Rádiós, Optikai Egerek és FPS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

CSOCSO
128mhz a rekordom
CSOCSO
most lestem a trackballom 125 mhz!! és a legkisebb 0a volt szal gondolom az valami bug..amugy ha lassan mozgatom akkor olyan 10-20..de soxor 2-4..de soxor 60...enyni ettrõl.. PATKÁNY RULEZ!!!
CSOCSO
nekem már akármit mondtok a patkányról..nekem sokkal jobban bejön..sokkal finomabb és gyorsabb is..persze rosz nézni ahogy a patkányhoz nem értõk szerencsétlenkednek vele😊) johogynem kurva anyáznak😊))
CSOCSO
1) az a trackman optikai szal buktad😊)
2)nem jött be?? másik két haverom is hányt tõle és csak pár naponta nézegették, probálgatták... másik két haverom akik hetente többször feljöttek azok iylet akarnak..errõl enynit..
türelmesnek kell lenni és 1 honap alatt beleszoksz...
3) nemtudsz vele irányítaní?? errõl beszélek??? nekem a sima egér már kényelmetlen...
és sokkal jobban célzom vele..csak meg kell szokni
Tegyél alá SIMA PAPÍRLAPOT,NYOMTATÁSI LAPOT.2 optikai egérrel próbáltam és semmi rezgés.Probáltam szövettel de nagyon gáz volt.
Blasta
Pl. a már soxor említett MX700-ról is temérdek cikket olvastam, böngésztem a netet, független fórumokat, HW teszt lapokat fürkésztem és eddig EGYEDÜL TE állítottad, hogy nem az igazi!

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Blasta
Vagyis nem állítottam valótlant, csak nem irtam oda, hogy az újabb fejlesztésekre gondolok!
De szerintem is létezik már olyan optika ami (drótos kivitel esetén) van olyan gyors mint egy görgõs, sõt übereli is azt.

És az optikai enginerõl a leírás a cikk alatti kapcsolódó lionkekben található.

Bocs a link valamiért lemaradt:
Logitech MX500/700

Ez ma már nem igaz. Az MX700 - mint említettem - az USB port sebességével küldi az adatokat. (Akár egy drótos.) 4.7MPixel/s, 1m/s elmozdulás, 125Hz adatfrissítés. Ez már azért ott van. Ma a probléma - bár már itt sem olyan vészes - a képolvasás és elemzés pontossága. Ennek a javítására találták ki anno a dual optikát, mikor is a két érzékelt képbõl átlagolta a végeredményt (elmozdulást). Az MX700 már olyan technológiát tartalmaz, mely viszonylag nagy pontosságú egy optikával is. Késõbb hozzák ki belõle a Dual változatot. Na az már a best of best lesz. MetálHibrid akkumulátor, Rádiós, Duál Optikás a fejlesztett leolvasással. Amúgy egy magyar oldalon van teszt errõl az egérrõl és leírás is a cikkben a Logitech eme technológiájáról

Ford Fairlane
Nyugodtan veheccccc optikait. A friss MS intellimouse explorer 3.0-m überfasza.

Sajna Blasta te állítasz valótlant mivel elfelejtesz egy igen fontos apróságot. Az optikai egereknek (MÉG) igenis szarabb a mintavételezése mint a golyósoknak. Az optikai egérben lévõ scanner nem állandóan van bekapcsolva hanem meghatározott idõközönként olvassa be az alatta lévõ területet. A beolvasott képet pedig egy proci (DSP) dolgozza fel értékelve az elmozdulásokat. Minél olcsóbb és régebbi fejlesztésû az egér annál valószínûbb hogy lassú DSP van benne és annál valószínûbb hogy hirtelen mozdulatoknál akadni, ugrálni vagy lebénulni fog. Ezen csak az újabb fejlesztésû optikaiak fognak javítani, persze ezek fognak majd 20-21000-be kerülni. Ha megnézitek pl. az Intellimouse Explorert akkor láthatjátok hogy 2 féle verzió jött ki belõle, a 2-3 évvel ezelõttiekben még egy alacsonyabb kapacitású DSP volt és a negatív tapasztalatok és panaszok miatt cserélték ki egy erõsebbre. Ugyanez volt a helyzet a Logitechnél is. Voltam hivatalos Logitech termékbemutatón és kipróbáltam az új MX sorozatot is. Sajnos még ez a széria sem az igazi.
Tudna valaki jó minõségû, golyós, kábeles, 5 gombos egeret ajánlani?
Blasta
Hát Te tudod milyen egeret használok már régóta (Logi Cordless Mouseman Wheel) és semmi gondom nem volt a reakcióidejével.
Magyarul nem vettem észre, hogy késne a mutató az lemozduláshoz képest...
De a mostani corless technikák már biztos gyorsabbak (most olvastam a MS cordless monitoráról a GameStarban :-DDDDD Éritésérzékeny, így viheted magaddal a WC-re csetelni :-DDDD)

FREAK
még jó, hogy érzékenyebb az optikai, szerintem az eredeti probléma nem is azzal volt, hanem a cordless kivitelezéssel

Riszpekk

Blasta
Helyes, mert nekem is ilyenem lesz!
Ha elöbb nézek be, akkor már hamarabb is segíthettem volna!

