4847
Hardware Probléma, Kérdés
 • MarkBlade
  #4847
  Igen. Feltéve ha nem ugyanazt a tipust veszed.
 • xido
  #4846
  technikai kérdés...

  procihűtőknél a felfogató keret szabványos vagy minden hűtőre egyedi méretű?..azaz ha én hűtőt akarok cserélni akkor a deszka elejéről-hátuljáról le kell szednem mindent és a másik csomagot feltenni az elejéről kezdve? :)
 • Zsombor99
  #4845
  Ismerőstől kaptam egy "Huawei E220" USB modemet, hogy kezdjek vele, amit akarok/tudok. Lehetne-e ezzel egyáltalán bármit is kezdeni?
 • Dodo55
  #4844
  "mivel 25 képkocka/másodperc felett az emberi szem már folyamatos képet lát."

  Légyszíves ne. 15 éve rendszeresen olvasom ezt a butaságot, ami ilyen formában ugyanaz, mintha azt mondanám, hogy a jack dugós fejhallgatók USB portról is működnek:
  - Tény, hogy vannak USB-s hangkártyák
  - Tény, hogy bele lehet dugni a 3,5-es jack dugókat simán egy USB portba
  - Mellette viszont az is tény, hogy egyszer nem figyeltem oda és véletlenül bele is dugtam egyet. Mondanom sem kell, hogy hang helyett fény és szag lett a vége.

  Az van valójában, hogy 24hz környékén az emberi agy már képes elhinni, hogy mozgóképet lát, AMENNYIBEN az egyes képkockákon pontosan egy képkockaidőnyi (pl. 41,6ms) történés látható végtelen mennyiségű időpillanatból egyenletesen összemosva. Ennek tökéletes módja pl 1/24s expozícióval készíteni hagyományos filmre egy felvételt (vagy korszerűbb példával élve egy digitális képszenzorral ennyi ideig mintavételezni egy képkockára), viszont az teljesen alkalmatlan erre, hogy a számítógép szimplán lerenderel másodpercenként 24 alkalommal 1-1 tű éles képkockát.

  A motion blur effektről gondolhatnánk elsőre, hogy segíthet, de az eredmény alacsony (<75) képkockaszámnál, főleg G/FreeSync nélkül általában még mindig bőven kevés, mert egyrészt az algoritmus csak odainterpolál valamit két képkocka alapján (csak annyit tud, hogy a mozgó objektum a kép bal szélén volt, aztán meg a következő képkockán hirtelen már a kép közepén lett, de hogy közben mit csinálhatott még, arról nincs képi adat), illetve általában a képkockaidők sem egyenletesek eléggé, főleg amikor a teljesítmény hiánya miatt nincs meg a magasabb framerate.

  Nem véletlenül írtam amúgy <75-öt alacsony képkockaszámra, mert az én agyam/szemem pl. úgy érzésre 70hz/fps körül kezd megbékélni a látottakkal éles képkockák esetén, az én esetemben tehát ez az a bizonyos minimum, amit már tökéletesen természetesnek ható optikai trükkök nélkül is képes vagyok folyamatosnak látni, a felső határ pedig ha jól tudom olyan 250-300 környéke általában.
  Utoljára szerkesztette: Dodo55, 2022.02.01. 22:14:17
 • MerlinW
  #4843
  Én sem mérem, de 80-100fps + GSync teljesen más világ a szemnek. Mármint nem epénisz méregetés céljából költöttem annyit 3080+144Hz Gsync monitorra :) Ha nem lenne 100x jobb élmény a 60+ fps, hülye lennék ennyit pocsékolni. Nekem sem a legyek hordják össze :D
 • Synchronous
  #4842
  Nekem 50 körül van mindig, és tök oké. Sosem feszültem rá, hogy elérjek egy bizonyos minimum határt... csak ne legyen frame drop, és megfelel. Nem is mérek soha fps-t, csak egyszer tettem, amikor megvettem az új gépet, és az az érték nekem megfelelő volt. Azóta minden játék hozza nagyjából ezt a hasonló szintet. Én gyorsnak érzem a sebességet, úgyhogy nem is törekszem ennél nagyobbra, ha esetleg nagyobb igényű a játék, akkor lejjebb veszek némileg a beállításokon, a zombit úgy is kiválóan lehet gyakni.
 • Madi92
  #4841
  Nem kétlem, sőt, neked kevesebb pénzt is kell költeni akkor, ami nagy előny!! :D

