4879
Hardware Probléma, Kérdés
-
#433 Létezne hozzá magyar? Szerintem nemnagyon van magyar leírás, de nem kizárt... -
#431 Ha emeled az FSB-t, akkor azzal szinkronban/asszinkronban emelheted a RAM sebességét is, láttam már én is 385-400MHz-n üzemelő RAM-ot BD7II-ben! -
Tovi #430 Rá lehet venni, csak a legújabb biosz kell bele. Az nemhivatalosan is támogatja a 333-ast. Nekem DDR400-assal is szalad. -
#429 Ok köszi megpróbálom -
Borg #427 XPben minden DOS programhoz külön autoexec és config.nt fileokat tudsz rendelni (a propertiesnél).
Ezekben pedig ugyanúgy beállithatod a files stb értékét. -
#426 igaz ez softwares probléma de remélem seítettek. Urak, a winben hogyan lehet a files=*** étéket állítani, mert nekem sehogy nem akar sikerülni és emiatt egy szar ámde igen fontos dos-os program nem fut, próbáltam újraindítás/dos modeban (a dosos cfgt átírtam) de hát semmi, úgy sem indul. A dolog sürgős lenne. Előre is kösz. -
#425 Ha sima P4B533 (nem P4B533-e/-m, vagy hasonló), akkor ahhoz a 1014-es a legfrissebb bios! -
#424 Volt már rajta BIOS frissítés, az nem jelent semmit sem, hogy "új" lehet, hogy a tiednél már van 2-3 újabb BIOS az alaplaphoz... -
#423 válasz a HELP!!! topicban. -
#422 Új lap, Asus P4B533, P4 2,0GHz -
#419 Alaplapi BIOS frissítés? -
#418 Nem másolni kell, hanem lefuttatni az .exe filet, az csinál egy linuxos bootdisk-et, és azzal kell elindítani! -
#417 Hello!
Mostanában kezde el csinálni a gépem, hogy ha kikapcsol készenlétire a monitor mert nem nyúlok a géphez akkor amikor újraéled néha csak színes kockák vannak a képen, a gép megy rendesen, egérkurzor van tudok kattintgatni is mert néha kezecskére változik ha IE-ben hagytam. Restart után mükszik rendesen, driver csere már megvolt. GFTi200 -
#416 Köszi mindenkinek!!!
Gerry: az x86 alatt a memtest86-ot értettem, csak nem ismertem a progit, de tutira azzal tesztelték le.
Azért én is átnézem majd, azt egy floppy-ra kell másolni, és azzal kell bootolni , ugye? -
#414 Futtasd le EZT a meóriatesztelő progit is! Majd számolj be az eredményről! -
#413 Lehet, hogy egy Enermax vagy Codegen táppal jobban jártál volna. -
#412 Win-reinstall megvolt már? Ha nem, akkor érdemes azt is megpróbálni...
Az a Mercury táp hány wattos? -
#411 Hello!
Van egy kibeb@szott nagy problémám. (Nem értek a hardverekhez!!!)
ASUS-CUSL2C lapon van egy 866-os PIII-am, van hozzá egy 2két oldalas 256MB-os, és két egy oldalas 128 MB-os RAM-om.
WinXP pro hun az op.rsz.
Régebben tönkrement az eredeti házhoz kapott tápom (ezért napi 30-40 menet közbeni rebootolás eléggé megviselte a gípet), és vettem egy Mercury P4-es tápegységet. Április 17-én raktam be az új tápot, és azóta jól is ment. De tegnapelőtt elkezdett gebaszkodni. Ugyanúgy rebootolgat, csak most ritkábban. Rohadtul nem tudom, hogy mi lehet a baja. Az új táppal igazából csak a chello bekötése után kezdett el baszakodni (ne fikázzatok, csak a chello-t lehet beköttetni a 13.kerületben!!).
Mi lehet a probléma forrása?
- a processzort átraktam egy másik CUSL2C-s konfigba, és ott semmi baja nem volt.
- a memóriákat x86-os (van ilyen?? )tesztprogrammal qrv@ sokáig tesztelték, és hibátlanok voltak.
- az első rebootolós sorozat után - ami idén februárban kezdődött, és április elejéig tartott - a 45GB-os WD winchesteren lett 3 MB badsector.
