4879
Hardware Probléma, Kérdés
-
#473 "A sípolást késöbb mi fogja felváltani?"
Semmi. Gondolom a Tv-d sem robbanfel, pedig ha elég jó a hallásod akkor annál is hallhatod a magas frekis sípolást. Csak a Tv-ben ezt a sorkimenő trafó 15kHz-es sorfrekvenciája adja. De még 1x kihangsúlyoznám, hogy mindez csak akkor igaz, ha ugyanolyan sípolásra gondolunk!
Egyébként ez a jelenség a legszebben a solti középhullámú adónál hallatszik. Ott az adó 2ember magasságú trafóján a kossuth rádió szól! :)) -
#472 A sípolást késöbb mi fogja felváltani? Gondolom "fiatalodni" nem fog:D. Mindenki úgy is azt teszi, ami neki jó, ahogy biztonságosnak érzi. Bekapcsolási problémákat okozhatja a táp is. -
#471 Dehogy. Nincs annak semmi baja. Mivel a számítógépes tápegység kapcsolóüzemű, tehát magas frekvenciát (~20kHz) használ az 50Hz-es hálózati fesz megszaggatására ezért hallja azt a magas frekis hangot (sípolást). Közvetlenül az az oka, hogy a tápegységben lévő trafónak már nem olyan tökéletes és a menetei és ennek a magas frekvenciának köszönhetően berezonálnak és ez adja azt a hangot. Mindez persze csak akkor igaz ha tényleg egy folyamatos ilyen magas (de nem túl hangos) sípolásról van szó. -
#470 Ha sípol egy táp az már nagyon a vége! A legjobb megoldás az lenne ha lecserélnéd, 10e huf körül lehet kapni FSP tápokat. Valószínű a géped ezért nem indul néha. -
Dzsabba #469 Sziasztok
nem rég futattam egy töredezettség mentesítőt és minden rendben van csak ha berakok egy dvd-t akkor pár másodperc múlva kék halál ezzel az üzenttel MACHINE_CHECK_EXCEPTION.
valakinek valami ötlet?? -
#468 Szerinted erre valaki majd válaszol?
Még a konfigodat sem írtad le. -
#467 mi hehet a baj vagy v.kinek van v.mi tipjje, hogy miért lehet hangos a winchesterem?mert sokkal hangosabb a keleténél és zavaró is meg idegesítő is. -
D00M #466 Hello!
SLI-be kötött VGA-knál a control panelben a manage 3d settingsben van egy olyan, hogy SLI Performance mode, itt van 3 lehetőség, Single-GPU, force split frame rendereing illetve alternate frame rendereing 1 meg alternate frame rendereing 2. Ezek közül a default a Single-GPU, ha mást állítok be pl force split frame rendering tudok teljesítménybeli javulást elérni avagy csak bajt csinálnék? Illetve tök midnegy mit állítok, a legújabb nvdriver van fennt ofkorsz.
Üdv.: D00M -
#465 Akkor jó. Ezt nem tudtam. Úgy gondoltam, hogyha 400MHz-es akkor azt kellene kiírnia, de akkor ezekszerint nem.
Köszönöm szépen a választ! -
#464 Nincs semmi gond a RAM-jaiddal. A Windows a valódi órajelet írja ki, ami 200 MHz. A 400 MHz az csak az effektív. -
#463 Sziasztok.
