4879
Hardware Probléma, Kérdés
  • Laalee
    egy ata100 as kabel boven eleg savszelt nyujt 2 vinyonak
  • krob
    Hali!
    Tanács kellene. Két wincsit + egy CD írót rakok a gépembe. Mi legyen a sorrend???
    primary master: egyik wincsi
    ...idáig oké, de ha a másikat mellé rakom, akkor az slave lesz, ami nem az igazi ugye. A másik lehetőség, hogy egyiket az író mellé rakom masternek, de akkor az csak ATA33-at fog tudni, hiszen egy IDE csatorna sebességét a leglassabb elem határozza meg.
    Szóval; melyik az ideális és egyáltalán jó-e az okfejtésem?
    Köszi
  • Gerry
    Flesh=Flash, bocsi...
  • Gerry
    ITT a flesh program!
  • DJ.
    Gigabyte 8pe667pro az motherboard
  • Gerry
    Leggyorsabb: XP 2000+ (1666MHz)
    Utána: XP 1900+ (1600MHz)
    Majd a két celeron, de azok harmat gyengék, mondhatni közük nincsen a p4-hez...
  • hen-tes
    XP 1900+ SocketA
    XP 2000+ SocketA
    Celeron 1800MHz+FAN S478
    Celeron 2000MHz+FAN S478

ezek közül teljesitményre melyik jobb ?
    as a 2 smd, azok hány mhz-esek ?
  • Gerry
    A másik topicban válaszoltam...
  • zakika
    lehet hogy valaki tud segiteni...
    vegre osszeszedtem mident egy igenytelen haizmozihoz szamitogepen. amikor kiprobaltam nagy volt a csalodas - az 5.1 hagbol nem lehet hallani a beszedet, olyan mint ha csak az soround menne. kofigom C-media hangkartya (itt lesz a gond valami uj driver kell vagy micsoda?), Sony DVD DDU1612, Creative 5.1. harombemetes hangfalak

segitsen valaki ha tud
  • Gerry
    Milyen bios-hoz (Award, Ami, stb... ?) is kéne, bocsi, de elfelejtettem...
  • DJ.
    Na mi van Gerry tudsz akkor valahol flash a bios update-hez??
  • Gerry
    Mer' balfékek, és még finoman fejeztem ki magam...
  • Borg
    szivesen.. egyébként nemtom miért vették le a hivatalos oldalról..
  • Gerry
    Huhh, ez végre elindult szépen lefelé... Már találtam én is egy pár linket, de vagy döglött volt, vagy pedig 2-2,5k-val jött, márpedig ha onnan kéne leszednem, akkor reggelig is itt ülhetnék, a Te linkedről meg jö stabil 50k-val...

Hálás köszönetem!
  • Borg
    Nna, csak megvan: http://www.drivers.hu/drv_dwnload.php?id=5767 :)
  • Gerry
    Lehet, hogy én vagyok a vak, de itt csak ezeket látom:
    Sound Blaster Live! DriverPack - PlayCenter 3 17/07/2002
    Vienna Soundfont Studio Version 2.3 08/10/2001
    Playcenter version 1.55 for Windows 9X, NT4.0 & 2000 13/07/2000

Na most ezek között nincsen LiveWare...
  • Gerry
    Ez egész jól hangzik!
    Köszi!
  • Borg
    http://hu.europe.creative.com/support/drivers/product.asp?bypass=1&category=2&os=2&driverlang=1&prod=5&drivertype=3

Nem driver, application. LiveWare. 10MB ebben van minden, majd utána még ráteheted a driver updatet is.
  • Gerry
    Pedig jó az, igaz csak játszani (arra én is azt használom), munkára én meg 2000-et, és XP-t használok, de ez egy ügyfélnek a gépe, neki eredeti win98se van, és elhagyta a Live!driver cd-t, és most énnekem kellene kerítenem egyet...
  • Borg
    Jah, forint előtti oprencer:) 3 éve láttam olyant utoljára kb...
  • Gerry
    Ja, igen, de az a gond, hogy ez csak Win200/XP-hez jó, és nekem 98SE-hez kéne...
    Egyébként láttam, le is töltöttem, de ez nekem kevés...
  • Borg
    http://hu.europe.creative.com/support/drivers/product.asp?bypass=1&category=2&os=10&driverlang=1&prod=5&drivertype=1
    Soundblaster live driverpack 25MB.. csak nem láttad az erdőtől a fát:)
  • Gerry
    Tud valaki letölthető drivert SB Live!-hoz (CT4670)?
    Ja, és nem update-et, mert a creative oldalán csak az van, és az meg kiírja, hogy nincs telepített driver, és így meg nem megy fel...
    Sürgős lenne!!!
    Köszi!
  • Czibu
    Hellotok!
    Tudom érdekes kérés, de nekem WinXP hez kellene walami ASPI driver, mer igy tök gyíkul grabbel meg rippel.
    Nem lehet valahonnan ilyet szerezni!?
    Aki tud vmit irjon emilemre kérem!
  • Borg
    8MB gyorsitótárnak nincs sok gyakorlati jelentősége egy otthoni felhasználónál. Max nagy adatsebességű szerverekben, de oda meg ottvan az scsi..
  • Athlonator
    Az egyik osztálytársamnak egy baracugája van.És nem is gondoltam volna,hogy milyen gyors,pláne bootolásnál.De amit most láttam WD-t annak 8Mb-os gyorsítótára volt.
  • Borg
    Igy van, de ennél (8KHA+) konkrétan volt is probléma belőle.
  • Atus01
    Nemcsak ennél, hanem más lapoknál is előfordulhat, hogy egy magasabb alkatrész, csati, stb. belelóg. Tervezési hiba, sajna:(
  • Borg
    Csak figyelj oda, milyen videokártyát teszel bele.
    Mert van olyan ami az AGP melletti kondiktól nem fér el ezen az alaplapon!
  • Atus01
    EP-8KHA+
    VIA KT266+8233
    For DDR memory 3 memory banks for PC2100 Max. 1,5 GB
    6 x PCI, 1 x AGP 4X
    AC97 Sound