Más:
Aki azt mondja, hogy a görgõs egerek jobbak mert az optikainak szarabb a mintavételezése, az valótlant állít!
Gondolom mindenki szedte már szét kedvenc golyós egerét tisztitás céljából. Lehetett látni a 2 tengelyt, ahogy a végükre lyukacsos kerekek vannak erõsítve. Ezeknek a lyukaknak az elmozdulását érzékeli a 2 érzékelõ (nemtom, asszem ezek diódák? Lehet, hogy hülyeséget mondok)
Namármost azon egyszerü oknál fogva sokkal érzékenyebbek az optikai egerek, mert a kamerának ami rögziti az alant elterült képet, sokkal részletesebb felület áll a rendelkezésére, mivel marha nagy felbontású a lencse és (szerencsés esetben) a felület sem fél miliméterenként fel-letünõ pontokból áll. A Kerekekbe nem szoktak olyan kis lyukakat vágni, ergo sokkal részletszegényebb mozgásból képezi le a görgõs egér a mozgást.
Na, remélem érthetõen fogalmaztam.

Van SP1, de mint lentebb valahol írtam mousrate-tel mértem és 125Hz-enként új adatot küld az egér. Ez az elsõ rádiós típus, mely a kábeles USB egerek adatátviteli sebességét adja.

dikki*yysw
XP-n van Service Pack 1? Egérgyorsulás szánalmas az XP-ben 😊

:: http://www.behun.net :: Teh pwn Palace!™ ::

Na ugy látszik csak kiforratlan a Logitech driver, az XP saját driverével elég jól megy az MX700-am, másik probléma a szokatlan könnyed siklás a kis többlet súly (két aksi) volt. Kezdek hozzá szokni és egyre inkább vagyok azon a véleményem, hogy qrva jó ez az egér!

21000 forint

dikki*yysw
M$ Intellimouse Optical tényleg legjobb, ilyenre fogom most a koszos WOP35-öm cserélni. 6000 mintavétel/sec.

dikki*yysw
A létezõ legszarabb egér a világon. Nem lehet vele játszani, talán pekmenezni, ha nem remeg akkor rántáskor marad egy helyben stb.

I-NoVa
Az RSWOP nehezebb, mivel benne van a 2 elem, és nincs oldalt gombja, úgyhogy semmi probléma. Persze a hardcore FPS játékosok úgyis vezetékes egeret használnak, arra nekem a logitech dual optical egere volt a legjobb. A vezeték engem zavar, úgyhogy hoztam ennyi áldozatot.

Programming is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots.

FREAK
szerintem pont a WOP35 totál alkalmatlan FPS-re

2 okból

1. Túl könnyû, nehéz pontosan koordinálni a nagyobb mozdulatokat

2. az oldalsó gombokat nagyon könnyû véletlenül benyomni hirtelen mozdulatoknál

sok a hibalahetõség

egy testes, nehéz, optikai, kábeles egér a legjobb szerintem

Riszpekk

I-NoVa
Egyszínû szöveten pontosan mér, mivel rácsos a szerkezete, és nincsenek bezavaró színátmenetek.
Most épp egyszínû kék egérpadon megy, de legtöbbször ágykárpiton, fotelen, stb.
Régi optikai egerek rácsos ezüst padon mûködtek csak, kicsit más elven. Azoknak a problémájuk annyi volt, hogy elfordítva már nem mûködtek.

Nekem A4Tech RSWOP35 egerem van, és a sebessége szinte semmivel sem rosszabb a vezetékesnél. Nagyobb mozdulatokra sem mozdul ellenkezõ irányba, és az FPS-ek állták a próbát. A hatótáv sem gond, 2 méterrõl még pontos, csak jó helyre kell tenni az adót.

Programming is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots.

Ez nem méregdrága mert 4500 kemény forint!
Nekem meg A4tech WOP35 van már vagy 2 éve ugyanaz, egy szürke gumirozott szövet padon használom, battlefield, anno CS stb... mindenre megfelelt eddig.

Viszont driverbõl adódóan voltak problémái régebben, volt hogy attól akadozott stb. Megfelelõ driver, beállitások, és minden ok.

