4879
Hardware Probléma, Kérdés
  • gordon 24
    Oks! Köszi a segítséget!
  • gordon 24
    Oks akkor valószinüleg csak az a baj, hogy az xp öreg.. És a sima prof nem ismeri fel a 640 gb-t mi?

A javitások meg majd utánna látják.. Akkor végülis semmit ne csináljak telepitsek azt majd kiderül?:D
  • jackson021
    csá mennem kell
  • jackson021
    mivel az alaplapod fiatal ezért mennie kell egy friss rendszerrel!!!
  • gordon 24
    Oké! Tehát akkor a dvd-t Jumperral berakom primaryba és utánna függetlenűl attól hogy mit ir a win telepitő felrakom rá, és később látni fogja az egészet?

Amikor fent van, tudok majd particiokat utánna is csinálni??

Természetesen, a Windowsnak csinálok egyet most..
  • jackson021
    Ha mellete jol látta az xp a dvd-ét akkor jo! De az xp-ét frissiteni kell!
  • jackson021
    jo
    Akkor csak arrol gyözödj meg hogy a dvd primariben legyen és hogy ha látja a sata menü (alaplapi) a 100-százalékot akkor csak a rendszert kell felfrissiteni!!!!!
  • gordon 24
    Nah és ezeket hogy tudom, magyarul:

Jumperrel kell szabályoznom hogy ki hol legyen?

Vagy Bisoban kell átállitani valahol?
  • jackson021
    Na tehát elsödleges a satán a vinyo! primari-be álitsd!!
    Majd a dvd-t nézd meg hogy az meg a saját kábelén is primary-ben legyen!
  • gordon 24
    Most a lapban a bios igy van belőve ugy gondolom ezek a részek vonatkoznak rá:

Ilyesmik vannak a sata résznél ni:

Main nevü fülben fel van sorolva a 4 sata port. Ha rámegyek és enterrel belépek abba, amiben a vinyo van ezt rakja ki:
    Vinyo adatai nem lehet változtatni rajtuk!

type: auto
    LBA/largre mode: auto
    block (multi sector transfer) M: auto
    PIO mode: auto
    Dma mode: auto
    Smart monitoring: auto
    32 bit Data transfer: enabled

Sata cobfigurácioban pedig:

Sata configuration: enhanced
    configure SATA as: Ide

Hard disk write protect: disabled
    Sata detect time out: 35

kb ennyi ami ezzel foglalkozik:D
  • jackson021
    Hát ez a baj!! A sata-nak az alaplaban külön képernyöje az az beállitási képernyöje van!!
  • gordon 24
    Nem ő nem.. Az a régi fajta.. Idáig egy nagy kábelen volt a vinyó és a dvd olvasó.
  • jackson021
    Az olvaso is sata?
  • gordon 24
    Az előző az sima, csatis, tehát az a fajta amilyen a régi dvd olvasok cd romok stb..
  • jackson021
    igen lehet!! DE!!! Ata133-as volt az elözö vinyod? vagy sata?
  • gordon 24
    Nah ezt hol tudom megtenni?? Most nincs rajta Jumper egyátalán.. Az olvasó meg nem tudom hogy van:D
  • gordon 24
    Amikor indul tudod kirak egy kis ablakot, ott eddig kiirta, hogy ilyen és ilyen DVD ram meghajtó Maxtor 122gb -s vnyo stb.

Ha Berakom az ujjat csak a DVD -t rakja ki nem irja hogy a vinyo milyen meg van e egyátalán.

De ha belépek biosba, és a Sata2 es slotra (amibe be van dugva) rákattintok teljesen helyesen látja. Magyarul irja hogy 640-es meg samsung stb stb.

De ha a wint el kezdem telepiteni csak ezt a 131 gb-t látja többet nem.

Lehet a Win az oka? Csak addig nem akarom elkezdni telepiteni, merth fent van és kiderül hogy nem látja utánna se akkor kezdhetem az egészet előlről..

