIe
    proc AMD Athlon 64 X2 6000+ dobozos Socket AM2
    táp 400W FSP 400PNR 400W tápegység
    dvd iró LG GSA-GH20NS15 SATA DVD író fekete
    winch 500GB samsung
    memo 2GB 800MHz DDR2 RAM CSX
    alaplap Gigabyte GA-M57SLI-S4 alaplap

létezik oan honlap ahol megtalálom hogy az alaplap pl. hány cm*cm?
    mer ami régi alaplap kiszedtem a házbol az 23*31 cm csak nem nőttek enyit a lapok v igen?
  • BladE666
    hali kérdésem lenne h mi a véleményetek eröl a konfigrol:
    ASUS M3A78
    AMD Athlon 64 X2 6000+ BOX
    Corsair XMS2 DHX DDR-2 2048 /800 KIT
    Chieftec 400W GPS-400AA
    HD4670 512Mb Sapphire
    Seagate 160Gb SATA-II 16Mb

95.000 ért.
  • kulabácsi
    gondolom ez szélesvásznú tv nem? mert akkor alap h levágja a szélét az ilyen felbontásoknál, ez monitornál is így van...különben rondán széthúzná a képet
  • damien23
    Sziasztok!

Nekem egy LG26LC2R tvm van és a gép a tvhez a componens bemenettel csatlakozik(3 színű kábel-Y,Pb,Pr).
    Tvnek és monitornak is használom, nincs semmi baj vele a kép jó,játék többségénél is ok.

NVidia Geforce 9800 gs videókártyám van és nvidia control panelben a hdtv felbontásának a típusa 720p(magas)és a képernyőfelbontás 1176x664.

A problémám az, hogy amelyik játéknál nem lehet felvenni a felbontást 1024x768-nál nagyobbra(kalandjátékoknál például), ott a játék csak a tv kétharmadát foglalja el.
    Próbálkoztam már sok beállítással, de sehogy nem sikerült megoldanom, hogy teljes képernyőn játszak.

Ha valaki tud valami megoldást rá, megköszönném ha leírná.

Előre is!
  • RedRiot
    No, reggel hatástalanítottam a lentebb írt problémát, bár az pontos okozót nem találtam. Végigfuttattam az AVG-t, a NOD-ot, az Ad-Awaret, de igazán komoly veszélyt nem találtak. Vmi viszont továbbra is nyitogatta nekem a portokat, jól belassítva a netet.

OK, vissza az alapokhoz, NOD tűzfal: két svchost fut. Az egyik egy-két portot tart nyitva, a másik... A másik kb. 15-20-at. Letiltottam ezt a másodikat: láss csodát megy a net rendesen! Az, hogy mi nyitogatta meg nekem a portokat, és miért, még mindig nem derült ki. :(
  • Bandi 18
    Szóval akkor most működik?
  • Márió92
    Igen...kaptam...programot...felraktam...de az sem ismeri fel...meg ha eddig ment program nélkül...akkor most is kéne mennie. Drivert meg nem találtam hozzá...
  • daveruller
    Elvileg kaptál az mp4-hez driver cd-t,telepitsd fel!ha nem,akkor keress nekivalót a neten!
  • daveruller
    elinditottam egy másik xpvel a gépet.Cd berak->indit->sata boot floppy be->gyakori f6->lenyomatta->windows telepit->újraindul->És telepiiit!!....Eddig
  • Márió92
    Sziasztok.
    Az a problémám lenne, hogy újraraktam a windows...minden okés vele...éés akkor most jön az mp4...szeretnék rá számot tenni...bedugom az usb-t...majd rá az mp4-et...kiírja hogy az eszköz sikeresen telepítve használatra kész...majd előhozza azt az ablakot mikor választhatók hogy mit szeretnék vele csinálni. Lejásztani Winampal, vagy windows media playerrel...ehh...1ik sem jó nekem, mivel én számot szeretnék rá tenni. :S Windows intézőben/Sajátgépben meg sem jelenik az ikonja...(elöző winnél...ami mellesleg ugyanez volt...ott kihozta.)
    Nah igen...mi a teendő, hogy felismerje rendesen??
  • Bandi 18
    Na ha a telepítő látja az már fél siker. Olvastam kicsit a lapodról és két sata vezérlő van rajta. Egyiket az Nforce3 chip hajtja másikat egy silcon, és attól függően hogy melyikre van dugva szerintem más-más driver kell neki telepítéskor*. De floppy nélkül fel sem ismeri a vinyót? Mert ha berakja anélkül is akkor nem kell vele szenvedni. Ja és nem volt valami BIOS reset mostanában?