  Szerk: Csak példának, kb fix 40fps meglenne, Cyberbug 2077 ultrán RTX-el meg mindennel. De inkább offolom az RTX-et, hogy meglegyen a fix 60.
  Itt sajnos már kevés a proci, ha lenne egy kicsit combosabb cpu, szerintem meg lenne a fix 60RTX-el is, 1080pben. Az más kérdés, hogyha kicsit optimalizálnának a játékok, akkor jó lenne a mostani is...
  Utoljára szerkesztette: Madi92, 2022.01.01. 14:32:55
 • Zsoltee_a_bator
  #4840
  En speciel a 144 fps-t preferalom, mar ahol sikerul, de alig merek megszolalni sem ezek utan :D
 • Zsombor99
  #4839
  Nekem ha 30 fps körül stabil maximális beállításokkal is, akkor az már megfelel ‒ a microlaggokat pedig lesz**om, csak ne akadjon feltűnően nagyot, amit éppen futtatok.
 • MerlinW
  #4838
  Nem. Nem azt.


  Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.12.31. 14:41:14
 • Madi92
  #4837
  Na, de akkor most már érted, hogy miért számít nekem ennyire.
  Úgy vagyok vele, ha az ember rákölt nem kevés pénzt, hogy számára élvezhető legyen a hobbija, ami nálam a fix 60fpsnél kezdődik, akkor már igenis úgy menjen a masina, ahogy kell. Még ha az a gyakorlatban csak +3fps. (3.9GHz vs 4.3 GHz). Az ilyen microlaggokat meg már nem is említem. Gondolom ott is segít.
 • Bokafix2
  #4836
  Tehát a játékok fps értékeinél nem a VGA számít jobban, hanem az, hogy a processzor 4.3 GHz helyett csak 3.9 GHz órajelű. Ugye nem ezt akarod mondani?
 • Bokafix2
  #4835
  Nem azt írtam, hogy egyáltalán nem lehet észrevenni, meg nem is azt, hogy mindegy, hogy 50 vagy 60 fps. Van, akinek nem mindegy. Pl. neked. De én arról beszéltem, hogy a játékélményt alapvetően nem teszi tönkre, ha mondjuk 60 helyett 55-el megy egy játék. Ne vicceljetek már... :D Annak idején 2004-ben, amikor a nagy játékmagazinok tesztelték a Doom 3-at, az akkori "izombrutál konfiggal", 45-46 fps-t kaptak, és a legpörgősebb adrenalinbombának írták le az élményt. Mivel a gyengébb konfigokon 25-30 fps-eket produkált a játék, és akkoriban ilyen fps értékekkel mentek az újabb játékok egy átlagos vagy gyenge konfigon. De a 46 fps effektíve nem jelentett egy élvezhetetlen játékélményt, sőt, pörgősnek számított. Az objektívan élvezhetetlen élmény ugyanis 25 képkocka alatt kezdődik.
  Ezért írtam, hogy ez csak pszichológia, mert kizárólag attól függ, mihez van hozzáidomulva az agyad. Neked a 60-hoz, ezért zavarni kezdett az 55. De ha folyamatosan 55-tel játszanál, akkor ahhoz szoknál hozzá, és idővel megszoknád, ergo nem jelentene diszkomfort érzetet. Azt csak a 25 alatti jelentene, mert az konstans szaggatás a szó fizikai értelmében, tehát egy objektíven rossz játékélményt adna.
  De 55 fps nehogy már egy rossz élményt jelentsen. Ilyen értékeknél ez már tisztán csak arról szól, hogy te személy szerint mihez szoktál hozzá, és mik az igényeid.
  Olyan, mint amikor bejössz a mínusz 20 fokról, és a csapból folyó hideg vizet langyosnak érzed. De nem arról van szó, hogy tényleg langyos, mert ez csak placebó, amit a hirtelen különbségek váltanak ki.
 • MerlinW
  #4833
  "A játékoknál amúgy is mindig a VGA volt a bottleneck, sőt ma már egyre inkább."
  Úgy érzem le vagy maradva ~10 évvel. Hajtd kérlek bottleneck-re bármelyik RTX 20/30-as VGA-t. Cryptobányászatra is azért használunk VGA-kat, mert a processzorok olyan gyorsak.

