1300
5.1-es hangfalrendszer házimozi támogatás dts dekóder és erősítő dvd lejátszót, Milyet? Hol? Mennyiért?
-
#820 Na azt hiszem megtaláltam a hangszoro szettet amit meg tudok venni.Egy SAL 2610-es szettet most 36k-ért be tudok szerezni ami a méretéböl itélve nem lehet olyan rossz vétel.
Ehhez megfelelö méretü teljesitményben illik hozzá a sony dg510 vagy 700-as modellje?Valakinek van ilyen?
A frontokba épitett sub ot be lehet simán állitani mintha különállo subom lenne ?
mire kell figyelnem majd a beállitásnál?
-
#819 egy nagy bajom van nekem... itt ez az egesz jo kis
Yama RX-V361 erolkodo... es tok jo hogy a tv-t ratettem a video 4 re es azon jon be az erosito a komponens kabeleken keresztul.. es az erositobe megy bele a kabel tv, xbox 360 mind mind komponensen.. nah igen de van meg egy sima xbox ami divxezesre van es egy sima dvd ( anyamnek kell..nem akar szarakodni az xbox360al) es a sima xbox meg a dvd viszont csak kompoziton megy... ami ciki mert ha compositot dugok az erolkodobe akkor kell egy kompozit kimenet ami a tv be belemegy.. ergo az egy masik csatornak jelent ( vid 1-3) es ez most ciki mert a tv-t is kapcsolgatni kell.. jo persze nem deglek bele csak olyan jo volt hogy a tv taviranyitojat soha nem kellett volna tobbet felemelni:D -
bame #818 Sikerült megoldani a problémát: előkapartam a lomosból egy régi videólejátszót, amibe ugyan kazettát már nem tennék, de rendeltetését leszámítva üzemképes. Anyámnál most azon keresztül megy a tévé, és a zavar megszünt. Hallajuah!
Azért köszi a válaszokat! -
#817 A HDMI be- és kimenet az olcsóbb erősítőknél csak aféle hub-ként működik. Tehát rádughatsz mondjuk egy PS3-at és egy HDMI-s DVD lejátszót, és az erősítő távirányítójával választhatsz, hogy melyik forrásból menjen tovább a jel a TV felé (akkor hasznos, ha a TV-n csak egy HDMI bemenet van). A ~150e Ft-os erősítő árkategóriában jelenik meg az, hogy a kompozit vagy komponens bemenetről érkező videojelet már HDMI-re is képes kinyomni, sőt fel is konvertálva 720p-be vagy 1080i/1080p-be.
A mérőmikrofon csak annyit csinál, hogy a hangfalak hangerejét belövi a halgatási pozicióhoz. Azon nem fog segíteni, ha a hangfalak elhelyezési problémák miatt, vagy más okból nem adnak kellő térhatást. A mérőmikrofon amúgy inkább a drágább készülékeknél jellemző, valahol úgy a 65e Ft-s árkategóriától kezdve (Yamaha RX-V461, Onkyo SR-505, stb.).
Az erősítők esetén az, hogy hány hangfal van rádugva, te állítod be álltalában az erősítő menüjében.
A DVD filmek többségénél tényleg csak 5.1 van (Dolby Digital vagy DTS), egy részüknél van csak 7.1 (ami a 6.1-hez is jó), ezek a Dolby Ditigatl EX ill. DTS-ES hangtömörítést kapott filmek. Azonban a Blu-Ray és HD DVD filmeknél már várható, hogy más lesz kicsit a helyzet.
Mivel a keret szűkös, szvsz nem érdemes most 7.1-ben gondolkodni, legfeljebb később, ha gondolod, át lehet térni rá (az Onkyo SR-505-öst ezért említettem, hisz ez esetben csak két további hangfal kell, az erősítő már tudja ami kell).
A hangfalak terén szvsz menj el egy olyan helyre, ahol van kirakva sok hangfalszett (Toshiba shop a Lurdyban, Media Marktok, esetleg direkt házimozi boltok, stb.). És halgas meg párat.
Lehet kapni viszonylag korrekt 5.1-es hangfalszetteket úgy 50e Ft-ért (bár ez leginkább a Magnat 990-es szetjét takarja, ami ár/értékben nem rossz, de hangzásban nem is kiemelkedő, a SAL és hasonló hangfalaknál azért egy fokkal jobb). A legjobb választás talán a ~80e Ft-be kerülű Heco Victa szett (2x500 + 2x200 + 100), ez hangzásban és ár/értékben is nagyon ottvan, viszont erősítővel együtt ez már bőven 150e Ft körül mozog.
