Házimozi DVD 5.1 stb..

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

LittleL
Hi Taranov

Szédült Simon mondta a vásáron a cukrásznak: Ide a sütikkel vagy átkúrom a fejed a palánkon !

Punker
optikai kábelre gondolsz?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

Punker
az én kis szettem :)

Panasonic TX29PS11P TV + Panasonic SC-HT1500 házimozi (HDD-s felvevõ)

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

Taranov
Sziasztok!

Vettem ma egy Wharfedale hangfalrendszert, 5.0-t, és majd Denon 1905-ös erõsítõt akarok hozzá venni.
De nem is erre irányul a kérdésem, hanem konkrétan arra, hogy olyan kábelbõl, amivel a számítógépet a házimozival lehet összekötni van-e 11-12 méteres, vagy akkor már elfogyna a jel? Bár gondolom van, de azért megkérdem :)

Köszi:

T

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Tetsuo
Minden bizonnyal.

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

bigapó
Akkor, ha jól értem: ha nincs a játékosomban dekóder (a leírásban az van írva, hogy passthrough, ez szerintem egyértelmû nem-et jelent:( ), akkor mindenképpen kell olyan erõsítõt közbeiktatnom amelyik tartalmazza a különbözõ kódolási biz-bazokat. Pl: DTS,DD, stb. Jól értem?

The Matrix has you...

Tetsuo
Nekem pont van egy Genius SW-5.1 Surround Home Theater (fadobozos).
Csak analóg bemenete van, nincs benne dekóder, a távirányító a hangot nem vmi finoman állítja, áramszünet után bekapcsol az erõsítõje, a crossover elég szarul van beállítva.
Ezen kívül egész jó. Ilyen árban nincs párja az tuti!

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

bigapó
Az fel kell, hogy legyen tüntetve az elején vagy valahol a dobozon ill. ha neten rákeresel akkor mindig írják, hogy milyen lemezeket visz. A mai gyártmányok ált. mindkettõt viszik (a jobbak)

The Matrix has you...

És a dvd lejátszók milyen formátumú dvd lemezt szeretik a + vagy - ?
Alien
Onkyo vagy Yamaha erõsítõt mondtam volna, hozzá egy megfelelõ hangfalrendszer plusz akkor valami Divx-es lejétszó. Csak ugye ezek nem jönnek ennyibõl.
Szerintem ha divx-es lejátszót akarsz, akkor olyat vegyél ami XVidet is tud, mert fõleg abban vannak a filmek kódolva manapság. 60-70 ezerért nézz komplett házimozirendszereket ami azért nem szól úgy, mintha külön vennél hozzá mindent, de azért nem rossz. Nézz körül media marktban, saturnban, electroworld-ben.

Punkerwork
DivX lejátszók 20 körül vannak, hangfal szett 50-bõl nem hiszem hogy kijön hacsak kiárúsításon nem találsz valami frankót

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Tudjon divxet.azért 60-70 ezernél ne kerüljön többe.
Punkerwork
írd le hogy mik az elvárásaid, LG-t szerintem ne vegyél.

Na akarok 2 hét múlva venni házimozi szettet.Azthiszem lg-k nemtudnak divxet.Irjátok már meg lécci hogy mit ajánlotok
Azt elfelejtettem mondani hogy a dekóderes hangfalszettek egy része már a thx multimedia kategóriába esik, itt a dolbyn kívûl még a thx-feliratér is jogdíjat kell perkálnia a gyártónak.(nem mintha ennek a thx-nek bármi köze lenne ahhoz az alapelvekhez amiket elõírtak a megalkotásakor:pl folyamatos 100W csatornánként 5-100Hz hangátvitel,dipól háttérsugárzók stb...)

bigapó(bocsi,operánál nem mûködik nálam a válasz gomb):Megnéztem a genius honlapját, és szerintem abban nincs dekóder(van neki 3 sztereó bemenete,illetve egy 5.1-es analóg bemenete,aminek akkor van értelme ha neked dekóderes a játékosod,legalábbis én ezt vettem ki a szövegbõl.De hívd fel az üzletet(vagy akitõl vennéd) és kérdezd meg hogy van e benne beépített dekóder.).A dekóderen kívül ugyebár a dolby-nak jogdíjat kell fizetni,ez a dekóder elõállítási ktg-én felül megdobja a cucc árát.).

