63967
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • TomStorm
    #63967
    Újrapasztázás is megvolt
  • TomStorm
    #63966
    Üdv.
    Adott egy 2080 Super Gigabyte videokártya.De sokszor nagyon "visítanak a ventillátorok" 2-3mp-ig.Inkább menübe lépésnél,betöltésnél,grafikai beállításoknál játékokban.Windows-ba csendes meg ha nem pörgeti fel akkor is.Akár órákra is csendes játékban ha nem lépek menübe nem nyitok térképet stb..
    Tápot már vettem hozzá 750w goldot,Aorus és Afterburner software-t is próbáltam de semmi.Win11 alatt is próbáltam,ugyanaz.

    Egyszerüen nem indokolt a ventik ennyire felpörgetése álló képeknél!
    Valami ötlet?Esetleg a ventillátorok kicserélése?
  • 6600GT
    #63965
    köszönöm hogy vissza írtál ! azóta már minden jó, visszatettem a win 10et :D
  • Zsombor99
    #63964
    Javasolom, hogy ha van jó driver a hangkártyádhoz, akkor inkább az legyen fent, a Windows sajátja ne, mert azzal lehet, hogy nem érhető el az összes lehetséges funkció (pl. hangzás javítási opciók, stb)...
  • 6600GT
    #63963
    +annyi infó még hogy a hang hibakeresőben felkiáltó jel volt a drivernél, Realtek Audio driver,Intel hang driver illetve a Microsoftnak is volt fent hangdriver...mindent le szedtem csak a Windows drivert hagytam fent most nem ír már hiba jelzést...lehet ez volt a baj
  • 6600GT
    #63962
    Sziasztok! Valaki találkozott ilyen "kék halállal" driver power stop failure??
    Annyit utána néztem hogy lehet driver hiba vagy valami alvó állapotról olvastam külföldi fórumon...már újra tettem a win 11et(jogtiszta)
    még ami feltűnt hogy vmi hanghibát írt ki majd a füles dzsekdúgót piszkáltam és kb akkor csinálta ezt, lehet itt van valami hiba..
    hátha tud valaki valamilyen ötlettel szolgálni esetleg már tapasztalta a hibát.Köszönöm
  • aptya1
    #63961
    Nagyon köszönöm az infót, de a paragon esetében azt írja csak win 7-től lehet használni. Ráadásul nem vagyok egy IT szakember, úgy hogy ha kérhetlek lépésről lépésre kellene haladnunk. Amim van: egy külső meghajtó USB-vel, egy külső CD vagy DVD olvasó,egy HP laptop win 10.
  • aptya1
    #63960
    Hello.Dazzle DVC 90 digitalizálóm szeretném használni, még az XP-én nagyon régen használtam, aztán sok évig kölcsönadtam. Visszekerült. most Win 10 van. Fel tudom telepíteni, vagy kuka a hozzátartozó Pinnacle Studio 9 együtt?
  • MerlinW
    #63959
    Acronis vagy Paragon Drive Copy-val tudsz lemezt klónozni. Ha nincs szabad slot, venned kell egy SATA USB adaptert, vagy za M.2 akkor azt.
  • abel0317
    #63958
    Hello. Van egy vivobook x513ea notebookom 256-os ssd-vel amin gyárilag van win10.
    Ha upgradelni szeretném akkor csak 1 ssd slot van szóval az alap 256-ost ki kell venni..:/ létezik olyan lehetőség hogy az alap 256os ssd-ről átlehessen vinni minden adatot majd az új nagyobb tárhelyű ssd-re belértve a windowst is?!
  • Bokafix2
    #63957
    Szerintem próbáld ki egy alternatív böngészőn a Youtube-ot. Ha ott minden oké, akkor tilts le minden felesleges bővítményt az alapértelmezetten. Nekem legutóbb ez okozott problémát a videóknál, bár az nem hangfalas gond volt, hanem más, de én tennék egy próbát.
  • oneal1
    #63956
    megnéztem, sajnos egyik sem.

    Továbbra is csak akkor recseg, amikor meg van nyitva a youtube, ha le van téve tálcára minden ok.
  • MerlinW
    #63955
    Próbáld meg ezeket, hátha valamelyik segít.
  • oneal1
    #63954
    semmi változás nem volt és sajnos másik hangfallal is csinálja
  • MerlinW
    #63953
    Ööö erősítő? Kábelekkel játssz kicsit. Esetleg került valami nagyon elektromos a PC közelébe az utóbbi időben? :)
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.12.24. 17:16:54
  • oneal1
    #63952
    sziasztok!

    Anomális SOS help! :)

    Adott a gépem, ha hangfalról hallgatok youtube-ot és nyitva van maga az oldal akkor recseg a hang a hangfalon, ha leteszem tálcára már jó.

    A hangfalnak nincs baja, másik gépen tesztelve

    Ugyan ez fejhallgatóval nem áll fennt tehát minden oké.