*A VGA csatija felett lévő 2 csatit az nforce3 vezérli a másik kettőt az a bizonyos silcon.
  • daveruller
    nem,nem próbálkoztam simával,csak satával.Sp2-es windows igyekszem rakni rá.A telepitésnél amikor bejön a particiós lista akkor látja a winyón a 40gb-s particiót is meg a 160-ast is.sztem vagy a biosban kéne vmit állitani,vagy telepités közben f6 és sata boot 32bit floppyt kap,telepit tovább,az előbb vmi sysfáljlokat nemtud felrakni,v nem tALÁLJA...
  • Bandi 18
    Sima P-Ata vinyóval nem próbálkoztál hogy felismeri-e a bios? (IDE vinyó). ÉS gondolom XP SP2-vel vagy SP3-al próbálkozol. Valamint írtad hogy az első lépést megcsinálja, de akkor a telepítő látja a vinyót nem?
  • daveruller
    amúgy igen,eddig látta gond nélkül a bios is!ez kimaradt
  • daveruller
    Előtte soha semi probléma nem volt
  • daveruller
    igen gyárilag volt benne sata 200gb ,majd 1 éve tettem fel windowst,a héten formáztam ,majd meghalt a windows(nem volt vmi jo minöség),sztem virusos is lett,aztán azóta kezdődtek a problémák.
  • Bandi 18
    Igen emlékszek a problémádra, de azt az adott TV-tuneren kell megnézni hogy van-e rajta olyan kimenet amivel a TV-re lehet kötni... Én eddig ilyent még eddig csak úgy csináltam hogy a monitoron is lehessen TV-t nézni szóval nem tudom hogy egyáltalán lehetséges-e amit írtál.
  • Japep
    :D Bocsi, hogy nyaggatlak... :S
    :)
  • Bandi 18
    És kezdetek óta Sata vinyód van? Eddig látta a Bios?
  • daveruller
    a winyót a bios természetesen nem látja
  • daveruller
    on board serial ata engedélyezve van ha erre gondolsz.serial ata-2 is.
    engedélyeztem újra,majd reset,sata boot floppy berak,demegint folytatná a windows telepitését cd-ről,bejön a logó,majd kék halál
  • Bandi 18
    Elég buta kérdés a Sata engedve van a biosban az Integrated Peripherals menüpont alatt?
  • daveruller
    alaplap:gigabyte ga-k8ns ultra-939
    1gb ram
    amd athlon 64 3000+
    200gb sata
    500gb sata (külső)
    ati radeon 9600pro

aszthiszem ennyi ammi fontos
    köszönöm
  • Bandi 18
    Milyen konfigod van pontosan?
  • daveruller
    Sziasztok!

Az volna a problémám,hogy virusos lett a gépemben lévő 200gb-os sata winyóm és szerettem volna leformázi,új partició,stb.,ám sem a bios se semmi nem látja a winyót.De viszont amig rajta volt a windows képes volt bebootolni róla.Ha xp-t szeretnék telepteni megcsinálja az első lépést,de újraiditás után bejön a kék halál.Megpróbáltam a szintén sata,ámde külső winyóra rakni a windowst,de ugyan ez a prombléma,a bios nem látja,más gép mégis látja mindkettőt(!).Mi llehet a probléma?
    KÉRLEK SEGITSETEK!!
    köszönöm előre is
  • Japep
    Ja, de nekem csak ideiglenesen kellene, míg a másik szervízben van...munka miatt nem tudnám most nélkülözni a gépet, muszáj vennem... :S

Amúgy még emlékszel a problémámra igaz? Tudod, a "zöldkockás képernyő"... :)

Azóta kivettem a kártyát, megtisztítottam, visszatettem, és azóta nem tapasztalom a hibát. Lehetséges, hogy csak a porral volt a gond, vagy ez hülyeség?
    Eddig is voltak időszakok, amikor nem volt vele gond, ezért most nem tudom, hogy megjavult-e, vagy csak időszakosan... :)

