64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Solten
  • Bandi 18
    Az 1080i filmet tutira viszi egy kétmagos rendszer, ne celeron meg sempron legyen. A legutolsó felbontásról nem is hallottam.
  • qtab986
    Lehet tudni milyen konfigurációjú gép kell ahhoz, hogy lejátsszon egy 480p, 720p, 1080p, 1080i, 2160p filmet?
  • Bandi 18
    O csudába kimaradt :). Minden hardveres fórumozónak B.U.É.K
  • Bandi 18
    Inkább valami DDr3-as VGA-t nézz főleg ha játékos célokra is akarod használni, mert ezek eléggé gyenge karik. Amúgy meg mind1 nagyjából egy szinten van a két kari.
  • Bandi 18
    Próbáld ki, de szerintem nincs rá nagy esély.
    Cső all melyik videókari az erősebb ez:Sapphire Radeon HD 2400 PRO 256 DDR2 vagy ez nvidia 7600 gs 256 mb ram DDR2?
    Melyik az erősebb szerintetek mert az atit akarom most megvenni
  • qtab986
    Arra vagyok kíváncsi, hogy a gépem le tudja-e játszani ezeket a filmeket?
    filmcím[720p,HDTV,x264,DTS]
    filmcím[H264.AC3_5.1]
    filmcím[1080p,BluRay,x264]

A gépem: alaplap Abit NF7; CPU AMD Athlon XP 2500 Barton; RAM 1GB; ATI Radeon 9600 XT 128MB DDR.
  • kiki888
    na megvan köszi :)
    B Ú É K mindenkinek
  • tmisi
    Feltéve hogy nincs zárolva. Vezérlőpult\Tálca és Start menü\Tálca zárolása pipa kivétel. Tálca lehúz.
  • gurubefree
    Szerintem csak egyszeruen huzd le ... A talca ne legyen lezarva
  • kiki888
    üdv
    ez lenne a gondom: a tálca "felcsuszott" (lehet h én vagyok amatör)

megoldás? előre is köszi :)
  • kiskenus
    sziasztok
    kissé gyér a notbookom wifiantennájának a hatótávolsága.létezik e külső antenna amivel kicsit feljavíthatom, és ha igen akkor hol lehet ezt beszerezni
    köszi
  • Adam II
    De ez eleve ellentmondásos persze mert a merevlemez nem IDE kábellel csatlakozik így nem tudom ha eltávolítom az illesztőprogiját a másodlagos IDE csatornának akkor miért választja le. Meg miért az áll át PIO-ba?
  • Adam II
    Hali a következő gondom lenne ami nagyon idegesít de nem tudom pontosan a forrását.
    EP35-DS3 alaplapom van. Van egy régi CD-ROM meghajtóm és egy DvD író-olvasóm illetve két SATA merevlemezem.
    A kisebbik meghajtón van a Windows a nagyon pedig az adatok.
    A baj az, hogy az ATAPI.SYS rendszerfálj folyton timeout hibát kap és hat alkalom után átállítja a C (rendszermeghajtót) DMA módból PIO-ba és emiatt akadni kezd a hang meg az egér illetve az egész gép belassul. Átmeneti megoldást erre azt találtam, hogy a vezérlőpult, rendszer eszközkezelőjében eltávolítom a "Másodlagos IDE csatorna" illesztőprogramját és újraindítom akkor visszaáll DMA módba de a Windows is sérül.
    Az eseménynapló időnként megtellik az ATAPI.SYS által érzékelt timeout hibákkal valamiért de nem igazán tudok rájönni mi okozza pontosan.
    Esetleg ha tudtok légyszi segítsetek!
  • Molnibalage

