4879
Hardware Probléma, Kérdés
-
#372 Ha a legfrissebb meghajtók vannak fent, Intel INF 5.0+Aplication Accelerator/VIA 4in1 Hyperion 4.46 (nem tudom milyen az alaplapod), valamint Catalyst 3.2 és DirectX 9.0a, akkor valószínűleg mást nem lehet csinálni, maximum gyorsabb procit és VGA-t venni, mert azok nem túl ütősek a gépedben! -
#369 Esetleg bármilyen hosszabb vascső is jó, ami mondjuk viz/gáz vezeték lehet egy átlagos lakásban... -
#368 Az lehet, hogy kevés lesz, de a fűtőtest szerintem megtenné, ha a közelben van! -
#366 Földelési probléma, vagy kösd hozá a gépedet (lehetőleg a tápot) valami nagy fém tárgyhoz (pl radiátor), használj földelt tápkábeltés konnektort, esetleg vegyél másik mikrofot, vagy ne használd a mikrofont! -
#364 Az annyi, 128KB, mivel Celeron... azon max úgy lehetne változtatni, ha vennél egy rendes (nem celeronos) P4-et! -
#362 Milyen procid van? Egyébként vagy benne van a 256k L2, vagy ha nincsen, akkor sehogyan sem tudod megnövelni, maximum a proci cseréjével... -
#359 Szerintem dobozos 533-as P4-et vegyél, ahhoz jár egy jó hűtő, (persze le kell szedni a fémlapkát a hűtő aljáról, hogy jó legyen, ez a gyakorlati tapasztalat...) és messzemenően jobban tuningolható a dobozos...
Ha a gyári Intel hűtő nem jó, akkor ajánlom figyelmedbe a Coolink CoolTank Breez-t, csendes és hűt mint a szibériai tél...
A vga téren pedig inkább egy Radeon 9500 Pro-t, vagy 9700-at javasolnék, de a fent említett 3 kötül ha az ár nem számít, akkor az ASUS-t vedd, bár abból az árból már majdenem kijön egy jófajta 9500 Pro..
Memóriából Kingstont javasolnám, főleg ha van rá pénzed, akkor a Hyper X szériát! -
#358 Köszi!
Én eddig ezt néztem össze! De még itt van pár kérdés!
ABIT BE7-RAID - alaplap
2400MHz / NORTHWOOD OEM vagy 2400MHz / 533MHz OEM (ebben is kérek HELPET)
512MB DDR PC2700 / 333MHz - memória
SB AUDIGY 1.0
Videó kártyából, ehez az alaplaphoz melyik lenne a legjobb?
ABIT GEF4 Ti 4200
ASUS GEF4 Ti 4200
INNO GEF4 Ti 4200
?????????????????
Ja és vmi kibaszottjó hűtést a procira. Szeretem húzogatni a gépet! :)) Melyik ház ehez a legalkalmasabb? Ahol van hely a levegőnek járkálni?
A lé annyira nem érdekel, mert részletre veszem! :)) Egyszer csak elfogy a részlet! :))
Ha ezeket letisztáznánk, akkor mehetek a boltba! :))
-
#357 Ja, meg még a Chaintech lapok is jók, 3 év garival!
Pl: 9CJS ZENITH (875P), vagy 9EJS1 ZENITH, 9EJL2 APOGEE (utóbbi kettő 845PE) -
Borg #356 845PE-ből még az MSIt tudom ajánlani, jópár gépet összeraktam vele, és király cucc. Nem is drága. (MSI 845PE MAX) -
#355 Olyan alaplapot vegyél, minimum, amin 845PE chipset van, (Pl.: ASUS P4PE, vagy Abit BE7) mert ez támogatja a HyperThreading-es P4-eket, de ha van pénzed, akkor várd meg az új P4-es alaplapokat a 875-ös chipsettel, mert ez már a 800MHz-s FSB-t is támogatja, nem csak az 533-ast, valamint Dual Channel DDR400-as memóriakezelésre is képes!
Prociból Minimum 2.4-es 533-as FSB-n üzemelő dobozos procit ajánlanék, mert azokra van 3 év gari (ha hivatalos disztribútortól veszed), és sokkal jobban tuningolhatók! -
#351 Sziasztok! Most akarom lecserélni a gépemet. P4 re. De fogalmam sincs, milyen ALAPLAP, HÁZ, PROCI lenne a jó. A többi Hardverrel nagyjából képben vagyok. De olyan kellene, amik 1 év után is elmennek. Várom mindenki véleményét. Lehetőleg emailban, de ha oda nem akartok, jó lessz ide is!
A lényeg, hogy írjatok előnyt és hátrányt! Előre is köszönöm!
