4879
Hardware Probléma, Kérdés
-
molnar0921 #553 Hello mindenkinek!
Lehet hogy nem ide illik a kérdésem de valaki hátha tud nekem segíteni!
Van a gépemben egy Winfast típusú TV kártya. Ehhez van sensor és távkapcs valahogy nem lehet megoldani hogy a távkapcsal pl kikapcsoljam a gépet vagy be meg ilyen alapvető funkciókat? -
mardal #552 Sikerült megoldani a problémát egy firmware updattel. -
#551 Írt már előtte olyan típusú dvd-re? -
mardal #550 sziasztok
Egyik ismerősömnél újra lett a windows telepítve,ki szeretné menteni a dolgait dvdre de a nero azt írja ki ha dvd akar írni hogy illegális lemez az írás sikertelen,valaki találkozott már ilyen gonddal és ha igen van rá megoldás?A cd-t viszont megírja.Memorex dvdre szeretne írni. -
kishoze01 #549 Egyszer csak kiderül hogy mi a probléma forrása a kérdés csak az hogy mikor! -
Gorkyus #548 Az én alaplapom is gigabyt- p43-ds3
Szerintem nem fog segíteni a problémán de próba szerencse. -
kishoze01 #547 én most próbáltam ki a prototype játékot már egy hete fent van és kb 20 percet tudtam játszani vele tehát gondolhatod hogy nem vagyok ideges egyáltalán. Szerintem az hogy milyen játéknál jelentkezett a hiba nem számít. Nálam már az első perctől fogva ilyen volt a gép a legidegesítőbb hogy szervízben sem csinálnak vele semmit ott van a gép 2-3 hétig és utánna közlik az emberrel hogy sajnos nem tudnak vele mit csinálni. Amit még megpóbálok hogy szerzek egy Gigabyte alaplapot a vgám is ez a márka hátha megjavul ha nem akkor veszek 5 lityi benzint és felgyújtom. -
Gorkyus #546 Hát igen. Én már windows-t is ujra telepítettem. Legelősször a Frontline Fule of War nál jelentkezett ez a hiba. Lehet az kavart be valahogyan. Vagy nemtudom. Még próbálkozok ha sehogy se tudom megoldani a problémát akkor vg a csere. Talán még garanciális.
-
kishoze01 #545 4X1 GB ram van a gépemben próbáltam már egyesével cserélgettem a slotokban de semmi nem hozott változás. Először én a 100% ra vettem hogy vga hiba de kicserétük egy másikra mondjuk az nem GTx volt hanem egy ATI kártya de akkor is sz.r volt. Nálam ami még szóba jöhet hogy az alaplap hibás vagy a táp. Vagy csak egyszerüen szoftveres a hiba nehéz rájönni hogy mi a gond -
Gorkyus #544 Hát remélem hogy a vid kártya a hibás. már amikor megvettem a 9800 GT-t ugy inditot hogy amit adtak ram hibás volt. Garanciális csere.
De sok forumon olvasom hogy bizony a 9800 GT-k szériahibásak. Legalábbis sokan panaszkodnak rájuk.
Nem lehet hogy a gép fizikai memoriája hibásodott meg?
Azt nem próbáltad cserélni? -
kishoze01 #543 Nálam nem lassul le tökéletes kb 1-2 percig aztán kezdi előlről. Én már fél éve kinlódok ezzel a problémával nem tudtam megcsinálni szervizbe sem tudták megmondani hogy mi a baj. Próbáltuk VGA cserével de akkor is fent állt a hiba de ez nem azt jelenti hogy nálad nem ramhibás a kártya. Ha van rá lehetőség próbáld ki egy másik kártyával ha akkor is ugyanilyen lessz akkor passz hogy mi lehet a gond. -
Gorkyus #542 Hali. Vissza áll a kép. De a gép annyira lelassul mármit a játék hogy diavetitéssé degradálodik a képmozgás. -
kishoze01 #541 Hello. Nálam szinte ugyanez a probléma. Azt nézd meg hogyha a feladatkezelőben nem zárod be hanem nyomsz egy ESC et akkor a kép vissziáll normálisra vagy ugyanilyen marad ha visszaáll 1-2 percre majd ujra ilyen lessz akkor azzal a problémával szenvedsz amivel én. -
Gorkyus #540 Hali.
Szeretném a segítségeteket kérni. Pár napja jelentkezet egy olyan hiba hogy játék közben random szétesik a kép. ctrl-alt-delet el bel lehet zárni utána a gameket. Az asztalra nincs hatással a hiba.
