64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
aha pl: nyomtato on, rádugva, betöltene a winfos, aztán kékhalál, majd ujra restart -
Noodlee #41720 Próbáltad bootolás elött rádugni? -
hi all!
egyenlőre nemtudom hogy hardveres vagy szoftveres gondom van-e, ezért itt is felteszem a kérdést.
akármilyen USB-s eszközt csatlakoztatok a géphez (bármelyik usb porton keresztül) kékhalállal kifagy a gép (viszont nem azzal a szolid kékhalállal, hanem azzal ami memoria gondokkor szokott jönni)
van erre valamiféle ellenőrző progi ami minden hardvert leellenőriz? mert akkor kizárhatnám a hardveres problémát -
Akkor a vinyó a rossz. -
A vinyót a neten rendeltem, a gépet meg már bevittem egy szervizbe, ott lett kipróbálva több gépen, mert amúgy a környzetemben nem lett volna senkinek olyan gépe ami ... -
Vagy a gép biosát kell frissíteni, de a legtisztább ha visszaviszed és megkérdezed hogy kell üzembe helyezni. -
Ki lett próbálva +2 gépben, egyiken sem működött normálisan, lehet a merevlemeznek van baja. -
Még nem, és nem is nagyon tudom hol kipróbálni... -
Rossz helyre nem tudod dugni, más gépben próbáltad már? -
Akkor sem. Illetve úgy tudom, hogy a jumpert csak függőlegesen lehet betenni, szóval végigpörgettem mindhárom varriációt, és egyik sem volt jó. Az nem lehet probléma, hogy alaplapon rossz helyre dugom? Vagy valami hasonló?
-
A Sta-nal így nincs külön master meg slave jumperelésben. És ha nincs benn jumper akkor sem jó? -
Ez is egy érdekes dolog, a rajzon 2x4 tüske van, mint az általam látott összes vinyón eddig. Viszont az új vinyómon csak 2x2 tüske van, a hátsó kettőt hagyták meg. Rajz szerint a masternél az első kettő tüskébe kellene tenni a jumpert, de nálam azok a tüskék nem is léteznek. :D -
Akkor tedd úgy hogy ne slaveben hanem masterben legyen teljes kapacitással. Bár ez a satanal annyira nem számít de hátha -
Igen, most olvastam végig a leírást, és írják is a problémát, jumperelés lesz. Viszont az az érdekes, hogy a leírás szerint jumper nélkül van normál "teljesértékű kapacitással" slave módban. Viszont én rögtön így kezdtem, ez volt az első, és nem volt jó... ugyan úgy maradt 32 gigás. -
Pedig ott a jumpereléssel van gond, mert már nem korlátozza le 32gb-re. Próbáld meg jumper nélkül, vagy figyelmesebben olvasd el a user manualt illetve a vinyó felületén is van jelezve. -
Sziasztok!
Rendeltem egy 1TB-os vinyót, de nem igazán sikerül működésre beírni. Valamiért limitálva van, csak 32 GB-ot lát a windows is, és a bios is. Nézegettem a papírját, de én úgy láttam, hogy jól van jumperelve, a Vista rögtön telepítette hozzá a drivert, látszólag teljesen jól működik, csak a méret nem stimmel. Windows Vista SP1 x64 oprendszerem van, a vinyó egy Samsung 1000 GB 7200 rpm SATAII 32 MB, alaplapom pedig Gigabyte GA-P35-DS3 Rev. 2.0. Próbálkoztam más jumperelessel, vagy másik alaplapi porttal, de eredménytelen. Igazából azt sem tudom hol rontom el, tehát ha valakinek lenne ötlete azt nagyon szépen megköszönném... -
nekem is volt ilyen problémám! nekem megszünt amikor kikapcsoltam a képernyővédő funkciót! nálam mindig ezért fagyott anno! viszont 3 hónapra rá meg bekrepált a videokari! :-( -
kori101 #41704 A készenléti állapot ki van kapcsolva. Szóval a bill.en a ledek nem reagálnak és csak a kikapcsológombra reagál hosszan nyomva. De ha használom a gépet nem fagy, ma egész nap ment mert volt használva, de párszor pár percig nem nyúlt hozzá senki és egyből vége lett.. -
Hi! Gondolom készenléti állapotba küldi magát. Vezérlőpultban (energiagazdálkodás) kapcsold ki a funkciót.