  "Ez a probléma inkább csak pszichológiai jellegű"
  Ne menjünk ebbe bele megint, 20 éve ez a téma. Nem az. És persze pszichológiai okokból hajtják magukat a szakik évtizedek óta, hogy a konzolokon is meglegyen a 60fps :)
 • Madi92
  #4832
  Na ez volt az a komment mikor teljesen elveszítettél. :D
  Ne haragudj, de ha valaki fix 60 fpshez van szokva, akkor ha akárcsak 55-re is leesik azt észrevenni. Én elhiszem, hogy aki pl consolal játszik 30fpsn vagy nincs fix 60 minden játékban, lehet nem zavarja, de hidd el, én afterburner nélkül is megmondom mikor nincs fix 60.

  Jó pár éve volt, mikor mindenki ezt szajkózta, hogy 24fps, film, meg stb, de azt hittem, azok az idők elmúltak.

  Én speciel 60Hz monitoron játszom, Vsncy-el, mert a srcreentearingtől is hülyét tudok kapni. Nem mondom, lehet monitortól is függ, meg ilyesmi, de ilyet mondani, hogy mindegy hogy 50 vagy 60 fps.. hát na. : )
  Utoljára szerkesztette: Madi92, 2021.12.30. 00:03:41
 • rvn
  #4831
  Én sem ertek teljesen egyet veled, pl nálam RDR2 járek közben észrevehető a 50 és 60 fps közötti külömbség. Elhiszem hogy 25 fps től folyamatosnak látod a képet de számomra érzhetően simább a 60 fps el futó játék mint pl a 45-50 fpssel futó. És nem mondanám magam egy nagy saszemű felhasználónak. Vagy pl itt van a farming simulator 22 simán észreveszem ha nagy fordulásoknal leesik az fps mondjuk 50 körülre a nélkül hogy ránézek az fps számlálóra.
 • Bokafix2
  #4830
  Nézd, ezek a játéktesztek nem annyira objektív, kőbevésett dolgok. A játékoknál amúgy is mindig a VGA volt a bottleneck, sőt ma már egyre inkább. Ez számít, a ram, meg a háttértár... leginkább ezek határoznak az fps-nél, és a betöltődés sebességénél.
  Továbbá az sem mindegy, hogy milyen játékoknál tesztelték a processzort, mivel nagyban számít, hogy mennyire van optimalizálva az adott játék, mennyi mag kezeléséhez írták, stb.
  Az 55 és 65 fps közötti különbséget a szemed nem nagyon veszi észre, mivel 25 képkocka/másodperc felett az emberi szem már folyamatos képet lát. A sok fps meg a magas képfrissítési frekvencia csak az e-sport versenyeken számít igazán, de egy jó otthoni játszás élményét szvsz nem teszi tönkre, hogy 65 helyett 55 az fps. (Sőt, 60 Hz-es monitornál felesleges is a 60 fps-nél nagyobb érték).
  Ez a probléma inkább csak pszichológiai jellegű, mintsem a játékélmény tényleges komfortját érintő. Magyarán a gond csak a "fejedben létezik", mert van egy elvárásod hogy 65 fps, és ha látod, hogy nem éred el ezt az értéket, az frusztrációt okoz. De ha nem lenne módod az fps-t mérni, és valaki azt mondaná neked az 55 fps-re, hogy ő megmérte, és az 65 fps, akkor ugyanolyan nyugodtan játszanál tovább, mintha tényleg 65 lenne az érték.
 • Madi92
  #4829
  Természetesen értem, hogy az órajel nem minden.
  Teljesen nem értek veled ebben egyet.
  Pl én magam nem hiszem, hogy bármikor is foglalkoznék órajel bütyköléssel. De én olyan ember vagyok, akinek gamingben minimum a 60 fps. Ha ez nincs meg, akkor minden bajom van sajnos.
  Na mármost, tesztek szerint, az én jelenlegi cpu-m, akár stabilan 5.0Ghzen is elketyeg, megfelelő beállításokkal és hűtővel egyetemben.
  Ez játéktesztekben kb +10fpst jelent, ami nem tűnik soknak, de adott esetben, 55fps helyett 65 az sokat számít.

