23
-
SoulSailor #23 Csá mindenkinek! A P4-es Celeronhoz szeretnék hozzászolni. Nekem egy 1.8GHZ Celeronom van, 256MB DDR 333 memória, gef4ti4200, abit sd7-533 alaplap.
Eddig minden játékkal 1024*768 ban akár 4x AA is tudtam játszani, sőt volt nálam a Doom3 Alpha verziója is, és az is tökéletesen futott, néha röccent be csak, pedig még optimalizálva sincsen a progi. Ilyen Sisoft Sandra meg hasonló teszteknél a Celeron jobban teljesített mint az 1.6GHZ P4, de alulmaradt az 1.8 példánnyal szemben (néhány ponttal mindössze).
Tuningolás szempontjából pedig annyit, hogy vígan elszaladgál nálam kicsi feszültségemelés mellett 133FSB-vel (tovább még nem próbáltam), ami azt jelenti hogy 18*133=2394MHZ, itt pedig már állvahaggya az összes 2.4GHZ alatti gépet, még az AMD XP-t is.
Én nagyon meg vagyok vele elégedve, és ha eljön a csere ideje akkor is Celeront fogok venni, mert ha a géped jól bevan állítva, nincsenek ütközések, meg hasonló gondok, frissek a driverek minden téren, nem csak a videókártyáé, akkor sokkal jobb teljesítményt lehet kihozni a Celeronból, mint azt a legtöbben gondolják. Ennyit akartam! Csá! -
Cefa #18 Nincs benne kes ezért lehet húzni. Legalábbis a 2ghz-st vagy nagyobbat 3gigahercen tud annyit mintegy 2 ghz-s p4 és addig lehet húzni állítólag. -
kyle #17 Az aláírás lemaradt:
Kyle műsz.inf.mérn.-mérn.tan. hallg. -
kyle #16 Egyébként sokkal jobb az AMD, mint az Intel. Eddig én is az Intelre voksoltam, de most már megváltozott a véleményem kezd feljönni az AMD.
Az Intel-ben a pipeline a rossz. Sok idő megy el a kiürítésével vagy leállításával, ha hibás adat van rajta. Elméletileg minél hosszabb a pipeline, annál gyorsabb a műveletvégzés, de a kiürítés is lassúbb. Annyiból jobb az AMD, hogy szuperskalár technológiát tartalmaz, tehát (látszólagosan) párhuzamosan végez műveletet, ha hibázik lehet ugratni egy ugróutasítással, de természetesen közben utánajár a hibás résznek is. -
#11 1,8 Ghzes celeront vettem (Kingston DDR, Abit Gef3 mellé) és nem éri el azt az fps értéket, amit a haverom 600@900 -as duronja elér... LOL? -
crx #7 Tényleg hulladék!