64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • DJS8
    és köszi szépen a segítséget!
  • DJS8
    nyugi még csak az elemet vettem ki 12 órára :D
  • Bandi 18
    NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE. Nehogy lehúzd az összes jumpert . Csak a reset jumpert kell átrakni, de azt is áramtalanítva.
  • DJS8
    ok, köszi szépen megpróbálom
  • Bandi 18
    Az hogy winben betölti még nem azt jelenti hogy bootolható is. Plusz a Boot sorrendet kell átállítani, az csak azt mutatja hogy masterre van JUMPEROLVA a cd-rom.
  • erieskrisz
    Asszem az alaplaprol le kell huzgálni az összes jumpert és lehet utána jó lesz de ne 2 másodpercre húzd le róla
  • erieskrisz
    Aham azt vágom én is biosban a cd az első vinyo a második tehát primary master cd rom és felismeri az alaplap secondary meg a vinyo szintén felismeri az alaplap de ha cd röl bootoltatok azt irja hogy boot disck failure ha átálitom vinyora akkor meg hiányzó NTDLR re hivatkozik mondjuk vinyo formázva van particio sincs rajta azt saját gépemen megcsináltam de telepiteni sehogysem sikerül az xp t egyszerüen nem ismeri fel a lemez de a lemez tuti jó mert saját gépemen egyből indul probáltam alaplaphoz valami drivert találni de az sem sikerült szoval lövésem sincs mi lehet a gond
  • DJS8
    Hellósztok!
    Van nekem egy Dell Optiplex GX240 gép amit ha bekapcsolok betöltődik a Dell logó és rögtön kéri a Passwordot. Próbáltam ha kiveszem az laplapból az elemet 20 percre de semmi ugyanúgy kéri a jelszót. Ilyenkor mi a teendő? Dobhatom ki az alaplapot?
  • Munyos
    Jah és elötte xp sp3 volt fenn
  • Munyos
    Hi fórumozók!
    Az lenne a kérdésem hogy:
    Feltettem a vista sp1-et 1 sata-s vinyora. Ez eddig oké, de az ide-s winyomat üresnek látja...vagyis formázatlannak.Nem tom valaki járt-e igy vagy tudja mi lehet a baj.
  • Lacee86
    Külömbség az nincs, különbség az lehet. :)
  • Malganis
    Vadi zsír nec dvd olvasó sp1 alatt mér nem olvassa be a dvdket??
  • LoDMaSt
    A felbontásuk, és ebből következvén az áruk.
  • vicktory
    Sziasztok az lenne a kérdésem hogy van e külömbség a HD Ready és a Full HD televízió között és ha van mi az?
  • Malganis
    Nem lehet h rosszul írtam ki mert telepítettem már másik gépre róluk.

Amugy nekem s azokat írja ki mint erieskrisznek.
    Valaki pls! Thx
    Lehet hogy kibás a fájl vagy rosszul irtad őket ki:D

