14419
  • rambuu
    Hali!
    Láttam irkáltatok már erről a MagicTune-rol, gondoltam akkor kérdezek, irok én is valamit!

Az lenne a gondom hogy win 7 64bites OS-t használok Samsung 2232BW mellett egy hd5770es video karival és ma megadta magát a MagicTune mert valamit szarakodott és ki kapcsolt, na mondom akkor frissitem erre én hüje... letöröltem a régit a gépről, de magát a telepítőt is és nézem a magictune oldalon 3.0.5ös verzio van, na mind1 mondom leszedem, erre ugye hát baszik se működni... kijön a hibaüzenet hogy nem jo az operácios rendszer bla bla...
    Tehát, ha valakinek megvan a 4.0.1es verzio plz irjon már rám egy PRIVÁTOT és adok mail cimet, amire elküldheti!!!

Másik kérdésem, már egy ideje van egy olyasmi gondom a monitorral mint említettem, Samsung 2232BW, az a gondom, hogy van amikor lát olyan szineket vagy nem értem, de legtöbször ez a sötét szinekre, fekete illetve szürkénél elkezd villogni, de előtte elkezd ilyen zöld csikok villogni vizszintesen a monitoron majd elkezd villogni a monitor, na és ha ujra inditom a gépet akkor van amikor megjavul!
    DE: DVI kábellal használom a gépet, mivel a VGA bemenet kell az xbox360-omnak! És xbox alatt nem csinál ilyeneket, de kb. 2 hónapja vadonat új gépem van, és azelőtt is csinálta, szóval nem a géppel van szerintem a gond, pontosabban a video kártyával, hanem szerintem a kábellal, lehetséges? volt már valakinek ilyen gondja???
  • pointer4
    Kurva pixelek :D Hogy átb*sszák az embert :D
  • Solten
  • pxxl
    bazzeg...majdnem szívbajt kaptam. azt hittem h pixelhibás lett a 2494HS
    eltartott pár percig mire leesett hogy csak egy csillag viccelt meg.

(kb jobb felső sarok)
  • oneal1
    LG Flatron E2350V 23" Full Hd Led Monitor

erről a monitorrol van valakinek tapasztalata?
  • neevous
    Ha tetszik vedd meg. Játékra a képminőség majdnem mindegy (szerintem).
  • cyber
    Nekem senki nem tud segíteni??
  • Calver
    ...és akkor még az input lagról szó sem volt...
  • GamerAdams007
    Akkor eltekintve a válaszidőtől, a többi feltételt figyelembe véve tudnátok ajánlani valamit?
  • neevous
    ...jobb esetben.
  • Inquisitor
    És akkor az még csak G2G, úgyhogy simán van 12-14-16ms. :)
  • neevous
    A Samsung negyed fordulatot számol. 2*4=8.
  • cyber
    Sziasztok!
    Az alábbi kérdéssel fordulnék hozzátok!
    Vettem egy használt samsung LTM230HT01 panelú monitort aminek a menüje le van zárva.
    Csak a fényerőt tudom állítani semmi mást.Valaki tudhatja hogy miként lehetne előcsalni a többi menüt vagy mi lehet a gond?
    Előre is köszönöm!
  • Inquisitor
    Kinek higyjek? Valaki meg azt mondta nekem, hogy IPS panelnél a 6ms az egálban van az olcsó monitorok (egyébként kamu) 2ms adatával.
  • GamerAdams007
    Játékra lenne használva leginkább, aztán monitorteszteket olvasva azt állítják, hogy fps-re 5 ms a minimum, afelett már nagyon elmosódnak a hirtelen képváltások.
  • neevous
    A panel válaszideje miért számít neked?
  • GamerAdams007
    Hali! Az alábbi feltételek mellett milyen monitort ajánlanátok?

- 1920x1080 FullHD
    - HDMI és DVI csati egyaránt (lehetőleg OSD-ből választható inputtal)
    - 21-23" képátló
    - 5 ms válaszidő, vagy inkább jobb
    - 45-60k közötti árfekvésben kéne mindezt

Én kinéztem egy LG E2350V-PN-t, de kíváncsi lennék ti mit ajánlotok?
  • Petya306
    Helló Srácok! A BenQ monitorokról szeretnék érdeklődni,hogy mennyire megbízhatóak?

Különösen erre a monitorra gondolok: http://www.edigital.hu/Monitor/BenQ_GL2030M_20_LCD_monitor-p59583.html

Előre is köszi a választ.
  • Bootygrabber
    Az jó lenne, majd rákérdezek.