Ha nincsenek nagy igényeid, akkor én még mindig a Yamaha NS-444 + 4x NS-333-ast javaslom. Ha teheted, halgasd meg valahol. -
#816 Köszi a részletes választ.Nézegettem az ajánlott erösitöket, de nem igazán értek hozzájuk hogy mik azok a paraméterek amik eldöntik, hogy mitöl jobb az egyik a másiktol.De néhánynál nem találtam HDMI csatlakozást vagy automata mérö mikrofont,egyébként ha 7.1-es egy erösitö az automatikusan érzékeli hogy hány hangszoro van rákapcsolva?Vagy külön kell beállitani hhogy hány hangszorora keverje ki a hangot?De filmeknél ugy is csak 5.1-van.A hangszoroknál sem nagy az igényem, mivel max 20m2-es szobába kell csak.Most egy Thomson DPL660HT erösitom van a hozzá adott hangszorokkal ugyhogy annál minden csak jobb lehet, de ezek is elég jol szolnak csak nem sikerült beállitanom öket rendeszen igy nincs érezhetö hangzástér.Ezért lenne jo a mérömikrofon. -
Deimoss #815 Üdv!
Nemrég vettem egy Genius sw 5.1 5000 home theater-t, és az egyetlen problémám vele az, hogy a center nem hajlandó megmukkanni. 5.1-es hangkártyám van /terratec aureon/ (3 kimenet az 5.1-hez), és a 9 pólusú mini DIN-re kötöttem be (elvileg az is 5.1 lenne). Ott normális hogy nem szól a center? Mindenképp 3.5-2RCA átalakítókkal kell megoldani? -
#814 jaja tudom.. lattam, mosolyogtam is.. olyat vettem az ocsemek nagyszobalyaba is es az enyemben is ez van.. csak ezekkel akisebb hangfalakkal.. nem is szol olyan hangosan de booooven eleg.. -
#813 Azok az "egybeminden" kis szettek szvsz felejtősek, oké, hogy 20-30-40e Ft, de gyenge a hangjuk még a házimozihoz is.
Az általad belinkelt szett magja amúgy ugyanaz a Yamaha RX-V361-es erősítő, amit lent belinkeltem, csak adnak hozzá egy Yamaha NS-G25-öst (frontok), NS-P60 (center és két surround) hangfalakat és egy YST-SW012 mélynyomót. -
#812 altalaban a boltban veheto kis hazimozi cuccosok azok ilyen konnyen osszedugdoshato kis szarok.. tenyernyi hangszorokkal meg ciposdoboznyi melyladaval.. tokmindegy hogy sony.. lg, pana. stc.. mind ilyen.. persze van par marka akik nem beepitett dvd vel aruljak a cuccosukat, meg van 1 fajta kimenet es bemenet hanem erositovel. faszabb hangszorokkal....vettunk is egy kenwood cuccost.. eleg olcso volt anno.. kenwood erosito meg hangszorok (5.1) tok kiralyul is szolt.. szinte soha nem tudtam max ra tekerni.. most kulon hazba koltoztunk.. kircsi.. hasznalom is de sajna par ev utan az erolkodo lcd kijelzoje megadta magat.. es igy eleg nehez beallitgatni.. stb.. vettem egy yamaha (legolcsobb) erositot 200 dodo volt.. van rajta ket optikai bement.. 3 komponens bemenet.. szal mindenbol 1 el tobb volt rajta mint a tobbi erositon ennyi maniert.
hazajottem rakotottem a kabel tv-t es az xboxot igy most mindegyik dolby digitallban megy.. nagyon allatul szol.. ez midn szep es jo.. de a masik nappaliba is kene valami.. es ezt talaltam::
katt ide
ugyan az az erolkodo es csak 350 dodo.. ennel dragabbert vannak dvd lejatszos kis szarok a sonytol.. stb.. bizti vagyok benne hogy nem szolnak jobban.. kozel sem...) muahahha.. alszom egyet es megyek megveni ( remelem van a boltban) -
#811 A TV-k terén nézz el az LCD TV topicba, szvsz az U2000-et felejsd el, egy LG32LC41 olyan 140e Ft, és semmivel sem rosszabb.
A Sony házimozi erősítőket felejsd el, nem igazán vannak ott a toppon, a Pana és a JVC mellett.
Ami inkább megéri, az a Yamaha, Onkyo, Denon, drágább szinten Harman/Kardon.