Az lehet ha a Win felér lefrissül sp3-ra akkor látja majd az egészet?
  • jackson021
    És csak igy mellé az olvasot! másodlagosnak slave!
  • jackson021
    Masterbe kell rakni a vinyot ! elsödlegesnek!!
  • jackson021
    Amikor elindul a gép és nem látja? a bios?
  • gordon 24
    Ez egy asus p5kc-s lap.. 1 éves kb.
  • jackson021
    Ha jol emlékszem az xp-nek is van egy lekezelési x-gb amit még tud kezelni! Mondjuk ezen lehet hogy segitenek a frissitések sp3-om pl.
    Amugy ugyanigy az alaplapoknál is megvan ez a határ!! Mikori az alaplapod?
  • gordon 24
    Sziasztok!

Talán itt van aki tudja:D

Szóval vásároltam egy vinyot ma.. 640gb--s Samu 7200rpm 16mb-s

Beraktam a gépbe minden zsir lenne, csak!
    Amikor bejön az alap képernyő nem rakja ki mi van benne csak az olvasot. A régi vinyot itt kiirta.

Aztán ha a wint telepiteni akarod, azt irja, hogy 131000 mb a szabad hely.. Nem látja a teljes 640-et. A Windows XP (prof lenne) Sima, de ugye eredeti majd leszedi a frissitéseket.

Mit kell tennem ahhoz, hogy a gép lássa a 100%-át?

Elöre is köszi!
  • duracellmumus
    ált. 3 évenként illik kicserélni a kondikat...

abit nf7 már 1 éves korában fagyogatott... kicseréltem a kondikat normálisra és még mai napig megy...ez kb. 4éve volt....

nem csak a szellőzés hiánya hanem a proci fogyasztása is gyilkolja őket.
  • Orionk
    hali

Végül megoldódott a probléma.
    Egyikünk sem arra gondolt, ami valójában volt.
    Bevittem szervizbe, és megállapították, hogy kb. 10 kondenzátor fel volt púposodva, és már majdnem kiégtek.

Ezért kattogot a vinyó, és néha restartolt magától, meg állta le, meg fagyott.
    Azt mondták, hogy azért, mert nagyon meleg van. Ez egy régi 1997-ben vásárolt konfiguráció.

Nem akartam velük vitázni, hogy azért égtek ki, mert melege volt a gépnek, ugyanis van egy ujabb, két éves asztali konfigurációm, és abban nincs ilyen probléma, és mind a kettő gépet teli raktam ventikkel.

véleményetek?
  • totyak
    Vírusra én is gondoltam, de mivel már nem tudtam visszalépni most a winbe, ezt nem tudtam megnézni. Viszont ha vírus lenne, akkor nem lehetne újra bekapcsolni a gépet, miután hagyom kicsit állni, ezért gondoltam melegedésre. Nem kékhalál volt, csak egyszerűen megállt minden. Befagyott a gép, se egér, se bill nem reagált semmit. Pedig még akkor járnék legjobban, ha tényleg memőria lenne, azt viszonylg olcsón megúsznám. Windows újratelepítés meglesz, az tuti, remélem az megoldja a gondot. Zért gondoltam rögtön túlmelegedésre, mert egyszer már előfordult, hogy egy bizonyos idő után magátul ujraindult a gép. Szétszedtem és észrevettem, hogy a procihűtő el van törve, nem fekszik rá a processzorra. Vettem új hűtőt, probléma megoldódott. De most nincs eltörve semmi, ezért vagyok tanácstalan.
  • tmisi
    1. vírus/spyware
    2. túlmelegedés (nem feltétlenül indul újra, az már inkább táphiba lenne)
    3. memóriahiba (főleg ha kékhalállal száll el)
    4. egyéb titokzatos hiba
    Windows újrarakás, gépporolás ajánlott. Procihőt meg nézd meg a BIOS-ban.

Orionk:
    Hallgasd meg mi kattog. :D Vinyót ki tudod könnyen próbálni másik gépben. Adatmentés ajánlott, mert lehet a végét járja már...
    Persze a táp is lehet ludas, ha valami gagyi, lehet nem nyújt stabil feszültséget a HDD-nek.
  • totyak
    Már másodjára fordult elő ma az utóbbi pár napban, hogy egyszerűen megfagy az egész gép. Netezek, aztán a következő pillanatban már nem mozdul az egér, nem reagál a billentyű, minden megáll. Resetelek, újraindul a gép, de már nem tölti be a windowst. Első alkalommal ha vártam kicsit és a gép kikapcsolva volt, utána hajlandó volt betölteni. Vajon mi lehet a gond, túlmelegedik a proci? De akkor nem lefagyna, hanem újraindulna folyamatosan, nem? Valakinek valami ötlet?
  • Orionk
    Ha a vinyó kattog, és néha csak ugy magától ujraindul, akkor az mitől lehet?
    Az oprendszer rajta most lett ujratelepítve.