-egy SMC-EZ 10/100-as ethernet kártyám van
- van még egy LG-cd író, meg egy LG cd olvasóm is.
Tegnap pl. játszottam neten, és 2 óra játék alatt semmi baja nem volt. Ma bekapcsoltam, egy otp átutalás, e-mailek olvasása, fórum, hírek olvasása az origo-n, és kb fél óra után páff rebootolt.
Kb ennyi röviden... hehe
Ha tud valaki valami jótanáccsal szolgálni, akkor megköszönöm!
Hali -
Borg #410 A rendszerparticiókat sehogy, mert utána nem fog menni a windows. -
Borg #407 A 9000PRO többet tud, és gyorsabb is.
Bár árban nem tudom hol vannak egymáshoz képest. -
#405 VIA Hyperion drivert feltetted XP alá? Már megjelent a 4.47-es változat is (asszem pont ma), lehet, hogy orvosolná a problémádat. Egyébként 1 kábelen van a két eszköz? ha igen, akkor milyen beállításokkal (melyik master, melyik slave, esetleg cable select), illetve milyen kábelen (40 vagy 80 eres)? -
#403 Milyen alaplap, és milyen CD-ROM-ok? -
Borg #401 Szerintem tutira szar a kártya. Úgylátszik nvidia már annyira szorul, hogy minden jöttment gyártónak ad licenszet gef4re, csak hogy ki tudja szórni a chipeket...
BTW: tutira nincs gyár az Smedia mögött, max a nevét adja valami afrikai összekalapált kártyához:)
Vidd vissza. -
#400 próbálj ki egy friss drivert, mondjuk a 44.03-ast az nvidia oldaláról, ha azzal nem megy jól, akkor próbáld ki egy másik gépben a kártyát, ha ott is rossz, akkor vissza kell vinni, feltéve ha még garis... -
Borg #398 Utóbbi, szerintem gyorsan felejtsd el annak a használatát, fennáll a kockázata hogy az egész gépedet leégeted vele, ha mást nem... -
#396 Közben megoldódott a dolog, szerencsére meg lett a rajta lévő adat máshonnan, így már nem kell a driver hozzá. Azért köszönöm. -
#395 Milyen típus? Mert nekem is van, és a saját CD-n kívűl más drivert én sem láttam hozzá sehol, de a sejátjával megy. (Egyszer azért kezdtem el keresgélni a neten, mert otthon felejtettem a CD-t...) -
#394 Codegen is simán viszi (nekem is volt 300w)! -
#393 há keress rá...
indulásként javallom az MS oldalát... -
#391 a hardwercsere fülön... -
#390 Srácok, van egy USBs adathordozó, de win98 alatt nem tudom felismertetni, ill felismerni felismeri a win csak éppen driver nincs hozzá, a neten nem tud vki driver lelőhelyet hozzá? -
Borg #389 Elég a 300W.
Feltéve, hogy nem varágné tipusu, hanem legalább egy chieftec/enermax pl. -
#386 milyen válaszokat? senki sem válaszolt semmit...
:DDDDDD -
Yeahhh #385 Ma vettem egy Abit kd7 lapot xp 2.2 procit és egy 256 mb 400-as ramot.Hogy kéne beállitanom a legjobb teljesitményhez?(fsb ram beáll stb.Köszi a válaszokat! -
#384 pontosan az az 1.7 cel nem a tunningrol hires foljebb mar van esely de a P4 agyonveri.
nekem viz es minden csiribiri nelkul 2500 ment az 1.6A:D -
izb #383 Mennyire észrevehető 256ddr és 512ddr között a különbség?
-oriási
Ha a celeront nem tuttam húzni,a p4-et lehet hogy fogom?
-a celeronban nincs szufla ezért nem tudod huzni! -
#381 Egyértelmű: P4, kis szerencsével megy 2133MHz-n, vagy akár afölött is! -
#380 Igen. A 2G-s celeron szinte semmivel sem gyorsabb az 1.7-esnél. De a P4 sokkal gyorsabb lesz. -
orkenyid #378 www.kurt.hu -
#377 Az SA7-es alaplapot SiS chipsettel szerelik ha jól tudom, namost a SiS nem a stabilitásáról és nem is a tuningolhatóságáról híres...
A VGA-hoz meg használd az ATi oldalán lévő 3.1-es, vagy 3.2-es Catalyst-et!