Hardware Probléma, Kérdés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Utoljára szerkesztette: patchaou, 2016.06.29. 12:36:41
tú tú tú túú tutú túú tutúú túú tú tú túú tutúú tú tutúú tu túúú tú tutu tututu tutúúú tu tu tututu tutúúú tú tutu tú tutúúú
Az alaplapod a korábbi ramokkal kifogástalanul működik, vagy eleve használtan vetted, és nincs még tapasztalatod róla?
Ha használtan vetted, akkor az eladó prezentálta a működő képességét? Lehet hogy hibás a memória kezelő része, akkor kuka.
Ha a memória vezérlő a prociban van, akkor próbáld ki másik procival is. Mi az alaplap típusa?
Lehet hogy a BIOS-ban olyan memória tuningot állított a korábbi gazdája, amivel nem megy a te ramod.
Reseteld a BIOS-t, hogy alaphelyzetben induljon. Az alaplap doksijában megvan, hogy milyen billentyű kombinációval indítva állíthatod alaphelyzetbe. Ha ilyen lehetőséged nincs, akkor próbálj keresni olyan modult, amivel egyáltalán elindul, és akkor állítsd a BIOS-t alaphelyzetbe, majd próbáld ismét ezekkel a ramokkal. Ha nem találsz olyan modult, amivel hajlandó elindulni, akkor valószínűleg alaplap hiba, és kuka ismét.
Utoljára szerkesztette: gforce9, 2016.06.26. 15:22:25
Az új 2db DDR2 RAM-omat nem ismeri fel a gép.Másnál ugyan ilyen lapban ugyan ez a RAM jó,nincs kompatibilitási gond.
😄
Sziasztok!
Keresek egy működőképes Samsung HD753LI típusú 750GB merevlemezt adatmentés céljából.
Ha valakinek van ilyen ( Csak azonos típusszámú jöhet szóba ) annak felajánlok cserébe egy vadi új bontatlan 1TB-os HDD-t. HDD
Köszi előre is.
tú tú tú túú tutú túú tutúú túú tú tú túú tutúú tú tutúú tu túúú tú tutu tututu tutúúú tu tu tututu tutúúú tú tutu tú tutúúú
Tegnap elment a net, most meg nem engedi fel a tesómat. Valahogy a jelszót szerettem volna kibogarászni. A múltkor sikerült is, de így hogy nem tudok belépni a gépről esélyetlen...
Van egy 16 gigás Kingston pendrive-om, amit nem lehet írni, törölni róla, formatálni...stb. I/O hibára hivatkozva a diskpart nem hajlandó formázni, ahogy más formázási alkalmazás sem, maximum a nevét változtatják meg. A rajta mappát és abban levő fileokat nem tudom törölni, és nem lehet rá másolni sem annak ellenére hogy alig van rajta valami. De ami rajta van, azt tökéletesen olvassa, másolható meg minden. Gyakorlatilag van egy read only, törölhetetlen pendriveom. Valami ötlet hogyan lehetne törlésre, formázásra bírnom?
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Eseménynapló: startmenübe: eventvwr és enter
vagy ha nincs startmenü, windowsgomb+q és oda: eventvwr és enter
HA bejött a napló akkor azon belül windows naplók - > rendszer
Utoljára szerkesztette: gforce9, 2016.05.17. 09:07:56
Ha a cpu hűtése jó, akkor is lehet melegedés, nemegyszer az alaplapi chipset a ludas. De ennyire messzire nem mennék, mert ez így csak tippelgetés. AIDA64-el meg tudod nézni a hőfokokat.
Amúgy még kutakodtam neten, elvileg lehet cpu túlmelegedés is, ha jól értettem. És ilyenkor csökkenti a clockot, hogy ne haljon meg a cpu?
Nem értek hozzá sajnos. Azt tudom, hogy dirket lett bele véve anno egy batár nagy minőségi cpuhűtő, szóval meglepne a dolog.
De amúgy mindenre kiválót ír.
Nem tudom. Az "zavar", hogy eddig SP-ben nem tapasztaltam ezt. Bár Mass Effect 3 nem egy gépgyilkos valamit, szóval lehet, hogy nagyobb terhelésnél hülyül meg valami.
Rákerestem, írták valahol ezt a hdsentinel nevű progit.
Gondoltam kipróbálom. Elvileg mindhárom Winyó pörfekt.
Ér valamit ez a progi?
Ha router modeban akarom használni az ő modemjüket akkor mit kell beállítanom hogy működjenek és ne akadjanak össze?
Vga miatt kéne írdatlan hangos a gyári ventik csak 40 cfn körül mozognak nem sokat ér.