  De én nem foglalkoztam sosem tunningal, meg nem is nagyon érdekel a dolog, csak úgy voltam vele, hogy ha a gyári 4.3, akkor azért legyen már 4.3, mert ha nem annyin megy, akkor valami nem okés a PC-vel véleményem szerint. Ez esetben BIOS volt a ludas, amit frissíteni amúgy is ajánlott és eléggé el voltam maradva vele. Még ha teljesítményben nem is jelent mást, mint max 1-2 fps-t

  Jelenleg azon gondolkozom, hogy cserélek egy i9 9900K-ra, mivel ez a legbivalyabb proci amit még bevesz a lapom. Csak nem vagyok benne biztos, hogy nem-e járnék jobban, ha inkább az 1700-as lapok felé nézelődnék, amivel az a baj, hogy ezek még nagyon drága lapok, hiába kerül pl az i5 12600K kb annyiba mint az i9 9900K.

  Sajnos pár helyen már láttam, hogy bizony, pár helyen a jelenlegi cpu elfogy, a vga meg csak nézelődik közben.
 • Bokafix2
  #4828
  Oké, én leginkább csak arra reagáltam, hogy azon problémázol, hogy 4.3 GHz helyett miért csak 3950. Hidd el, otthoni felhasználásra bőven elég egy 3,5 GHz körüli órajel. A gyárilag túl magas értékeken működő processzorok sem épp jó választás, az előbbi posztban említettek miatt. A túl magas órajelek semmi mást nem céloznak meg, csak marketingszempontokat, és nagy részben csak parasztvakítás, mert a magas órajel jobban mutat, és eladhatóbbá válik a termék. De otthon a gyakorlatban nincs rá szükséged, sőt inkább hátrány, mint előny. És amikor az újabb termékeket piacra akarják dobni, a marketingosztály elkezdi szorongatni a mérnökök tökét, így nem tehetnek mást, tovább emelik az órajelet. Ezeknek a fogásoknak nem kell bedőlni, mert semmit nem vesztesz azzal, ha valamivel kisebb az órajel, sőt... ezt csak a gyártó cégek akarják elhitetni veled, mert akkor jobb fogyasztó leszel.
 • Madi92
  #4827
  Félreértetted.
  Alapból nem gyári értékeken ment a proci. 4.3 GHz helyett csak 3.9 GHz.
  Amúgy anno egy bika hűtő lett véve a procihozMacho, úgyhogy szerintem tunningnak sem lenne akadálya, mivel ez direktben K-s proci, ami úgy tudom erre lett kitalálva. De az alaplap viszont nem tunnig képes, szóval mindegy.

