64012
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Bandi 18
    Ha már win telepítéskor is kék halál az tuti memória. Szedd ki a ramokat és egy darabbal próbáld meg. A proci hőjét írd be és megmondom hogy sok-e vagy kevés :D. Amúgy a legegyszerűbb egy memória tesztelo mondjuk memtest86 dos alól futtatod és kibukik hogy melyik modul a rossz. Ha mind hibátlan lenne akkor marad a vinyó, amit egy HDTune-al tudsz megvizsgálni az error scan részével egy másik gépben mivel a tied nem indul.
  • Broafka
    ha vinyó hiba akkor mit tudok tenni?
    nem hiszem hogy memória hiba, mert bár memóriát is vettem újakat, beraktam a régiek mellé, de most azokat is kivettem, és nem memóriára panaszkodott a kék háttér.

olyasmiket ír, hogy végezzek vírusírtást, meg hogy a biosban valami árnyékolást meg valami hardvergyorsítást vagy nem tudom mit vegyem le.

mennyi a procinak az ideális hőmérséklet? honnan tudom hogy az meleg e? mármint amit ír a bios

nem lehet amúgy hogy bekaptam valami boot vírust?
  • Bandi 18
    Vinyó vagy memória hiba. És nézd meg biosban hogy nem melegszik-e a proci.
  • josi
    Ezt nézd meg
  • Broafka
    hi

asszem meghalt a gépem!
    bootolnék be, írja ki hogy mennyi memóriám van meg ilyenek egyszer csak kék halál. csökkentett mód kék halál, win újrainstall, tölt, kék halál. nem rég vettem új videókártyát, azt javasolta unokatesóm, hogy rakjam vissza a régit. visszaraktam, ugyanúgy kék halál.

valami ötlet? mit tehetnék?
  • slav3r
    kellene kis help srácok...
    van 2 SATA-s vinyó a gépemben...szét kellett szednem a masinát, majd össze is raktam (annyit csesztem el véletlen, hogy a rendszervinyót dugtam slave-be, az adattárolót masterbe), és az adattároló vinyóm valamiért átment dynamic offline-ba...
    így néz ki a jelenség: http://images.netbag.hu/20090224/16092699073.JPG
    a bios-ban látom a vinyót, csak windowsban nem. kétféle oprendszeren is próbáltam, mindkettőn ugyanez a helyzet, szóval gyanítom hardveres lesz a gubanc...ötlet, hogy hogyan lehetne újra működésbe hozni a vinyót? a formázást mellőzni kellene...
  • [HUN]FaTaL
    SATA vinyód van? BIOSban látszik? Elképzelhető hogy az XP a SATA drivereket hiányolja. Nézd meg hogy Vista telepítővel látszik e vagy szerezz floppyn drivert az XPhez, esetleg szedjél le integrált sata driveres xp-t, vagy, ha van lehetőséged a BIOSban tedd IDE emulációra a SATAt.
  • [HUN]FaTaL
    Igen a legrégebbiek egyike, pont a P4ből készült ezért sokkal lassabb mint a c2d de jóval gyorsabb mint a p4ek:)
  • rooney8
    Nem kell ahhoz ímél :D Ide is feltöltheted legalább több ember látja és akkor több ember is tud segíteni
  • blc
    Az elem csere kb 3 perc volt.Már egy hete legalább megtörtént,A bios-ba már csináltam mentést de semmi eredménye.Halvány gőzöm sincs miért csinálja.Ha adsz e-mail címet elküldöm a fotót amit csináltam róla.Üdv blc
  • Bandi 18
    Ha az elemet kiveszed egyből alapba áll. Jumpernél kell csak várni.
  • Balazs15
    a gomb elem kicserélésénél mennyi idö telt el???mert várj kb 10percet és akkor vissza ál az alaplap eredeti beállitásaira
  • Anders
    nem használok routert
    Realtek RTL8139 hálókártya
  • TaRka0107
    Hey all! Erre pls válaszoljatok!! Kössz előre is a válaszokat
  • Bandi 18
    Vagy csak egyszerűen belépsz biosba és nyomsz egy mentést.
  • Nyugis
    ez már működött, köszönöm szépen!!!!
  • LoDMaSt
    Valamelyik 1000%, hogy jó lesz :)
    Ezek közül
  • Nyugis
    végigcsináltam, nem megy! ott van az asztalalon azzal a névvel, és hiába huzom át a gyorsindítóba hiába kattintok rá, nem mükszik!
  • LoDMaSt
    az tuti nem
  • zamballa82
    "Üdv Mindenkinek!
    HA VAN ODAFENT A KÉK ÉG FELETT VALAKI,AKKOR RAJTATOK KERESZTÜL SEGÍTENI FOG!!!
    Az alábbi témába kérek segítséget.Három hónapja újra raktam az xp-t.Azóta a bejelentkezéskor mindíg az F1-t kéri.
    Gondoltam valamit elkapkodtam,újra particionáltam pakoltam
    egymásután kétszer is,továbbra is az F1 kéri.Teljesen kiborít,mert amikor bekapcsolom,gyorsan kirohanok csinálni a dolgom,ameddig feltalál ébredni a rendszer (kb 2 perc)mikor megnézem,hogy most már bizti hogy fel van ülve,hát látom,hogy ártatlanul az F1-et kéri,majd utána hajlandó tölteni a wint.
    Nagy szakik azt sugták,hogy cseréljek elemet mert akkor csinál ilyet,megtettem de csak az F1 kéri.A jó istenre kérlek titeket,hogy segítsen vágre valaki mit tegyek.
    Ha lehet Magyarul és ne szakzsargonba Köszi Köszi előre "