Nemtudom mi lehet a gond. Csak sejtem hogy talán a vidikatri memoriája adta meg magát.
gigabyt Nvidia 9800 GT 1 GB DDR
Egy kép:
http://kephost.com/images/984_Untitled.png
Előre is köszi a segítséget -
#539 udv! XIDO
légyél szíves egy pár bios screen shot-ot felrakni! cpu/ram környékéről! -
kishoze01 #538 Sziasztok. A következő problémában szeretném kérni a segítségeteket: A gépem játék közben egyszerűen megáll a kép nem mozdul nem reagál csak a ctrl+alt+delete gombra. Ilyenkor behozza a feladatkezelőt ha nem zarom be a játékot nyomok egy ESC akkor visszatér a játékhoz és megy tovább tökéletesen kb. 2 percig akkor megint megáll a kép újra ctrl+alt+delete és igy tovább. Néha van amikor elég durva képhiba is látszik. Szerintetek ez mitől lehet??
Segítő válaszokat előre is köszönöm! -
#537 segitene nekem valaki hogy a kingmax DDR2 800Mhz-es 1GB-os ramnak mennyi az idözitései és egyéb adatai?
Fagyogat a gépem de nem ismeri fel a lap automatikusan az adatait igy manualisan kell megadni neki , automatikusan csak 533MHz-en ismeri fel ,de igy is fagy a gép.
A kékhalálnál valamilyen driver irq-ra hivatkozik.
MÁr több mint 2 éve ugyan az a konfig és csak tegnap fogta magát és egy netelés alkalmával hosszu sipolás kiséretében kifagyott és csak egy bios resettel tudtam ujrainditani.
vag ymit lehetne még állitani ill mit nézek meg hogy megszünjenek a fagyások? -
xido #536 nem lett olyan beállítva,ami miatt alaplapi resetet kéne csinálni,csak usb felismerés meg boot sorrend lett állítva,semmi olyan,amivel szorzót vagy feszt.emelnék... -
xido #535 játék közbeni hőmérsékletet csak úgy látom,ha leteszem tálcára egy idő után?:) -
#534 a konfigggal nincs baj elméletileg.
A bioszba állitotad be a defaultot gondolom, de lehet jó lenne fizkálisan is az alaplapon.
nézd meg a hőmérsékletetket egy mérőprogival, pl Everest. abból sokminden kiderülhet, ha egyik se megy fel max terhelésnél 70 feljebb akkor ez se lehet probléma. -
xido #533 Coolermaster Elite 310-es ház,elől hátul 12es venti
Corsair 550w táp
Gigabyte GA-EX58-UD5 lap
I7 920 proci gyári venti
3x2g OCZ tripla channel ram 1333mhz
Sapphire HD4890 1g gyári venti
Hitachi 250g Hdd
Seagate 160g Hdd
1 hetes gép,nincs húzva,nem is lesz,bios default load is volt..máshol felmerült pár dolog,ami hátha esetleg.... -
#532 elsőszöri milyen gép? adatotak ird le, azután egy fotó is jol jönne a gép belsejéről vagy leirod hogy milyen hűtés van benne....vagy megnézed megy e minden ventillátor(ha vizhűtés akkor megy e punpa,bár akkor gondolom ilyen kérdést nem raknál fel ide) aztán van e húzva a gép, egy bios reset se ártana, stb... -
xido #531 Kiváncsiskodom...Win7 volt fent új és szűz gépen..órákig bírta ha csak úgy fut,net,film,ilyesmi....játéknál-eleddig 2-t tettem fel rá és futtattam,véletlenszerűen kifagytak és kékhalált okoztak..Meguntam,Vistát tettem fel..már csak az egyik játék került vissza,de megint előjött benne egy idő után...VGA komolyabb alkalmazása..szellőzés vagy tápellátás okozhatná ezt esetleg? -
tborcsok #530 a tanácsadást meghagyom a profiknak, de ha asus alaplapod van akkor a support.asus.com-on találhatsz segítséget. én most gyors ezt találtam: http://support.asus.com/troubleshooting/troubleshooting.aspx?SLanguage=en-us -
#529 hello! Van 1 kis gond csin bios frissitées és azót nem idnula gép! Hogy tom megcsin! Valaki segitsem pls
-
partyyy #528 hy az lenne a kérdésem hogy asus p5b alaplapba passzol-e az intel core 2 quad 8200-as proci? -
tborcsok #527 és a ramom eredetileg 1066hzre van tervezve csak úgy hallottam hogy ezt nem mindig ismeri fel a rendszer ( nem lehet valahogy szerkeszteni a kommenteket?) -
tborcsok #526 a procit nem húztam és a ram átállítása nékül nem indultak egy pár program, és minden nagyobb file crc hibás volt ha ki akartam csomagolni, de nem volt bad sector a hddmen -
#525 üdv!