Nem tudom, visszaadnák-e a pénzt, mert kamatmentes részletre vettem egy BenQ V2420-at. Az akció rövidsége miatt eléggé elhamarkodott döntést hoztam sajnos. "Szerencsére" pixelhibás volt és most a cseremonitor is pixelhibás, így inkább azt mondták, válasszak helyette egy másik típust.
  • neevous
    Rendelésre sem tudnak?

(Amúgy, ha nagyon vered az asztalt, visszaadják a pénzedet, ha cserés téma van)
  • Bootygrabber
    Még beleférne, meg úgy látom nagyon sokan dícsérik is, csak az a baj, hogy Dell monitorokat nem forgalmaz az Edigital. Szinte csak TN panelesek vannak a kínálatban. Ez a BenQ az egyedüli, ami VA paneles, de ez meg eléggé új modell és nem tudom, mennyire bízzak benne.
  • Inquisitor
    Dell U2311 olyan 73.000, az már sok lenne?
    Vagy marad a BenQ VW2420H, nem egy Dell minőség, de nem is TN paneles.
    Most jönnek az LG eIPS és LED-es cuccai, várhatóan a kettő közötti árban ...
  • Bootygrabber
    Sziasztok!

A tanácsotokat szeretném kérni. Az Extreme digital kínálatából kellene monitort választanom(más lehetőség nincs). Minimum 23-as fullhd-s kellene. A Benq VW2420H-ról mi a véleményetek? Ez legalább nem TN paneles. Ha ez nem jó választás, akkor mit ajánlanátok? TN panelesért nem nagyon szeretnék 60 ezernél többet adni.

Köszönöm előre is!
  • DonnieBrasco
    Köszi az infót, közben tárgytalan lett a dolog, mivelmegjött a monitor, és van sima jack line-in rajta... szóval egyből az X-Fi-ből kapja a cuccot (+maradt a DVI).... de valóban, minek.
    Gyenge hangra számítottam, de ez? Szánalmas egérköhögés. Egyedül a tv-ből rippelt Szomszédokat tudom rajta élvezhetően nézni, játékhoz, DVD-hez marad a füles.
    Húúú de hiányzik az 5.1-es Megaworks-öm :(((

A másik: Philips 244E1 monitor tehát, 1 este tapasztalatok után.
    - tényleg szép színek, jó a kontaszt. Ice Age 2 1080p-ben egészen fantasztikus látvány.
    - a Smartcontrast jó nagy parasztvakítás, sötét tónusnál leveszi, világosnál felnyomja a fényerőt, ha ezek váltakoznak gyorsan, villog ez egész vadul. Semmi értelme.
    - a hang, amint említettem, minősíthetetlen. Na persze, nyilván mást szoktam meg, az utcán is Sennheiser CX300-II precisiont hallgatok, de mégis... ennyire gyatrát nem vártam. Na mindegy, közös DVD-zésnél jó eséllyel úgyse a filmmel fogok majd foglalkozni :P
    - pixelhiba semmi, a monitor designja rendkívül stílusos, elegáns. Klasszul dönthető, forgatható, ergonómia teljesen rendben.
    Összessségében elégedett vagyok, 189 EUR-ért ennyi bőven jó!
    Azért aranyosak voltak, adtak egy sima VGA kábelt. Haha :D

• pxxl
    de a fullhd felbontást bírja, az más hogy eredeti brutál filmeket nem nagyon xD
  • Inquisitor
    "a d-sub is át tudja vinni a fulHD felbontást?"
    Ha gyári HDDVD, BD filmről vagy netről vásárólt HD tartalomról van szó, akkor NEM TUDJA analógon átvinni, de még HDCP védelem nélküli DVI-on SEM! Ilyenkor lenegyedeli a felbontást az összes lejátszó. Ha a kérdés csak és kizárólag házibarkács vagy illegális cuccokra él, akkor azokat igen.
  • pxxl
    át tudja vinni, de mindenképpen megéri lecserélni dvi-re, mert szebb képet ad
  • orangutan
    a d-sub is át tudja vinni a fulHD felbontást? szal menyire érdemes beruházni egy dvi kábelbe? az állóképben van különbség, vagy csak filmeknél érzékelhető?
  • pxxl
    szar hangja van sajnos nagyon. 2494HS-re rádugtam a set top box-ot, és olyan doboz hangja volt, hogy borzalom. már majdnem elmentem venni kábeleket, hogy összehozzam a cuccot az 5.1-el, de aztán lecseréltük az invi tv-t tányéros digi-re. :)
  • Inquisitor
    Hát attól függ milyen videokártyád van. ATI HD szériához (elvileg) eleve adnak DVI/HDMI átalakítót (már amelyik nem HDMI alapból), és a saját (de csak azon!) átalakítón kiviszi a hangot, csak a lejátszóba be kell állítani ezt. Aztán vannak GeForce kártyák, amiket a gép hangkártyájával lehet összedrótozni, és akkor a saját HDMI-n megy ki a hang.
    A vicc az, hogy a DVI tud hangot vinni, de körülnézve a piacon nem sok minden használja ezt ki, vagy csak senki sem próbálta :)
    DisplayPort meg ugye szintén tud hangot, csak mert általában a DP is átalakítható HDMI-re.