"biosban nyomj egy load safe defaults-ot"

Ennek segíteni-e kell.
  • LoDMaSt
    Kövesd amit ír :)
    http://support.microsoft.com/kb/190355/hu
  • rumkola
    biosban nyomj egy load safe defaults-ot
  • Nyugis
    sziasztok!

abban kérek segítséget, hogy a "START" menü mellől egyszer csak eltűnt az "asztalt" megjelenítő ikon. (vélhetőleg a gyerekeim keze is benne van a dologban..)
    Szóval hogy lehet azt visszaállítani?
    Próbáltam váltani klasszikus és "xy" startmenü nézet között hátha visszaáll de nem jött be..
    Szóval hogy tudom visszatenni azt az ikont amire rákattintva letesz mindent és az asztalt mutatja?
  • blc
    Üdv Mindenkinek!
    HA VAN ODAFENT A KÉK ÉG FELETT VALAKI,AKKOR RAJTATOK KERESZTÜL SEGÍTENI FOG!!!
    Az alábbi témába kérek segítséget.Három hónapja újra raktam az xp-t.Azóta a bejelentkezéskor mindíg az F1-t kéri.
    Gondoltam valamit elkapkodtam,újra particionáltam pakoltam
    egymásután kétszer is,továbbra is az F1 kéri.Teljesen kiborít,mert amikor bekapcsolom,gyorsan kirohanok csinálni a dolgom,ameddig feltalál ébredni a rendszer (kb 2 perc)mikor megnézem,hogy most már bizti hogy fel van ülve,hát látom,hogy ártatlanul az F1-et kéri,majd utána hajlandó tölteni a wint.
    Nagy szakik azt sugták,hogy cseréljek elemet mert akkor csinál ilyet,megtettem de csak az F1 kéri.A jó istenre kérlek titeket,hogy segítsen vágre valaki mit tegyek.
    Ha lehet Magyarul és ne szakzsargonba Köszi Köszi előre
  • JAG1
    Egy ismerősöm hozzájutott HP vasakhoz, kis hibákkal.
    Az egyik egy hp compaq dc7800p, amiben a proci adta meg magát.
    Ki akarta cserélni, de nem hajlandó, csak ugyan olyat megenni.

Ezeknek a biosába van égetve, hogy milyen procit egyen csak meg, vagy hogy van ez?
  • nvidiaracer
    Hali az egerem vmiért nem indítható el vista alatt nem értem h miért tudna vki segíteni?

azt írja h: Az eszköz nem indítható el. (Kód: 10)
  • poppe
    megy a gép, kutya baja :)
  • Bandi 18
    Valszeg egy kondi a lapról. És szerintem enélkül nem fog menni, de ha találsz hasonlót értékűt és beforrasztod akkor talán menni fog.
  • poppe
    hello szakik!
    tegnap nagy pc műtét volt, és az operációk következtében 1xcsak volt egy kis reccsenés, és egy ilyen letört vhonnan... gondolom az alaplapé lehet, de nem tudom biztosan... baj ha nem csinálok semmit? v mit lehet ezzel csinálni?

