64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • balint1111
    sziasztok Húztam a Celeron 2.8-as procimat (Presscott magos) 2.94GHZ-re.
    Alphine 7Pro hűtés van rajta. Max 75 fokig megy fel szerintetek húzhatom tovább?
  • Bandi 18
    Gyáilag adtak hozzá elvileg, ha nem akkor a boltban lehet venni.
  • gurubefree
    SP2-es XP-vel mennie kellene problema nelkul. Az en masinamon is volt XP es problema nelkul ment a telepites ( es az enyem csak SP1-es ).
  • xxxpaulxxx
    Sziasztok... routert kellene vennem... olcsó kategóriában jót
    Erre gondoltam... szerintetek?
    Link
  • n3whous3
    1. Használj talán win+sp3 integrált telepítőt
    2. ki tudod választani a vincsi meghajtót, ha nem tetszik neki valami kézzel is (már volt ilyen nekem, valahol egyértelműen jelzi, hogy na most akkr ez meg ez nem ment, válaszd ki, avagy nyomsz egy feltüntetett gombot és akkor jön be egy menü)
  • w77d
    most is anyám meglepi gépéről írok. Vista van fönt jelenleg és sokféle tesztet lefuttatva minden atomstabil. Az xp telepítő nem szereti ezt a konfigot...
  • Csibusz
    Sziasztok!
    Meg szeretném kérdezni, hogy mitől van az, hogy Media Player classic home cinemát szeretném használni film lejátszásra, mert az megbízható és jó is. elindul a film meg minden, de mikor rákattintok kétszer, akkor a kép eltűnik és sötét lesz, persze a film megy tovább... ha megint csak ablakra teszem akkor ismét látom a filmet is. Mitől van?

hátha valakinek mégis van ötlete
  • Csisszancs
    Üdv!

A problémám a következő: egy ismerősömtől kaptam egy Nvidia GeForce 7900-ast és le szeretném cserélni rá a 6600GT-t, csak az a baj, hogy a 7900-hoz kell egy plussz kábel a tápból, aminek a csatlakozása teljesen különbözik azoktól, amik a tápomból jönnek (nekem csak 4 lyukas fehér csatlakozók vannak, annak 6 lyukas kell, 3-3 egymás alatt). Kérdezném, hogy hogy lehetne megoldani?

Előre is kössz!
  • kabel15
    Hello!

Valaki aki ért a router port nyitásához írna nekem egy privát üzenetett?
    Port okat kéne nyitnom multiplayer hez de a router es topic ban 1-2 ember van csak és ők is csak napi 1x. engem meg már nagyon idegesít hogy nem megy.
    Előre is thx.
  • BIZ0906
    "az xp nem szereti a SATA-t"
    Nekem külső és belső is SATA és elsőre ment.
  • w77d
    vistával minden ok, szóval minden rendbe van hardweresen... az xp nem szereti a SATA-t :S
  • gurubefree
    egy PC teljesitmenye a hardverekbol adodik ... szerintem nem lassu. Aranyaban mivel a tied 800-as az enyemhez kepest ( 1066 ) megalja a helyet.
  • Banano
    Value ,este meglesem.
  • kissoliver
    Megkérdezhetném milyen Geil a memóriád? Value, Ultra, Black dragon.......

Kíváncsi lennék neked mennyi az Everest be a Benchmark tesztbe Write/Read/Copy/Latency?????

kösszi

• John Cena
    ne nézz oda!
  • John Cena
    ne nézz oda!
  • Banano
    !!!!!!SEGÍTSÉG!!!!!!!

