4879
Hardware Probléma, Kérdés
  • bszomszed
    Sziasztok!

Van egy Canon Pixma IP 4300as nyomtatóm, most lesz két éves. Kb. 1 hónapja küzdünk egymással a következők miatt:
    Utángyártott patront használok hozzá, és a sárgán kívül valamennyi szín működik is nyomtatás közben. Maga a patron nincs beszáradva, elméletileg a chip is működőképes, gondolom akkor fel sem ismerné vagy kiírná a patronhibát a gép. Szétszedtem a fúvókafejet, kimostam videofejtisztítóval, denaturált szesszel majd ioncserélt vízzel, nagynyomású levegővel kifújtam, gyakorlatilag gyári tisztaságú lett a fej, de a hibajelenség továbbra is fennáll változatlanul.
    Na most ehhez képest kérek segítséget!
    Köszönöm.
  • xido
    Sziasztok!

Új gép adott-1 hónapos körüli-elég hamar előjött kék halál benne,memtest volt,blabla...üresben órákat ment a gép netezés/egyebek közben,amint izzasztóbb játék jött-Crysis-,kékhalál...Meguntam,cserére beadtam a ramokat..közben vettem másik ramokat,jól is tettem,mert 2 hétig pöcsöltek a cserével...elsőre az is kékhalálozott,aztán BIOSt frissítettem neki,utána nyugi volt,a Crysist ugyan csak multizni vettem elő,de semmi gondja nem volt...na..most őkelme a Trine nevű "piszlicsáré" játék alatt dobott ki...újraindításkor félig-meddig logot mutatott a win,kimásoltam,hátha valaki érti,miket jelentenek,merre induljak el...

Problem signature:
    Problem Event Name: BlueScreen
    OS Version: 6.1.7100.2.0.0.256.1
    Locale ID: 1038

Additional information about the problem:
    BCCode: d1
    BCP1: FFFFFA804626B7D8
    BCP2: 0000000000000002
    BCP3: 0000000000000001
    BCP4: FFFFF88004205B3D
    OS Version: 6_1_7100
    Service Pack: 0_0
    Product: 256_1

Files that help describe the problem:
    C:\Windows\Minidump\070609-19515-01.dmp
    C:\Users\xido\AppData\Local\Temp\WER-32541-0.sysdata.xml

Read our privacy statement online:
    http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x0409

If the online privacy statement is not available, please read our privacy statement offline:
    C:\Windows\system32\en-US\erofflps.txt
  • nagykispeter
    Oké,értem
  • InfectedMann
    Én nem mondtam, hogy nem megbízható csak érdemesebb több programmal is letesztelni :)
  • nagykispeter
    Köszi!
    Mondjuk én megbítam a Sentinelbe.
    Tavaly az én gépemen 1 hónap után tönkrement egy 250GB-s Samsung és azonnal kiírta.
    Akkor ezekszerint az se megbízható.
  • InfectedMann
    Én HD Tune -al is megvizsgálnám a vinyót azért.
    HD Tune -t felteszed majd katt az Error Scan -re és violá. Vársz türelmesen.
    Esetleg kipróbálnám más gépben is a vinyót (csak adott vinyó legyen benne), hogy win telepítés mit csinál, és ugyan ezt végigzongoráznám pl. a ramokkal is. Esetleg az adott gépedben más vinyókat is próbálj ki meg esetleg másik tápot.
  • nagykispeter
    Köszi a választ!
    Az igazság az hogy ezt a gépet a lányomnak adtam?így hogy milyen táp van benne nem tudom most megnézni,de azt tudom hogy annak idején jónak számított 400 W körüli volt.
    Annak ahhoz lehet valami köze amit a telepítések közbe kiír,hogy nemtudja kicsomagolni ezt meg azt?
  • tmisi
    Hát pedig tápgyanús a dolog. Nyugi a szar tápok sem azonnal halnak meg, majd ha kiszáradnak. Ha porolva sem volt, akkor pláne.
    Szerintem mivel AGP-s, akkor nyílván kellett a plusz tápellátás is (a kártya hátuljába) ami szívja a 12V-ot rendesen, és ezt az ilyen 300W körüli Codegány, Qtec, stb. tápok nem igazán komálják. Rosszabb esetben elszáll a gép, jobb esetben csak a táp.
    Egy 300W-os FSP-PNF-re simán lecserélném de azonnal.