Most vagy a dram vagy a vga led ami ha pirosan világít akkor nincs kép.Mihelyst a boot-nál áll meg és ott világít megy rendesen.
nem tudom mi a gondja az előző lapnál is ez volt,csak szétszedés után nem hajlandó elsőre müködni,no signal,de mihelyst van kép utána semmi gondja nincs,nem indul újra nem fagy le..stb csak ilyenkor jeletnkezik ha kiveszem a vga-t,másik alaplappal-procival ugyanezt csinálta.
Ja még ennyi hogy ha nem bug fel hangosan a cpu venti nem fog képet adni,csak akkor ad képet ha felvísit a cpu venti ,ha nincs hangja nem fog képet adni xddd érdekes
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: sanya200, 2016.05.06. 20:56:23
Előbb nézd meg, hogy hozzáérhet-e valami bármelyik ventilátorhoz, pl. egy kábel mellette lóg - ilyesmi.
Kizárásos alapon kell meghallgatnod. Egy pillanatra meg kell állítanod a ventit a videókarin, majd a processzoron - de óvatosan! ;-) Csak rányomod az ujjad a közepére, az lassítja. A hangból tudno fogod, melyik a ludas.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Olyan problémám van, hogy egy pár napja játék közben elég érdekes kerepelő hangot hallottam a gépből.
Ez azt jelenti pontosan, hogy alap helyzetben semmi hangja a gépnek. Amikor elkezdek játszani egy komolyabb játékkal (pl: The Division) egy idő után 1-1,5 óra múlva, ilyen kerepelő hangot hallok, mintha valamelyik venti zajongana. (Gondolom mikor már elér egy bizonyos hőfokot akkor kezdi el a kerepelést.) Én úgy hallottam mintha a tápegységtől jönne a hang. A videókártyára nem gyanakszom mert annak alaphelyzetben nem is mennek a ventijei, bár elég közel van a táphoz, így nehezen tudom eldönteni, de nekem a táp gyanús. Amikor abbahagyom a játékot és visszalépek az asztalra, akkor abbahagyja ismét. Mi lehet a probléma? A tápom egy FSP Raider 550W. És még ami lényeges lehet, hogy mind a vidkari mind a tápegység alig fél évesek. Kitakarítva kb 3 hete volt a gép. Aki tud kérem segítsen! Előre is köszönöm!
Utoljára szerkesztette: lacinkacinka, 2016.05.05. 18:51:47
Az indukció által indukált áramok viszont leölnék az összes chipet. Az nem nyerő.
Utoljára szerkesztette: suba53, 2016.05.02. 22:08:37
Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2016.05.02. 21:39:16
A BGA tokozású integrált áramkörök ón hidakkal vannak beforrasztva a panelra. Ezek az ón hidacskák az IC és a panel között rács elrendezésben vannak nagy számban. Hozzáférni nem lehet hagyományos forrasztó eszközökkel.
A gyári forrasztás is úgy történik, hogy az eszközre felvitt ón félgömbökkel a panel felé felragasztják az IC-t, majd infra kemencében megömlesztik ezeket az ón pöttyöket, amik így kötést alkotnak az IC tappancsok, és panel tappancsok között.
Mivel ezek az IC-k üzem közben eléggé felmelegszenek, így a sokszori felmelegedés lehűlés általi mikro dilatációk miatt néhány kötés megrepedezhet, megszűnik a kontaktus, és hibázik az áramkör. Ez az ólommentes forraszanyagoknál gyakoribb sajnos.
Ezeket a "hideggé" vált forrasztásokat javítja a sütő úgy, hogy ismét megömleszti a forrasz anyagot, és a kötések ismét össze olvadva megjavulnak.
Gyárilag nagyon pontos hőmérsékleteken, és időzítésekkel történik a felmelegítés, lehűtés ügyelve minden alkatrész hőterhelésére.
Otthon az a rizikó, hogy ezt nem nagyon lehet betartani. Ha túl nagy hőt kap, lehet hogy megjavul ugyan a kötés, de más alkatrész meg tönkremehet. Ha meg túl keveset, akkor nem ömlik meg rendesen, és nem javul meg a kötés.
Mindenesetre a kukázás előtt egy próbát megér.
( Elektromos sütők előnyben a pontosabb hőfok szabályozási lehetőség miatt. )
de csak saját felelősségre!pláne akkor van gáz ha nem is ez a baja!
Nálam is volt ilyen és elvileg a memória kezd rajta halódni, ha leszeded a ventilátort róla és a kiálló pöckökkel felfelé belerakod a sütőbe 5-6 percre akkor elvileg utána megszünteti a kontakt hibát.nem pontos a leírás.
Képet nem csináltam, viszont amit láttam az vmi ilyesmi volt: a képet mintha felvágták volta csíkokra vízszintesen, és a csíkok el voltak egymástól tolódva, mint valami sorminta...kikapcs, bekapcs, kikapcs, és azóta jó. mi okozza ezt? Csak nem kondenzátoros a kicsike? H