1300
5.1-es hangfalrendszer házimozi támogatás dts dekóder és erősítő dvd lejátszót, Milyet? Hol? Mennyiért?
  • vitya79
    #1300
    Sziasztok.
    Egy olyan problémám van, hogy volt nekem egy Technics SA AX 730-as erősítőm, tudom nem egy mai darab kb. 2001-es. Hatalmas teljesítménye volt, remekül hajtotta meg a rá kötött Jamo hangfalakat. Aztán úgy döntöttem, hogy lecserélem egy Denon AVR-1708-as házi mozi erősítőre. A gondom az, hogy az új erősítő csatornánkénti teljesítménye megegyezik a régi Technicsével, de valójában olyan kicsi a teljesítménye a Denonnak, hogy kb 60%-os hangerőnél kezdenek csak el szólni a a hangfalak. A denon max. teljesítményen tud annyit mint a régi Technics 20 %-on tudott. Ez mitől van, és milyen erősítőt érdemes venni, aminek van teljesítménye is?

    Köszönettel.
  • zsolt515
    #1299
    Sziasztok!
    Segítséget szeretnék kérni erősítő ügyben!
    Nézegettem a házimozikat, mert szeretnék venni és a Ps3-hoz akarom rákötni!
    Ájánlották hogy vegyek erősítőt és hozzá hangfalakat mert úgy sokkal szebb lesz a hang! Na már most én nem értek az erősítőkhöz és nem tudom hogy milyen lenne a megfelelő persze nem horror áron, és hogy tudnám megoldani az összehangolást!
  • báttyó02
    #1298
    berakom ide is, hátha..

    sziasztok

    volna egy olyan problémám, hogy pár napja vettem egy aktív mélynyomót, rákötöttem az erősítőmre (5.1) egy sima rca kábellel, ahogy kell elvileg. ha tuneren van az erősítő, ill ha pc-ről hallgatok zenét filmet akármit(ez is rca-val van összekötve az erősítővel), akkor rögtön bekapcsol a jelre a mélnyomó. viszont ha az USB-s lejátszómmal akarok filmezni, ami digitális jelet küld az erősítőnek( ez spdif coaxal van rákötve az erősítőre) akkor nem kapcsol be a mélynyomó...már próbáltam mindent állítani az erősítőn, de egyszerűen semmi. megnéztem azt is hogy ha spdif-el összekötöm a tv+erősítőt, digitális tv adásnál se kapcsol be a mély. szóval erre segítsen valaki plz, már mindent átolvastam a neten ezzel kapcsolatban, de nem tudok rájönni a hibára :S
  • CSONTI123
    #1297
    Sziasztok!
    Kéne egy kicsi segítség.

    Jelenleg egy Dimarson dm-r500-as házimozit kötöttem össze a pc-vel. A hangkártyám egy Asus Xonar Essence STX, amit S/pdif-en keresztül kötöttem össze.

    Azon már túl léptem, hogy játékokba nem tudom előcsalni az 5.1-et, de sajnos a filmeknél is van gond.

    A problémám az lenne, hogy mikor egy filmet elindítok, akkor szépen megszólal az 5.1 és minden tök faja, csak mikor kilépek a lejátszóból akkor ilyen furcsa cicergést(vagy talán búgásnak mondanám), ad ki a hangfal és onnantól kezdve semmi hangom sincs. Miután kikapcsolom az erősítőt majd vissza, akkor megint minden működik. Csak kicsit fárasztó, hogy mindig ki-be kell kapcsolgatni :)

    Jelenleg a Windows hang beállításaiban a DTS Audio és a Dolby Digital engedélyezve van illetve 48 khz-re van beállítva. Ha 44,1-re állítom be akkor nincs gond, viszont a film se 5.1-be szól.