Egy Sony STR-DG710 árából már H/K AVR-132, Yamaha RX-V461 vagy Onkyo SR-505E-t is vehetsz, mindegyik lenyomja a Sony-t (az Onkyo ráadásul 7.1-es).
Hangszórók: Nehéz ügy, a System Fidelity-ről nem tudok semmit, a KODA-kat szerintem ne eröltesd, a Magnat kezdésnek talán elmegy, de szerintem szánj akkor már egy kicsivel többet rá. A Yamaha NS-333/444/555 szett ugyan nem olcsó, de első kézből mondom, hogy elég jól eltalált. A Wharfedale-nek vannak olcsó, és viszonylag jó hangfalai, de a Crystal 30-ast kerüld, akkor már inkább a 8-as széria. A Heco-nak a Victa szettjéből (C100, 200/300, 500/700) is jó kis rendszert lehet összehozni.
Itt van egy-két összeállítás, a Denon + Wharfedale és a H/K + JBL nem tűnik rossz ajánlatnak, de persze megvan a saját gyengeségük (a Denon és Wharfi összeállításnál nincs mélnyomó, a H/K erősítőhöz a JBL hangfalak elég gyengécskék), de kezdő házimozihoz nagyon is elegendőek. Aztán idővel majd továbbléphetsz, ha úgy gondolod.
Ha 110e Ft-ből kellene nekem kihozni a hangzást (250e Ft minusz 140e Ft az LG TV-re), akkor az valahogy így nézne ki:
Yama RX-V361 + 4x Yama NS-333 (front és surround) + Yama NS-444C (center)
Hasonló áron mozognak a Heco hangfalai (Victa C100 center + 4x Victa 200), hasonló teljesítményel, és nekem legalábbis érzésre hasonló hangzással.
Ez mondjuk már ~120e Ft (plusz posta), ehhez még hozzájönnek a kábelek, de kiindulási alapnak egy elég korrekt kis 5.0-ás rendszer, aztán majd egy Yama FSW-015-ös vagy -030-as kis mélynomóval (esetleg egy FSW-225-össel) kibővítve már a robbanások is elég komolyak lesznek.
Nekem most egy Onkyo SR-505E erősítőm, 2x Yama NS-555-ös, 2x Yama NS-333, 2x Yama NS-444C és egy Yama FSW-YST100-as hangfalakból álló 6.1-es rendszerem van, ebből az árkategóriából házimozira nagyon eltalált rendszer (viszont ez már annyiba kerül, mint az általad a teljes rendszerre szánt összeg).
Egy baráti javaslat: kerekedj fel, menj el a Media Markt-okba, vagy hasonló helyekre, ahol van kiállítva pár rendszer, és halgasd meg őket. Én ugyan nagyon megtaláltam a számmításaimat a Yama hangfalakkal, de lehet, hogy neked nem jönnének be annyira (bár házimozira szerintem aligha fogsz ebben az árkategóriában jobbat találni, zenére már más kérdés...), ezért leginkább a saját füledben bízz, azzal fogod hallgatni majd a rendszer, nem az enyémmel ;).
A korrektebb helyeken még azt is megteszik, hogy egy hozott CD-t / DVD-t beraknak, amivel te magad tudod meghalgatni, hogy fog szólni majd a rendszer (a végleges hangzást persze erősen befolyásolja hogy milyen erősítővel és főleg hogy milyen szobába lesz majd az egész). -
#810 Valaki esetleg ismeri a felsorolt cuccokat? tapasztalat? -
#809 hát így eléggé az, max húzol egy, ill. 2 új kábelt a falon kívül -
bame #808 Jóapám a szomszéddal. Szomszéd meghalt, apám nem emlékszik (kissé drámai a helyzet). Az a rész, ahol ez az osztás van, lassan egy éve lett beglettelve, festés előtt. Vadregényes egy történet ez...
Nem bontanám ki ezt a részt, esetleg a legközelebbi festéskor =>következő évtizedben.
Kilátástalan?? -
#807 ki osztotta meg a kábelt? -
bame #806 Hűha... a gond, h az elágazás a falban van, ahová nem látok be. Ilyenre gondolsz: http://shop.wattvill.hu/kepek/fs28.jpg ? De felteszem, nem az van benne, mert akkor nem lenne zavar. Ezt így külsőleg akkor nem lehet megoldani? -
#805 zavarszűrős elosztóval van megosztva a kábel? -
bame #804 Sziasztok, talán nem pont ide illik, de nem találtam jobb topikot. A problémám következő: jön a UPC-től kábel a szobám falában, belemegy a tévémbe. De közben a falban folytatódik anyám szobájába, az ő tv-jébe. Ha anyám rákapcsol az ATV-re, nálam beromlik az m1. Ha pedig ő rákapcsol az m1-re, megint nálam beromlik az RTLKlub, csíkos lesz. Mindez fordítva nem igaz. Elég idegesítő, anyám néha zongorának nézi a távirányítót... Tanács?