"A Táp az nem tudom már milyen" Nagyon nehéz leszedni azt az oldallapot és megnézni ??
  • nagykispeter
    Ja és a ventilátorok működnek rendesen.
    A háznak is ritka jó hűtése van.
  • nagykispeter
    A gép az 3 éves,
    Alaplap:A7N8X-X ASUS
    Proci:AMD 2400 +
    Memória:1GB
    Vid kártya:ATI X1650 PRO 512MB
    HDD: 120GB Samsung (itt lefutattam a HD Sentinelt és nem talált semmi hibát.
    A Táp az nem tudom már milyen ?de 2 és fél évig működött ez a konfig rendesen akkor kezdett el újraindulgatni először csak nagyon ritkán tán havonta egyszer -kétszer.
    Most az utóbbi egy-két hétbe lett egyre gyakoribb,végül már használhatatlan.
    Hibaüzenetet nem ír ki,csak újra indul.Viszont játék telepítésénél is volt mikor kiírta hogy nem tudja ezt vagy azt a fájlt kicsomagolni!
  • InfectedMann
    Ez kb. az a szitu mikor bemész az autó szerelőhöz, hogy van egy szép nagy gyors piros autóm és valami baja van.
    Pontos infót a gépről plíz.
    Proci, Alaplap, memória, HDD, vidkari, táp típusa. Mióta van meg a gép stb.
    Így kb. azt tudom mondani bármi baja lehet. Mikor újraindulgatott a gép kaptál -e valami kékhalál üzit vagy csak simán újraindult. Rögtön program indításakor indult újra vagy pár perc futás után. Kicsit részletesen és akkor máris többet tudunk vagy tudok mondani.
  • nagykispeter
    Sziasztok!
    Van egy számítógépem ami elkezdett először csak ritkán ,majd egyre sűrűbben újraindulni.Az utóbbi 1-2 napba már teljesen használhatatlan lett,szinte minden programnál újraindul.
    Megpróbáltam újratelepíteni,de mikor a formázás után elkezdi a fájlokat másolni akkor olyan 70%-körül megállés kiírja hogy "quartz.dll a telepítő nem tudja másolni".Innen kezdve hiába Enterezem nem másol semmit,ha Esc. hogy hagyja ki a fájlt akkor se megy tovább,vagy lefagy az egész telepítés.
    Az XP eredeti és próbáltam törttel is.
    Mi lehet a gond?
  • InfectedMann
    Neki a BSPlayer vált be.
    Ez nem hittérítő szakkör :)

Akkor már én is mondhatnám, hogy Media Player Calssic + ffdshow + ac3filter a legerőforrás kimélőbb kombó. Van aki ezt szokta meg van aki azt.
  • BaliBoy
    Pedig jobban tennéd. Én is azt használtam éveken keresztül. Amint kipróbáltam a KmPlayert kapásból le is cseréltem rá. Semmi kodeket nem kell telepíteni, amilyen formátumot fel lelsz a világon mindent lejátszik...
  • EnxTheOne
    köszönöm szépen! most már müködik! :D
    #577 nem szivesen válnék mek a BSpalyertöl :D
  • InfectedMann
    ffdshow -t szedd. Semmi más codec pack ne legyen fenn.
  • BaliBoy
    Használj KmPlayert!
  • EnxTheOne
    sziasztok! nem hardware probléma, de remélem tudtok segiteni! a problémám az lenne hogy a BSplayer nem játsza le az "AVI (X264)" tipusú formátumot, azt szeretném kérdezni hogy lelehet tölteni valami kiegészitöt hozzá? (már sokat kerestem de sajnos nem találtam) :(
  • DDE
    Köszi!
  • tmisi
    Az ASUS ha jól tudom DELTA belsővel gyártja a tápjait, mint a Chieftec. Tehát bőven elég.
  • InfectedMann
    Leírom ide is a problémám hátha valaki tud valamit tippet adni.

Következő problémával állok szemben:
    Az alaplapom (Gigabyte GA-MA770-DS3 v1.0) elkezdett furán viselkedni a RAM -okkal.
    Először a 2x1GB Crucial BallistiX BL12864AA1065 kittel kezdett el szórakozni.
    Ha bent van a hibásnak vélt Crucial RAM akkor azzal a memchecken túl sem jut a gép, kiírja, hogy van egy 800 -as 64bit DDR2 RAM -om és ennyi. Az egyik slotban a memcheck -en túljutott a gép, de ezt az üzenetet kaptam: KÉP
    A JÓ RAM pedig csak bizonyos slotokban hajlandó működni és ahol stabilan megy ott még a tuningot sem tagadja meg.
    És itt jön a pofára esés. A hibásnak vélt rammal az öcsém gépe simán bebootol és vígan végignézek egy 3 órás HD filmet majd után ráeresztem pár órát a Crysis -t is ennyi. Tesztelések sem jeleznek hibát.

Szereztem 2x1GB OCZ Reaper RAM -ot, de itt már más a helyzet. Itt a két ram együtt alig akar megmukkanni. Egy ideig mennek együtt azt kékhalál.
    Külön a két ram olyat művel, hogy egyes ramok csak egyes slotokban akarnak stabilan menni. Együtt teljesen meggárgyulnak.