    Remélem erre a problémára van valami megoldás.
    Segítségeteket előre is köszönöm szépen
  • MrSpock
    #1296
    Hali!
    Gondolom akkor HDMi-n a tv,digin meg hangot kivezeted az erősítőbe. Na persze ha van rajtuk ugye bemenet,de szerintem kellene lenni. Bár én nem ismerem az efféle kompakt rendszereket. Sima erősítő +hangfalkombó híve vagyok,csak az ugye lényegesebben költségesebb,igaz nagyobbat is szól. De elvileg simán elégnek kell lenni egy átlagos szobában. Én sem tudom kihasználni filmezésnél töredékét csak,főleg este. Panasonic nekem is szimpibb,de nem ártana esetleg élőben megnézned hallgatnod.
  • KovyZoly
    #1295
    Hello

    Lenne egy olyan tervem, hogy meglévő plazma tv és bd lejátszó mellé vennék egy házimozi rendszert. Úgy szeretném, hogy elsősorban a BD lejátszón, illetve a tv-n nézném a műsorokat, a házimozi rendszer képi megjelenítésre nem lenne használva, az csak a hangot szolgáltatná. Át lehet-e vinni a BD-ről az 5.1-es hangot? A BD lejátszóm használatijában két lehetőség van a csatlakoztatásra. HDMI-n (in és out) keresztül, illetve digitális kimeneten. A HDMI-n keresztül át fogja vinni a hangot a BD lejátszó a házimozi rendszerbe? Vagy erre csak a digitális kimeneten keresztül van lehetőség?
    Két konkrétat néztem, az egyik a Panasonic SC-XH70, a másik a Philips HTS2511. Melyik jobb választás? Mindkettőnél adott a digitális kimenet, a Philipsnél a HDMI in és out is. Nekem a Pana szimpibb, mert a tv-m is az, már ha számít vmit. Több ilyen kategóriájú házimozinál még lehetőséget sem láttam 5.1 átvitelre, csak 2.0-ra.
    Mit lehet várni egy ilyen rendszertől, egy 10m2-es szobában megszólal rendesen, vagy még ennyit sem tudnak ezek?

    Előre is köszönöm

  • Serpike
    #1294
    Pioneer VSX421 erősítőt vettem.. na most a régi orion hangfalakat elég gyengén szólaltatja meg.. szinte alig van basszus és a magas sem éppen megfelelő..
    Gondolkoztam valami komolyabb hangfalszetten mellé.. gondolom azokat jobban megszólaltatja.. szeretném azért hifiként is használni nem csak házi mozira..
    Tudnátok ajánlani valamit?
  • tibor1963
    #1293
    Vettünk JVC LT-32HG35E tv-t , tényleg tökéletes a képe ,csak a miénk kikapcsolás után kb hat óra múlva nem reagál a készenléti üzem módra,sem a készülék elején alul levőérintő kapcsolókra. :-( A hálózati kábel úja csatlakoztatása után megint felismeri a távirányítót, a kapcsolókat is lehet használni, de kikapcsolás után sajnos megint előröl kell kezdeni az egészet.Már többször elindítottam az "első üzembe helyezést" de sajnos a hiba fennáll! Jellemzők DVB-T,MPEG2,MPEG-4,Scart,NTSC lejátszás,,AVL,PC-bemenet,HMDI,USB-bemenet,OSD,teljesitmény-135W. Esetleg tudna valaki segíteni? előre is köszönöm!

  • lac coo
    #1292
    Azt honnan tudhatnám meg mekkora a subwoofer kimeneti szinje az erősítőnek? Leírásban, neten nem találom sajna ...Pioneer VSX-421.
  • vitya79
    #1291
    Sziasztok.

    Azt szeretném megtudni, hogy ha az erősítőn (Denon 1708) van ugyebár 3 hdmi bemenet és 1 kimenet. Akkor hogy jobb összekötni mediabox-xbox-setupbox->HDMI->TV. Vagy eszköz az eszközzel HDMI vel és a hangot optikai kábellel ahol lehet és/vagy coaxikallal? Azt is hallottam már hogy az erősítő csak hangot visz át, képet nem. Most akkor hogy is van ez?

    Köszi.
  • lac coo
    #1290
    Ilyesmi aktív mélynyomó-erősítőt hol lehet kapni kis hazánkban?

    THX !



