4879
Hardware Probléma, Kérdés
-
gforce9 #4318 Mondjuk én notebookba úgy vennék ramot hogy beviszem egy üzletbe és kipróbálom. Sajnos sokszor van meglepi a notiknál, hogy mivel hajlandó menni és mivel nem. -
suba53 #4317
Igazad van, de szeretem, ha egy válasz gömbölyű. -
#4316 Szerinted aki ilyet kérdezett, az virtuális gépeket futtat? :-D Te is tudod, hogy nem. -
suba53 #4315 Ellenőrizd, hogy az oprendszered 32, vagy 64 bites! Ha 32, akkor felesleges, mert a 4GB-ot sem tudja teljesen kihasználni.
Ha 64bites, akkor léphetsz tovább.
Nézd meg ezt a videót: https://www.youtube.com/watch?v=9vM-Yc1Ljpo
Pár csavarral leveheted a hátlapi takaró lemezt, ami alatt a memória helyek vannak.
Ha két modult találsz, akkor 2x2GB adja ki a 4GB-ot. Ekkor mindkettőt le kell cserélned azonos időzítésű 4GB-os modulokra.
( Remélhetőleg a modulokon rajta van a gyári címke, amiről leolvashatóak az adatai, pl: PC3-10600, ami azt jelenti, hogy ez DDR3 típusú 1333MHz-es modul. )
Ha csak egy modul van benne, akkor az 4GB-os. Akkor egy ugyanolyan típusú, időzítésű 4GB-os modult kell tenni a második üres slotba.
Ha még sokáig akarod használni, akkor bővítsd nyugodtan, bár alap felhasználásra bőven elég a 4GB is. Ha sok programot futtatsz párhuzamosan, esetleg virtuális gépeket is, akkor hasznos a minél nagyobb memória. 8-9 ezer körül vannak a 4GB-os modulok.
https://ipon.hu/webshop/group/memoria/488/?srcFtr_40%5B%5D=1861 -
#4314 Sziasztok,
A véleményeteket szeretném kérni : adott egy Acer Aspire 5741g Notebook és fejleszteni szeretném.
Jelenleg 4gb memória van benne, 8-ra bővíthető-e? Árban kb mennyi lenne, illetve megéri e rákölteni?
Köszi!
M. -
gforce9 #4313 Próbáld másik portba dugni a billt. lehetőleg sima usb2.0 portba.
Utoljára szerkesztette: gforce9, 2016.10.25. 09:55:04 -
#4312 Sziasztok!
Nemrég sajnos megadta magát a régi alaplapom, ezért egy gigabyte 78lmt-usb3 került a gépbe. Olyan gondom van vele, hogy induláskor hiába nyomkodom a del-t nem tudok belépni a biosba. Mit lehet ilyenkor tenni? -
suba53 #4311 Szia!
Erre sajnos nincs ötletem, de látom autószerelő vagy, így lehet hogy tudsz segíteni más ügyben.
Van egy ELM327 ODBII bluetooth adapterem. Ez az olcsó narancssárga-lila matricás darab.
A bluetooth párosítás rendben van, a telefon felismeri, torque light androidos szoftver van a telefonon.
De amikor keresi az autó adatait, és próbálja végig a protokollokat, nem találja az autót.
Chevrolet Lacetti 2005-ös évjárat.
Valami ötleted van esetleg? Előre is köszönet. -
#4310 Sziasztok! Nem tudtok olyan gurut ajánlani aki a problémámra találna megoldást? Nem mindig kb 2-3 online versenyenként általában futam közben kilép a játék( rfactor2.exe hibát talált és leállt üzenettel) Windows 10-em van g27-el gtx660 vga i5 3570k proci. Berakom ide az eseménynaplóban talált hibát, ami mindíg ugyanaz: D3D9.dll hiba ami állítólag directx-re utal, ami a legfrissebb és az rf2 steam-es már! Teljesen kikészít, és ami pláne, annó assettó corsa is ezzel lépet ki random.Oprendszer újrarakva win7-el is ez volt és összes driver is újrarakva. Fekete képernyő és utána kilép a game
Utoljára szerkesztette: KTMNORBI, 2016.10.23. 21:44:02 -
#4309 Vegyél nagyobbat. -
endorphinz #4308 Srácok, HDD-t akarok venni de ahogy látom 1TB-os merevlemezek terén ugyanaz a kínálat mint 4 éve?
Akkor vettem egy 1.0TB SATA-III Barracuda 7200.14-t és most is ezt látom. Alternatíva lehet még egy WD 1.0TB SATA-III Caviar Blue de ez is 4 éves konstrukció. Ezekből nincs újabb, megbízhatóbb? (a Barracudám jól teljesített, de több progi írja, hogy 50-60% a kondíciója attól tartok egyik nap majd beszarik)
Utoljára szerkesztette: endorphinz, 2016.10.03. 17:17:46 -
#4307 Grafikus kártya hiba. Én tennék egy próbát egy másikkal.
-
dopli #4306 Hali!