-
#803 Ja azt majd elfelejtettem hogy digitális tv tuneres legyen.
Arrol is jöhet még beszámolo, hogy mi a helyzet a sima TV adásokkal milyen a képe, nyujtja a képet vagy pixeles a kis felbontás miatt? -
#802 Hali segitségets zeretnék kérni egy házimozi összeállitásában.Lehetöleg a legolcsobb és legtöbb szolgáltatást és tudást nyujto elemek érdekelnének.Az alább felsorolt cuccokat néztem ki elsöre ha tudnátok mondani roluk pro és kontra dolgokat mondani azt megköszönném vagy ugyanabban az árba milyen más hasonlo vagy jobb tudásu eszközre lehetne cserélni.
TV: Sony Sony KDL-32U2000 LCD ~160k
Erösítő: Sony STR-DG510 vagy Sony STR-DG700 vagy 710 ~60k
Hangszorok:System fidelity SF2505 vagy 2305 ~40k
vagy KODA, JAMO, Magnat ebben az árkategoriában.
A max keret ezekre 250 ezer, tudom hogy ebböl nem lehet csodát várni,de ez van és ahogy néztem ezek igy beleférnek.
Bármilyen véleményre kiváncsi vagyok vagy tipus ajánlást szivesen veszek.A lényeg legyen HDMI, Optikai ki/bemenet, 1366x768 felbontás és automata hangbeálitás az erösitön. -
#801 heló, 5.1-es hangcucc szatelitjeit milyen magasságba szokták felfúrni a falra? fülmagasságba, vagy (mivel kicsi a szoba) ágyon fekve fejmagasságba?
köszi -
#800 Nm -
Dottor Enzo #799 Csöcs. Kösz az ötletet hálás vagyok érte annál is inkább mert bejööt. Vettem hármaat ebből a típusó audio kábelből és összekötöttem vele a dvd-t és most télleg5.1ben szól. 1000hála s köszönet! -
king1zolika #798 Sziasztok!
Adva van 1 Samsung HT-DS900-as játékos,ami nem kezeli az ékezetes
felíratokat.
Ha valaki tudja a megoldást a problémára kérem segítsen!
Előre is köszönöm -
#797 Szia!!Nekem sikerült összekötni asztalival és frankón 5.1 ben nyomja!3-db átalakitót kell venned aminek az 1ik végén 2 rca dugó van a másik vége pedig 1 jack aljzat.Az rca dugok az asztali 5.1-es analóg kimenetébe kerülnek a jack aljzatba pedig a 3 kanoc a hangfalszetté.A zöld a front naranca a center a fekete pedig a hátsó hangszóróké a subnak nincs mert az állandóan szól.Remélem tudtam segiteni -
Dottor Enzo #796 Akkor marad a dekóder? -
Inquisitor #795 Elolvastam amit írtál, és megnéztem a képet, és továbbra sem értem miért adnak egy átalakítót hozz, ami 6 csatornából csinál sima sztereot, továbbra azt sem, hogy ilyen átalakítás után mitől lenne 5.1-es a hang? -
Dottor Enzo #794 Ilyen átalakító van csak hozzá: ez pedig 2rca.s tehát a hat helyre nemtom bedugni a kettőt, ez a probléma:
www.logitech.com/lang/images/0/6776.jpg -
Dottor Enzo #793 Szia. A hangfalon csak ez a három hangkártyához való csatlakozó van. rca bemenet nincs rajta sajnos. Szóval akkor hogy is van ez az átalakítós jack? Vagy a dekóder is jó! Csak sajna egyikhez sem értek hogy akkor hogy is kellene! -
Inquisitor #792 Kéne lennie a hangfalnak vagy 3x2db RCA bemenetnek, vagy saját átalakítónak, amin 3db stereo jack csati van a másik végén. Első esetben kell 3db sztereo RCA-RCA kábel (mindkét végén 2db fehér+piros csatival, feltételezve, hogy a DVD-n is ez van) vagy utóbbi esetben 3db átalakítónak, ami a 3x2 RCA kivezetésből csinál 3db stereo jacket. Vagy kivezeted a digitális jelet egy dekoderben és akkor megint az első eset él. -
