3Dmark03, és az eredmények!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

B@dsector
Ezt senki sem bizonyította be szóval nem ez a válasz a problémára.
Találj ki valami hitelesebb szöveget, mert ez nem így van.
NeoMaN
Na, az se biztos azé, hogy nem a futuremark csal, miután a peccseivel dirket belassítja az FX-eket....

B@dsector
Ahányszor kiad az nVidia egy újabb WHQL Drivert egybõl rá, kiad a Madonion /3DMARK03/ csapata egy 3DMARK03 update-et, és kiderül, hogy az FX kártyák az új driver alatt csalnak….
Ez többször elõfordult én emiatt nem fogok többet nVidia kártyát venni.:)) Lehet, hogy MX400-at mégis veszek, hogy szétverjem, mert olyan lassú.
NeoMaN
Legjobb!!

ollie
jesszzzzzz flém jesssssssssz

NeoMaN
LOL
LOL
LOL
Ki írja az ajánlottat? Tom's hardware?
beszarok
Elmesélem, hogy a DoomIII-at ATI 9700-en mutatta be Carmack apánk. Õ pedig biztos hogy tudja...

UI: Gef4 4200@4600-om van.Mindig is nvidiám volt.De nem vagyok elvakult hülye, és tudom, hogy most az ATI a jobb.

Amúgy Doom3-ra elég lesz a gef4-is, LÉVÉN: EGYETLENEGY DX9-ES FICSÕR SEM LESZ BENNE, MIVEL OPENGL-BEN VAN MEGCSINYÁLVA.

NeoMaN
Amúgy bándi, 2 név:
Half Life 2
Doom 3

Õk az ATI-ra szavaztak.
Ezekután a többiek, SENKIT nem érdekelnek szvsz.
Hasznyád egészséggel a jó kis FX-et.
:) Jó kari ám az!

NeoMaN
Jah, amúgy nvidiám van..

NeoMaN
az a támogatás neked BÁNDI, hogy a game elején pörög egyet az nVidia logó?
LOL
LOL B+

ollie
Egyébként itt arról van szó, hogy az nvidia szerzõdést kötött az EA-val, hogy bizonyos effektek csak és kizárólag nvidia kártyákon fognak megjelenni, így szebbek lesznek a játékok az nvidia kareszokkal. bár ez még így is kérdéses (hogy szebbek e a gámák), de azért elég durva az egész.

tom..
havernak van egy 9500 PRO-ja és faszán müxik! semmi baj nincs vele! minden elfut nála! lett volna pénzem vettem volna eggyet:)

http://android-forum.hu/

amugy szerintem az nvidia tamogatas annyiban all hogy nem hasznalnak, csak ps1.3 -as effekteket :)

(igaz harmadannyi texturareteg all majd rendelkezesre, de nem baaj:)
siman futnak mi kell meg?
ollie
ja, mert sok pénzt kapott az EA az nvidiától. kapják be!

ollie
na meg ha nem Al Bandynak hívná magát, talán komolyabban vennénk :))

NeoMaN
szakértõ......

ollie
LoL

Russ!an
Ha jól tudom NEM irodai gépnek kell!

ASUS P4C800 D.|3200/800HT|Zalman CNPS7000A-AlCu|2x512MB Samsung|2x Seagate SATA 80GB /ST380013AS/| 120GB /ST3120026AS/|CLUB3D 9800PRO@XT 128MB|Casetek CK-1018-2A|Chieftec HPC-360-202/LG 1730B

Ne terjessz már hülyeségeket, mert még valamelyik hisz neked a végén:)
NeoMaN
Én 9500-öst vennék...

ollie
ennyiért nem igazi pro-t kap csak

NeoMaN
LOL king....

videokártyát akarok venni, de bizonytalan vagyok melyiket érdemes.35.000Ft-ig gondolkodom, ki mit venne a helyemben az alábbiak közül:
gef FX 5600 128MB DDR - 32.500
gef 4Ti 4200 128MB DDR - 34.500
ati radeon 9500 128MB DDR - 35.000
ati radeon 9600 128MB DDR - 35.000
eddig nvidia kártyáim voltak, problémamentesek, ezért arra húz a szívem , de állítólag már az atival sincs gond az újabb játékokkal, habár valakinek igen. ezek közül azok már dirX9-esek, úgyhogy inkább az lenne a jó, csak félek hogy nem fog menni vele néhány játék pl:gta VC, max payne 1-2. és a gef FX 5200 tényleg nagyon vacak? mennyivel gyengébb mint az 5600? mert árban nagyon sok a különbség! 17.500, vagyis 15.000 olcsóbb

Ruffi
Gratulálok...most akko anisoval meg aa-val játszál egy shaderekkel teli játékkal...