A hangszorós monitorok 2x0.5-1W teljesítménye nem tudom mennyire használható filmnézésre, ha nem ülsz közel és/vagy nagy a hangzavar.
  • DonnieBrasco
    Ja és X-fim van. Emellett egy Sennheiser füles, csak mondom, ezekkel kényelmetlen állandóan "bekábelezve" lenni. Főleg ha nem egyedül akarok dvd-zni, ugyebár... :D
    Gagyi hangszóróra meg tényleg sajnálnám a pénzt, akkor már inkább a HDMI kábel, az még később is jó lehet valamire.
  • DonnieBrasco
    Namost, nekem egy Creative Megaworks-om van, de sajnos OTTHON, én meg külföldön élek. Pont azért vettem hangszórós monitort, hogy kényelmesen tudjak messzebbről DVD-zni, úgyhogy nekem sajna kell a HDMI.
    Úgyhogy marad a kábelvásárlás :(
    Köszi a választ!
  • pxxl
    nem, dvi-n nem megy át a hang. de sztem felesleges ezzel bajlódnod, és több ezreket kiszórni kábelre, meg átalakítóra. monitorból elég sz_r hang jön ki, inkább az alaplapi hangkártya (ha nincs másik) meg egy 5.1 :)
  • DonnieBrasco
    Tehát, ha jól értem, DVI kábelen nem megy át a hang?
    Jól megszívtam, mert a VGAmon csak DVI van, kábelem is DVI, de szeretném kihasználni az új monitor hangját, úgyhogy vehetek kábelt is, átalakítót is. Pff...

A monitor amit vettem amúgy ez.
  • Inquisitor
    Van átalakító (csak nem mindegy , hogy DVI-HDMI vagy fordítva!), de abból kábelt érdemes venni, mert a sima átalakító alig olcsóbb. A HDMI akkor jó, ha van valami médiajátszó, BD vagy konzol amit még rá akarsz kötni, esetleg digitális set-top-box. Ja meg ugye HDMI-nél elvileg 1920 a max. felbontás, DVI-nál meg 2048, dual link DVI esetén meg 2520.
  • franc0
    Teljesen mindegy melyikkel kötöd rá, átalakítóval is menni fog.
  • orangutan
    hali
    1920x1080 felbontásnál van érzékelhető különbség a között, h DVI-D vel vagy HDMI vel kötöm a gépre? mert 40,000 alatti kategóriában elég ritka a HDMI, viszont nem tom, h akkor érdemes e ez a felbontás ha DVI-D t használok.
    Illetve ha van 1 HDMI kábelem, akkor ugy azt minden további nálkül rá tom kötni 1 DVI-D átalakítóval a monitorra, ha azon nincs HDMI, és akkor annak müködnie kell, vagy más jelek jönnek a csatlakozókon, igy a monitoron nem fogok látni semmit? köszi
  • tiburon26
    sziasztok.par napja olyat csinal a monitorom (samsung syncmaster 710N)hogy 2-3 masodperc utan hirtelen elsötetül.ha ki majd bekapcsolom 2masodpercig van kep utanna sötet.ötlet?
  • Inquisitor
    Annak idején nagy sláger volt a Trinitron képcsöves monitor, gyönyörű ámde kamu hideg színei voltak. Ez olyan, mint amikor pl. RTL klubbon fel van nyomva a fenébe a színtelitettséget és minden olyan marhára színes, csak a valósághoz nem hasonlít.
  • pointer4
    Műszaki/elektronikai.
    Kikapcsolt állapotban kellett volna lehúzni, szétmehetett a bemenet a TV-n.
    Irány a szervíz.