  • lac coo
    #1289
    Mindent végigzongoráztam, frontok large-ra vannak állítva... Majd a normális dobozokon meglátom ....
  • MrSpock
    #1288
    Pontosan ,ahogy írod,azért vana mélynyomó hogy anagyon mély kb 40Hz alatti hangokat szólaltassa meg. Persze vannak jobb hangfalak amik akár 25Hz re is lemennek mélyben,de az nem 20ezres kategória. És magának amélynek az aszerepe,hogy esetlegesen rálehessen vinni ha nem tudja a kicsi doboz leadni. De persze ez dimanikában és enéym részletgazdagságban messze nem nyújt olyant. Elvesznek a hangok.Erősítőn belehet állítani hogy melyik dobozokat tehermentesítse jobban..vagyis nálam de mondjuk nekem H/K 7.1em van. Ugye össz mély hangokat vigye át,vagy csak a frontoknak segítsen,vagy kimondottan speciálisan csak vágási szint alattit. Sorround hangdobozoknak nem is az a feladatuk hogy írtó mélyet adjanak. Én nem hiszem hogy az erősítő mélyleadásával van gond.
    Sztereoban is azért kellene mélyeket adnia. De mint írtam egy kimondott audioerősítő ebben sokkal jobb mint egy alsó/középkategóriás házimozi.
  • lac coo
    #1287
    Nem vagyok jártas a témában, de én mindig azt hittem azért van a külön mélynyomó, hogy egyrészt a nagyon mély hangokat valami speciális hangdoboz szólaltassa meg és/vagy spórolni lehessen a a többi öt hangfalon emiatt... eddig úgy gondoltam ettől függetlenül azért egy 5.1 erősítő igény szerint esetleg tud megfelelő mélyeket tolni mindenhová, ha van hangfal ami bírja ...
  • MrSpock
    #1286
    Már teljesen megkavartál rendesen! Azért ez a Pio erősítőnek kellene mályet adnia rendesen. Szerintem nem ott van a gond. Vagy beállítás vagy akis dobozokkal amiket rákötsz bár ha naggyal sem szól rendesen. Jah és ha kis dobozokat raksz rá akkor smallra állítsd az erősítőt. Largera csak nagy állóaknál szokás,és persze beálítani mindent amit lehet rajta. Pedig tényleg nem olyan rossz ez az erősítő. Bár ezek inkább házimozira vannak kitalálva,zenében nem ütik meg a régi sztereo szintet.
    Kevés olyan HM cucc van amik sztereoban is nyújtja azt a Hi-Fi hangzást.
    Pedig pici dobozoknál satelliteknél is hallottam olyan jó kis basszusosat.
    Így látatlanban,hallatlanul nem tudom mi lehet a gond. A Házilag épített hangfalaknál dinamikai gondok felemrülhetnek,hiába ért hozzá az ember. Nekem is volt olyan úgy 20 éve..megvolt benen minden de hangerő volt,de az a precizitás finomság nem. igaz nem 100ezerbe került :D
  • Met
    #1285
  • lac coo
    #1284
    Bocs, közben szerkesztettem :)
  • Met
    #1283
    Akkor a Kenwood hogy jön a képbe?
  • lac coo
    #1282
    De ha a nagyon mély van vágva , lehet hogy a videoton felette ad le sokkal több kakaót...Nem tudom, nem értem a dolgot...

    De , azt vettem.Csak ideiglenesen lecseréltem a két kis frontot erre a 70 wattos kenwood hangfalra, amíg elkészülnek a hangfalak.
  • Met
    #1281
    Ha le lenne vágva a mély akkor a videotonon se szólna rendesen.

    Viszont most nem nagyon értem, hogy mit hallgatsz mivel

    Nem Pio szettet vettél?
  • lac coo
    #1280
    Center az a hozzá adott kis vacak, abból csodálkoznék is ha jönne basszus :)
    Hogy-hogy úgy van tervezve , nem hiszem hogy nem lehetne normálisan, dinamikusan meghajtani vele egy 2.0 -ás hangrendszert...
    Meg eleve érdekes, ha ugyanúgy hagyom a csatornák hangerejét, akkor filmeknél teljesen jó, de stereo zenénél túlkiabálja a mélyet a front :)

    no mindegy, majd meglátom nagy térfogatú hangfalakkal mit csinál, végül is olvastam teszteket, bár nem pont erről a modellről de igazából senki nem panaszkodott a dinamikára....