gondolom, mielőtt nem húztad a procit,ramot minden rendben volt??? -
tborcsok #524 azt elfelejtettem mondani hogy az xp telepítése közben is lefagyott egszer, és újra kellet kezdenem az egészet -
tborcsok #523 Hello
Van egy olyan problémám hogy a gépem minden előjel nélkül lefagy, van hogy fél óra után, van hogy több óra után. volt 64bites vistám azon is csinálta, most 32bites xpm van. a biosomat frissítettem az asus oldaláról a legfrissebbre
alaplapom asus p5q pro
processzor intel core 2 duo e8500 3.16GHz
tápom 650W-os Chieftec
ramom ddr2es kingston hyperx 4x1gb, biosban 2.2voltot adtam nekik, az időzítést 5-5-5-15re raktam és 1066hzre a frekveciát.
ha mindent autóra rakok akkor nem idul minden program, minden crc hibás, és a torrent se jó, de akkor nem fagyogat
már vagy 3 hónapja szenvedek vele -
piccolo555 #522 Hi all!
Vettem egy asmsung dvd-írót, de mikor bekapcsolom a gépet, kinyitja magát, és mikor becsukom, megint kinyitja magát :S
Nem tudja vki mi lehet a probléma? A válasz(ok)at köszönöm! -
#521 Pedig a BIOS-ban kell. Be kell előbb kapcsolni a tuning-ot. De ha nem tudod hogy kell, akkor sztem inkább ne tuningolj procit, mert egy volt osztálytársam is ezzel játszadozott, hogy húzogatta semmi tudással, egyszerre csak megadta magát a proci. Sztem az a proci így is elég erős. Vagy tulajdonképpen miért is akarod húzni?
---------------------------------------
Samsung HD161HJ vinyóhoz még mindig elektronikát keresek! -
dani40 #520 Hello!
van 1 kis problémám nem tudom hogyan kell huzni a procit
alplap tipusa: asus p5q pro
cpu tipsa: intel core 2 duo E 7200 2.53 ghz
a biosban nem találtam semmit a cpu huzással kapcsolatban
xsak olyat hogy fsb huzás,memória huzás,vga frekvencia növelés -
#519 Heló! Olyan gondom lenne, hogy nem tudom a gépet kikapcsolni készenléti üzemmódba. Se S1, se S3 módban nem megy. Elkezd kikapcsolni, kiírja h készenléti üzemmódra felkészül, ki is kapcsol a gép, mert arra van állítva, szépen kikapcsolva is marad, de amikor be kellene apcsolni, egyszerűen nem ál fel újra a win.. Nem is dolgozik semmi, nem olvas a vinyó, semmit nem csinál a gép, csak áram alá helyezte a táp. Valószínű, hogy valamilyen hardvernek nem tetszik a készenléti üzemmód?
Jah és Samsung HD161HJ típusú vinyóhoz még mindig elektronikát keresek. Ha valaki tud, akkor is szóljon! Köszi. -
#518 Ez enm OP rendszer függő dolog ahnem a laptop saját tulajdonága. Valszeg abban a progiban amit említesz lehet beállítani, hogy ne állítsa át. -
RusT #517 Köszi BaliBoy! De nekem nincsenek olyanok, mint energiatakarékos üzemmód stb...mert nem Vista van a gépen. Vagy ezek XP alatt is állíthatóak?? /ha igen akkor hol??:) / Most néztem a Central Brain Identifier nevű progival, és ott vissza tudom állítani a szorzót 8x-osra, de rövid időn belűl visszaveszi magától 4x-esre :( és addig minden ok, míg 8x-osan marad, mert akkor 1600-on megy, de aztán visszaesik 800-ra :( PLS HELP -
#516 Hát gondolom amikor nem használod akkor visszaveszi a teljesítményt. Vagy vannak különböző profilok (energiatakarékos üzemmód, maximum teljesítmény stb.) és lehet átálítottad. Sőt a legtöbb notebook leveszi a teljesítményt hogyha a tápról megy. -
RusT #515 Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni processzor ügyben :) Szóval van a notebookom, amiben egy 3200+ -os AMD processzor ketyeg, ami egészen eddig 1600MHz-en ment...de most valamiért mikor véletlenül rámértem Everest-tel, akkor már csak 798MHz-et írt ki és ez azóta is így van...:( és nem tudom ez miért lehet...nem tudom hogyan tudnám rávenni a processzort, hogy újra 1600MHz-en dolgozzon... légyszives aki tud segíteni, írjon!!!:) Előre is THX!!! -
feamatar #514 tegnap már próbáltam, de az a helyzet hogy addig se jut el. Miután a szokásos rendszerdiagnosztikát kiírja, elsötétül a képernyő és nem tölt tovább. Ha CDről akarom a win installert indítani az se megy: kiírja hogy CDről való indításhoz nyomjon meg egy gombot, és ekkor esetleg kiírja hogy a számítógép hardware felépítésének vizsgálata majd konyec, sötétképernyő megint