  A poszt lényege az volt, hogy se a RAM se CPU nem a gyári számokon mentek.
 • Bokafix2
  #4826
  Én sose értettem ezt az eszetlen processzortuningolást. Csak felesleges hő keletkezik, megemelkedik az energiafelhasználás, és akár hamarabb is tönkremehet a géped, amennyiben nem megfelelő benne a hűtés, vagy ha szakszerűtlenül csinálod. A gyári értékek pont jók, nem érdemes őket baszogatni, főleg a feszültségértékeket, mert egy nem jól eltalált emeléssel instabillá teheted a tranzisztorokat, és megförmesztheted a processzort.
  Jobb megoldás a teljesítménynövelésre időnként újratelepíteni a Windowst, és letiltani a felesleges, háttérben futó alkalmazásokat, vagy folyamatokat, amik csak zabálják a ramot és a processzoridőt. Szerintem menj végig ezeken az egyszerű lépéseken, és máris gyorsabb lesz a géped, és tuningolni sem kell hozzá.

 • MerlinW
  #4825
  Pár FPS-t nyerhetsz vele játékokban 1080p és alatta. A RAM frekin nem sokat fogsz érezni, lévén a proci memóriavezérlője fix frekin ketyeg, így érezhető különbséget max feszültség tuningolással érhetsz el (tuningra képes memóriamodulokkal) , de az már egy másik történet.

  A legtöbbet az egy magot használó alkalmazásokkal nyersz, lévén turbo-val egy magra 4,6Ghz jut, míg összkerekes módban csak 4,3.
 • Madi92
  #4824
  Cseréltünk benne egy tápot, illetve frissítettük a BIOS-t. Ezek közül valamelyik megoldotta. :)

  Illetve kiderült, hogy a ramok is csak 21xx körül ketyegnek, 2666 helyett, szintén BIOS frissítés megoldotta.

  Mennyit számít teljesítményben, hogy cpu 3,9 Mhz helyett 4.3 Mhzen ketyeg, illetve hogy ramok már 2666-on mennek? Észrevehető különbséget jelent?
 • MerlinW
  #4823
  Vagy magas a hőmérséklet, alacsony a feszültség, vagy be van(nak) kapcsolva az energiatakarékos funkciók BIOS / Windows-ban. Továbbá 4,2/3-on csak terhelés alatt fog menni.
  Gondolom a Intel Turbo Boost Technology-t bekapcsoltad BIOS-ban.
 • Madi92
  #4822
  Üdv, leìrásomban szereplő cpuval kapcsolatban kérdezném, hogy miért van az, hogy a turbo boost nem 4.3mhzra tekeri a cput, hanem csak kb 3950Mhzig?
  Biosban elvileg engedélyezve van? Lehet frissiteni kell a biost?
 • Lantee
  #4821
  Megoldódott. :)
 • Lantee
  #4820
  Sziasztok! Segítsetek légyszíves, ha tudtok, mert én lassan felrobbanok.
  3 darab 6 videokártyás riget kéne összeraknom. 6600XT kerülne bele, 1db az alaplapon, a többi riserrel. 2db 750W Cooler Master táp hajtaná a cuccot.
  A többi cucc: Gigabyte Z390D - Intel Core i3-9100F - 4GB DDR4 Kingston

  Hiba 1.
  Az egyik rigbe tettem 3 kártyát, beindult, de persze a háromból maximum kettőt ismert fel, de a másodikra Error 43-as kódot adott. Ha a második kártyát is a lapba tettem, akkor tökéletesen felismerte.
  Cserélgettem a risereket, cserélgettem a kártyákat, ugyanaz az eredmény.
  Néztem a neten, hogy miket kell a Bios-ban állítani, megtettem, ugyanaz az eredmény.
  Mit kéne még megtennem?!

  Hiba 2.
  Most már egyik rig sem indítja el a második tápegységet. Minden kábelezés jó, cserélgettem a tápokat is, de bekapcsoláskor 1 pillanatra felpörög a második tápegység, aztán leáll, és egyértelműen nem ad áramot.
  Úgy kötöttem be őket, hogy:
  PSU 1: Alaplap+Proci+Alaplapi VGA+ADD2PSU
  PSU 2: Riser+VGA+ADD2PSU
  Mit nem veszek észre, mit kéne még megtennem?