És ezzel kapcsolatban tudsz nekem valamit mondani?
    (Mert nem TV kimenetes kártyára fogják kicserélni, ezért ezt is vennem kell... :S :)
  • Bandi 18
    Lemaradt hogy az XT-s verzióra gondoltam :).
  • Bandi 18
    Igen jó bele. De én a helyedben HIS HD2600 IceQ-t vennék vagy sima HD 2600-at mert nem sokkal drágább és nagyon jó kari, nekem is olyan van.
  • Japep
    Hello!
    Az én alaplapom ez: MBO Gigabyte GA-M57SLI-S4 sAM2 DDR2-800 PCI-K, IEE1394, GB LAN

Ezzel kompatibilis lenne ez a "bóvli" 6000 FT-os kártya?
    Ati Radeon PCX HD2400 256 MB DDR XT TV DVI Sapphire

Ugye az alaplapom PCI-E típusú, de a kártyát nem tudom... :S
  • kiki888
    üdv
    olyan gondom lenne, h a gép 1-2 nagyobb file másolása közben lefagy :s
    meg az America'S Army nevű játék telepitése közben is :s
    ez mitöl lehet? előre is köszönöm
  • Fido4life
    Üdv ! Az lenne a kérdésem hogy van egy Vodafone Connect Now modemem, ami service pack 1 alatt tökéletesen fut. (tehát tudok netezni) Viszont ha felrakom a Service Pack 2-t akkor nem tudok csatlakozni a netre. A modemet érzékeli de a teleptő programot nem így azt manuálisan kell feltelepítenem, ami be is jön de nem találja a szervert amire csatlakozzon. Kérdésem tehát az hogy mi ilyenkor a teendő hogy service pack 2 alatt is működjön a dolog. Előre is köszönök mindenfajta segítséget.
  • Mr FireFox
    Üdvözletem!
    Egy olyan problémával szembesültem h a windows indításánál azt irja ki h a hal.dll fájl hibás vagy hiányzik. na most én leszedtem felülirtam de a probléma ugyanaz maradt. tud erre valaki valami megoldást?
    Előre is köszönöm!
  • Bandi 18
    A VGA az nem játszik a történetben :). Az alaplapi drivert anno felraktad? Olvastam fórumokat és sokak küzdenek ezzel a gonddal, tanácsok törölni az eszközkezelőkből majd újra felismertetni, firmware update, másik usb-n próbálni.
  • csgery
    Alaplap driver frissítés már magában foglalja ezt végülis.
  • peateboy
    Az esetleg nem lehet hogy a videókártyámhoz nem tettem fel mindent ? mert amikor frissitettem a drivert - akkor csak a drivert frissitettem és nem tettem fel semmilyen catalyst control centert - ilyesmi. Elnézést mindenkitől ha tiszta hülyeséget beszéltem most - de nem igazán értek ezekhez a dolgokhoz.
  • Bandi 18
    "Az elterjedtekhez nem kell...a nem elterjedtekhez és a régiekhez meg nincs.."

"winxp sp1 vagy újabb rendszerhez nem kell régebbihez nincs, nem-windowshoz meg a lap gyártó oldalán vagy google..."

PH-n találtam szóval USB driver frissítés nincs max az eszköz driverét lehet frissíteni...
  • peateboy
    USB DRIVER frissitést javasolnál ? Azt hol tudom és honnan frissiteni ? A pentdriveot látja viszont ... akkor is azt javasolnád ? Lehet buta kérdés - de ha az automatikus frissitést ráengedem a rendszeremre (a microsoft frissitéseket) akkor lehet hogy a sok frissités között benne lesz erre a gyógyszer ? vagy nem szabad bekapcsolni a frissitést ?
  • Bandi 18
    Lehet hogy az én tudatlanságomból fakad de mutasson már valaki nekem egy usb driver frissítést. Akárhány lap oldalára megyek fel USB drivert nem lehet találni, már nagyon érdekel hogy mégis honnan lehet ezeket frissíteni. Google sem ad értelmes választ. Tudom hogy 98 ME alatt kellett ilyesmit de XP alatt is kell?