64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Solten
    Hi. Ühüm. Bár nem mindegyik divx-et komálja az asztali lejátszó.
  • SkylineGTR
    hi all. úgye a mostani asztali dvd lejátszók már mind divx-esek, na ha én most letöltöm az avis mozifilmet, akkor azt csak simán neroval adatlemeznek kiírom, és lejátsza nem?
  • WorldTorrent
    Szerintem Hardware hiba
  • WorldTorrent
    Mar probaltam, de amikor meg nyomom az entert hogy CD-rol telepitse , utanna meginn fekete kepernyo es semmi:S
  • ChuckyHUN
    biosba>boot options>first device CD lejátszó.
    Befteszed a windvdt és mehet a menet
  • WorldTorrent
    Az a gond az egyik haver gepjevel hogy nem indul el a windows, es ha ujra akarom telepiteni a windowst azt sem engedi, csak feketeseg jon be a windows helyett, De a bios mukodik. Mi lehet a gond?
  • gurubefree
    download

Talan segit ...
  • Istencsászár
    Ezt a hibaüzenet jön el a win indítása utána 5 percel mindig!, és utána a hang elmegy... mitől lehet? megoldások?
  • Enosh Chan
    Koszi szepen :)
  • Bandi 18
    Nem. Win telepítéskor elég csak a C partíciót törölni majd újból létrehozni és formázni.
  • Enosh Chan
    Igazabol nem tudom :P Azthittem, hogy a vinyot ugyanugy kell formazni, mint amikor felosztok egy vinyot es formazni kell a masik felet, hogy hasznalhato legyen
  • Bandi 18
    Miért vesznének el? Csak azt a partíciót kell formáznod ahova a wint telepíted. Megveszed a vinyót particionálod formázod és kész ennyi.
  • Enosh Chan
    Hello! lenne egy kerdesem, ha en msot vennek egy masik merevlemezt, es minden szukseges adatot atmasolnek ra, akkor formazom az elozot amin rajta voltak a dolgo keredetileg, teljesen friss windowst raknek ra akkor formazas utan meglennenek a masik merevlemezen ad olgok vagy azt is muszaj lesz formazni?
  • kishoze01
    Köszi a választ egy biztos húzva nincs. Majd megpróbáljuk vga cserével
  • Bandi 18
    A VGA melegszik vagy a VGA ramja hibás, vagy annyira húzva van hogy nem bírja. Ha húzva van rakjatok mindent alapra, ha ninsc akkor mondjuk egy újabb everestben nézzétek meg a hőmérsékletet, ha az is normális akkor próbáljatok drivert frissíteni, vagy másik gépben kipróbálni és ha akkor is ilyen marad mehet vissza gariba.
  • kishoze01
    Sziasztok A következőben szeretném a segítségeteket kérni. Egyik ismerősöm gépe ilyet csinál játék és film közben:
    http://kepfeltoltes.pirateclub.hu/pics/20081215210757N_vtelen1.jpg
    http://kepfeltoltes.pirateclub.hu/pics/20081215210955N_vtelen11.jpg
    Válaszokat előre is köszönöm!
  • BIZ0906
    Nem mondtam, hogy szar csak... De kinek mi tetszik vagy válik be.
  • Bandi 18
    Ja hát akkor ne azt mondd hogy szar hanem hogy sokat kérdez...
  • BIZ0906
    Nekem valahogy nem tuti az, hogy ha minden marhaságra rákérdez és nyavajog ha valamire nemet mondok. Csak ennyi.
  • Gyocsika
    A program filesba telepített 2 db dll. fájlt de semmi mást meg egy uninstall .exeét
    Ezeket kellene esetleg másolnom manuálisan valahova, h a vista felismerje?
  • Gyocsika
    Sziasztok, olyan problémával állok szemben, hogy Vistát raktam fel, és épp most akarom csatlakoztatni a Compressor Supreme nevezetű kormányomat, de nem reagál semmmire, nem ismeri fel a gép.
    A régi driver cd ha felrakom, akkor sincs se kép se hang, most találtam a termék oldalán hozzá elméletileg vista drivert, azt raktam fel, de így sem működik.
    Van esetleg valami ötletetek? Hogy tudnám felismertetni a kormányt? :S