  Az alkatrészek mind újak, külön-külön mindegyik teszi a dolgát.
  Előre is köszönöm!
 • Lantee
  #4819
  Tegnap power gombbal kapcsoltam ki, és úgy is maradt, tehát akkor ezek szerint mégiscsak a Windows hülyült meg valahol?
  Mindegy, ahogy említettem, úgyis megy eladásra a gép, majd akkor kap egy friss rendszert, és remélhetőleg nem lesz többet ilyen.

  Mindenkinek köszönöm az ötleteket, javaslatokat!
 • bajgunar
  #4818
  Anno találkoztam ilyennel én is. Akkor nekem a win "hülyült"(hetett) meg... Sokáig úgy használtam, hogy mindíg alvóba tettem, s úgy állítottam le a gépet. Aztán egyszer valamit szenvedtek az árammal a panelban, s többször elment az áram, napokig.
  Akkor kezdtem átszokni arra, hogy inkább leállítottam, mert úgyis elszállt benne minden. Nah akkor figyeltem fel rá, hogy mikor leállítottam este, kimentem egy cigire, kétbetűs, stb, s visszatérve meg bekapcsolva van a gép! Pedig nem mókoltam el rajta semmit. (mármint win-en belül). Végigjártam én is Merlin féle beállításokat, hibernálás, fast startup, regedit. Mégse javult meg...
  DE egy totál format, win reinstall, majd fast startup, hibernálás, alvás "nyalánkságok" totális letiltása után többet nem jött elő.
  Azután sose raktam alvóba a gépet. Csak a teljes shut down. És nem is indult újra.
  Új gépemen már kezdettől fogva tiltottam az alvást. Soha nem teszem, s nem is mehet alvóba. Csak a teljes leállítás.
  De nem is találkoztam még ezzel a hibával. (és nem is szeretnék)
 • Lantee
  #4817
  Lecsekkolom, köszönöm!
 • suba53
  #4816
  Akkor is újra indul, ha a power gombbal lövöd le? ( a 4-5 sec-es kill )
  Ha van egy tartalék vinyód, tegyél rá egy másik oprendszert, akár linuxot, vagy win7-et, és nézd meg, hogy azokkal is ezt csinálja-e.
  Ha igen, akkor valószínű, hogy alaplap. Ha nem, akkor lehet hogy a win10-ed hülyült meg, és stop helyett restart kódot ad.
 • Lantee
  #4815
  Köszönöm, de sajnos ezeken a körökön már túl vagyok, és továbbra is csinálja.
  A BIOS-t os megnéztem, beállítottam, semmi eredménye.

  Valaki azt mondta, hogy biztos az alaplap, de lassan eladásra kerül a gép, és rossz lapot nem szeretnék eladni.
  Tehát: Sima, hagyományos SHUT DOWN, gép leáll, lekapcsol...3-4 másodperc múlva bekapcsol, bebootol.
 • RJoco
  #4814
  Érdemes megnézni a bios-ban, hogy nincs e beállítva, hogy egérre, billentyűzetre vagy hálózatra felébredhet.
  Ezekre talán van win beállítás is, így érdemes ott is megnézni, hogy egyezzenek a beállítások.
 • MerlinW
  #4813
  Windows probléma lesz. Ha hardver a gond, akkor általában fordítva történik a dolog.

  Itt a Microsoft support tanácsa:

  "I’m Rey, your Windows 10 Advisor.
  I understand you are having trouble with the shutdown which restarts your pc instead. Let me help you with that.

  Check and follow these steps:
  1. Press the Windows key and the R key to open the Run search box.
  2. Type in control, click on OK.
  3. Select Power options. in the upper left portion select Choose what the power buttons do. Then click on Change settings that are currently unavailable.
  4. Under Shutdown settings remove the check for the box to Fast turn on fast startup (Recommended).
  5. Click on Save changes.

