4879
Hardware Probléma, Kérdés
  • Ramore
    A pechem az, hogy a haveromnak pont ugyanilyen SB128-asa van és azt kipróbáltam, de azzal is recsegett. Az enyém nála nem.

Cirka 4 hete még semmi baja nem volt a gépemnek, ugyanebben a felállásban. Csináltunk egy c formatot és azóta jelentkezik ez a hiba.
  • Gerry
    Nos, akkor mégiscsak fel kéne telepíteni az INF-et, mivel a te winyód A Quantum Fireball 40GB/7200/UATA-100 az ultra DMA 5-ként kéne hogy működjön, viszont ehhez elengedhetetlen a 80 eres IDE kábel, és az olyan vezérlő, ami kezeli az UDMA mode 5-öt, (ez neked valószínű hogy nincs...)
    ellenben az INF nemcsak az IDE vezérlő működését "javítja", hanem felrak még egy csomó más hasznos meghajtót, ami esetleg gyorsíthat a dolgon, és megszűntetheti a recsegést...

Viszont, ha tudod, akkor próbálj ki egy másfajta hangkártyát is az alaplapodban, mert ha az nem recseg, akkor valami más nem stimmel!
  • Ramore
    Quantum fireball 40Gb 7200RPM ultra-ata/100
  • Ramore
    Van még egy az elsődleges és a másodlagos között, mégpedig:
    Intel(r)82371AB/EB PCI Bus Master IDE vezérlő
    Ezen belül csak illesztőprogram és erőforrás fület látok.
  • Ramore
    Másodlagos IDA speciális beállítás

0-ás számú eszköz
    eszköz típus:automatikus felismerés
    átvitel módja: ha rendelkezésre áll, akkor DMA
    jelenlegi átvitel mód:ultra DMA 2

1-es számú eszköz
    jelenlegi átvitel mód:nem használható
  • Ramore
    Elsődleges IDA speciális beállítás

0-ás számú eszköz
    jelenlegi átvitel mód:ultra DMA 2

1-es számú eszköz
    jelenlegi átvitel mód:nem használható
  • Gerry
    Ja! És milyen winyód van?
  • Ramore
    Gondolom mivel az elsődleges és a másodlagos IDE csatorna beállításai egyformák, csak a speciális beállítás lehet a fontos.
  • Ramore
    elsődleges IDE csatorna, ezen belül 3 fül: speciális beállítások, illesztőprogram, erőforrások.
    Speciális beállításokon belül:
    0-ás számú eszköz
    eszköz típusa:automatikus felismerés
    átvitel módja:ha rendelkezésre áll, akkor DMA
    jelenlegi átvitel mód: Ultra DMA üzemmód 2

1-es számú eszköz
    eszköz típusa: automatikus felismerés
    jelenlegi átvitel mód: nem használható
  • Ramore
    oké, mindjárt leírom
  • Gerry
    Ez IS lehet a hiba forrása, nézd meg mire van beállítva, és hogy mire tudnád még állítani, írd le és megmondom mi legyen!
  • Ramore
    "IDE ATA/ATAPI vezérlők, elsődleges/másodlagos IDE csatorna-ra jobbclick, beállítások alatt tudod eszközölni"

Köszi, mostmár megtaláltam, de mit kellene változtatnom?
    Azt írtad: "kézzel kell beállítani az átviteli sebességet"

Hogyan? Ez lenne a hiba forrása?
  • Gerry
    Igen, neked is azt javaslom, hogy szedd le a legfrissebb drivereket az alaplapodhoz (nem tudom milyen), és a hangkártyádhoz, mert ahhoz biztosan van új XP-s driver...
  • Gerry
    A legegyszerűbb, ha a hangerőszabályzónál bepipálod ezeknél az eszközöknéla az elnémítás opciót...

IDE: ha jól tudom XP alatt a jobbclick->sajátgép, tulajdonságok, hardver, eszközkezelő, IDE ATA/ATAPI vezérlők, elsődleges/másodlagos IDE csatorna-ra jobbclick, beállítások alatt tudod eszközölni!
  • Hamed
    Az alább leírt tanácsok nekem is segíthetnek? Nekem nem recseg, ha dolgozik a vinyó, hanem csak játékok indításánál jön elő néha.
  • Hamed
    Hello!

Van egy Genius sound maker live kártyám, ami sajna csak 98/2000-t támogat. Nekem xp-m van, működik, de sok játéknál néha recseg. Főleg ha 16 bitben nyomom, bár nem tudom ennek lehet-e vmi köze egyáltalán hozzá. Próbáltam a kompatibilitás varázslót, de az se segített. Ötlet? Netán új kártya?:(
  • Ramore
    És azt hogyan kell és hol?
  • Ramore
    De azért rákérdezek, szóval vezérlőpult-hangok és audioeszközök-hangrögzítésnél leveszem a hangot a line in, a microphone, cd audionál.