Vagy mi lehet abban az esetben, ha a táp kattan, és az miatt áll le, illetve indul ujra az oprendszer?

köszi
  • Tattoo
    következő a problémám: adott 1 asrock 775i945GZ alaplap benne 1 nvgf 7600gs videókartya. Ez van benne 2.5 éve. Eddig ok volt minden. Pénteken egyszercsak nem volt semmi a monitoron. Gép szétszed, takarítás, összerakás és minden visszajött. Délután megint be akartam kapcsolni de megint nem volt semmi. Ja eddig dvi kábellel volt összekötve. Gondoltam a dvi kábel lehet a hibás. Kicseréltem analógra. Gép indul. Fasza. Egész addig amíg ki nem kapcsoltam és megint vissza. Akkor megint nem volt jó. Tehet 7600gs ki a gépből és rádugtan az integrált videokártyara. Minden jó lett megint. De! Ma már nem jó! A jelenség ugyanaz! A bios menü se jön be! Mi a hibás? Alaplap? A monitor standby módban megy!
  • amdopteron
    hallo van egy asus m2n alaplapom rajta a hangkártya vettem egy 5.1et össze kötötem szól az össze hangszóró test nél de zenélnél a mély egyáltalán nem na már most tom hogy kell beállítani csak kéne hozzá a soundmax control panel de nekem vista 64bit van és nem jelenik meg csak a vista kis tetves hangszórója vki segítsen hogy tudom előhozni a soundmax control panelt vki help fontos nagyon !!segítsetek
  • reaper4
    ha elmentetted a régi bios-t akkor szvsz vissza tudod tenni ugyanúgy. ha nem akkor nézd meg a gyártó honlapján milyen bios verziók vannak és válassz ki 1 régebbi megfelelőt. de azért 1 everest- el nézd meg mennyit pörög a venti. vagy ha van a biosban cool and quiet beállítás akkor kapcsold be. bár intelnél nem tudom, h van e.
  • reaper4
    az a lényeg :)
  • korinho641
    Sziasztok!
    Szeretném segítségeteket kérni!
    Még pedig abban,hogy minap frissítettem a biosom,utána újraindult a gép és azóta nagyon magas a hangja, igazából nem tudom mi adja ezt a nagy hangot de én a processzor ventilátorára tippelek. Nos biosba néztem a CPU fan : 0RPM-el pörög.. itt kezdődtek az érdekességek..:(
    Esetleg nincs olyan hogy a gyári biost visszatudnám tenni?

Gép adatai:
    E2180
    ECS G31T M2 alaplap
    2G DDR2 Ram
    9800GT 1gb
    igen tudom hogy nem a legjobb gép,de most nem játszásra használom..
    most nekem az lenne a fontos hogy ezt a nagy hangot levegyem..
    Légyszíves ha tudtok segítsetek!
  • Szisti01
    sikerült megoldani a problémát, az volt a baj, hogy valami PCI Device nem lett telepítve, és ezért nem észlelte, de most már minden jó, köszönök mindent
  • reaper4
    az integrált perifériáknál van, h engedélyezve van-e a hangkari vagy sem.
    de mivel engedte felrakni a drivert ezért valszeg engedélyezve van.
  • Szisti01
    ui: kösz
  • Szisti01
    a kábelek nem lettek piszkálva, a driver cd-ről van, csak a bios-ba nem vagyok biztos
    ott mit keressek?
  • reaper4
    vedd le az oldalát . vagy beszart a hangkari (biosban engedélyezve van gondolom), vagy szar drivert szedtél le, vagy rossz helyre dugtad a kábeleket.
  • Szisti01
    van egy olyan problémám, hogy új windows lett a gépemre téve (W. XP) és az van, hogy nincs hangja a gépnek, pedig fel lett rakva a driver, és egy rakat cuccot töltöttem le még hozzá, de semmi sem használt
    a hangkártya integrált, és eddig jó volt
    a hangkártya: realtek RTL8169
    mit lehetne vele csinálni, hogy végre halljam is a gépet