Ez milyen hibaüzenet? Mi generálhatja? Semmi hatása nincs, nem száll el tőleg semmi, de akkor is zavaró. Az én tippem videókárlya driver.
  • WorldTorrent
    egy szinube kell dugni mind a kettot
  • rvn
    Hello! Alul lévő konfigba vettem 2x 1 giga kingmax memóriát (800Mhz)es a 2 kingston benne maradt ha együtt rakombe a memóriákat nem mükdönek a bios-ig sem jutok el ha viszont külön-külön rakom be a 2 márkát simán megy. Mind2 memóriát támogatja az alaplapom emgnéztem a honlapján. Valami ötlet? esetelg bios frissítés? vagy mit tehetek?
  • Shifter
    pár perc az egész max 2 perc
  • WorldTorrent
    es jobb lessz valamivel ha frissitem, es mekkora kb a frissites ha sokat kell tolcsem tuti nem probalom meg
  • Shifter
    ja
  • WorldTorrent
    es ha az megtortenik dobhatom ki az alaplapot? o:O mert akkor nem merem megkockaztatni:p
  • Shifter
    nem veszélyes illetve veszélyes de csak akkor ha frissités közbe valamilyen oknál kifolyólag leáll a gép akkor az alaplap kuka :)
  • WorldTorrent
    thx, a bios-t erdemes frissiteni , azt halottam veszelyes:D
  • gurubefree
    Rossz idozites ... a BIOS-ban valami el lett baszva . De megis hogy nez ki hogy "lassu" ??

Az enyemrol hasonlitasi alapnak .
  • kissoliver
    Ha a memóriaa lassú(irás olvasás, másolás) az minek a hibája????
  • gurubefree
    Nekem olyan lejatszom van es mukodik gond nelkul. Film , zene ... minden.
  • Met
    a divx-es lejátszón
  • Met
    ha van a lejátszón usb bemenet akkor elvileg felismeri
  • Soldiers
    egy gyors kérdés a Mp3 lejátszót azt rátudtom kötni a Divx lejátszóra???
  • Bandi 18
    Sima filmeknél nem is mehet 5.1-be mert az 2.0-ás hangsávos. Tedd fel az AC3 Filtert így majd minden hangszóró fog működni filmek alatt is.
  • WorldTorrent
    Nah, megoldottam hogy minden hangszoro menyen a hangkartya program test-be , az 5.1-es filmeknel is megy minden de zenenel, es sima filmeknel nem:S segitsetek plss
  • gotchaaa
    Helyhó!

Adott egy 5 év körüli laptop, jól megnyúzva. :D
    Everest hőmérsékletfigyelőjének segítségével és a fülem igénybevételével sikerült arra rájönnöm(:D), hogy a processzor hűtője 3 fokozaton működik.
    Bekapcsolás után egy idővel jön az "első" fokozat, ekkor a hűtő szörnyen hangos, zörgő, nyekergő, nem tudom milyen hangot ad.
    Ám ha megnövekszik a feladatok száma(=nő a processzor hőmérséklete) és akár csak egy pillanatra is felkapcsol a "második" fokozatra, akkor a zörgés eltűnik, és ezután bármeddig használhatom a gépet, soha nem jön vissza az a csúnya hang, amit a legelején lehetett tapasztalni, még ha végig "első" fokozaton megy, akkor sem.
    Ennek mi lehet az oka?
    (Tudom, cseréljek hűtőt. :D)
  • WorldTorrent
    Hello, az a gondom hogy 5.1-est akarok a gephez tenni, mindent be dugtam jol es a ket bal oldali hangszoro nem megy:S , elsonek a hangkartya programba ment mind de a winamp-ba a zene-nel akkor se , mostmar a hangkartya programba se megy a ket oldalso , tudja valaki hogy tudnam ezt megoldani ?
  • reaper4
    az.
  • balint1111
    sziasztok
    Az miért van hogy egy kattanás és 1-2 mp és lefagy a gép nem reagál semmire.
    Én HDD-re gyanakszom de nem vagyok biztos benne.Van egy 40GB winyóm aminek a Hard Disk Sentiel azt írja hogy kondíció 86% teljesítmény 90% és valami 14hibás szektor.
    Szerintetek ez a baj?
  • [HUN]FaTaL
    Nincs mit :)
  • rooney8
    Áááá és télleg :D Ezer kössz :)
  • [HUN]FaTaL
    Gondolom ez egy laptop és ajánlom figyelmedbe a numlock kikapcsolását :)
  • rooney8
    Hy!

Ma gépezés közbe lehet megnyomtam vmi bill. kombinációt és most a legtöbb betű helyén számok vannak. Tehát pl. megnyomom az "k" billentyűt és akkor leír egy 2-est... stb. Mit kell csinálni, hogy jó legyen?