    Ötlet esetleg valakinek?

    köszönöm!
    Utoljára szerkesztette: oneal1, 2021.12.24. 14:34:20
  • biomage
    #63951
    ezt hívják úgy hogy a cpu próbál dolgozni, hogy a vga terhelődjön :D de nem sikerül
  • 6600GT
    #63950
    köszönöm szépen!
  • MerlinW
    #63949
    VGA csak 1080p felett fog 99%-on menni. 1080p és alatta a proci dolgozik.
  • 6600GT
    #63948
    Sziasztok! Az lenne a kérdésem hogy adott egy Acer Nitor 5 laptop i7 proci egy rtx 3050ti illetve 16gb ram, újra tettem a rendszert és azt tapasztaltam hogy a Dying Lightban nagyon kevés az fps kint pl 50 30 között (fullon)és a vga usage is kb 50 60 max 70% a v-sync ki van lőve .
    Mi lehet a probléma? miért nem megy 99% pl a vga
    köszönöm
  • MerlinW
    #63947
    Nekem mindkettő Samsung Evo 970. Kicsit melegek de megbízhatóak és a leggyorsabbak között vannak.
  • Dzsí Pí
    #63946
    köszi az infót, igen az első m.2 ssd-m volna, de probálok "minőségit" keresni, azért is esett erre a választás illetve hogy ezen van hűtőborda is gyárilag.
  • MerlinW
    #63945
    Ha 3 és fél év alatt 6%, akkor ebben az ütemben még ~25 évig (azért nem ~55, mert ahogy fogynak a blokkok, gyorsul a degradáció) működhet. Még mindig 4x több, mint egy HDD átlag élettartama :)

    Az 50-60 fok normális az M.2 meghajtók esetében (lévén sokkal több adatot dolgoznak fel ugyanazon idő alatt, mint a SATA SSD-k = nagyobb feszültség = több hő), lényeg, hogy 80 fölé ne nagyon menjen. Általában két M.2 slot van az újabb alaplapokon, egyik a gyorsabb a VGA-felett, ami általában ~10 fokkal melegebb a VGA miatt, és egy másik kicsit lassabb port az alaplap alján, ami hűvösebb. Lényeg hogy 80 fok alatt nincs gond.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.11.29. 00:50:43
  • Vadnokedli
    #63944
    Ha ez az első M2-es SSD-d próbálj utána nézni miket írnak róla egyébként.
    Nekem egy MP500-asom van (MP500 MLC / MP600 TLC ) csak az OS van rajta meg pár program. Alapjáraton 60 fok fölött fut a létező legjobban szellőző házban. 16 írt TB / 1 év 76 nap üzemidő után 94%-ra degradálódott ez idáig. ~3.5 év alatt.

    Egyébként megvagyok vele elégedve. Csak mellékes infónak itt hagynám.
    Utoljára szerkesztette: Vadnokedli, 2021.11.28. 23:37:53
  • Dzsí Pí
    #63943
    köszönöm, akkor nem fogok szerintem mellé lőni vele, a jelenlegi 2.5' ssd-nél biztos gyorsabb lesz:)
  • MerlinW
    #63942
    Az alaplap csak 3.0-t tud, de lényegtelen, oda-vissza kompatibilis a 4 és a 3. NVMe tekintetében minimális (tizedmásodpercek) a különbség, lévén nem igen használják ki (jelenleg még a VGA-k sem).
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.11.27. 14:32:41
  • Dzsí Pí
    #63941
    sziasztok, szeretnék venni egy Corsair MP600 500GB-t ssd-t az Asus Prime B450 plus-os alaplapomba. nézegettem mind a két termék gyári oldalát, de valahogy nem volt egyértelmü a dolog; az ssd ha jol látom az pcie 4.0 az alaplapnál viszont nem tudtam eldönteni h 3.0 vagy 4.0.
    Ha csak 3.0ig támogatja akkor ez azt jelentené, hogy nem hozza majd a maximum írás/olvasási sebességet? elöre is köszönöm a választ.
  • MerlinW
    #63940
    Fröcsögj csak, de csak oda kellene figyelned.
    Az én dolgom meg nem az hogy segítsek az információéhségeden, hanem hogy rendet tartsak, moderáljam a fórumot. Egyéb panaszaidat a moderátor topikokba kérem. Szívesen.