Most vettem észre, zuhanyzás közben életem első szőrszálát a pöpimen JAJ NEE ilyenkor mi a teendő?
  • Bandi 18
    Újfajta gépeknél semmit nem kell jumperelni főleg nem a lapon, Sata korszakot élünk, így már az újabbanál driver sem kell csak néhány laptopnál, XP pedig szokott ilyen hibát generálni, havernál is ez volt első telepítésnél, aztán másodszorra megette, de valahol egyszerűen nem akar működni a dolog. Max futtass egy metest86-ot hogy jó-e a ram és kb ennyit tudsz tenni.
  • kissoliver
    Szerinted a proci miatt ilyen lassú a benchmark-ban a Write/Read/Copy?????
    Vagy talán az alaplap nem tudja kezelni a 4gb-ot?
  • w77d
    Alaplapi CD-m nincs (OEM), a Biosban meg nem tudok IDE módot állítani...
  • [HUN]FaTaL
    Alaplapi cd-n asszem szokott lenni, bár nekem a Vistahoz nem kellett, illetve állítsd a BIOSban AHCIról IDE módra akkor egyáltalán nem kell.
  • w77d
    elvileg SATA drivert is fel tudom rakni Pendrive-ra és F6-al telepítés elején megmutatni neki... honnan tudnék megfelelő SATA drivert leszedni??
  • w77d
    pendrive-ra nem is gondoltam..
  • [HUN]FaTaL
    És mi a francnak floppy meghajtó hozzá?:D Bár ASUS lapom van de spec. én pendriveról frissítettem biost, de lehet CDről is, CDről már a P4P800SE-m is tudott.
  • w77d
    amúgy most éppen teljesen fölpakolom a vistát és megpróbálom azon keresztül telepíteni az xp-t... ha nem megy, akkor a lakásból teljesen nyugdíjba vonul az xp (én már majdnem két éve váltottam)....
  • w77d
    én sem tudom átálítani. Mondjuk én most nem laptoppal küzködök. Ebben a gépben 2giga DDR2 van, szóval jó a vista is...
  • trex14
    Valaki tudna segíteni abba hogy miért nem indul el pár újjab játék a gépen amikor egy Geforce 7600Gt 512mbs videókártya van benne és elvileg elkéne indulnia mert a minimum gépigénye az megvan. Mindig azt írja ki hogy "A windows hibát észlelt ezért leált, a kellemetlenségért elnézését kérjük" és itt lehet a mégse és a hibajelentés gomb közül választani.Valaki tudna segíteni?
  • milk41
    Ebben a laptop-ban 1giga ram van,és megpróbáltam feltenni az XP-t de nemtudom átállitani a SATA-t IDE-re BIOS-ban.
  • w77d
    ezt a hsz-t most nem értem... 1giga?? ki beszélt 1 gigáról?? de nem azt akarom, hgoy a vista fuson jól, hanem hogy az xp menjen fel...
  • Shifter
    nekem 512-re felment :D
  • milk41
    Nálam is ez volt a gond,1GB DDR2 RAM sztem kevés Vistának.
  • mike0013
    ugyanez a probléma volt szüleim laptopjával is, bár tesóm csinálta meg, szóval már nagyon nem emlékszem a megoldásra, de a biosban, SATA-ról átállított valamit IDE-ra, pontosabban nem tudom sajnos, bocsi és megnézni sem tudom perpillanat:(
  • Shifter
    én speciel azt sem tom miaz :D
  • w77d
    nem találom hol kell IDE portot legacy-ra állítani :S
  • Shifter
    ok
  • w77d
    ezt találtam még neten:

"Az XP nem ismeri az SATA lemezeket.

Nincs is rá szükség. Elég, ha a BIOS ismeri. A mostani alaplapokon, és ha jól értem ez az, (ha nem laptopokról van szó) gyakorlatilag mindegyiken ott a RAID/SATA vezérlő, ami legacy módban kezeli a vincsesztert (ha be van állítva a BIOS-ban)

A teendő az, hogy bemész a BIOS-ba. Beállítod a boot opciókat mondjuk SATA only-ra, és a megfelelő IDE portot legacy-ra."

azt mingyárt kipróbálom, ha nem kell, fölöslegesen nem teszem föl a vistát. Ha meg nem megy, akkor holnap veszek anyámnak egy vista home premiumot és annyi....
  • Met
    akkor ránts le egy SP3-as Xp-t, vagy tedd fel a vistat és majd megoldod a legalizálást;)
  • Shifter
    de telepítsd fel a VISTA-t aztán kezd el az XP-t telepíteni aztán mikor particionálsz leszeded a vistat... magyarul formázod ennek így biztos mennie kell
  • w77d
    és a válasz NEM
  • w77d
    előbb mondtad hogy próbáljam meg, hát megpróbáltam, megy. Most csináltam a vista telepítővel egy partíciót, emglátjuk úgy felmegy e az XP