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Az a gond, hogy tök hülye vagyok a ramok beállításával kapcsolatban és nem nagyon tudom, hogy hol, mi lehet a gond. Szóval: 2db 512MB Kingston DDR1 PC3200-as Dual Channel ramok vannak a gépben amiknek 400Mhz-en kellene működnie, viszont a Cell menüben (meg az Everest is) csak 200Mhz szerepel. És az alaplap egyébként felismeri a ram típusát mert a gép bekapcsolásnál kiírja a fent lévő adatokat. Próbáltam már azt is, hogy csak 1 modult hagytam benne, de sajna semmi változás nem történt. Az alaplap típusa: MSI K8N Neo4 Platinum
A válaszokat előre is köszönöm! -
#462 Volt fólia a hűtő alján, nem hagytad rajta? paszta volt rajta? -
#461 cs all
egy nagyon fontos kérdésem lenne..föleg Soundmax hangkáryával rendelkezö emberkék válaszoljanak..na szal mindig be akadtak vagy begyorsultak a videok (NEM CODEC HIBA VOLT) és kiderittem hogy a hangkártya drivere volt a szar...és msot ujra raktam az xp-t és kiirta a hangkari telepitésnél hogy nem találja kompatibilisnek (ebben az a vicces hogy az 1 honapos alaplapomnak a dobozában volt szal tök eredeti az egész) ..és akkor ez az egész érthetö is..szal leszedtem egy másik drivert és tökéletes nincs akadás gyorsulás CSAK NINCS Sound max control panel..és nem tudodm be állitani az 5.1 et...honna szedjek le egy iylet???csak félek ha azt felrakom megint beakadnak és begyorsulnak a videok:S nem tudodm mit tegyek. -
#460 Sziasztok!
Van egy ASUS P5B alaplapom, rajta egy Intel Core 2 Duo E6550-es proci gyári hűtővel. Eddig nem volt vele gond, de lehet hogy picit elmozdult a hűtő, mert 60 fokot mutat alapból és játékoknál pl felmegy 80 körüli fokra és lelohad az egész rendszer.
nemtudom, hogy az mind1-e hogy milyen állásba helyezem rá a hűtőt a procira? Mert csak 4 lyukba kell belefogatni, plusz a a vezetéket az alaplapra kötni.
Ha valaki tud, segítsen pls!!! Előre is köszi -
#459 Néha sercegő hangot ad az alaplapi hálózati dugó. Nem ég vagy ilyesmi, csak hangja van. De ha nincs bedugva vagy nem megy rajta adat, akkor semmi hangja. Ez vminek az előjele lenne?
(Asus A8N-E) -
Impi #458 Üdv :)
Tápegységben valami nagyon magas frekvencián sipol. Ez minek a következménye? Ha valaki tudja, kérem írjon pár sort. -
Impi #457 Üdv mindenkinek :)
Segítséget szeretnék kérni. A probléma a következő:
A P4 bekapcsoláskor nem indul. Többszöri kapcsolónyomogatás után van mikor elindul, de olyan is van, hogy a bekapcsológomb benyomása után 6-8 perc múlva feláll a rendszer.
A táp Chieftek 400-as. A kapcsolót még megpróbáljuk leellenőrizni, de annyi segítség kellene, hogy ezek impulzus kapcsolók, vagy állandóan feszültség alatt tartják az alaplapi részt?
Minden észrevételt előre is köszönök -
stuki #456 sziasztok lenne egy olyan kérdésem hogy nincs hang a gépen mitől lehet integrált a hangkártya és zenehallgatás közben ment el letöröltem a régi programját és próbáltam feltenni az ujjat de nem megy nem engedi elromlott a hang kártya??? köszi a segítséget -
#455 Kössz valahogy erre számítottam...Sajna tényleg elég régi de azé még a márióval elvok[nemvicc azzal jáccok :P:P] -
#454 sziasztok, a merevlemezeknél a buffer mit jelent? (2mb, 8 mb, 16mb, 32 mb) -
#453 Szerinted érne valamit ha húznál rajta pár MHz-et?
Ez a gép már nagyon régi és akármit csinálsz vele ugyanolyan lassú marad.
Próbáld meg eladni és vegyél egy újat. -
#452 Ő jelenleg egy 1,7ghz Celeron fossal rendelkezek ,512mb ram,Ati 9250 128 mb
Szeretném egy kicsit meghúzni de 1 kukkot se értek hozzá segítenétek?? -
#451 oks de az előző nem neked ment :D a te problémádat passzolom
-
netcool #450 Az lehet de ezt csinálja integrált vidivel is meg nem vidivel is!:D
Na és most akkor más ötlet?Ja meg az egész gépem új és ugy is! -
#449 kicsit lejjebb nekem is volt ilyen bajom, 3 dolog okozhatja vagy túlmelegszik a kártya, vagy a vga memória bemondta az unalmast,vagy a táp és nem kap megfelelő feszültségeket. -
netcool #448 Sziasztok!