GyaxyBoy -
#349 Nézd meg, hogy nem púposodott-e a teteje, vagy az alja, esetleg nincsen-e körülötte ki kifolyt szmötyi! -
#348 Nezzem meg kondenzátorokat?Pontossan mit kell keresnem?Mert ig első pillantásra semmi különösset nem látok rajta. -
#347 A táp 300-as.De idáig minden rendben volt.KB(1/2év)Egyébként a konfig a következő:Táp:300w
vas:ABIT BD2 raid
VGA:NVIDIA 4400I128M(ASUS)
RAM:512MB PC2100Thoshiba
HDD:80GB Maxtor
Hang:SB live 5.1
Proc:P4 2Ghz (Northw2.6)
+1 DVD
+1CDRW
A monitor nem hiszem hogy lényeges lenne de inkább leírom.21C sony.Reméllem ez segit.Egyébként megnéztem minde rendessen csatlakozik.Tápot is cseréltem és semmi változás.Igaz az is 300-as táp volt.Ramokat is megnéztem,igaz csak 521-es ECC-ést sikerült szerezni.Annyi volt a változás,hogy most nem sípolt a gép.Azon kívül semmi más.Az én ramom viszont vigan müködött a haverom gépében.Elöre is köszönöm a segitséget.
-
#345 próbáld ki másfajta cd-vel.lehet,hogy válogatós a meghajtód... -
#344 ugy van ahogy aida irja.133mhz. ugyan is ddr ramod van.2x133mhz=266 mhz.csinálj aidával egy mem sebességtesztet,és nézd meg hova sorolja a ramodat. -
Poki #341 THX -
#340 Tbred magos procit nem kell forrasztgatni ha jól tudom, biosban egyből tudod állítani a fesz. értékeket.
Magyar bios leírást meg itt találsz . -
Poki #339 Hi!
vettem nemrég egy ASUS A7N8X lapot és szeretném tudni, van e valahol leírás arra, hogyan tudnám kihozni belőle a maximumot. Magyar nyelvű bios leírás mit hogy merre meddig.
Meg honnan tudom, hogy a videjókártyámnak mi a jó beállítás, anélkül, hogy ne kísérleteznék vele órákat (ti4200)
Az Athlon XP procikat lehet húzni (2000+ Tbred-A)?
Mert a t********-en azt olvastam hogy lehet tuningolni, de akkor mindenhol ragaszgatni kell, meg forrasztani a prockót. Ez kissé drasztikus nekem. -
[Walaki]D`Lair #338 GF3 meg már 3 napja memória hűtés nélkül megy :DDDD -
[Walaki]D`Lair #337 jaja...meg azóta én is megbarkácsoltam...és eladtam... -
#336 Énnekem meg így lett egy Abit lapom! (Kidobták, én meg forrasztottam bele kondikat, kb 300 Ft értékben, és már több mint fél éve hibátlanul megy kisgépem vele!) -
[Walaki]D`Lair #335 így van! Nekem amúgy ugyanígy szart be az Abitom.... -
#334 Ezt én kifelejtettem... (Ha viszont van púpos/kifosott kondi, akkor a táp sem az igazi!) -
[Walaki]D`Lair #333 nézd meg az alaplapi kondenzátorokat! Különösen az AGP port mellettieket! -
#332 egy "k" lemaradt... (valamelyik) -
#331 Memória, VGA, esetleg táp (lehet, hogy nem kap az alaplap elég naftát ahhoz, hogy beindítsa a VGA-t, vagy a RAM-ot...), milyen a táp? (Teljesítmény?/gyártó?) Esetleg tegyél bele másik RAM-ot, VGA-t, vagy nézd meg, hogy minden rendesen a helyén van-e, nem csúszott kicsit ki valamelyi kártya, stb! -
#330 Hi!A következő a problémám.Van egy abit bd7 II raid alaplapom.Egy két nappal ezelött a gép csak úgy magától kikapcsolt játék közben.Most ugy áll a dolog,hogy amikor bekapcsolom a gépet elkezd sipolni,hosszan de nem folyamatossan.kép nincs.Mi lehet a probléma?tud valaki segiteni? -
#329 nekem 2000+ @1750 mhz-en a proci 50-57 fokos tovább nem megy.a hűtőm:igloo 2400 2900 rpm.26 db. -
#327 ha a hűtő rendesen fel van rakva és paszta is van alatta továbbá normálisan üzemel,akkor kisebb procira tökéletesen megfelel.de erre a procira nagyobb hűtő kéne...mekkora proci? -
#323 úgy látom nem értetted mit írtam. vagy írtam olyat valahol, hogy én töröm fel? de azért kösz, hogy átadtad a pályát. egyébként te a microsoftnál dolgozol? ne nagyon élj abban a tudatban, hogy 1 xp admin jelszót nem lehet megtörni szerintem, de én itt le is zártam a mikrofosos témát. -
Borg #322 Tied a pálya, kiváncsian várom, mikor tudsz feltörni egy windowsXP admin jelszót mondjuk:)
Mert a hacker progis is csak ugye átirni tudják, a régit megfejteni nem.
Szal admin jogot lehet szerezni, csak épp nem észrevétlenül, ha esetleg másé a gép... -
#321 Ez így van, de nem is érdekel a régi jelszó, ha az új jelszóval bármihez hozzáférhetek rendszergazdként... -
#320 nem létezik tudomásom szerint sehol olyan jelszó a világon amit ne lehetne feltörni -
Borg #319 A hangsúly a megváltoztatni-n van, mert meg nem lehet tudni a jelszót, csak átirni vakon. -
#318 Ügyes vagy! -
#317 Fel, akár a WinNT/2000 titkosított admin jelszavát is meg lehet változtatni egy linuxos boot lemez segítségével... -
#315 windows jelszót is fel lehet törni? néztem az oldalt,de az angol tudásom elég szegényes... -
#314 mi az a "magas"?