64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Barny
    dell latitude d520
    van egy ilyen laptopom amiben ilyen alaplap van:D
    azt szeretnem kerdezni,hogy tehetek bele 2GB-os Sodimm DDR2 800MHZ-es RAM-ot???.. a valaszt elore is thx!:D
  • Matyesz56
    Sziasztok!

Szeretnék DVD-ét rippelni. Tudnátok ajánlani légyszíves progit, amivel nagyon jó minőségűre megtudom csinálni?

Köszönöm előre is!

Üdv:Matyesz56
  • [HUN]FaTaL
    Mondjuk ennyire szar még egy kártyám sem volt, volt egy amin a tápkábel forrasztása volt szar (floppytápkábel kellett neki, AGP-s x1650pro) az csíkozott, meg túlhajtás miatt voltak VPU Recovery gondok meg fagyások, de reboot még soha, mindig nekem kellett resetelni.
  • n3whous3
    nekem vga-val mindig befagy és aztán újraindul ha szar :: legalábbis 3 vga-val már volt szerencsém találkozni, ami ilyen
  • [HUN]FaTaL
    Szerintem ez hülyeség, általában fagy. Proci esetén szokott inkább újraindulgatni, meg RAMnál, nekem ez a tapasztalatom.
  • n3whous3
    vga hiba esetén nem fagyogat, mindinkább újraindul
  • gurubefree
    Na ... hogy is van ez a laviszem felviszem a RAM orajelet ??? Milyen RAM ???
  • Bandi 18
    Már bocsáss meg ha levitted az órajelét akkor megvan a gond oka nem? Leviszed ott tartod és pont.
  • Stefibaba
    Köszönöm, orthossal lehet hogy rájöttem: levettem a RAM órajelét, és jó 20 percet játszottam fagyás nélkül, visszavettem 2mp alatt lefagyott, ezekszerint ramot kell cseréljek. 4 GB mennyi lehet?
  • gurubefree
    Neki kell ulni es megtalalni a problemat .

- Orthos Prime ( memoriara ; cpu-ra )
    - VGA-ra van millio amivel tudod terhelni.
    - Okozhatja driver , persze hardver ugyan csak. Ezeket hasznalod par oraig nagy valoszinuseggel megtalalod a ludast.

Bar en mar most megmondom hogy az a csunya GTX280-as a bunos !!!!
    Csak egyetlen dolog mentheti meg a szamitogeped ha lecsereled a VGAt 1 HD4850X2-re
  • Villám0
    Kösszönöm!
  • Stefibaba
    Üdv, lenne egy kérdésem. Van egy Nvidia Geforce GTX 280(1GB) videokártyám, core 2 quad q9450es processzorom (2,66GHz), 4GB ram, ASUS Lifestyle p5e3 premium alaplapom, Vista 64bit-em és az lenne a helyzet, hogy a 2008 nyár-ősz után megjelent játékokat, (amiket próbáltam: Far Cry 2, CoD: WaW,NFS:UC,Bolt,és most a Mirrors Edge) hogyha elindítom, néhol pár perc (pl FC2) van ahol pár mp(!) (pl Mirrors Edge, Bolt) játékoknál egyszerűen lefagy a számítógép, semmire se reagál kivéve a restart gombra. Ugyanakkor több régi játéknál, illetve a GTA IV-nél csak 3-4 óránkét fagy, de akkor is csak a játék. Valaki tudna nekem segíteni, hogy vajon mi lehet a probléma?? Én a Vistára tippeltem, legszívessebben XP-t használnék, csak az nem lát többet 2 giga ramnál, illetve nem támogatja a DX10-et, a Windows7 nek meg csak a beta(azthiszem) verziója jelent meg. Ha valaki tud segíteni, nagyon szépen megköszönöm az illetőnek.
  • n3whous3
    drivers.hu

csak ahogy nézem nem mindenben naprakész már egy ideje, sőt
  • Villám0
    Egy jó driveres honlapot ha tudtok írjátok meg!
  • ÁjjLe BoBBi
    hasznos is volt! kössz^^
  • DjPremier
    Sziasztok.
    A konkrét problémák: akinek van ilyenje az tudja, hogy van egy "Realtek HD audio input" és "output" csatorna, de igazából az inputnál felsorolt sávoknak (pl. mikrofon, line-in vonali bemenet) nem állítható a jelerőssége, csak némíthatóak. Egyedül a fő felvétel hangerő állítható. Az output csatornánál persze ki lehet ezeket (pl. rear blue in, rear pink in) választani és ott már a hangerő sincs letiltva, de ezeknek nem itt lenne a helyük, hanem az input csatornában, ezzel meg is bolondítják a Pinnacle TV tuner kártyát is (amely kimenete a hangkártya rear blue in bemenetére van kötve), mert a tuner progi "okosan" a HD audio input csatornát telepíti fel magának mint felvétel és playback csatorna, csakhogy ahogy mondtam az érintett sávok nem itt hanem a HD audio outputban vannak valami rejtélyes oknál fogva. Így nem működik a TV tunernél a tv némítás, és hangerő változtatás egyszerűen azért, mert a HD audio input csatornában nincs semmi, ami "enabled" státuszú, így a tuner programban a lenyíló lista üres marad, szóval nem lehet kiválasztani, h a programban a némítás és a hangerő változtatás melyik sávra vonatkozzon.Ha van vkinek Asus M+N HD/HDMI alaplapja az privizzen rám.Elöre is köszi.Erre nincs megoldás? :-(
  • josi
    ez talán hasznos lehet
  • ÁjjLe BoBBi
    csumi