-
kori101 #41702 Sziasztok, 2napja telepítettem az XP-t(előtte 3 éves Xp volt a gépen, de valamitől belassult és ugy döntöttem ujrarakom, szerencsétlenségemre) eredeti lemezről. A probléma hogyha magára hagyom a gépet pár perc után lefagy, billentyűzet egér nem reagál és a vinyó lámpája égve marad, van erre megoldás? Légyszi segítsetek,Köszi! -
Ebbe nem voltam csak biztos, amikor írtam, hogy ugyanolyan-e :) -
Akkor nem menne bele a lapjába :) a két csati nem kompatibilis -
Sőt nem lehetséges, hanem biztos, hogy a RAM amit kapott memória bank hibás és ezért restartolgat:)
Ésööötélleg... #41698: biztos, hogy mindegyik ram sima DDR? Nem lehet, hogy amit kaptál az mondjuk DDR2-es? -
Lehetséges hogy a ram hibás és azért kékhalálozik. -
Olyan gondom van, hogy van jelenleg 2*512 Mb DDR Corsair RAM-om. Kaptam osztálytársamtól kölcsönbe 512 Mb Kingstone DDR RAM-ot, amit, ha berakok a gépbe, akkor boot-olás közbe kékhalálozgat a gép, és újraindulgat. Van valami mód, hogy összeférjen egymással ez a 3 db RAM modul? -
Köszönöm szépen, megkaptam! Megpróbálom megcsinálni a benne levő leírás alapján. :) -
phoenix1 #41695 Sziasztok. Kis válalkozásunkba most vásároltunk egy Canon LBP5100 nyomtatót. Akármit is csinálunk az illesztő progi állandóan összeomlik induláskor. A legújabb driver van fent, Windows XP Pro.
Előre is nagyon megköszönöm.
Még egy apróság, ha esetleg segít, hogy tegnap volt egy nagy vírus takarítás a gépen. -
Kűttem neked mélben firmware-t! -
Ezt már énis megtaláltam, de ez csak valami Scan. Azért köszi, hogy próbálsz segíteni. :) -
Szia!
Nem tudom segítek e de nekem erről a linkről rögtön elkezd letölteni valamit
Háthogyha tud segíteni neked:
Üdv
SrAta -
Üdv! Végső elkeseredésemben írok ide remélve, hogy valaki tud segíteni rajtam. Nem találok NEC ND-2500A típusú firmware-t... Kerestem, de csak piramis játék szerű linkeket találtam, amik nem juttatnak el a letöltéshez. Kéremszépen, aki talál ilyen linket az írja, és ha netán valakinek van ilyen firmware-je az küldje el nekem légyszives! Előre is köszönöm!
-
Lacko86 #41690 sziasztok!
Olyan gondom van, hogy mindig pontosan 1 óra elteltével lecsatlakozik a netem. Nod32-vel csináltam 1 full ellenőrzést és nem talált semmit meg én sem nagyon látok semmi olyat a feladatkezelőben ami nem odavaló lenne. Akinek van vmi ötlete irjon pls! -
pápuaipuhapó #41689 Nos? Tud valaki segíteni USB ügyben?
(41682-es hozzászólás)
Köszőke -
lac556 #41688 egyszer belecsapott a villám a gépembe és akkor a zöld led nem égett és alaplapot kellett cserélni ezért gondoltom hogy hátha most müködik de mindenképp ha hazaérek megcsinálom amit irták kössz -
Meg kell hekkelni a boot.ini filet. -
Újabb segítség kéne. :(
Amióta megy a gépem az IE fura hibát jelez néhány weblapnál:
"Hibás tanúsítvány: A navigálás letiltva"
Ezt hogy lehet kikapcsolni? -
"Az alaplap zöld ledje ég ergo az alaplap rendesen mukodik" Ez semmit nem jelent nekem is mikor a lapom elszállt égett a zöld led csak éppen nem bootolt. -
Ez gyönyörű művelet. Itt még akár a lap is elszállhatott. Elsőnek húzd le a floppyt az sztem RIP :D, És úgy próbáld bekapcsolni. Ha nem megy !!HÚZZ KI MINDEN TÁPKÁBEL MINDENHONNAN!!! szereld ki a tápot és ami csati a lapra megy a 20 pines, elvileg van benne egy zöld és több fekete drót is. Na a zöldet és a feketét kösd összes utána adj rá áramot és ha nem indul táp, ha indul akkor lehet tovább kutatni. Ja igen összekötés alatt értem hogy ezt egy külön kábellel valósítsd meg. -
lac556 #41683 Tegnap az asztali gépemben miközbe be volt kapcsolva kicseréltem a floppy meghajtót. Mikor rádugtam a táp kábeleit az uj floppy meghajtora a gép leállt. Azota nem tudom bekapcsolni a gépet.szerintetek mi a hiba? Az alaplap zöld ledje ég ergo az alaplap rendesen mukodik.táp?
-
pápuaipuhapó #41682 Sziasztok
USB portra csatlakoztatva pendrive-ot, vagy vinyót, vagy más USB-s eszközt, lefagy a masina.
XP (sp3) újratelepítéssel kezdtem mindent, mer' mondom az jó...
nem lett jó...
Ezt követően kipucoltam az USB vezérlőket az eszközkezelőben, majd rádugtam a Pen-t, a PC újrakereste a vezérlők driver-ét. Ekkor működött, látta klasszul a bedugott motyót....egészen az újraindításig. Restart után ugyanúgy nem ismert fel semmit, és lefagyott.
Mi lehet a gond? Ha valaki tud, kérem segítsen!
Köszi