Tök felesleges méregdrágán optikai egeret venni, mert ugyanezt tudják.
Viszont a görgõsnél jobb szerintem, elõtte egy WWW-11es volt, na az kb 1 év után a sarokban végezte összetörve.
Ajánlom a zacskos optikai logitech egeret!Nagyon király!
Megmértem én is az MX700-at és 125Hz. Ez azért jó, nem? Más. Uninstalltam a Logitech driverét és bassza isten javult a helyzet! Ugyan még mindig nem jó, de azért van remény. Majd még kipróbálok valami más egérpadot is. Nem örülnék ha az ablakon tulképpen kiment volna ez a pénz. Ha 3 napon belül visszavennék lehet valószínûleg visszavinném. Azt tudom csak ajánlani ne vegyetek optikai egeret játékra! Vagy csak meg kéne szoknom...

Tracballal nem tudom hogy lehet fps-t játszani de aki tud vele gyorsan nézelödni annak hajrá!!
Nem tudom de én nem is egérpadon játszom és ugy nem remeg!És az asztal is érdes kicsit
Ha nálad nem remeg, akkor nálam miért? Most szürke szöveten próbáltam és ott is. Kipróbálom, hogy átdugom PS2-re hátha...

Nekem legegyszerübb logitech optikai egerem van,nem rádios 5000 ft és teljesen tökéletesen müködik és nem remeg!!!
CSOCSO
errõl beszélek... méghozzá a szürke!!! nekem nem a mistralban mondta ezt egy seggfej hanem egy értelmesebb emberke.. szürke szövet!!!
CSOCSO
én erre esköszöm nekem hasonló van. =ugyanilyen csak még egy kicsit szögketesebb a sarka és nem rádiós...

60 dolcsi.. ha van pénzed és mersz újítaní valami értelmesebbre akkor ezt ajánlom..kényelmes..nincs több mouse emelgetés.. és már mondtam..jobb pontosabb stb😊
I-NoVa
A mintás nekem nem vált be, egyszínû szövetfelületen a legpontosabb.

FREAK
ez jófajta, kétségtelen

Riszpekk

FREAK
ez butaság, az optikainál pont az a lényeg, hogy mintás felület legyen, ha homogénre rakod, nem változik a fénysugár visszaverõdése - nem érzékeli a mozgást

Riszpekk

http://www.microsoft.com/hardware/mouse/imo_info.asp

a counter-strike pro gamerek erre esküsznek általában, fps-re szerintem is ez a legjobb egér jelenleg, ára is elfogadható 5-6000 Ft. körül van, ha jól tudom
CSOCSO
mi ez a mouserate?????????
CSOCSO
szürke a legjobb hozzá!!! sima szürke semmi logo vagy kép rajta..
CSOCSO
csak kurva drága... 24 ezer kb..
CSOCSO
LOL nem is tudom kivel beszélgettem az mx700 asról...
Mondtam már eleget, nem bírom magam ismételni: TRACKBALL RULEZ!!! azzal lehet fps ezni.. rajzolni mindent amit akarsz... jobb, pontosabb, finomabb, gyorsabb...
FREAK
semmi különbség

3000 fölött már a márkát fizeted

nekem volt egy 2000 (nagyker nettó) forintos fehér Dexxa optikai egerem, annál jobbal még nem találkoztam

amúgy meg 3 éve egy A4-tech 4D+ egeret használok, golyós, drótos, tökéletes 😄

Riszpekk

Ramore
Mennyivel jobb egy márkás optikai egér, mint egy márkátlan optikai? Mondjuk 7000Ft-os árfekvésig kérdezném a márkás egeret.
Szerintem az optikai és rádiós egerek FPS-re rendesen nem használhatóak mert túl alacsony a mintavételezésük ezért pontatlanok, hirtelen mozdulatoknál ráadásul beszaggatnak. Volt nálam többféle optikai és rádiós egér, a mouserate progival mérve egyik sem ment 50Hznél többet, a madzagos golyós geniusom meg megy 116-ot. Úgyhogy fostalicska mind.
FREAK
olyan nincs, hogy fps-ben vagy windows-ban

ha windowsban jól megy, játékban is kell mennie, max nincs bekapcsolva mouse smooth stb stb

Riszpekk

Kösz. Holnap megteszem és kipróbálom. Remélem beválik, mert ha nem akkor valahol kidobtam azt az X ezer pénzt. Nem örülnék ha FPS-ben nem tudnám használni normálisan.

FREAK
egy jó színes, kontrasztos egérpadot vegyél neki, ne nagyon tükrözõdjön

Riszpekk

Vettem egy Logitech MX700 rádiós optikai egeret és sajnos az UT-ben enyhén meg-megremeg a "célkereszt", pedig ez a legújabb technológiájú optikai egér. Mi lehet a gond? Van valakinek tapasztalata ilyen egerekkel FPS (UT) játékokban?
Lehet az baj, hogy vennem kéne alá egy normális egérpadot, mert most egy vöröses erezett faasztalon húzogatom ami ráadásul enyhén tükrözõdik is. Ez bekeverhet neki?
Vagy meg kellett volna várnom a Dual optikás verzióját? Please mondjátok el a véleményeteket!