3773
Az új DX9-es benchmark
  • item
    próbál ezzel : URL http://www.hardwired.hu/dl.hw?id=1138&dl=1
  • Zsoltee_a_bator
    kicsit allitgattam a beallitasokon, es elertem a 2000-es alomhatart :)
    (athlon xp 1500+, ati 8500LE, 320*200 32 bit)
  • Zsoltee_a_bator
    nekem a c: -n volt 400 mb szabad helyem, egy masik vinyon meg sok giga, igy arra akartam installalni.. de nem engedte oda se, csak miutan takaritottam eztazt a c-rol es ott lett 700mb. lehet hogy nalad is ilyesmi a bibi
  • hen-tes
    khhmmm..
    egy test tudna lefutni, de azse megy :(
    betölti aztán amikor végig ér a csik kilép a progiból..
    az lehet baj hogy nincs 1000 mhzes gépem???
  • bazsi123
    64mb gf4ti4200, 650mb ram, cerka@1112mhz -> 1046
  • hen-tes
    azt hol rtalálom ??
  • hen-tes
    ja itt is egy :))
  • hen-tes
    direct3d dll not fund
    ilyenkor mivan ???
  • radical
    rakd fel a directx 9-et.
  • item
    milyen kártyád van a gépben ? (vga)
  • Manta
    Olvastam futuremark fórumon, hogy bug-os a telepítő, másnak is van vele problémája.
  • item
    Nekem a futuremark mappa : 456 MB (478 267 783 bájt) az az 5.5GB elég kel hogy legyen.. :)
  • Manta
    Help! Nem tudom feltelepíteni, azt mondja kevés a hely, töröljek, vagy változtassam meg az opciókat(?).
    5.5 GB nem elég neki?
  • item
    na utolsó tesztem.. 41.09 driver-t lecseréltem,42.86 osra, 832 ről 842 re változott.. Tudom hogy ez csak nagyon kevéssel jobb,de akkor is jobb! ennyivel job lehet a 42.86 ?? --
  • item
    ja ja igaz, de én nem tudom húzni a procit, mert van egy Skystar 1-es műholdvevő a gépbe,és az nem bírja ha húzva van a procika, egyébként elötte 1400Mhz en ment a proci,de most csak ezért a tesztér nem szedem ki a kartyat.. Nekem ez egyenlőre elég... majd ha jobb vidkártyeszem, procim lessz újra lemérem...
  • bucsaba
    nézd meg az enyémet.ugyanaz a konfig. a cpu
    1200@1450-en a gf3pedig 175/400@250/520-on.1061 pont. www.tar.hu/recsaba
  • item
    hát azért az első 525 ös eredmény után nem is rossz ez a 832! :)
  • item
    itt a kép is.. http://free.x3.hu/item/letoltes/3dmarktesztem.JPG
  • item
    na egyszer már irtam eredményt, de akkor ment a norton a háttérben,meg most magas-ra állítottam a proritást a 2000-ben.. ennyire lefogta volna ?? hmm . 41.09 es driverral celeron 1200Mhz gef3ti200 : Most 832 pontot hozott!
  • Looserke
  • Looserke
    Nekem 41.09-es Detonatorral WinXP alatt simán lefut a Demo.
  • Árnyvadász
    Akkor adjatok egy kötelet..... :)
  • Árnyvadász
    Ez pedig így van. Talán baj?
  • item
    Evil off-nak köszönhetően...
  • item
    na most már professional az enyém is
  • Zsoltee_a_bator
    320*200 + radeon8500 1950 pont :))
  • Gerry
    próbáld mag úrjatelepíteni a detonatort, esetleg tegyél fel másikat (lehetőleg újabbat, vagy a legutolsó hivatalost), de ha tényleg fél napos használat után jön főleg elő a dolog, akkor érdemes lenne egy másik erősebb táppal kipróbálni a gépet, lehet, hogy a ramoknak semmi bajuk!
  • item
    Vazz a demo nekem is kifagyott, az űrhajós résznél... na ez megint miért van ?? Nemhiszem el hogy kiadnak egy olyan tesztprogit, ami megdöglik a demo alatt.. ( Abit gef3TI200TVDVI)
  • Zsoltee_a_bator
    nemtom.. a demo 800*600 -ban fut le , nem 1024-ben, de korantsem megy duplaannyi fps-t... sot. nagyon gazosan megy az is.
  • Árnyvadász
    És ne feledjük el azt se, hogy ez 1024*768-as teszt. Namármost akinek ad 1500 pontot a gépe, annak 800*600-ban adni fog kb. mondjuk 3000-et. Az pedig már kb. 25 fps a játékok alatt full beállítások mellett. És ezek tisztán DX9-es játékok alatt értendők! De amire oda jutunk az legalább 2003 legvége, inkább 2004 tavasza. Még a DOOM3 is DirectX8.1-re van írva. Annak a lehetőségeit használja ki ámblokk. Mondjuk a novemberi megjelenés elég lelohasztó lenne, de kiderül mit merre és hogyan. Amúgy meg ha lassulnak a programok az év vége felé, addigra röhögve belelehet vágni a gépbe egy DX9-es kártyát, az ára már megfizethető méreteket fog ölteni. Vegyük a 3DMark2001-et. Igazából most kezdenek el olyan programok kijönni, amik kihasználják a DirectX 8.0-8.1-et. De még ezek is egészen jól futnak egy DirectX 7-es kártyán. Max egy két dolgot nem jelenít meg a motor, vagy kikell kapcsolni pár effektet. Na bumm. De ha van mellette egy jobb proci (XP, P4) akkor lehet azzal a gémmel rendesen nyomulni. XP árak meg már nevetségesen alacsonyak. Szóval nem kell beszarni. Ez a teszt a jövő. És az nem most van.
  • Zsoltee_a_bator
    elmondanad nekunk mire alapozod ezt az "ati-ra optimalizalt program" szoveged?
    (Ut2003 is biztos ati -ra optimalizalt, azert gyorsabb 9700pro -n? :) Az nvidia logo akkor mit keres a jatek elejen:) )