JAH ÉNEKEM IS NAGY GONDOM VAN ÁM!!!
    ezt a firefox mindig is csinálta!
    letöltés közben fogja magát és leál!
    bármiröl legyen szó
    demo az sg-röl
    képek stb
  • Malganis
    Hali! Van egy kis problémám a windows telepítéssel. A következő lenne 3 működőképes windost próbáltam feltenni egyet sikerül!
    A másik kettőnél az egyiket be sem bootolja ujraindul a boot előtt a másiknál(harmadik) pedíg folyamatosan kihagyja a fájlokat. Mi lehet a probléma a biosbeállítások variálását próbáltam, a z összes hardwert leellenőriztem hibátlanok.
    Azt azért "tudatom" hogy nem izmos gépről van szó( intel 700mhz-s proci, 512 ram, 40gb vinyó, asus alaplap). Estleg lehet az alaplap a hibás mert azt nem teszteltem.
    Ha valaki tud segíteni az pls írjon.
    Köszi
  • Bandi 18
    Biosban a boot sorrendet állítsd át hogy CD-ről bootoljon, de ahhoz bootolható cd kell. Szóval, vagy nem jó a meghajtód, vagy nem ismeri fel a BIOS a cd meghajtót. De wint mindenképpen telepítened kell.
  • erieskrisz
    Akkor tököm tudja az a lényeg hogy ha azt szeretném hogy vinyorol bootoljon azt irja ki hogy hiányzó NTDLR ha meg cd röl bootoltatom akkor meg disk boot failure pease insert system disc felirat jön hogy tudnák xp t felrakni a vinyora
  • Lacee86
    Hát az nehézkes lesz. :) Csak nyújtani tudod, de az már torzul meg romlik a minősége.
  • Bandi 18
    Az a lap nem is támogatja a sata-t, nincs rajta csati sem.
  • [HUN]FaTaL
    SATAnal mit is akars masterre állítani?:D
  • Máté94
    Nem.Van egy 1024*768-as kép amit szeretnék 1440*900 felbontásúra csinálni:)
  • erieskrisz
    Sziasztok kéne 1 kis segitség satas vinyora szeretnék xp t felrakni mercury alaplapom van tipusa KOB 694X TFSX a gond a következő nem akarja az xp telepitő cd t bebotolni a ha a vinyo van mastera állitva akkor azt irja hianyzó NTDLR ha a cd a master akkor meg azt irja boot disk failure valakinek valami 5let mert már a hajam tépem
  • MR ME
    lol :D
  • sambauer
    bassszus és tényleg, a legegyszerűbb dologra nem gondoltam... kösz.
  • rumkola
    hangszóró vagy kábel...
  • sambauer
    Sziasztok ! Lenne egy nagy problémám miszerint a gépem minden hangot áttorzít valamilyen más sávba. Ezt leginkább a karaoke programok eredményéhez tudom hasonlítani, amikor az ember kiakarja szedni a számból a szöveget hogy instrumentalt kapjon. Na nálam ugyan ez a helyzet, legyen az: youtube, mp3, waw etc. minden számnál a vokál háttérbe megy, a beszédet alig hallani, tehát torz. Kicseréltem a hangkártyát gondoltam hátha az alaplapival van a gond (természetesen azt letiltottam biosban) de a helyzet változatlan. Előre is köszönök bármilyen féle segítséget !
  • rgeorge
    Erre senkinek sincs ötlete:
    Sziasztok!
    Van egy szép problémám, illetve nem szép, de van. Egy ASUS A6000 A6U-5040 notebookon vacakol az ACPI. XP telepítő lefagy a felismerési fázisban, csak Standard PC-ként lehet telepíteni. Ubuntu LiveCD szintén fagy, csak az ACPI off esetén indul el, telepíteni lehet, de fagyogat akkor is, . XP persze így használhatatlan, energiagazdálkodás semmi stb. Vista-t nem próbáltam, csak Windows 7 bétát, az is lefagy. Meg a Norton Ghost rescue disk is, ami vista-szerű keretrendszert használ.
    Még a BIOS frissítés is nagy akció volt, az alaplapi flash nem ismerte fel a meglévőt, a DOS-os flashprogram induláskor lefagyott. A windows-os pedig hiányolta az ATK drivert. Aztán az AMI saját windows-os flashprogramja végül csak frissítette a BIOS-t, most már egyébként az alaplapi és a DOS-os flashprogram is működ. CMOS törlést is próbáltam, de semmi sem változott.
    Látszólag az ACPI él és virul, pl. az everest minden infót megtalál, de valami mégse kerek.
    Szervizben persze alaplaphibát mondtak (hogy ez állítólag típushiba), és cserélnék.
    Ötletek?
  • Lacee86
    Minőségromlás nélkül=ugyanannyi pixel mint volt. :) De az image resizer-rel ha ugyanolyan felbontásra állítod is be, a fájl mérete csökkenni fog. Pl. nekem 6 mp-es fényképezőgépemmel kb. 1,5 megás fotókat fele méretre csökkentette, minőségromlás nélkül, tehát ugyanúgy 6 mp maradt.
  • LoDMaSt
    Pozitív irányba PS akár, ha kicsinyíteni akarod, hogy gondoltad, hogy kevesebb pixelből álljon, de a minősége ne romoljon?
    Am itt az image resizer: http://www.microsoft.com/windowsxp/Downloads/powertoys/Xppowertoys.mspx
  • Máté94
    Sziasztok!

Egy olyan programot keresek amivel képeket lehet méretezni minőségromlás nélkül.
  • Lacee86
    Én épp most vettem a procimra egy új hűtőt, Zalman CNPS7000C-AlCu-t. 7 eFt körül van, és az első tapasztalataim nagyon pozitívak, szépen hűti a procit még nagy terhelés és némi túlhajtás mellett is. Pedig a Pentium D, ami nekem van, igencsak melegedő fajta.
  • MR ME
    acdsee-nek elvileg tudnia kéne
  • Rash87
    Valaki tud olyan programról,ami csoportosan kicsinyít képeket? Pl. 640*480ba,vagy 800*600-ba?? Előre is kössz.
  • Hzsolesz
    Tényleg, valóban csak akkor csinálja, ha csontra leszedem a 220-ról.Köszönöm!
  • MR ME
    táp csinálja, nekem is csinálta ha lekapcsoltam az áramról teljesen kikapcsoláskor...
  • Hzsolesz
    Az egészséges dolog szerintetek, hogy amikor bekapcsolom a gépem, akkor egy fél másodperce bekapcsol (venti felpörög, power ég), aztán kikapcsol 2-3 másodpercre, majd - úgy hogy nem nyúlok hozzá -megint bekapcsol, és innentől kezdve minden rendben zajlik.Lehetséges, hogy a tápnak valamilyen biztonsági mechanizmusa csinálja ezt?
  • Bandi 18
    Attól függ hol fagy meg.
  • Bandi 18
    Túl sok virtuális memóriát használ a Vista azért tölt állandóan. A 32 és 64 bit között az a legfontosabb különbség hogy a 64bit tudja kezelni a 4giga ramot