    Még azt tudom elképzelni , hogy mivel ezek a hangfalak egy olyan hifihez vannak gyárilag, amin van subwofer kimenet, le vannak vágva a kicsit mélyebb hangok is a hangváltóban..ez létezhet?( Kenwood...)
  • Met
    #1279
    Persze, csak ezek a rendszerek úgy vannak tervezve, hogy a mélynyomóra megy a mélyek nagy része:)

    A centerből se jön basszus?
  • lac coo
    #1278
    Mélynyomóval jó, de azért nem lenne egy utolsó dolog, ha a frontokra is jutna némi mély hang :)
  • lac coo
    #1277
    Ha arra gondolsz, hogy letiltom-e a woffert, vagyis azt állítom be hogy nincs, nos igen, úgy is szarul szól ezekkel a kis hangfalakkal ...
  • Met
    #1276
    Vagy mélynyomóval :)
  • Met
    #1275
    Mélynyomó nélkül is szarul szól a Pio?
  • lac coo
    #1274
    Dehogy, ezeréves vacak, kölcsön van nálam :)


  • Met
    #1273
    A videoton erősítő az 5.1-es?
  • lac coo
    #1272
    ....ok, hogy ezek a kisebb hangfalak nem sok literesek, de én azt várnám, hogy úgy rá tudok tekerni mindent, hogy szétszakad:)Kicsit vicces lenne , ha a CSAK a hangdoboz akusztikájában bízhatnék . :)))
    Jelen pillanatban kezdem bánni kicsit, hogy ennyit költöttem rá :(((
  • lac coo
    #1271
    Igen, kábelt lecseréltem normálisra, zenét szteróban hallgatok.
    Létezik ,hogy ezek a mostani erősítők nem küldenek annyi mélyet a hangfalakra mint a régi öregek ? :)
    Én már mindent végigpróbáltam , igazából nem vagyok elégedett...
    Jó, hogy ezek a mostaniak csak kis polcra való kétutas bassreflex hangszórók, de hát attól még illene meghajtani egy ilyen erősítőnek, nem ?
    Építgetem a hangfalakat, de így nem tudom volt-e értelme pénzt költeni rá, ha nem tol olyan dinamikus mélyet a hangszórókra, hogy annak valami értelme is legyen ...Hogy még érthetőbb legyen: ha ezeket a hangfalakat rákötöm egy régi jól bevált videotonra, rátekerem a basszust olyan szinten szól ,hogy öröm hallgatni, ez meg alig-alig.
    Most komolyan ennyit tud egy 9 kilós modern erősítő ???? Mert az ok, hogy az aktív mélynyomó rásegít, de szerintem azért egy 2.0 -ás rendszert is dinamikusan meg kéne , hogy szólaltasson ...
  • [NST]Cifu
    #1270
    Nagyon hülye kérdés, de másik kábelt esetleg próbáltál?
    Esetleg sztereo mód?

    Persze ez csak egy ötlet.
  • lac coo
    #1269
    Haliho!


    Továbbra sem értem, miért nincs megfelelő basszus a frontokon ( meg úgy a wofferen kívül sehol...) ?!
    Kis bögrehangszoró helyett frontoknak rákötöttem a hifi két hangfalát, ami ugyan nem nagy szám ,de azért tud szólni szép mélyen.
    Erősítőn large-ra van állítva front, tehát nem szűri le róluk a mélyeket, mégis végtelenül bután szól, 20 éves videoton erősítőm komolyabb mélyeket tol :) Ez így zenehallgatásra alkalmatlan:( az aktív mélyláda nélkül valami förtelem , így mélyek nélkül. Egy 50 000 Ft-os erősítő ennyit tudna??

    Mi lehet a gond??? Ha van ötlet, szívesen meghallgatom ;)


    Ő az alany: Pioneer VSX421
  • [NST]Cifu
    #1268
    A gond az, hogy a tv-nek csak optikai kimenete van, a szettnek pedig nincs.

    Sztereo kimenet minden TV-n van, tehát sztereo módban így is tudod használni.