Visszatettem a hibásnak vélt ramot azokba a slotokban ahol a többi ram megy, de ő nem hajlandó menni és azt tapasztaltam, hogy bármelyik slotban járt a hibásnak vélt RAM ahol eddig a jó RAM -ok működtek azután ha beteszem ezen slotok egyikében bármelyik jó ramot akkor hosszú sípolást kapok.
    Viszont ha olyan slotba teszem a jó ramokat ahol nem járt a hibásnak vélt ram akkor tökéletesen bebootol a gép.

Esetleg ez a hiba lehet attól, hogy valami megsérült az alaplapon valamikor szerelgetés közben, esetleg egy kondi kezdi megadni magát pl. túlfeszültség miatt vagy mit t'om én :) Esetleg túl sokszor indítottam újra egyszer a gépet egymás után és az barmolt szét valamit az alaplapon?

Semmilyen új HW nem került be a gépben ami akadást okozna. Esetleg az

Volt win reinstall. 3 féle win is volt fent és mindegyik alatt megjelentek a hibák.

Tehát a kérdés: Alaplap csere megoldaná a gondomat?

És a végén még egyszer kihangsúlyozom, hogy az öcsém gépében az összes RAM megy hibátlanul.
  • DDE
    Sziasztok!

A mostani konfigom : Nvidia 6600GT, P4 945-ös proci (3.4G), ASUS 550W-os táp, 2G ram, 4db winchester.
    Videókártyát cserélek (Ati HD4850-re), procit cserélek (E8400-ra) + alaplap csere (Asus p5B-ről P5Q-C-re).
    A kérdés : a táp elég lesz az új konfighoz (Az Asus kb 1.5 éves, tehát nem túl öreg)?

Köszi!
  • Tornado80
    Ok! Köszi a tippet, feltétlen kipróbálom!
  • Banyapapa
    kattanás lehet a hdd-böl jön ki,de ha tudsz szerezni kölcsönbe egy jobb tápot,probáld ki azzal a gépet.
    Mert az a mercury egy szar,egy jobb pl: chieftek 360as táp,simán elvinne még plusszba 2-3 hdd-t is a te cuccaid mellet
  • Tornado80
    Sziasztok!

Lenne egy kis gond egy géppel, méghozzá az, hogy elég gyakran fagy. Ha a gép csak magában megy nincsen hozzányúlva, akkor semmi gond, de ha valamit csinálok rajta (zenehallgatás, játék) akkor kb 30-40 percenkét megáll, nem indul újra csak megáll minden, csak a reset segít! Eddig egy ati x1050-es kártya volt benne, akkor is csinálta csak nem ennyire gyakran( 1 nap 4x-5x), most raktam bele egy ati x1600-ast és most még gyakrabban csinálja, valamikor kattan egyet és utána áll meg!Konfigom:
    Alaplap: Asus p5vd2-mx se
    Proci: Pentium dula cpu 3.00ghz
    Ram: 2GB
    Videókártya: Sapphire Radeon X1600 GDDR3
    Táp: 350W
    Op. rendszer: Windows XP Prof. SP3
    Minedn driver frissítve, XP újratelepítés már volt.
    Plussz hűtést is raktam már bele.

Nem tudom vagy az alaplap szar, vagy talán a Mercury 350W-ost táp lenne kicsi( van benne még 1db 250GB-s vinyó + 1db DVD író is)?
    Valakinek van tippje ötlete, mert már azon vagyok, hogy repül ki az ablakon!

A válaszokat előre is köszönöm mindenkinek!
  • Hegyvari01
    Na, megoldottam végre. Felcseréltem a két kábelt, és most már teljesen jó. Köszi a segítséget! :)
  • Banyapapa
    driver programjában kutakodjál ,ott át lehet állitani hogy mi legyen az elsödleges megjelenitö
  • Hegyvari01
    Köszi a segítséget, de nem találtam ilyen opciót, ellenben most bekapcsoltam a gépet és már be se jött a kép, de rájöttem, hogy az LCD TV-re rakta ki mindig, mert az is hozzá van kötve, de én a monitort használom ugye elsősorban, de a monitorom is van beállítva, mint elsődleges, bár a Képernyő beállításoknál az LCD TV kapja az 1-es, számot, lehet ezt valahogy cserélni vagy mi a megoldás, mert így mindig ki kell húzni az LCD-ből jövő kábelt, eddig nem volt semmi baja, csak meg lett takarítv a gép, nem tudom mi lehet most...
  • devilzero
    Üdv!
    Álligattam a hangfalaimat, kihúztam a mélynyomóból a hangszórókat (Genius 1000 úgyvan megoldava) és jóhelyre rendesen visszaraktam és mégis a center nem szólal meg! Kicseréltem a jobb baloldalival akkor szól de akkor meg a kicserélt hangszóró nem szól a CENTER helyén! Mi a probléma?
    KöszI!
  • Trickster
    Dugd át a monitort az integrált videókártyába, és indítsd újra a gépet.
    Ekkor be fog jönni a bios. Valamelyik pont alatt találsz olyat hogy (one chip primeri, on-chip seconderi) engedélyezd mind a kettőt(enable).
    Majd viszadughatod a monitort a videókártyába.
  • Hegyvari01
    Sziasztok!