Nemtudom mennyire vagytok otthon a monitor hibákban, de lenne egy kérdésem!Van egy crt monitorom és az a helyze vele hogy válogatós!:D
Csak ATi gyártmányú videókártyákat hajlandó elfogadni!Az Nvidiával azt csinálja hogy amikor tölt az XP akkor az összes led elkezd villogni a monitoron és teljesen abnormális kép jön be!olyan begörbített,sötét,összenyomott kép!Ráadásul a 85hz-es freket mindig visszarakja 60-ra!Szóval azt kérdezném hogy nem tudja valaki hogy mi a fa** baja lehet,mert kicsit idegesítő hogy minden inditásnál eljátsza??
ja meg akkor is ezt csinálja amikor játékot indítok!:D -
#447 Sziasztok,
Az alábbi problémám lenne: Tegnap játék közben előjöttek zöld és lila pontok, majd az fps leccsökkent kb 1re és a monitor kibekapcsolt majd magátol ujra indult a rendszer. Az ujraindulás után a bios menüben fehér csikok voltak és ujra előjőttek lila és zöld pöttyök. 1-2 percre kikapcsoltam és ujra jo volt. De ha játszok akkor kb 5 perc után előjőn mindig ez a folyamat. Én videokártyára gondolok, hogy az ment szét. (6600GT, másfél éves kb). És az lenne a kérdésem, hogy vegyek egy újat vagy még lehet-e ezzel vmit kezdeni? -
csabika6630 #446 Sziasztok
Úgy néz ki, hogy eltudom cserélni a 2,8 as northwood magos procimat, egy 3.0 Ghz-es prescott magos procira.
Szerintetek mennyivel lesz jobb a gépem teljesítménye? Mi a véleményetek a prescott magos procikról? (tudom hogy nem mai darabok, de nem akarok nagyobb összeget most a gépembe fektetni). Jah és egy ATI x1950gt vga-m van.
Most a 3dmark06 ban 600pontot ér el a proci.
Láttam teszteket hogy a prescott 900 pontot.... Ez a plusz teljesítmény játékokba is ki fog jönni? -
#445 Na megoldódott,leírom mi volt a baj hátha valaki tanul belőle. Tápcsere volt és nem a vga csatit dugtam a kártyára,hanem egy IDE csatlakozót vga átalakítóval,ezért nem kapott megfelelő feszültséget a kártya és szemetelt.Mikor rájöttem én is meglepődtem a saját hülyeségemen. -
#444 sziasztok.
tudja valaki milyen jellegű probléma az amikor a videókártya"beszemeteli" a képernyőt? játék közben jelentkezik a probléma,nem fagy csak szép zöld meg piros pöttyök jelennek meg átlósan.egyébként egy sapphire x1950pro-ról van szó.előre is köszi! -
Solt #443 Szerintem mindkettőnknek a táppal lesz nyűgje... az enyém nincs egy éves! :S Ráadásul már vagy 2 hónapja kikapcsolás után, ha áram alatt hagyom akkor sípol... tele a ... -
#442 Azért ez nem semmi. -
#441 nos nekem annyi volt hogy 8-10 indítás szintén, de utána rendesen ment. ma reggel viszont csak szakaszosan búg a venti de addig se jut el hogy az indító oldal bejöjjön, csak wüm szünet wüm szünet, így csinál a venti, és közben hallatszódik sőt mikor leszedtem az olinteddal lapot, látszott, hogy elindeul megáll elindul megáll az alaplap ventilátor. nekem ezt csinálja szerinted, szerintetek mi lehet??? -
Solt #440 Sziasztok!