• tmisi
    Routert használsz? Mert lehet az bohóckodik.
    Persze a hálókártya is lehet hibás.
  • Anders
    a gép indítását követően hajszálpontosan 1 óra múlva leszakadt a net. (nem akarom reklámozni, de a rózsaszín szolgáltató)
    nem is tudom újraindítani a netet, folyamatosan ip-címet keres. az egész számítógépet újra kell indítani, akkor 1 óráig ismét van. azt gondoltam, hogy esetleg vírus szabályozza a menetrendszerű 1 órát, lefuttattam a nod 32 legfrissebb verziót, negatív.

mit csináljak, mert sztem nem szolgáltató baj van?
  • hajóka
    Pár napja kaptam egy vírust. Az avast elkapta, én meg töröltettem. Eddig mindig ezt tettem. Most azonban egy kis idő múlva megjelent az ismert kék halál, újraindítás nem sikerült, a következő se, hát be a windóz telepítőt, és a következő hibaüzenetet kaptam: Nem lehet telepíteni, a számítógépen nincs merevlemez.

Lehet ez a vírustól? Vagy csak éppen akkor ment gajra a HD?

Már teszik be a szervízvben az új wincsesztert. Ha vírus, akkor lehet róla adatot menteni? Csak a thunderbirdben levő ímélek fontosak...
    Kösz a válaszokat-
    István
  • Lacee86
    Ez igaz. Lehet azért számít a 2 mag, még akkor is, ha ez a legrégebbi kétmagos procik egyike (ha jól tudom).
  • [HUN]FaTaL
    Az erős relatív, én még egy P4en próbálkoztam dög lassú lett tőle a rendszer.
  • Lacee86
    Hát nekem nincs egy erős gépem, de már több mint 1 éve használom, és semmi bajom nincs vele. Sztem alapjában nem változtat semmit, csak gyakorlatilag egy új skin. Lehet te az aero-s változatára gondolsz, az nekem sem jött be, de én csak a sima alapot (fekete) használom.
  • [HUN]FaTaL
    Eszi a rendszert, és attól még nem fog a GPUra terhelődni semmi. :) Nem tweakelem szét az XP-t sidebarrel, új startmenüvel meg egyebekkel mert egy kupac fos lesz tőle (próbáltam mikor még a vistahoz gyenge volt a configom az 1GB ram miatt).
  • [HUN]FaTaL
    Nekem semmi gond vele, MAC szűréshez is tud csatlakozni, lassú betöltés meg háát, nekem 1-1,5 perc alatt feláll. Asztali gép tapasztalataiból kiindulva az XP sem gyorsabb.
  • Bandi 18
    Nekem nagyon rossz tapasztalataim vannak a Vistával kapcsolatban, főleg 2gb rammal. Alap Vistaval volt dolgom 2 gépen is mind2 laptop volt. És szerintem undorító átláthatatlan arról nem is beszélve hogy iszonyat lassan töltött be. Plusz Wireless része borzalom, beállítottam a Routeren MAC szűrést és nem tudott hozzá csatlakozni az XP-s gép meg igen XD. Szóval várom a Windows7-et :)
  • Lacee86
    Vista Inspirat, és máris kicsit újabbnak tűnik. :)
  • Shorlex
    Nem, sima monitor.
    Egyébként jelzem, hogy nem igaz, hogy almappákban nincs ez a mini-crash, mert van, azóta teszteltem.
    Ugyanakkor ha az almappa után ismét felugrok fökönyvtárba, majd megint vissza, ugyanoda be, megint vissza 40× egymás után akkor sincs baj.
    Csak amikor először megnyitom...

aztán most vettem észre, hogy egy mappán belül, ha jobb klikkelek, akkor nem hozza elő a jobb klikk menüt, csak nagyon lassan és persze crash közepette, a legördülő menüs cuccokat alig nyitja meg a menünk belül.
    Szoval mondom azt vettem észre, hogy amit ujonnan kell megnyitni annál van gond, és megnyitás alatt aztán tényleg mindenféle dolgot értek.
    Áh, de jo...
    Azért tényleg köszönöm még egyszer előre is hogy időt pazaroltok rám.