    Ha 5.1 kell, akkor nincs jó megoldás. Vagy a forrásnál kell analóg hangot kinyerni (DVD/BR/Média lejátszó, HTPC, számítógép), és azt a hangfalszetthez eljuttatni. Vagy veszel egy erősítőt, de az önmagában annyiba kerül, mint a hangfalszetted. Vagy veszel egy olyan szettet, aminek van optikai bemenete.
  • MrSpock
    #1267
    Nem sok az a 100Hz kicsit? Minden mélyt akkor a woofer szólaltat meg. És úgy hangzásilag nem valami jó,túl döbörgős lesz,bár attól függ milyen a cucc. Mondjuk nálam 1pár kis doboz Tannoy van,ami lemegy 35Hz ig. 40 Hznél van vágva nálam a sub,az alatt szóljon. Mert így nem vesznek el a magas hangok mondjuk abban ez adoboz elég otthonosan mozog. Főleg akusztikus zenénél,vagy zongora,hegedő az szinte vibrál.
    Azt kel megnézned mennyi a hangfalaid minimum HZ-e és az felett max 10zel vágni. Ezért nem jönnek ki azok a középmélyhangok adobozokból mert mindent rávisz a wooferre. És az összemossaa többi mély hanggal. Így majd majd meghallod az igazán csillingelő magasakat is. gondolom én,de majd kitapasztalod.
  • wokee
    #1266
    Üdvözletem!
    A problémám az, hogy Samsung LED TV-met szeretném összekötni a Creative 5.1-virt7.1 hangfalszettemmel.
    A gond az, hogy a tv-nek csak optikai kimenete van, a szettnek pedig nincs.
    Azt hallottam, hogy az Orion HT 500-asnak van optikai bemenete, és így megoldás lenne. A kérésem az, ha valakinek van ilyen készüléke írja meg van-e rajta ilyen csati.
    Esetleg, ha velekinek lenne más megoldása, azt is szívesen venném.
    A másik kérdésem, hogy miként lehet eltávolítani külső winyót biztonságosan a tv-ről?
    A haveromnak hasonló tv-je van, arról nézett filmet az USB porton keresztül, és 1 hónap után beadta a kulcsot a Toshiba winyója valszeg nem állt le kikapcsolás előtt. Én is így terveztem a mozizást,mert HD filmeket is néznék, de nem örülnék, ha a vincsi beadná a kulcsot.

    Köszönöm.
  • lac coo
    #1265
    A kicsit "magasabb " mélyekkel van gondom: pl egy magasabb basszusgitárhang, az még mélynek mondható de bőven a woffer szintje felett van, szóval alig szól a kis hangszórókon.(Vagy inkább csak én képzelem oda , hogy szól ...:)) Gondolnám az megjelenne azért egy normálisabb mélyközép hangszórón ...

    A vágás alatti hanggal nincs bajom ,az szól mint a barom a wofferből .
  • Met
    #1264
    Én ilyenekt tettem a szatelit hangszórókra, azóta vannak csilingelő magas hangok.
    A mélyekkel nincs gondom
  • lac coo
    #1263
    Buék !

    Egy kérdés: jól gondolom , hogy mivel a kis szokol hangszórók képtelenek mély hangot kiadni, azok a mély hangok amik a woffer vágási szintje felett vannak ( nálam 100Hz-re van állítva ...) sehol nem is szólalnak meg?
    Mert mondjuk 100Hz felett még vannak mélynek mondható hangok, de ezek szerint ezek nem szólalnak meg nálam, pontosabban ahol megszólalnának ott képtelen kiadni a hangszóró megfelelő magashang-sugárzóval ?

    Továbbá: sehogy nem tudok kicsalni belőle szép magas hangokat ( a kis szokolokban kis túlzással szinte csak lapos közepek szólnak ...) javíthat a dolgon ha veszek ( bár én inkább készítek) másik, többutas hangfalat?
  • Met
    #1262
    pár hszt visszaolvasol?
  • gereee93
    #1261
    Sziasztok!

    Lenne egy olyan kérdésem, hogy milyen kábelt kell venni a házimozihoz, hogy ha tv-t nézek a hangfalak szóljanak ne a tv. Szóval, hogy át tudjam kapcsolni tv-re a házimozirendszert. Előre is köszi a választ.