Hát nem is tudom, hogy hol kezdjem... Pár napja elég érdekes dolgokat művel a gépem! Azzal kezdődött, hogy bekapcsolás után minden megszokott kép aminek fogadnia kéne csak egy pillanatra villan fel (asus logó, rendszer leírás, winfos betőltés, majd a winfos) aztán eltűnik és csak nagyon nagyon halványan látszik, de szinte fekete a képernyő! Tehát a rendszer feláll rendesen, de egy pillanat kivételével nem látszik semmi a képernyőn! Majd elkezdem még a legelején addig újraindítani (ez kb 8-10 próbálkozás) amíg egyszercsak a szokásos mbódon nem megy minden! Tegnap ezt megfejelte azzal, hogy miután nagynehezen így élet költözött belé, ezek után a rendszer nem akart felállni, illetve kékhalállal kifagyott! Felhúztam magam, kikapcsoltam... pár óra múlva miután lehigadtam bekapcsolom és mintha mi sem történt volna, minden megy rendesen elsőre! Ma reggel a "szokásos" indítási procedúra után magához tért, de most meg rejtélyes módon a hang tünt el, tegnap este kikapcsolás előtt még ment a Falcon, tehát semmi gáz nem volt a hanggal! Van valakinek ötlete, hogy mi okozhatja ezt? Gondoltam vírusra, de az egyből indítás után az alaplapi logónál még nem zavarna be... szerintem valami hardware gond lesz... van tippem, de nem akarok senkit befolyásolni! Szóval uraim? Átélt már valaki ilyet? :D -
#439 Swappol? Az FPS leesik? nézdmeg. -
Inquisitor #438 Hááát talán mert az X1950XT fényévekkel gyorsabb az ezer éves GF6800GT-nél? Annál még a GF7600GT is jobb, az X1950XT meg vagy 2x gyorsabb. -
#437 Szevasztok!
Van egy rohadt nagy problémám!!!!
A régi gépemen jobban megy a pro street mint az új gépemen ez miért lehet???
a régi gépem : (Abit Is7-e2 alaplap,1giga ddr 333 as ram, ati 1950xt agp 3500 celeron proci....)
új gép: Asus a8n sli, 3giga 333as ddr1 es ram, geforce 6800gt(pci), 3500 amd proci....
Lehetetlen hogy ezen laggoljon....ilyen nincs!!!!!!!!!
Gondoltunk arra hogy valami ösze akad valamivel de hogy lehet kiszűrni?? -
Padu #436 Help... hogy tudom telepíteni a hangfalam? win reinstallom volt, de a hangfalam nem nagyon vette észre és most semi hang, feltelepítettem egy csomó minden drivert de nem műxik plz help -
Norby86 #435 Sziasztok! Nagy problémám lenne és segítséget kérek hátha érti valaki a probléma okát,akinek esetleg ilyen alaplapja van vagy hasonló. Megvettem tegnap előtt egy Asrock P4V88 alaplapot és már első bekapcsolástol jelentkeznek olyan problémák hogy amikor elindul a gép egyszerűen nincs egér kurzor a képernyőn. ha ujraindítom és esetleg van olyan szerencsém hogy megjelenik akkor meg összevissza ugrál és magátol mindent megnyit, (KB. mintha érintkezési hibás lenne az egér bemenetnél.) tehát magátol klikkelget összevissza és remeg az egérkurzor magátol. Nem vírus mert a windowst is ujraraktam jópárszor meg tűzfal is van. Elvittem szervízbe is ahol szerintük semmi probléma az alaplappal. Hazahoztam ma és ment is kb 2x bekapcsolásig,aztán amikor 3x szer bekapcsoltam már nemvolt egér. Tudvalaki sűrgősen segíteni nekem? Esetleg Asrock alaplapok alapbol ilyen szarok,vagycsak selejtet fogtam ki? Érdemes másikat venni,vagy hogylehet ezt a problémát megoldani? HELP!! -
#434 Sziasztok az érdekelne h valaki használ e ASUS p7131 TV tuner kártyát.
mert nekem az a nagy problémám h sehogy sem birok hangot varázsolni hozzá.
És ha valaki már megoldotta a probot akkor megmondhatná nekem is.
kössz