A számítógépem egyik nap még jól működött másnap, meg ez a kép fogadott. Elindításkor egy idő után kék halál és újraindul, majd kezdődik az egész elölről. Végigpróbáltam 3 különböző RAM-ot mind a négy slotba egyesével, de mindig ugyanez a kép fogadott. Szerintem az alaplappal sincs baj, de nem bírok rájönni, hogy mi más lehetne még.
Szerintetek?
-
#4305 nyilván "minden" megvan csak az nincs...hát ez van :( -
#4304 igen, ezzel tisztában vagyok, de egy próbát megér. köszi megnézem a programot :) -
suba53 #4303 A kedves felhasználóval egyeztetted előtte, hogy miknek a mentését kéri? Ha igen, az gáz. Akkor nem úszod meg a gyilkos pillantásokat.
De ha nem kérte, csak utólag jutott eszébe, akkor az neki gáz. :-) -
gforce9 #4302 getdataback nevű program pl. De ez lutri, ha felülírásra került a hdd-n az a rész akkor kaput. Ha nem akkor az users/sajátfelhasználód/appdata/local és ugyanitt roaming mappában lévő thunderbird mappát kell megmenteni és azt a w10-re a megfelelő helyre bemásolni. -
BaliFF #4301 hello!
fifa17 demo közben néha teljesen elsötétül a képernyő olyan 20mp ig?sztetek videókártya kezdi megadni magát vagy valamilyen más probléma is benne van?köszi -
#4300 Hali!
Egy notira dobtam w10et es a telepitovel formaztam a particiot. Viszont elfelejtettem lementeni a thunderbird levelezest. Van valami okos megoldas az adatok reszben vagy egeszben valo visszanyeresere? :(
Holnap kellene ezzel foglalkozni meloban. Egyelore csak otleteket keresek :)
Koszi! -
gforce9 #4299 nincs mit -
#4298 :) Köszi szépen a segítséget. Tuti lett! Minden jót! -
gforce9 #4297 új egyszerű kötet leánykori nevén partíció -
#4296 ok, az inicalizálás sikerült, online a lemez, de a jobb klikkes dolog nem működik és továbbra sem látható. Jobb klikkre olyat dob ki konvertálás dinamikus és GPT lemezzé, meg új egyszerű kötet. -
gforce9 #4295 Valószínűleg csak annyi van, hogy nincs rajta partíció, ezért látszik jónak eszközkezelőben és ezért nem szerepel mint betűjeles meghajtó.
Megoldás:
Windowsgomb+r
Oda: compmgmt.msc
Itt lemezkezelést válassz. Inicializálást fog kérni azt csk le kell okézni. Utána a kérdéses meghajtón jobbklikket nyomva kezdheted a particionálást, formázást. -
#4294 Üdv.
Problémám a következő: Új gép, 120 GB SSD mellé 1TB Toshiba vinyó. A gép nem látja az utóbbit. Az eszközkezekőben írja hogy faxa minden, de mégse. Valaki tudna segíteni?
Köszi -
Etelkozi Vata #4293 Sziasztok!
Aki foglalkozik GPU tuninggal, segítsen!
Az miért van, hogy a GPU tweak-kel húzott kártya nem minden játékban hajlandó "pörögni".
Felhúztam a VGA-mat, és XCOM 2 alatt pörög maximumon, 2150mhz (kell is...), addig a Hard Westben ennek a felével megy...
1440p-ben az előbbi 50fps, utóbbi 20-25...
Vajon miért?
Köszi. -
#4292 Nem nézegettem eddig nagyon hőfokokat, de most megnéztem mit alkot a deepcool gammaxxx 300. Meglepődtem :)
A10-5800k proci 4,2Ghz-en Kizárólag az apu-t használva ettől jobban nem melegszik fel gtaV alatt, és pillanatok alatt esik 10 fokot ha átváltok a játékról :) Egy ilyen olcsó hűtőtől szerintem jó. Halkabb mint a tápom ventije, egyedül a színe zavarna ha látnám :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
zamballa82 #4291 DeeCool Gammaxx 300 az jó 1151 re is. Tényleg emberi ára van.
I7 6700 sima lesz véve. Nem akarok tuningolni.
Emberi áron jutok hozzá és nem lesz hozzá gyári hűtő. -
nejha #4290 Ha a nem K-s verziót akarod venni akkor ahhoz van hűtő, én is ezt használom egészen jó ahhoz képest hogy alap hűtő. Csak az új skylake K procikhoz nincs gyári hűtő. De amúgy ajánlani tudom a NOCTUA NH-D14 (ilyet veszek majd én is). A hűtő 25.000 fölött van de szerintem elég sokáig jó lesz és egészen jól hűtenek. A probléma vele, hogy nagyon nagy. Ha olcsóbban akarsz venni akkor meg egy Cooler Master Hyper 212X ajánlanék. -
gforce9 #4289 Én itt láttam, hogy sokan javasolják a DeeCool Gammaxx 300-at, kipróbáltam, tényleg nagyon jó és emberi áron van. Ha jól dereng, akkor rámegy erre is, de keress rá a leírásban megtalálod, hogy jó e arra a foglalatra. -
zamballa82 #4288 Sziasztok.