Az multimediás hangfalszettek többségében amikben dekóder van szerintem irreálisan drágák,túlárazottak néha(klipsch,logitech).A creative ddts dekóderen kívül van egyébként egy másik, a jazz gyártja(jazz DE-007,DE-005), ez kb 20e körül lehet(a ddts olyan 32e kb),DE szerintem felesleges külön ilyet venni,mert ha ez hozzáadod a normál hangfalszett árához,már ott vagy mintha egy eleve dekódereset vennél.(külön proci+végfok a "nagyon high end" kategóriában is divat,bár ott olyan 800e körüli összegekért vannak ilyenek <#vigyor0>
Én azt ajánlanám hogy más fórumok,kifejezett ilyen topicjaikban nézz utánna hogy milyet érdemes venni.

Én így láthatatlanban nem szivesen mernék ajánlani bármit is.

bigapó
Ha jól értem olyanról beszélsz, amihez külön erõsítõt "adnak", mert ha jól tudom a Genius-ban beépítve van, jól tudom?
Így viszont megnõ az ára is nem? Tudnál esetleg alternatívákat mondani?
Elõre is köszi.

The Matrix has you...

bigapó:a rendszer nem fog szólni 5.1-ben, mert se a dvd-ben,se a hangszettben sincs dekóder.Olyan hangfalszettet vegyél amiben van legalább dolby digital dekóder.

Punker
ha 5.1-es lemezt nézel akkor szólni fog 5.1-ben, de szutyok stereo divx nem fog 5.1-ben szólni :)

bigapó
Genius SW-5.1 Surround Home Theater / DHT510 (a fadobozos verzió)
Ezt néztem ki az asztali-lejátszómhoz (Thomson, divx-es).
Kérdés: Jó-e, megéri-e(27 körül adják)? A lejátszó hátulján az audionak van két csatlakozója (L/R) ill. egy digitális-koaxiális csatija is. A kép Scart-on keresztül megy. Szólni fog 5.1-be vagy csak sima sztereó lesz?
Ha keresõbe beszúrjátok amit az elsõ sorban írtam akkor kiad sokféle oldalt amiket átnézegettem, de nem vagyok "akkora" szakértõ a témában így segítséget kérek tõletek. Az nem az, ha azt mondjátok, hogy cseréljem le a lejátszóm... ez van, ezzel kell megoldanom a dolgot. Ha tudtok hasonló árban jobbat, ehhez a lejátszóhoz akkor hajrá, jöhetnek a hozzászólások.

The Matrix has you...

Alien
Ahogy a többiek is írták, természetesen meglehe szólaltatni, bár sok értelme nincs, hisz attól, hogy az összes hangfalon szól a cucc, térhangzás nem lesz, mert nem úgy sugároz egyik adó sem. Nekünk a video által lehet a tv adkat megszólaltatni, asszem úgy van, hogy a video van összekötve az erõsítõvel, és akkor a tv-n a video adójára kell venni a csatornát, és a videon kell váltani az adókat plusz ugye az erõsítõn a vcr-t kell kiválasztani. De mi pl nem nagyon szotuk, tv adásokat szinte soga nem hallgatunk úgy, és vhs-t se igazán nézünk. DVD rulez :) optikai kábellal persze :D

Alien
"annyira számíthatsz hogy 1-2 adó stereoban szól + aszem az HBO ad pár filmet DD-ben."

HBO is csak Dolby Surroundban sugároz egyes filmeket.

Alien!
akkor állítsd line in-re a távval vagy aux-ra.....

PS3 Slim(120GB)+ MB 500GB,SAMSUNG LE-40C750 3D,Onkyo TX-SR606 Ps3 ID:Alien_hun(EU),sstyles(US)

Met
Lehet, hogy egyben van a kettõ.

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Alien!
az erõsítõbe dugd ne a dvd lejáccóba!

PS3 Slim(120GB)+ MB 500GB,SAMSUNG LE-40C750 3D,Onkyo TX-SR606 Ps3 ID:Alien_hun(EU),sstyles(US)

Met
audio in

lee86
a dvd készüléken melyik bemenetbe dugjam a pirosat meg a fehéret?

&#161;Hala Madrid!

lee86
pedig az rá van dugva, és semmi változás nincs.. :(

&#161;Hala Madrid!

lee86
azaz a piros meg a fehér?

&#161;Hala Madrid!