Amikor elindítom a gépet, akkor nem jelenik meg se a VGA BIOS, se a gép BIOS képernyője, hanem csak feketeség van és a Windows betöltésénél van csak kép. Amúgy ugyanannyi idő alatt tölt be a gép, csak hát a BIOS képernyő nincs, pedig kellene. Valami ötlet?
  • BaliBoy
    Vidd vissza ha úgy gondolod nem egészséges a hangja.
  • BaliBoy
    Nem igazán. Max sok türelemmel még több szerencséevel, forrasztó pákával, elekronikai tudással, másik rossz winchesterrel. Vagy elviszed egy olyan céghez ami adatvisszamentéssel foglalkozik. De több winyó árát fogják elkérni érte.
    Szóval kuka.
  • potyi21
    Hellotok ! ma raktam ossze magamnak egy msi lapot,intel 3 ghz dulaos proci,4 gb ram,seagate barracuda 750 gb gepet! A hdd vel nemvagyok megelegedve,mert bekapcsolaskor csattog,es neha meg dolgozaskor is !500 W tapot is vettem a gephez !! Azt szeretnem megtudni,h ez normalis eset,vagy azonnal kuldessem vissza a 2 napos hdd met ??letszive irjatok......
  • Dns5000
    behalt a winyom :(
    wd2500JS
    Amikor detektálni akarja a gép kattan kétszer azán leáll.
    Van valami remény, hogy le lehetne menteni rólla valamit?
  • BaliBoy
    Tedd fel a HDD sentinelt. Ha google-be beírod a hibakódot akkor találhatsz a témában hozzászólást. Állítólag winyó hiba.
  • miki10
    Sziasztok!
    az lenne a problémám hogy ha szeretnék a D: meghajtómra mássolni valamit akkor nem másol hanem ezt a hiba üzenetet írja ki.:

0x8007045D : I/O eszköz hiba miatt nem lehet a kérést végrehajtani

mi lehet a baja? a windowsal vann probléma vagy a winyóval?
    windows 7 van a gépen
    válaszatokat előre kösz!
  • repvez
    az eszedbe sem jutott hogy más alakatrész is szerepet játszhat a dologba?Miért pont a procit szurtad ki magadnak.
    Ezek az ujraindulások ugyan ugy lehet beállitási hiba memoria hiba táphiba stbb..
    Nekem a napokban volt hasonlo problémám egy 2 éves géppel, resetelni kellett a biost és utánna állandoan ujraindult és kiderült hogy a memoria beállitásait nem ismerte fel a lap igy kézzel kellett beirni neki még a feszültségeket is.
    De ha annyira szar a 6000+-osod nyugottan add nekem én tudok mit kezdeni vele egy 4000+-osnál biztos jobb
  • csige791
    Sziasztok!
    Azt hiszem elkövettem egy hibát. Vettem egy 6000+ X2 -es proceszort, pedig core2 ot akartam, de épp nem volt raktáron, gondoltam jó lessz a 6000+ is. Összerakom a cuccost stb... elkezdem használni, erre bizonyos időközönként lekapcsol a gép. Ok szar a gyári hűtő irány a bolt Zalman mittomén milyen legbrutálisabb vas megvétele + jó drága pasta. Király alapban simán müxik, de ha valami komolyabb játékot pl ARMA 2 vagy Mass Effect-et akarok rajta duttatni vége, ugynúgy leáll, előtte még hallom , hogy felpörög a venti amikor elkezdek játszani de szart nem ér. Mikor újra bekapcsolom csak 75 fokon van a proci.
    Valami gagyi Gigabyte olcsó alalapban van a dolog.
    mit csináljak ? Gyújtsam fel a gecibe az egész retek AMD-s k.annyát vagy tegyem bele valami folyékony hidrogénbe ? Vagy esetleg van értelmes megoldás is ? Help! Előre is köszi.
  • Oldcool
    heló van egy kis problémám tudom nem ide tartozik de van egy realtek ALC850 es hangkártyám(integrált)és a zöld jack aljzat tönkre ment és át dugtam a mikrofonba de nemtudom hogy lehet átállítani UAJ-ra mert alapból nem áll át,most mit csináljak hogy legyen hang?.lécci ha tudtok segítsetek:S