Dottor Enzo #791 Hali. Arra lennék kiváncsi, hogy sikerült-e már valakinek összekötni dvd lejátszóval Logitech x-530-as hangcuccot úgy, hogy az tényleg 5.1ben szólt? Nekem az a gondom, hogy sztereóban szól, mind a hat hangfalból. Segítsetek lécci megmondani hogyan tudnám ezt megoldani? A lejáccón van 5.1es analóg kimenet, 2.0, coaxial, optical kimenetek (dvp720sa). Lécci help. Van átalakítóm ami, a szgépbe csatlakozatható 3 csatlakozóból csinál 2 rca kimenetet ez van rákötve a stereora (jobb és bal), de rá szeretném kötni az 5.1es kimenetre oda pedig ugy 6 db rca kimenet való, szóval kettő nem tudok 6 helyre dugni, hogy tudnám ezt megoldani? Plíz help! -
#790 jo hat akkor mindegy :)
marad a szamitogephez... csak kivancsi lettem volna hogy szolnak a jatekok. megis csak feelingesebb mint TV -n de ha nem akkor nem. osszedolni nem fog a vilag ez vegett. -
#789 Nem nagyon hallottam eddig ilyen átalakítóról sajna. :(
Viszont a keresztfiamnak nemrég vettünk DVD lejátszót alig 9e Ft-ért, aminek a hátulján rendes csatornánkénti analóg kimenetek vannak, lehet, hogy egyszerűbb akkor egy ilyesmibe befektetned. -
#788 Ezzel a hangfallal elég macerás lesz 5.1-et kihúzni az XBox360-ból, arra csak egy módod van, mégpedig ha optikai kimenetes hangfalakat veszel, vagy olyan hangkártyát, amin van optikai bemenet, és képes azt kinyomni az analóg kimeneten. -
ChrisTucker #787 Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy van nekem egy DVD lejátszóm és azon a 2 hangcsatorna mellett csak coaxial van. És van egy végtelenül egyszerű 5.1es kis erősítőm amibe csak az 5 hang és a mély hang bemenet van. szóval a 6 bemenet. És azt szeretném tőletek megtudakolni, hogy lehet e venni egy átalakítót h a coaxical kimenetből vmilyen szerkezet átalakítsa az 5+1 hang bemenetre (most ezt jól megfogalmaztam) mert nem szeretnék olyan erősítőt venni amiben van coaxical beemenet v olyan DVD lejátszót aminek megvan az 5+1 csatornás hangkimenete.
Remélem érthető voltam. Ha lesz válasz akkor azt előre is köszi. -
#786 igen jol tudod, igy van a hatulja... ja hat azt mas is mondta, hogy lehet megszolal de nem lesz 5.1 -
#785 a hangkártya mikrofon bementére rádugni az xbox hangkimenetét, de az már nagyon nyakatekert megoldás
ha jól sejtem a mélynyomó hátulján 3 bement van, frontok, hátsók és center+mély, ha a frontok helyére az xbox kábeleit dugnád úgy valószinűleg szólna csak nem 5.1-ben -
#784 mas lehetoseg? :) -
#783 aux in kell, discmant mp3 lejátszót rá tudsz dugni
SW-5.1 3000-es cucc? azon tényleg nincs aux in a weboldaluk szerint -
#782 aux bemenet az a fulhallgato?
mert az van a hangeroszabalyzon :)
hosszu nem kell mert szinte egy helyen van minden. -
#781 Van ebbe erősítő csak bele van építve ;)
Ez föként pc-hez van kitalálva, ha van aux bemenet rajta akkor oda elvileg be lehet kötni bármit aztán, hogy 5.1-be vagy 2.0-ba szólal e meg az más kérdés.
Ami az xboxból kijön kábel 3 RCA-val az egyik a kép a másik kettő a hang, ha jól csalódom akkor a sárga a kép, a piros-fehér a 2 hang csatorna, tehát ezeket kellene eljuttatni a hangfalakhoz.
Ha van aux bemeneted akkor egy ilyen kell neked
A lényege, hogy a 2 RCA-ból csinál egy jack-et.
Hama-nak van ilyen cucca, kérdés, hogy milyen hosszú kábel kell, ha van ismerős aki ért picit hozzá és tud forrasztani akkor kérd meg, hogy segítsen, olcsóbban kijössz és olyan hosszú lesz amekkorának kell lennie.