  • Mayorpapa
    #63939
    kösz a semmit :( ezért kár volt koptatni a billentyűt...esetleg segíthettél volna is, akár... "A fórum nem arra van, hogy megmutasd, hogy te mennyire királycsávó vagy, hanem hogy építő jellegű hozzászólásaiddal segíted mások információéhségét."
    Utoljára szerkesztette: Mayorpapa, 2021.05.21. 18:30:34
  • MerlinW
    #63938
    16 éve vagy SG tag, keresgélj még.
  • Mayorpapa
    #63937
    Sziasztok! Sajnos nem találtam megfelelő topicot, ezért itt kérdezném meg: át lehet valahogy vinni Game Passos játékokhoz a korábbi, tört verziós mentéseimet?
  • lac coo
    #63936
    Hogy Miracast képes legyen a PC-m elég egy Wifi adapter vennem ?
  • MerlinW
    #63935
    Róluk nem sokat tudok azon kívül hogy 30 éve jelen vannak.
  • Vadnokedli
    #63934
    Vagy MikroTik
  • MerlinW
    #63933
    Most nézem, ez ismert hiba ASUS-oknál.

    Cserélj router-t Cisco, TP-Link, Linksys-t, ne ASUS-t:)

    Ez nem a legolcsóbb, viszont jó fajta
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.03.26. 00:40:26
  • Litta
    #63932
    Az a furcsa, hogy ha teljesen idegen hálózatról, pl mobilnetről kapcsolódok akkor simán elérem a valami.ddns.net:port -on a raspberry által futtatott web felületet, sőt ha a kaon wifijéről teszem ugyanezt úgy is jó. Ebből azt gondolom port nyitások rendben vannak.

    "Valamint az ASUS-on a DNS lehet a gateway is, azaz a 192.168.0.1" -> asus portjain és wifijén lévő eszközök semmilyen weblapot nem nyitnak meg, ha erre állítom, többivel sem oldódik meg.

    Eredetileg is a szolgáltató DNS-e van/volt beállítva és ezen kívül minden működik.

    Valamiért az asus hálózatán lévő eszközök szolgáltatásait nem lehet elérni csak a 192.168.1.x:port módon.
  • MerlinW
    #63931
    Ha csak IP címet lehet elérni a DNS-el van baj. Állítsd át a DNS-t 1.1.1.1 (Cloudflare) vagy 8.8.8.8(Google) vagy 8.8.4.4(Google), vagy a szolgáltatód DNS-ére.

    Valamint az ASUS-on a DNS lehet a gateway is, azaz a 192.168.0.1
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.03.25. 15:23:01
  • Zsombor99
    #63930
    Akkor lehet, hogy az ASUS-nál van valami. Biztos, hogy minden engedélyezve van az ASUS-ban? Portot nyitottál-e? Valami biztosan megfogja, ha csak IP címmel lehet elérni...
  • Litta
    #63929
    Üdv! Szeretnék egy kis segítséget kérni.

    Hálózat beállítási problémám a következő:

    Telekom bejövő kábelén egy Kaon CG3000 eszköz fogadja az internetet a szolgáltatótól.
    Kaon LAN1 portja egy ASUS RT-N18U router WAN portjára csatlakozik.
    ASUS LAN1 portján egy raspberry PI található.

    A Kaon külső ip címéhez hozzá van rendelve egy valami.ddns.net cím.

    Kaon:
    IP Address
    192.168.0.1
    Maszk
    255.255.255.0
    DHCP szerver
    Kezdő IP cím
    192.168.0.10
    Utolsó IP cím
    192.168.0.254
    Elsődleges DNS kiszolgáló :
    84.2.46.1
    Masodlagos DNS kiszolgáló :
    84.2.44.1

    ASUS:
    WAN:
    IP-cím
    192.168.0.2 (fix)
    Alhálózati maszk
    255.255.255.0
    Alapértelmezett átjáró
    192.168.0.1
    DNS szerver1
    84.2.46.1
    DNS szerver2
    84.2.44.1

    LAN:
    IP-cím
    192.168.1.1
    Alhálózati maszk
    255.255.255.0
    DHCP szerver
    IP-állomány kezdőcím
    192.168.1.2
    IP-állomány befejező cím
    192.168.1.254
    Alapértelmezett átjáró
    192.168.1.1


    A jelenség a következő:

    Nem-saját hálózatról pl. mobilnetről, a böngészőbe beírva a valami.ddns.net:port címet, gond nélkül elérem a respberry-n futó webfelületet.
    Ugyanez a helyzet akkor is, ha a Kaon által generált wifi hálózatot, vagy annak LAN portját használom.
    Amikor az ASUS wifijét, vagy LAN portját próbálom használni a valami.ddns.net:port címmel, a lap nem jeleníthető meg, ha a raspberry belső ip címét (192.168.1.109:port) adom meg akkor működik.

    Arra szeretnék megoldást, hogy bármelyik eszköz vezetékes és wifi kapcsolatáról működjön a valami.ddns.net:port elérése.


  • MarkBlade
    #63928
    Már müködik viszont nem értem továbbra sem. Az összes kábeles elszállt egy kivételével. Amin a wifi bővítő volt. De ha felcseréltem a kábelt akkor sem működött más eszköz rajta. Szolgáltató hibára gondolok de nem ertem hogy? A matek nem jön ki.