4879
Hardware Probléma, Kérdés
-
#246 te már mondtad -
#244 ez Gerrynek ment -
#242 majd rage elmagyarázza ezt neked bővebben -
#241 és minden nap áramtalanítod a gépet? -
#240 Nekem kicsit nagyobb a házam, de a tápom szerintem ugyanaz mint a tiéd... -
#238 igaz Abkit alaplap, amire ugye mindenki köpköd
nem baj, nekem megfelel
max azon csodálkozom, hogy Asus lap is csinál ilyet, mert nem nagyon szokott -
#237 Codegen 6061-esem van -
#236 ez egyike a mai számitástechnika csodáinak -
#235 Nem csak a bekapcsolással van baj egy szar tápnál, hanem a túlfesz/leégésvédelemmel is, én sem 20e-ért vettem a tápot, hanem vettem egy normális CodeGen-t, és az hibátlanul üzemel. -
#234 sok fórumon volt már téma -
#233 nekem ez úgy volt, hogy amikor előszőr mindent szépen összeraktam, minden ment prímán. 1-2 nap múlva, minden oké, rá a ház burka. gép nem indul. Azóta nem kapcsolom ki az áramot, és működik rendesen -
#232 Nekem eddig (?szerencsére?) nem volt ilyen tapasztalatom, pedig rengeteg GF4 Ti4200-as és MX-es gépet raktam össze, nekem is 4200-as van, haveroknak is, tehát láttam már párat! -
#231 Aki akar, költsön tápra külön 20-30 ezret. Én inkább nem kapcsolom ki az áramot -
#230 Ahogy mondod. Mindig a bekapcsolás a legkritikusabb! Utána már nincs akkora terhelés, inkább már csak a melegedés tehet be a tápnak. -
#229 Tegyél bele vmi régi pci-s kártyát és minden gond nélkül menni fog. A gef4 ilyen. Nagyon sokan szívnak vele, pontosan így, ahogy te leírtad -
#228 van ilyen igen -
#227 pontosabban van mikor minden oké, máskor meg nem -
#226 az alaplap a kondikon keresztül ad áramot ugye avga-nak, mondjuk az is igaz, ha ezek lemerülnek, akkor ugye bekapcsoláskor egszívják, hát igen, lehet a táp is.
a folyamatos müködésre nincs olyan nagy kapacitásra szükség mind bekapcsolásnal -
#225 igen -
#224 azt
ha nem múlik el, akkor lehet hardverhibára, tápra, alaplapra, vga kártyára gyanakodni -
#223 Milyen alaplap? Fent van hozzá a legfrissebb chipset driver? XP mi? Pro/Home? SP1 fent van? -
#221 Elbír, ha megfelelő minőségű, de ugye a legjobb márkáknál is előfordulhat hibás darab (csak jóval kevesebb a szigorú minőségtesztek miatt), hátmég egy esetlegesen noname/gagyi "márkánál", ahol néha le sem tesztelik a darabokat! -
#218 Pedig a típus fontos lenne, mert az, hogy 300W, az nem jelent sokat, hiszen egy "400W-os" acorp tápnál pl. sokkal erősebb/megbízhatóbb egy 300W-os Chieftech, vagy Enermax! -
#217 Hogyne hallottam volna, és milyen oprendszer? -
#214 Tévedés, az is megeshet, hogy a táp nem tud hirtelen elegendő teljesítményt leadni a gép bekapcsolásakor, és a VGA nem éled föl teljesen, vagy egyáltalán nem éled föl, és ezért nincs kép, de abban is van valami amit te mondasz, ki kell próbálni, mi van akkor, ha nincs a gép áramtalanítva, ha akkor is szarakodik, akkor jöhet a következő lépés, amit már említettem! -
#211 a táp nem oszt nem szoroz ebben az eseben
inkább az alaplap -
#210 no akkor az a gond. -
#209 Esetleg gyenge/gagyi táp is okozhatja azt, hogy a gép néha nem indul be. -
#208 Figy, nekem ugyanezt csinélta (igaz Gef4Ti4200) szóval: amikor bekapcsolod, nem kap jelet a monitor, és a billnetyűzet ledeit sem villantja fel? mert ha nem, akkor a megoldás annyi, hogy nem kapcsolod le neki az áramot teljesen. Hagyd egy napig árma alatt a gépet, és ha akkor sem indul el, akkor gondolkozhatsz hardver hibán -
#207 Beállítási hiba szerintem kizárható, esetleg beállíthatod az "init display first"-öt a BIOS-ban "AGP Card"-ra, de ez nem hinném, hogy sokat segítene, inkább hardware inkompatibilitás, vagy hiba leht az ok! -
#204 A gef4 ilyen. Ne kapcsold ki a gépet teljesen 8maradjon áram alatt) -
#203 Próbálj ki egy másik vga kártyát, ha azzal is csinálja, akkor táp, vagy alaplap (valószínűleg), ha azzal nem, akkor biztosan a vga a hunyó! -
#201 Win89SE-t scak próbaként gondoltam egy másik winyóra... -
#200 Pech, esetleg próbálj meg egy Win98SE-t telepíteni, ha azalatt is szar lesz a hang, akkor lassan eljött az alaplapcsere ideje... -
#199 Töredezettségmentesítettem a vincsimet, de semmi javulást nem tapasztaltam. :( -
#198 Köszi az eddigi segítségedet!
Oké, megpróbálom. Elég régen töredezettségmentesítettem már! -
#197 Megpróbálhatsz egy töredezettségmentzesítőt futtatni, de nem hinném, hogy sokat jelentene... -
#196 Fél éve frissítettem a BIOS-t. Tényleg öregecske az alaplapom és jó is lenne lecserélni, de az új lap az új procit és új memóriát jelent, ami legalább 40-60 rugót venne ki a zsebemből.
Sajna nincs más hangkártya kipróbálására lehetőségem, azt hiszem.
Amúgy a C partícióm NTFS, míg a D az FAT32-es. Mostanában elég sokszor van explorer hibaüzenetem is és a D-n érzékeli a hibát, mivel ott ellenőrzi, illetve keresi a hibát az újraindítás után az XP. -
#195 Hát akkor valószínűleg az alaplapoddal van valami gond (BIOS frissítés volt mostanában?), amúgy is elég öregecske már, lehet, hogy el kéne gondolkodni a cserén...
Esetleg próbálj ki egy NEM SB 128 PCI-t is, mit csinál egy másik kártyával! -
#194 Erre az INF-re ha installálni szeretném azt írja ki a gép, hogy nincs szükség az INF fájl frissítésére. Miért nem én dönthetem el?