hogy lehet ati-ra optimalizalni, mikor az r300 semmit nem tud a standard dx9 -en kivul.. az nv30 -nak okosabb sokkal nem-e? :)
    es ez az nvidia-szoveg: azert lassu mert foleg dx8 -at hasznalnak a jatektesztekben.. bizony, le kell futnia egy dx8 -as kartyan is a tesztnek, ugyanigy volt regen a 3dmark2001 -el /ott dx7-es kartyaknak kellett vinniuk/. Ehhez kepest a pixel shader 2.0 -as tesztben marad alul az fx leginkabb. Talan Nem tamogatja a ps 2.0 -t? :)) Lol. Papiron meg sokkal fejlettebb is.

Az fx-re el lehet mondani, hogy egy kiegyensulyozott, esszeru, atgondolt termek? Szerintem nem igazan. Ahhoz kepest hogy mindenkit le kellett volna nyugoznie a cuccnak, a kifogasokon kivul nem sokat lathatunk belole.
  • Árnyvadász
    Nem kell megijedni ezeken a Geforcas eredményeken. Nekem anno a 3DMark2000-el a gépem 900 pontot adott, mivel Voodoo3-as volt benne meg egy 500-as Celeron. De a hangsúly a Voodoo-n van. Ugyanis azt nem igazán támogatta a program. Hiszen akkor a T&L-re volt kihegyezve minden meg a Geforceokra. Most ugyanez a helyzet. Geforce nem támogatott, max az FX széria. ÉS? Semmi gond ugyanis a Voodoommal 2000-ben remekül lehetett játszani a 900 pont ellenére is. Ugyanez lesz most is. Akinek GF3, GF4-e van és a többi, teljesen jól fog játszadozni 2003-ban. Tehát nem szar senkinek a gépe, egyszerűen a támogatottság hiánya miatt van ez.
  • Zsoltee_a_bator
    Az NVIDIA szóvivője felvette a kapcsolatot a GameSpot emberkéivel és elmondta, hogy nem támogatja a 3DMark 2003-at, mint tesztprogramot. Szerintük a programban lévő tesztek nem reprezentálják a manapság készült játékokat. Pontosabban az NVIDIA szerint az első teszt túl egyszerű, semmiképp sem tükrözi a valós életbeli megoldásokat, mivel szimpla texturázott objektumokkal dolgozik, míg a második és a harmadik tesztben a stenciles árnyékokat vacak módon jelenítik meg, amely a vertex motornál akadályba ütközik. Továbbá a pixel shaderek sokasága DX8 specifikus, ATI által promótált változatokban bővelkedik, ami úgyszintén nincs jelen a mostani játékokban.
    Az NVIDIA állításaira a Futuremark embere, Aki Jarvilehto válaszolt: "Az elmúlt 18 hónapot annak szenteltük, hogy a 3DMark 2003 egy pontos és objektív tesztprogram legyen. Az Nvidia egyike volt a béta tagjainknak, egészen decemberig. Az már nem a mi asztalunk, hogy beszámoljunk róla, miért is lépett ki az NVIDA félúton. Mivel majdnem két kövér évet dolgoztunk a projekten a vezető gyártókkal, így joggal hiszünk benne, hogy a 3DMark 2003 pontosan méri a mostani modern 3D gyorsítók teljesítményét."

gazosak a sracok :)
  • Zsoltee_a_bator
    bazz ebben az fx-ben software-bol megy a pixel shader vagy mi az isten? :))) iszonyat lassuu.
    mellesleg hogy lehetne ati-ra optimalizalt a mark, amikor az r300 nemsokat tud a dx9 -en kivul, az fx meg 'elvileg' sokkal okosabb.
    Na de mindegy, egyik jatektesztben vezet 3, a masikban 5 fps -el, es ezert tobb a pontszam, ugyhogy lesz aki megveszi :) Ez az 500 mhz -es fx amugy? /a korlatozott peldanyszamu?:)/
  • Borg
    Naja, úgy látom elkezdődött már itt is... "optimalizált driver" :) LOL.. kb annyira optimalizált mint a 3dmark2001 gef4-re...
    Dehát a pénz beszél, és ebben az üzletben van rendesen...
  • iXBT
    2,4P4
  • gyraph
    Azt mondták, ha veszek egy gyorsabb egeret akkor kicsit jobb lesz. Igen...azthiszem az egerem a szar, mert az csak 3gigás. :)))
  • gyraph
    Config: P6 6500@7400
    Radeon 13500PRO
    3500 t-dddr-III

7217pont 3Dmark asszem egész jó... :)
  • Jacek
    pl pixel shaderben jo nagyot javult az nvidia:))
    Mar reagalt is es nem tamogatja a 3DMark03-at mert szerinte reszrehajlo az ATI fele lol, 2 even kerestul dolgoztak a futuremark-al decemberben abba hagytak, mi tortent akkor??? meglattak az FX teljesitmenyet lol:)
  • Jacek
    optimalizalt driverel