  IF this will not solve it, next will be below:
  1. Press Win+R, type in regedit and hit Enter to open the Registry Editor.
  2. Go to HKEY_LOCAL_MACHINE > SYSTEM > CurrentControlSet > Control > SessionManager > Power.
  3. Set the value of HiberbootEnabled to 0.

  Lastly, do this:
  1. Go into my computer right click properties
  then get into device manager.
  2. Under network, adapters find your driver right click and make sure that under power management tab you unclick let device start-up computer."
  Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.08.24. 21:08:29
 • Lantee
  #4812
  Sziasztok!
  Ha a gépem olyat csinál, hogy Shut Down-ra leáll, majd 2-3 másodperc múlva újraindul, akkor az inkább alaplap, vagy inkább táp probléma?
  köszi!
 • RJoco
  #4811
  Ha van más eszközöd, akkor érdemes lenne azzal is megnézni.

  A telóra le tudsz szedni wifi analizáló programokat.
  Nézd meg egy olyannal a jelerősséget.
  Én a WifiAnalyzer (zöld alapon fehér wifi jel) nevű app-ot használom. -35 és -45 dBm között változik a jelerősségem.
  A router úgy 1-2 méterre lehet most tőlem.
  Ha átmegyek a fal túloldalára, a másik szobába, akkor úgy -50 és -60 között mozog.

  Az app-pal látod, hogy a környezetedben még milyen jelforrások vannak és melyik csatornát használják.
  Általában a router szoftvere képes megvizsgálni a környezet jeltelítettségét és olyan csatornára beállni, ami a legkevésbé használatos. Ha mégsem, akkor ezt talán te is megteheted. He nem, akkor a szolgáltató egy nagyon gagyi routert adott neked.

  Ettől függetlenül előfordulhat, hogy a készülék már eleve rossz állapotban került hozzád.

  Először derítsd ki, hogy mi a rossz. Mind a kettőre van garancia. Viszont a szolgáltatót csak akkor érdemes zaklatni, ha tényleg a router a ludas. Viszont akkor kitartónak és erélyesnek kell lenni, mert általában szeretik lerázni az embert.
 • hiper KOCKA
  #4810
  Csak sima téglafal, és nem is különösebben vastag. Nem értem akkor. Főleg, mivel mind a router mind a telefon zsír új, alig 1 hónapos. Nagyjából akkor vettem a telót, amikor a Telekom kihozta az új routert. De már az első naptól így volt. Csak abban a szobában tudtam csatlakozni a telóval, ahol a router van. Mondjuk ott totál felesleges is csatlakozni, mert ott úgyis a személyi számítógépet használom. A telót direkt azért vettem, hogy más szobákban is tudjak netezni... erre kuka.

 • RJoco
  #4809
  Ha csak 1 fal választja el a két eszközt, akkor át kell mennie a jelnek. Kivétel, ha vasból van az a fal. Vagy ólombetétes. Viccet félretéve egy normál panel vagy tégla építésű ház falain át kell menjen a jel.
  Vagy a telefonod wifije halódik vagy a router wifije. Utóbbival találkoztam már.
 • MerlinW
  #4808
  Lehet kapni konnektorba dugható jelerősítőt. Az talán a legkényelmesebb/olcsóbb megoldás. Nálam is volt ilyen gond, viszont nagyobb távolságok / szintkülönbségek vannak, így én vettem még egy router-t és azzal oldottam meg.
 • hiper KOCKA
  #4807
  Hello

  Otthoni wifivel kapcsolatos problémám van. A modem router amivel csatlakozok a netre kiválóan működik, de csak abban a helyiségben ahol van. Ha átmegyek egy másik szobába, amit fal választ el, akkor már nem tudok csatlakozni a telefonról. Van erre valamilyen trükk, hogy más helyiségekben is legyen wifi elérés? Esetleg egy másik modemet is kell venni?