14419
  • Jakuza001
    A Nagy PC monitorok szoveg alatti menuk kozul renmlik valamelyik ? :D
  • Majestic01
    Köszönöm még egyszer a sok segítséget. Most már mindent tudok:)
  • cadmonadam
    Sziasztok,

Olvastam, hogy vannak ún. dead pix tesztelő progik. Ilyeneket honnan lehet letölteni? Illetve, ha egy termékre nincs pixelgarancia x napig, és kiderül, hogy mégis pixelhibás a monitor, akkor ez azt jelenti, hogy dobhatom ki, mert a garancia erre nem vonatkozik?

Köszi
    Adam
  • Jakuza001
    A valaszt leirtak elottem. Naticv felbontasban a legjobb a monitor kepe, de peldaul nem nativ felbontasban, mint pl az 1680*1050 mar kozel sem olyan jo a kepminoseg, mivel a kepernyohoz aranyosan alakitjak at a leadott kepeket. PL szethuzzak a kepet (nyujtjak) igy peldaul a karakterek homalyosabba valhatnak.

Egy kicsit romlik a Benq kepenek minosege is ilyen esetben, ellenben eleg jo kalibralni lehet a clear type textet a win7-el ennel a monitornal, szoval tenyleg meglepett ennek a termeknek a jo kepminosege. Nem gondoltam volna visszagondolva arra, hogy kb 10 evvel ezelott a Benq milyen silany termekeket is adott el.
  • franc0
    A natív az a maximális felbontás, annyi képpont van a panelon.
    Ezen a felbontáson a legszebb a kép, a te esetedben 1920x1080. Mindenképp kerülendő a sima D-Sub csatlakozó használata, az is minőségromláshoz vezet.
  • Majestic01
    Ám, mit jelent az, hogy nativ felbontás? bocsánat a sok hsz-ért.
  • Majestic01
    Hát igen, azért lássuk be csak 33k HUF, ami nem sok, de lényegében nekem biztosan megfelel majd.
  • Majestic01
    Köszönöm a segítséget.
  • Jakuza001
    Pont ilyet vettem. Meglepoen jo a kepminosege ezen meg is lepodtem kicsit, bar nem nativ felbontasnal azert meglatszik, hogy TN paneles csak.

Magassaga nem allithato csak dontheto elore hatra. Csak egy ami nagyon zavar a monitorban, hogy gagyi a gomb elrendezese es elfarad a kez amikor beallitja a felhasznalo, mert a kava aljan vannak a beallito gombok igy felfele mutato tenyerrel kell allitgatni eleg rossz kezpozicioban.

Ezen kivul nem tudok rosszat mondani rola.
  • franc0
    Jó kis cucc az biztos. Öcsémnek lesz, eredetileg a Benq G2222HDL lett volna, aztán láttam hogy már csak 54K a Dell, bőven megéri azt a +22 ezret ha 3-5 évig nézi az ember napi 8 órában.
  • Jakuza001
    Jo kis monitor most nagyon favorizaljak, de nekem eleg volt egy gagyi olcso TN paneles is, bar most mar banom hogy ezt vettem a magassaga miatt. Na de igy jartam :D
  • franc0
    Egyetértek, bár engem ez a trend sokkal inkább zavar a laptopoknál. Most egy 4 és fél éves T60-ról írok, de ha elromlik nem marad más, csak a widescreen fosok.

Egyébként pont most adtam le rendelést egy U2311h-ra, kíváncsi vagyok hány nap múlva lesz nálam...
    54K + 4K pixelgar, kalibrálás egyelőre nem lesz.
  • Jakuza001
    Igazabol engem a trend zavar, hogy a panelen akarjak ellopni a vevoktol a suskat es ezert nem gyartanak mar szinte csak 16:9 vagy 19:10 fosh monitorokat. Semmi 4:3-t nem lehet kapni, ami ugye a tort szamok torvenye alapjan 16:12 lenne igazabol.
    Amit meg lehet kapni azok regi kifuto modelek max 1680x1050 felbontassal. Igy ellopnak a panelbol jo par centit es ugye atloval merni egy nagy kamu a kepszelesseget, met 1cm magasaggal is elo lehet allitani 56cm-es monitort ami nem sokkal lenne szelesebb mint a mostani 21,5"-s Benq sem mint amit vettem vegul.
  • franc0
    392.9 x 504.6 x 175 mm
    nem

@Láma: ha nem lenne, nem ajánlanánk. Grafikai munkához 160ezres U2711 dukál minimum, a 2311 csak simán egy nagyon jó E-IPS monitor.
  • Majestic01
    Ja, amúgy azt szeretném még kérdezni, hogy EZ a monitor milyen magas, és, hogy állítható-e a magassága?

köszönöm
  • Láma!
    ok, más kategória. alapvetően semmilyen szintű grafikát nem akarok rajta csinálni, csak átlag felhasználás.
    és a benq led-es. ez mennyit számít képminőségben? tényleg még így is ennyivel jobb a dell?
  • franc0
    Ehh, nemsokára itt is lesz monitorvásárlás, csináltam is magamnak egy kis monitorkalkulátort, pont emiatt.