Most akarok vásárolni egy i7 6700 porcit de nem kapok mellé hűtőt.
Milyen hűtőt ajánlotok rá?
Igaz hogy az 1150/1151/1155 egy processzor hűtő méret?
Utoljára szerkesztette: zamballa82, 2016.08.26. 22:43:31 -
#4287 Ez nem valószínű, hogy proci, bár egy minimális eséllyel szennyeződés lehet a proci alatt az alaplapon.
De valószínűbb, hogy a procihűtő erősen volt meghúzva, ami meghajlította az alaplapot, amiben mikrotörések keletkeztek és néha van kontakt, néha nincs bizonyos szálakban.
Az alaplapok ilyen sz@r minőségűek sajnos és a hűtőfelfogató szabványok sincsenek jól kidolgozva (pl. limitált nyomaték szerelésnél stb.)
-
gforce9 #4286 Most is van nálam 2 villámvert gép. Jött aszufla a 220-on meg az internetes koaxon. táp+lap oda mindkettőben. Nyugodt szívvel rendeltem lapot hozzájuk. A CPU mindkét gépben túlélte, ahogy várni is lehetett. -
gforce9 #4285 Ha kiderül hogy cpu a rossz akkor se lehet megmondani 100%-ig, hogy mitől. Röntgenszeme senkinek sincs. de 20-at teszek 1 ellen, hogy nem az a rossz. kb 200 rossz gépből 1 cpu hibás általánosságban. De a cpu hiba az esetek 99%-ában kimerül abban, hogy nem megy és kész. Ritka, hogy hülyéskedik. Ahogy Wantonly is írta. 12 éve cégszerűen űzöm az ipar párezer gép megfordult már a kezem alatt és eddig egyetlenegy eset volt olyan, hogy a cpu hülyéskedett. Olyan volt, hogy megfőtt több esetben, de hogy hülyéskedett olyan csak egyszer. Marginálisnál is kisebb az esélye. -
#4284 Lehet, hogy elferdült a lába, rosszul van pasztázva. De sokkal valószínűbb, hogy valami más alkatrész rossz, vagy valami kontakthibás, ha egyszer előfordul a hiba, máskor nem. A CPU tapasztalom szerint vagy működésképtelen vagy hibátlan. Egyszer találkoztam olyan esettel, hogy a beépített VGA nem működött megfelelően. Ha ennyire nem tetszik neki vedd vissza, fogadok, hogy utána se lesz jó a gépe.
Utoljára szerkesztette: wantonly, 2016.08.26. 19:33:01 -
nejha #4283 Ha esetleg tényleg a proci a hibás akkor az mikor és mitől romolhatott el? Mármint ha pl.: kedden én még használtam dolgoztam rajta stb, kedd délután adtam fel postán és szerdán átvette akkor még működött de utána 2 napra már nem. Nagyon jól becsomagoltam nem hiszem hogy a kiszállítás alatt lett volna probléma.
Utoljára szerkesztette: nejha, 2016.08.26. 19:18:57 -
gforce9 #4282 Nagyon nagyon ritka eset, hogy egy proci ilyenformán döglődik. Főleg ha húzva sem volt. Persze ez nem lehetetlen, de a statisztika azt mutatja, hogy bármilyen más hardverelem hamarabb hal meg, mint a cpu, "normális" géphasználatot feltételezve. Az a gond ezzel amit leírtam, hogy ez csak pofázás bele a vakvilágba, ugyanúgy, ahogy az is csak duma, hogy a cpu haldoklik. Tessék kitesztelni vagy kitetszeltetni egy másik konfigban (elsősorban másik alaplapban, másik táppal, de legjobb a fullmás konfig). Ha ott is szarakodik, akkor nincs mese a cpu a ludas. Ha meg ott nem szarakodik, akkor meg nem az. Szóval ne ijedj meg attól, hogy valamiféle "nagytudós" kijelentette, hogy cpu a szar, kb annyit ér az ilyen kijelentés teszt nélkül, mint egy kosár pillangó. -
nejha #4281 Eladtam egy FX 6300-as procit. Nem húztam nálam jól működött. Állítólag akinek eladtam nem kapcsolt be a gép néha működött néha nem. Fontos, hogy először az alaplapi videókártyával indította el a gépet az alaplap az ASRock 960GM-VGS3 FX. Érdekelne, hogy mi lehet a probléma ha egyáltalán van valami probléma? Később vett egy R7 240-et és azzal tudott játszani néha Battlefield 3-al de néha nem indult. Ez minek lehet a hibája? Neki mindenki azt mondta minenki, hogy a processzor haldoklik érdekelne a véleményetek. Meg ha tényleg a proci a hibás miért lett hibás? -
gforce9 #4280 Mivel a többi hőmérséklet jónak tűnik így lehet csak az adott hőmérő a szar. Zavard meg a gépet, ha nincs vele gond akkor mindegy. -
bfbc2 #4279 én mint laikus ezt találtam elsőre.