biost szeretnék frissíteni, de még sosem csináltam, kellene egy kis segítség!
    megvan a legfrissebb bios a laphoz. innentől kezdve mit kell csináljak?
    (floppy nincs)
  • amdopteron
    Hello egy kis segítség kellene van nekem egy linksys usb wifi és eltünt a telepítő lemezeem kellene nekem sima vista meg xp alá telepítő
    ha vki tud...megköszöném a gyári honlapon nem nagyon tanálok semmit:S
    WUSB54GC
    SN:\MLF00H644842
    MEGKÖSZÖNÉM hallo
  • arsenalfc
    fatal vmi tipped nincs esetleg a számomra?:o
  • [HUN]FaTaL
    Mibajod a giga tápokkal? FSP belsős mind, semmi gond velük.
  • n3whous3
    ja akkor ok
  • arsenalfc
    1.8 az alap 2.1 asszem a max, vmi ilyent láttam a gyártó honlapján...
  • n3whous3
    ja ooook

de annak is azért elég durva egy 1.9 nem? mennyi az alapfesz?
  • arsenalfc
    ram-ról van szó ;)
  • n3whous3
    proci voltot? lol, elfüstölöd a gecibe
  • arsenalfc
    nah feltettem 1.825-re (vagy hogy) ott bírta egy 10-15 percig, aztán 1.9nél 1ból windows betöltés után megfagyott...
  • rochelle
    Sziasztok!

Segítség kéne !!
    ma este a gépem csak úgy önmagától újraindult. az eseménynaplóban ez az üzenet volt.
    Esemény típusa:Információ
    Esemény forrása Save Dump
    Esemény kategóriája:Nincs
    Esemény azonosítója:1001
    Dátum:2009.01.14.
    Idő:18:42:14
    Felhasználó:-
    Számítógép:RITA
    Leírás:
    Az operációs rendszer hibakeresés céljából újraindította a számítógépet. A művelet a következő volt: 0x1000000a (0x00000000, 0x0000001e, 0x00000001, 0x804d971c). A memóriakép mentve a következő fájlba: C:\WINDOWS\Minidump\Mini011409-01.dmp.

További tájékoztatást a súgóban talál a következő helyen: http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.

ez mi lehet? memóriahiba?
    Ezentúl elöjöhet újra ez?

ha valaki tud segíteni légyszi válaszoljon.
    köszi
  • arsenalfc
    oksa :D néztem van ilyen, hogy átmegy már pirosba a szám, meg rózsaszínbe, gyanítom odaáig ne nagyon:D
  • Bandi 18
    Apránként :D, asszem haveromnak egy lépésnyit emeltünk és jó lett.
  • arsenalfc
    mennyit? nehogy kifüstöljön:D
  • Bandi 18
    Az tényleg jó értek azzal nincs baj. A ramnak adj több feszt szerintem.
  • arsenalfc
    hát olvasgattam ma pár helyen és többen panaszkdtak az 1066mhz-s kingmax-ra volt akinek ugyan így fagyott, hogy még a bios-ba is
  • arsenalfc
    proci 33 fok, és a videókari is ekörül, másik gépem 51 fokos és vígan megy, ebből indultam ki:o
  • Bandi 18
    Haveromnak is voltak fagyási gondjai a gépével, de nem ilíen sűrűn, neki megoldotta az hogy a ramnak több feszt adtunk.
  • Bandi 18
    Mennyi az a nagyon jó hőfok ?:) Igen az a táp elég rossz minőségű, egy 450-es Chieftec, FSP simán elég neki és az stabil.
  • arsenalfc
    Táp nem olyan jó aztmondod? Amúgy a vinyó volt egyedül meleg többi nagyon jó hőfokon volt, de amikor levettema vinyót akkor is fagyott:\
  • arsenalfc
    Jah, és Core2Duo e8400 3.0 ghz-s a proci
  • Bandi 18
    Valami nagyon melegszik, plusz az a táp sem egy életbiztosítás
  • arsenalfc
    Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni, hogy esetleg nem tudnátok mi lehet a gond, ha a gép 5-10 perc után megfagy. Kép az van, de nem megy semmi. Fagyás van mindenhol: Windows, Bios, memóriateszt (hibát nem ér csak megfagy)...

Gép adatai: GA-E45-DS3L, GA-ATI-4850HD-512MB-ZALMAN, 2X 2GB KINGMAX 1066 MHZ-S RAM, GA SUPERB 550W TÁP