Minden tiszteletem a mentõsöké...ök minden nap áldozatot hoznak

Ruffi
bandi sztem sokaknak jobb van...amugy ilyen eredményt 5950 ultra-val is egy 3.2-es p4 hozza...monnyuk lehet olyanod van

Minden tiszteletem a mentõsöké...ök minden nap áldozatot hoznak

GeforceFX 5950 Ultra ?
Lapozz vissza, nem is egyet irtunk már, az elején még...
Az új tomb raider játék pl.
(ez az 1 van, és ez sem teljesen DX9)
ollie
tedd azt :)

NeoMaN
minden kari dx9 kompatible ha írnak hozzá drivert....
Más kérdés, ha hardwares kompatibilitás kell...
:)

NeoMaN
2-3 év...

NeoMaN
Én sztem FX nagyon rossz kari.
Mingyá begurulok, oszt megyek venni egy Trio64-et B+!

ollie
De nem gondolom, hogy az FX-ek rossz kártyák lennének, csak egyszerûen rossz az ár/teljesítmény mutatójuk. Ha az ATI hasonló kategóriájú kártyái alatt lennének az áraik, akkor megérné megvenni.

ollie
Egyébként én is tájékozódtam játékok terén, mielõtt az ATI-t vûlasztottam volna.

ollie
Lehet, hogy igazad van, de eddig minden általam próbált tesztben az ATI-k voltak a jobbak (aquamark is).

NeoMaN
Ez tény. Csakhogy bencsmárk nemérdekel.
Stabilitáspróbának jó.
Szerinted a futuremark programozói elfogulatlanok? Nincs a tesztjük ATI kártyákra kihegyezve?
Mindenki mindenhol csal, ha pénzrõ van szó.
Mindenki jattol mindenkivel, a nagyobb nyereség reményében.
Egyetlen ilyen teszt sem ad korrekt eredményt az tuti.
Amúgy az tény, hogy sok-sok tesz és game összehasonlítása után már lehet dönteni a következõ megvásárolandó GFXkari típusáról.

ollie
http://www.beyond3d.com/articles/3dmark03/340/

An optimization must produce the correct image
An optimization must accelerate more than just a benchmark
An optimization must not contain pre-computed state

Ez a lényege az optimizációnak, ha ezen túlmegy, akkor csalás. Persze senkit sem érdekelne, ha rosszabb lenen a képminõség, ha MINDENHOL rosszabb lenne, nem pedig csak a bencsmárkban. Így viszont tényleg elferdítik az igazságot.

ollie
Ebben igazad van, de a gond az, hogy csak 3dmark gyorsabb e miatt nem pedig a játékok. A képminsõgérõl meg csak annyit, hoghy azt driverbõl is lejjebb lehet venni, minek rontani még rajta?

NeoMaN
Amúgy meg mi az hogy csalnak? Ha lehet valami gyorsabb driverbõl akkor legyen is! Ha akarják, akkor optimalizálják a drivereket minden egyes gamehoz külön-külön, én örülnék neki. Én simán híve vagyok a sebbességnövekedés vs képminõségnek. Monnyuk azé 60MB-os videjókari driver LOL.
Nem minden a látvány, pláne ha lassú. Inkább legyen gyors, de nem olyan szép.

ollie
path=patch

ollie
monnyuk 3dmark tényleg egy nagy rakás, de azért lehet vele mérni (már ha van hozzá path, különben csalnak, ugye...)

NeoMaN
ollie bazz.......
Kijött egy paccs azt örülsz.
Elgurult a gyógyszered?

NeoMaN
LOLMark....
Nevetséges amúgy ez a futuremark is. Má egy szavukat se hiszem, azonkívûl nem is tudnak programozni.
Ilyen ficsõr-olyan ficsõr DX10 meg ilyenek, aztán az Unreal elsõ része is jobban néz ki, és jobban is fut mint a szar markjuk.
Ja, és nvidiám van, de azt mondom: most jobb az ATI.
Szal nem vagyok elfogult, de amilyen vakítás megy itt évek-óta az beszarás.
Majd ha SWEENY vagy CARMACK mondja akkor OK, de nehogymá finn(?) semmibennembizonyított arcok mondják má meg nekem mi a jó!
PEACE

ollie
Mondjuk ez pont nem igaz az FX-ekre

ollie
Jelentem, hogy nem változott a háromdémárk pontszámom a legújabb peccsel! Jeeeee, még egy jó pont az ATI-nak...

ollie
Na, akkor kiváncsi vagyok, hogy egy 8500 vagy 9000 hány fps-t produkál 3dmark03 2. és 3. tesztjében... Borg?

nem csesztek el ott semmit. nyilvan a dx9 -es kartya gyorsabban futtat egy brutalisabb dx8 alkalmazast.
ollie
A prohardver fórumon néztem egy 3dmark03-as topicban.

NeoMaN
ok, de hol a link a tesztehez? :)
Beyond-on csak fx-ek és ati-k vannak...

ollie
Bármelyik teszteredményt megnézed, ahol fel vannak tüntetve az fps számok, rögtön feltûnik. A 9500/9600 pro-k olyan 20-25 fps-el nyomatják a 2. és 3. tesztet. A Gf4Ti-k, meg pont feleannyival. Úgy látszik, az Nvidia már a dx8-nál is elszúrt valamit. Így már érthetõ a magas 3dmark2001-es teszteredmények nvidia terén, hiszen az fõleg dx7-en alapúl.