• Jakuza001
    Nekem eleg volt egy 22" bar meg kell valjam amikor kihoztak anyaztam egyet, hogy a 17" monitorom magasabb nala, de mar nem erdekel, 30nal meg sokkal tobbet nem akartam ra kolteni, pedig vehettem volna barmikor pl akar 27"-os IPS paneles Dellt is.
  • Sir Quno Jedi
    Ez mindég benne van a pakliban. Én meg 5870-et vettem aranyáron, mert nem volt akkor más povás kártya, ez volt a csúcs akkor, aztán most meg szart sem ér és 1x már cserélték gariban (igaz vadi új rev2-esre).
  • pxxl
    hát jah, az más kategória :D

am lassan kezd idegesíteni, hogy tavaly megvettem a 2494HS-t. ennyiért most vehetnék ilyen dell-t is :/ persze nincs bajom vele, csak TN az is :)
  • Sir Quno Jedi
    Ha a benq nem ips, akkor nem azt.
  • franc0
    Nem egy kategória a kettő, s mivel csak 10 ropi a különbség, egyértelműen a Dell-t vedd. Ez nem is kérdés.
  • Láma!
    hm, annyira dicséritek...

akkor, Dell U2311H vagy BenQ G2420HDBL?:)

és persze kéne pro és kontra:)
  • Majestic01
    Köszönöm szépen! Szerdán rendelem is.
  • desigo
    Eizokhoz képest kifejezetten olcsó.
  • Sir Quno Jedi
    Bár én is gondolkodtam, elég lesz-e egy olyan.
  • Sir Quno Jedi
    Naja, de az "csak" FullHD-s és nem H-IPS. :D
  • Solt
    Nekem is U2311H van, szerintem jelenleg ár/érték bajnok. Azok a színek... más világ egy TN paneles után...
  • Sir Quno Jedi
    Ami jó, hogy nem kell AA egyáltalán, elég a 16xANISO, hogy ne homályosodjanak a textúrák a távolban és voilá, a kép gyönyörű. Olyan gammánál ahol jól ki lehet zoomolni, ez különösen hasznos, mert több részletet lehet látni a képernyőn. Pl. egy Titan Quest IT, egy Sacred 2, egy Drakensang tRoT, de még a Dragon Age 2 is brutálisan néz ki így. De egy buta C&C Generalsban is marha részletesek maradnak az egységek.

Eddig 37"-en toltam 1360*768-ban, ami jó nagy és jól látható, de pl. FPS-ekben is a távoli dolgok nem voltak kivehetőek, nem voltak elég részletesek. Ezen az AA meg még ront is. Na ez elmúlt. Cserébe nekem ez a képméret kicsit kicsi, dehát nincs mit tenni, ennél már csak egy nagyobb van, a 30"-es 2560*1600-as, de az már túl drága az ízlésemnek és csak 3"-csel nagyobb...
  • N1ggA
    Nekem Dell U2311h-m van, amiről én is csak jókat tudok mondani. Mondhatni a 2711 kistestvére. Színei tényleg nagyon szépek (ez is IPS), játékra filmre tökéletes. És kevesebb mint 60.000 Forint!
  • franc0
    Fantasztikus monitor, grat.
  • Sir Quno Jedi
    Ez messze a legolcsóbb profi monitor. Nyilván 80-90-ért is lehet kapni 27"-es moncsikat, amik TN panelesek és otthonra ökörködni jó... DE grafikai melóra, CAD-ekhez minimum egy ilyen kell.

Amúgy meg filmnézésre is egész pofás, mert hihetetlenül jó színei vannak és a kontrasztja is rohadt jó, feketéje kiváló.

Játékra is különösen alkalmas, de kell hozzá akkor vas is mellé, mert ezt a felbontást bírni is kell. Lehet, hogy én is vehetek majd másik VGA-t. (pl. egy HD6990-et, ilyesmi)
  • pxxl
    "olcsó" 160 900Ft :) az ár/érték aránya, az persze más kérdés :D
  • Sir Quno Jedi
    Nos én vettem múlt héte eleje felé egy Dell U2711-est és eddigelé pozitívak a tapasztalataim (Oázisban vettem hozzá pixelgarit is, biztosamiziher). Bár ez a murva dotméret nekem már nagyon kicsi, viszont így majdnem analog a kép. Kemény így tolni a gammákat pl. De a melóhoz is jól jön a 2560*1440-es felbontás. A színek pedig lenyűgözőek (lehet is, ha már IPS). Utánhúzást én nem észleltem (6ms bővensok). Betekintési szög pazar.

Mindenkinek tudom ajánlani, aki egy olcsó professzionális monitort akar.
  • franc0
    Van egy jó hírem, ez ki fog jönni 31K-ból: BenQ G2222HDL.
    Nem érezhető a különbség a HDMI és a DVI között.

Ugyanezt ajánlom Majestic-nek is.
  • cadmonadam
    Sziasztok,
    Egy 22 colos LED-es monitort vennék max. 50-60 ezer HUF-ig. Mit ajánlanátok? Alapvetően játékra meg filmnézésre lenne. Az, hogy legyen HDMI csatlakozója mennyire lényeges szempont? Érezhető a különbség HDMI és DVI között?

Köszi
    Adam
  • Majestic01
    Ja, nem tudom kell-e, főleg a videó kártya miatt írom. Szóval erre kellene a monitor. És a játékok maxon fognak majd menni?

GIGABYTE GA-P55-UD3L
    INTEL Core i3-550 3.20Ghz
    1156 BOX,KINGSTON 4096Mb DDR3 1333Mhz CL9 KIT
    VTX3D VX5770 1GBD5-H PCIE
    SAMSUNG 500GB F3 7200rpm 16MB SATA2 HD502HJ
    CHIEFTEC GPS-450A 450W
  • Majestic01
    Üdv!

Szeretnék a héten venni egy monitort. Játékra kellene, (bár nem tudom ez számít-e), a lényeg, hogy max 30-35k HUF legyen, és 20-21colos legyen. Annál nagyobb ne. Köszönöm
  • desigo
    nah szépen lassan mennek le az árak:

Dell Ultrasharp U2311H
    Samsung SyncMaster XL2370
  • Blum
    Helo!

LINK