Punker
RCA-kábelt dugd rá a tv-re....

lee86
na ez szupi! azt esetleg nem tudjátok, h miket kell dugdosni, h megszolaljanak a hangfalak? vagy van vmilyen leirás a neten errõl?

(basszus nem akarok <#lama>-nak tûnni.. :(( sry, de télleg nem értk a témához.. :))

&#161;Hala Madrid!

Seth
Persze hogy rá tudod úgy kötni, csak 5.1 attól még nem lesz.
Habár az nélkül is nagyon jó a hangzás.

PSN ID.: Beegabor

Punker
igen

lee86
akkor ezekszerint azért lehet a TV hangját a házimozi hangfalaival megszolaltatni?

&#161;Hala Madrid!

zaki
jaja. mondjuk ha olyan a házimozi, akkor sztereóból is jó hangokat lehet kihozni. nekem pl a center kivételével mindegyik szól. különben nem egy-két, hanem nagyon sok (majdnem az összes) adó sztereó

Punker
annyira számíthatsz hogy 1-2 adó stereoban szól + aszem az HBO ad pár filmet DD-ben.

lee86
wow! köcce a gyors választ!
ehh ez fajin...de még asse lehetne megoldani, h ne a TV-s hangszorók szoljanak? :((

&#161;Hala Madrid!

Seth
Mivel Magyarországon egy csatorna se sugároz 5.1-ben ezt nyugodtan elfelejtheted....

PSN ID.: Beegabor

lee86
hello! az lenne a kérdésem, h lheetséges-e a TV csatornák hangát az 5.1-es hangfalszettel megszolaltatni, és ha igen, hogyan?
SCART-kábel nem volt a tartozákok között. az S-Video , a piros, és a fehér kábelt viszont a TV-n sztem jó helyre dugtam, mig a DVD-olvasó hátlapján a TV-Out dugaszokba dugtam a pirosat, meg a fehéret. az S-Video kábel ment a helyére.
DVD-k lejátszásakor az 5.1-es hangzás lazán megvan, de a TV-re való átkapcsolásnál már nem számíthatok a házmozira...
szal van vmi megoldás?
köszi!

&#161;Hala Madrid!

Punker
ha a gyomrodban érzed az az igazi :)

Met
Kép: tv kimenetes videókártya, a tv-be rca segítségével
Hang: attól függ milyen kimenet van a kártyán szabad, rca, jack, koax és mit tud fogadni az erõsítõ

Gladiator
na még egy kérdés. géppel hogy tudom összekötni? milyen kábel kell, és hova kell bedugni?

sony erõsítõ
abit ic-7g alaplap
audigy 2 hangkártya

Met
Én a Vas elejével szoktam tesztelni, olyan mint a mozikban, hogy a lábaddal is érzed a mélynyomót:D

Punkerwork
valami ütõs filmmel teszteld a hangrendszert, mi tegnap a Szemtõl Szemben 5 perces utcai harc jelenetét használjuk erre a célra (arra az 5 percre kapta a legjobb hang Oscar-t :)

Alien
jó filmezést<#kacsint>

Gladiator
na, most már mûködik minden, köszépen a segítséget mindenkinek.

Gladiator
ok, köszépen. most megyek kábelt venni, mert amit haver hozott, annak az egyik vége vmi teljesen más csatlakozós, így csak az egyiket tudom bedugni.

Alien
DTS: Digital Theater Systems
A DTS ugyanúgy 5.1 mint a Dolby Digital, de a bitsûrûsége nagyobb (768-tól kezdõdik szemben a Dolby Digital-al ami 384 vagy 448 ), ezért több helyet foglal a dvd-n, de dinamikusabban szól mint Dolby Digital. Kell támogatnia az erõsítõnek, különben nem szól ha nem támogatja. Persze természetesen a Dlby Digital hangzása sem kutya :D De ha a lemezen DD is meg DTS is van, akkor mindenképpen a DTS-t ajánlom :)

DTS ES pedig 6.1-es hangzást biztosít hasonlóan a Dolby Digital EX-hez.

Írtad, hogy nem szól a DTS-nél, de az érõsítõd tudja. Próbáld ki majd az optikai kábellel , szerintem úgy menni fog, nekünk is optikai kábellal van összedugva.

Gladiator
minden dvd-m, eredeti. haver most hozza az optikai kábelt

Met
Lehet, hogy nincs rajta az a hangsáv ha biztonsági másolat, ha eredeti akkor lehet, hogy kell hozzá az optikai hangkábel.