Így kell elnémítani?
  • Gerry
    Szinte egyértelműen amikor a winyód dolgozik, akkor kezd el recsegni, ezért mondtam, hogy próbáld felrakni az Intel Inf-et, mert az szokott segíteni, az ilyen problémán, de ha nem megy föl, akkor kézzel kell beállítani az átviteli sebességet!
  • Ramore
    Sajnos igen, mindent kiiktattam, de semmi. Ha nem raktam volna a gépembe 356MB Sdramot próbaként, akkor azt hinném, hogy egyszerűen a gép gyengesége miatt, úgymond erőlködésből recseg, de ez nem valószínű. Márpedig most is zenét hallgatok és közben töltök le, és amikor elkészül egy letöltés, akkor is recseg egyet.
  • Gerry
    Na, pl. ez is egy jó ötlet!
  • Crokin
    Próbáltad már elnémítani a mikrofont? rajtam az segített.
  • Gerry
    Én feltenném az INF-et, ha engedi, ha nem, akkor pedig kézzel beállítanám az IDE átviteli sebességét a lehetséges legnagyobbra amit támogat a winyód (DMA, ULTRA DMA, ULTRA ATA...), így töltés közben nem recsegne feltehetőleg a hangkártya... Ha mégis recseg, akkor próbáld meg átrakni az SB 128-at egy másik PCI slot-be, lehetőleg közvetlenül az AGP mellé, mert többnyire ott jól mennek a hangkártyák!
  • Ramore
    Azt írta ki a gépem, hogy a INF installálásakor, hogy az "operációs rendszer támogatja a gépben található Intel chipkészlet elemeit. Nincs szükség az INF fájl frissítésére"

Az IAA installálásakor pedig azt írja ki, hogy "inkompatibilis szofver, ezzel chipkészlettel nem használható". :(

Mit javasolsz?
  • Gerry
    Értesíts a fejleményekről!
  • Ramore
    Köszi!!! Kiprobálom!
  • Gerry
    Na akkor ittvan:
    IAA
    INF

Ha BX és ASUS, akkor szinte biztosan Intel 440BX...
  • Ramore
    "Intel Application Accelerator-t, és a Chipset software-t az intel oldaláról"

Ezeket egyenlőre nem találom az intel oldalán sajna. :(
  • Ramore
    Köszi, az elöbbit megfogadom és letöltöm, de a hangkártyámhoz a legfrissebbtől a legrégebbiig mindet kipróbáltam és recsegett.

Bx-es az alaplapom, az intel szerinted?
  • Gerry
    Na, ha akkor recseg, amikor dolgozik a gép, akkor arra többféle megoldás is létezik, ha biztosan Intel chipsetes a géped, akkor töltsd le az Intel Application Accelerator-t, és a Chipset software-t az intel oldaláról, telepítsd, majd ha ez nem segít akkor menj fel a Creative oldalára, és töltsd le a legfrissebb SB PCI 128 drivereket, mert ami a gyári CD-n van, az már igencsak öreg...

Ha ezek nem segítettek akkor szólj!
  • Ramore
    Pár hete jelentkezett a hiba egy c format után.
  • Ramore
    Alaplapom Asus P2B BX chipset azt hiszem.
  • Ramore
    Tehát, ha hardware hiba akkor csak az alaplap, vagy proci lehet a bűnös, mert a többi más gépben is le lett tesztelve.

Akkor is recseg a hang, amikor mondjuk winamp-al zenét hallgatok és eközben mondjuk kinyitom a totalcommandert, vagy az explorert. De csak amig dolgozik, ami 1-2 pillanat, addig recseg csak.
  • Gerry
    Az egy dolog... Milyen alaplap (chipset?) Ismerem azt a kártyát, nekem is van (valahol...).
  • Ramore
    Szinte mindegyik driverrel kipróbáltam természetesen.
  • Ramore
    Sb 128, de egy haver gépében hibátlanul ment!
  • Gerry
    Milyen hangkártya, és milyen drivert használsz?
    Az biztosan kizárható, hogy a "D"-ről zavarná valami, hiszen a partícióknak semmi köze nincsen a hanghoz...
  • Ramore
    Van egy nagy problémám!
    Folyamatosan recseg a hang, akár játéknál, akár zene hallgatásnál, akár film nézésnél! Mostanra ez a recsegés az őrületbe kerget. Nekem két részre van bontva a wincsim, a C-n az XP, a D-n minden más. Én idáig csak a C-t formatáltam és újra raktam az XP-t. De már az első bekapcsnál a windows üdvözlő zenénél hallani a recsegést. Lehet, hogy a D-ről zavarja valami? Azt hiszem, . Vagy lehet, hogy az alaplapommal van valami hiba? Hangkártyám más gépben hibátlan, memóriáim hibátlanok és 256Mb tehát nem is lehet kevés.

Mi lehet a baj?

Segítsen valaki!
  • Gerry
    válasz az amd-s topicban...
  • Wanted
    Hi!
    Egy kérdésem lenne:
    A köv. két alaplap közzül melyik a jobb? (Megbízhatóság, húzhatóság stb.)
    Asus a7s333
    Ecs k7s5a
    Help.