EP-8KHAL+*
    VIA KT266+8233(A)
    For DDR memory 3 memory banks for PC2100 Max. 1,5 GB
    5 x PCI, 1 x AGP 4X
    AC97 Sound
    *ATA-133
  • Ramore
    off

Hátha valaki tapasztalt már hasonló problémát!

Halkan pukkog (vagy recseg-ropog) a hang a gépemen, amikor filmet nézek, vagy, ha zenét hallgatok a gépemen. Áttettem másik slotba az SB128-as kártyámat, de semmi, drivert lecseréltem frissebbre és régebbire is, de semmi.
    Nem marad más hátra, mint valami program zavarhatja?
    Néztem a feladatkezelőben, hogy mi terhelheti le, de nem tudtam rájönni az okára.
    Azt vettem észre, hogy filmnézés közben, amikor az átlagosnál nagyobbat pukkan (vagy recseg-ropog), akkor a kép egy picit begyorsít emiatt, de csak a pukk pillanatáig.

Tudna segíteni valaki a megoldást illetően?
  • Borg
    Ja, és az alaplap voltmérői felejtősek. Azok végig normális eredményt mutattak.
  • Borg
    230W-os volt, néhány éves. Egészen a 80as winyóig elégnek bizonyult, aztán mikor meghalt a winyó kimértem mi a téma.
    12 helyett TERHELÉS alatt 13V, 5 helyett 5.6. Holott 0.1V max eltérés lehet, és inkább csak minusz irányba, mert ha felette van, akkor túlterhelt. Fogsz egy szabad molexet, miközben megy a gép, rádugod a multimétert, aztán adsz neki. Valami játékot elinditasz, vagy hasonlo, ami használja a procit videokártyát winyót mindent... aztán nézd hogy meddig megy fel a Volt.
  • Gerry
    Nekem eddig szinte csak a MAXTOR-ral nem voltak problémáim, amúgy milyen táp van a gépedben? Gyártó, teljesítmény?
  • savafan
    Megnéztünk mindent és kipróbáltunk minden lehetséges figurát. Megpróbáltuk F-diskel nullára törölni a vinyót de el se jut odáig, hogy a kis floppyt beolvassa. Ha a vinyó bármilyen összeállításban be van kapcsolva önmagát részesíti előnyben és onnan akar mindent csinálni (bootolni). De mivel megzavarodott ezért minden variációban lefagy. Az IDE kábeleket is cserélgettük, ráadásul a Raid kártyához is adtak két újat és emellett vettünk még. Tehát azok vadiújak és a régieket is próbálgattuk.

Borg!

Konkrétan mi volt a bajod a táppal ami miatt elszállt a vinyód?

Az a furcsa, hogy az előző gépünkben volt egy IBM vinyó. Az 1 év 1 hónapig bírta. Pont túl a garancián. Utána vettünk egy Maxtor 60-ast 3 év garanciával. 5 hónapig bírta és a Mistralnál visszacserélték azzal, hogy tényleg beszart. Na amire becserélték az 3 hónapig bírta és az szart be most. Ezalatt ki lett cserélve az egész gép de eddig hibátlanul ment. Asszem a Maxtorral már tele a tököm. Most valami mást fogok beszerezni.
  • Gerry
    Az IDE kábelek renbden vannak, az is előfordulhat, hogy megtörtek, és ezért pár ér megszakadt. Nekem már például rengeteg gondom adódott a sok ki/be dugdosott, ezért "elöregedett" IDE kábelek miatt...
  • Borg
    Nem lehet hogy táp gond? Próbáld meg a tápcsatikat cserélgetni, lehuzni dolgokat. Legjobb ha kiméred a feszültségeket.

Nekem konkrétan a táp hibájából halt el az első 80as barracudám...
  • savafan
    Igen, mindegyik auton áll. A raid kártya tipusa egyébként ST Lab. A windows kb. 1 óra alatt állt fel amikor a raidre lett téve a vinyo. Alaplapról semmit nem csinál, mindegy melyik helyre teszem.
  • Gerry
    Én WD-t vennék, eddig 3 Barracuda IV-ből 2 beszart, amiről hallottam, 1 cégnél, 1 havernál, és mégegy van egy cégnél, ami egyelőre bírja, viszont nekem eddig már sok WD-m volt, és semmi gond nem volt egyikkel sem...
  • Athlonator
    A western Digital milyen a Seegate baracuda-hoz képest.gyorsaságra és stabilitásra gondoltaM.