Köszi!
  • Bandi 18
    Micsoda? :D Akkor mégis mi a jó? Nekem eddig frankón bevált, és tesztek alapján is a legjobb...
  • Puhos
  • BIZ0906
    Spyware: spywareterminator Egy oltári nagy hulladék :(
  • Bandi 18
    Szerintem inkább vírust meg spyware-t kellen írtani. Vírus:AVG free Spyware: spywareterminator.
  • istvan65
    Honnan lehet leszedni xp-hez frissitéseket mert nagyon lassan jön be az internet meg az oldal címek is!!!Meg elég lassú minden!!!
  • Ramore
    Tudna valaki segíteni? Össze szeretném kötni a Notebook-ot a tv-vel, vga-vga kábellel, valamint egy 3.5-ös sztereo hangkábellel. Sajnos a tv-n a kép balra van helyezkedve, a teljes képernyő látszik, de balra igazodva. A beállításoknál teljes képernyő van beállítva keret nélkül. A notiban inteles 965-ös a videókari a tv meg egy LG3000. Mit kellene tennem, hogy a tv-n is teljes képernyőben nézhessem a noti képét?
  • Solten
    Májkroszofttól kérdezd.
  • bardocz
    Miért van az,hogy mostanság minden kikapcsolásnál az XP felrak 15 új frissítést?Tököm tele van vele,hogy még a kikapcsolás is sokáig tart.
  • tmisi
    Hát wrz releaset akarsz gondolom írni. xD. Akkor arra trükk, hogy nem a kicsomagolt iso-t írod ki, hanem az eredeti RAR fájlokat osztot szét sorban (pl. DVD1: xxx.RAR, xxx.R00-tól R40-ig, DVD2: R41-től végig, stb., SFV-t érdemes mind2-re tenni + NFO). WinRAR-ral így szépen ki lehet később is csomagolni gépre,
    Szerintem praktikusabb, mert ha kettévágod az iso-t, mindenképp fel kell másolni a gépre mind2 részt a telepítéshez. És még lehet össze is kell illeszteni (asszem PowerIso tud DAA-ba olyat amit nem kell). A második DVD-t érdemes nyitva hagyni (többmenetesre írni), hogy később pl. patchek, fixek felmehessenek rá.
    Játékok esetén vannak olyan megoldások, hogy 2 db telepítős DVD-t lehet csinálni az eredeti anyagból (mintha gyári 2 lemez lenne), de ott nagyon pontosnak kell lenni, én rontottam már el egy ilyet.
  • Bandi 18
    Olyan nincs hogy félig frissített bios. Vagy sikerül vagy nem. Ha nem akkor drága pénzért talán vissza tudják hozni, ha nem vagy benne biztos akkor bízd inkább szakemberre főleg ha garis a gép.
  • Slipy
    Viszont nekem is van 1 nagy kérdésem:
    BIOS-t akarok frissíteni notebookon, de ugye az ördög nem alszik és megvan rá az esély h pont akkor száll el az áram mikor nem kéne....(meg mörfi törvénye alapján az aksi se bírná ki.....)
    Kérdésem az, hogy ha vmi gubanc van frissítés közbe és beviszem szervízbe de ott csak azt mondom, hogy áramszünetem volt akkor észreveszik h a bios félig van frissítve? Ha igen akkor ezt rámkenhetik-e?

Előre is THx a választ!
  • Slipy
    Kijelölöd a játék képfájlját aztán Fájl->Fájldarabolás... -> beírod pl h 4000 MB a mérethez:)

Összerakni meg hasonlóképpen lehet mint ahogy darboltad csak akkor nem darabolsz hanem egyesíted.
    Remélem tudtam segíteni
  • Bandi 18
    Kijelölöd a file-t, aztán a fájl menüpont alatt van egy olyan hogy darabolás, és ott ki tudod választani a méretet, de te is megadhatsz neki ha az üres részre kattintasz. Akkor kettévágja, és ha újra használni akarod akkor egyesíteni kell őket.
  • vicktory
    Köszönöm és total commanderrel hogyan tudnám ketté vágni?Bocs de láma vagyok nem nagyon értek ilyesmikhez.
  • Bandi 18
    Mondjuk Total commanderrel kettévágod, vagy dupla rétegű dvd-re kiírod.
  • vicktory
    Sziasztok az lenne a kérdésem hogy DVD-nél nagyobb méretü játék iso fájlt hogyan lehet kiírni dvd-re vagy kettő felé szedni hogy ki tudjam írni.Segítséget nagyon meg köszönném!!!!
  • pongi10
    hali!nekem az egyik játék beinditásakor ezt dobja ki :
    CHost::Init() - D3D_SELECTMATERIAL: problem with NULL shader
    :g_iCurrentVertexShader invalid, g_iCurrentPixelShader invalid

ez mi a fene?
  • tmisi
    Vannak vertex shaderek és pixel shederek. Ezek a grafikus processzorok részegységei, amelyek meghatározott matematikai műveleteket végeznek a 3D képalkotás folyamatában. Többféle szabvány alakult ki a fejlődés szorán, ha jól tudom a DX7-tel jött be a 0.5-ös, majd DX8: 1.1+, DX9/DX9b): 2.0, DX9c: 3.0, DX10/10.1: 4.0/4.1.
    A támogatás a FIZIKAI támogatást jelenti, tehát ha egy DX8-cas kártyához fenn van a DirectX9, attól még csak DX8 effekteket/shadereket tud majd (shader model 1.4).

A Geforce-ok a 6600-tól felfele Shader Model 3-at támogatják (DX9c), tehát az összes mai játék elinul rajtuk. De pl. egy SM2-esen (Radeon 9600, Geforce 5200) már nem. Manapság azonban már lassan csak DX10-es karikat lehet kapni. Igaz a DX és a shader lefele kompatibilis szal a régi szabvány használó játékok is futnak rajtuk probléma nélkül.

Így elég lesz? :D
  • Hunter of Deer
    nekem 8 ok adtak a tapot kiprobaltak hogy muxik, egyebkent a gep tobbi alkatresze is ugyanabban a boltban lett megveve es mind jotalasos :D
    ha valami gaz lesz vele magukra vessenek.