14419
  • DarkSector
    THX ez szuper lenne, de jó messze lakom, használt monitort meg előreutalással...:S
    Hát, bárcsak el tudnék menni érte személyessen.
  • DarkSector
    Oks nincs több lóvém rá bármennyire vennék másikat.
    Értem én mit mondanak, de NINCS több pénzem monitorra, sajna akkor ez marad. Bár nekem annyira nem lesz gáz, mert eddig volt egy 4 éves monitorom, attól ha nem is élesebb de nagyobb felbontás és képátló lesz...

Szegény ember vízzel főz.
  • V43 1105
    Ha ennyire nem akarod rá kiadni a pénzt, ajánlom esetleg ezt :

LINK 1

• sapkafej
    8-an leírták, hogy tn-es.

vedd ezt, megmondta mindenki, hogy nem a legjobb, de ha neked ez oké, vedd. menj el és nézd meg.
  • DarkSector
    Na és az a multimédiás monitor meg mit jelent? miben tér el egy nem multimédiás monitortól? :D
  • DarkSector
    én nem értem milyen panel van a hkc-be mert sehol nem írja.
    Viszont a betekintési szögét írták hogy nagyon jó, és oldalról is szép képe van nem torzul el....

10 meg 15 ezreket nem tudok összeszedni, kitudja mikorra lenne meg, kb fél év, és nekem meg most kell monitor hiszen akkor nem tudok gépezni. : D

Max ha ez ennyire rossz akkor majd továbbpasszolom fél év múlva, ha összejön neadjisten drágábbra, de sajnos ebből a kis fizetésből nehéz költekezni...
    ennek a 40 ezernek is csak a felét vagyis 20 ezret kapartam össze.
    És az a poén hogy először 30-35 ezres árkategóriában nézelődtem, szóval ez a 40 sem előre kalkulált költekezés hanem már a küszöb....:S

Szóval azt mondjátok ez is TN panel még?
  • franc0
    És akkor az egyéb extrákról nem is beszéltünk, mint a DisplayPort, moddolt 72Hz-es driver, magasságállítás, beépített USB portok, VESA, pivot mód....
  • franc0
    A monitorokat többféleképpen lehet csoportosítani.
    Háttérvilágítás szerint: CCFL, LED (mindenki azt hiszi, hogy a LED egyértelműen jobb, de nem így van)
    Panel szerint: TN, IPS, VA (PVA, MVA stb)

olvasnivaló

Szedd össze azt a tízest még, nem bánod meg. Én is ma dumáltam meg a céges beszerzőt, mert egyszerűen ennél olcsóbbat nincs értelme. (itthon U2311h-m van)
  • davidka003
    Ha veszel megint egy TN monitort, kb semmi különbség nem lesz.
    Én is TN-t vettem januárban de már bánom, mert 15k-val többért lett volna egy ultraszuper IPS. :(
    Mostmeg lehet szenvedni a fos betekintési szöggel meg az átlagos képminőséggel.
  • V43 1105
    Monitorgurut ajánlom, az u2311h-mat anno onnan vettem, odatelefonáltam, hogy a rendelést így úgy szeretném, illetve képeket is kértem a monitorokról hogy ne kelljen pestre mennem pluszban. Tényleg nagyon korrektek voltak, sőt ha pesti vagy bemehetsz hozzájuk, vihetsz bármilyen programot, játékot stb. kirakják eléd a monitorokat megnézheted mi, hogy fest rajtuk ..
  • sapkafej
    tn-hez képest írják, hogy szinte tökéletes. benq-t vennék max iylen árban, ha sajnálod a Dell-re
  • DarkSector
    Vagyis sorry hülyén kérdeztem.
    Vagyis akkor hogy tisztábban lássatok, a kérdés az hogy:

40 ezer alatt létezik-e ettől jobb monitor, ami ekkora és 2ms stb....mint a HKC 2412?
  • DarkSector
    Az a gáz hogy nem lesz rá több pénzem. Az a 40 rúgós határ az fix, azon fellül max egy szállítási költség lehet.
    Nem akarom a legszuperebb változatot, csak érdekességképpen hogy ez a LED monitor jó-e.

Nem értek hozá, de itt ennél a LED-nél is azt irták neten ezeknél a HKC-knál hogy szép a képe és ha oldalról nézik szinte tökéletes a kép, "nem maszatolódik el"

Most ezt nem értem, van TN, LED és IPS panel vagy hogy?
  • Blum
    Monitorgurutol vett,ne ezektol a majomparadektol...
  • TaRka0107
    Habár monitorgurunál is 50.000ft felett az utánvétes rendelés kiszállítása 1050ft, ha jól olvasom.
  • TaRka0107
    Én is ezen a Dell U2312-n rágódok, amit ajánlottatok már itt. Komolyan ennyire jó? Nagy a betekintési szöge, meg a fényerő is 300, de 8ms a válaszideje. Azt írják, hogy minél kevesebb jobb. De gondolom akkor ez nem észrevehető.
    Egyébként innen akarom megvenni, mert itt 999 a kiszállítás, és ingyenes garanciafutár van, tehát ha valami baja van, akkor jönnek érte.
  • Blum
    Igy van!

TN panelt el kell felejteni mostmar...
  • V43 1105
    Teszel hozzá egy 10-est és veszel egy DELL u2312-t .. , monitort meg nem 2 hétre veszünk, úgyhogy várj vele ..
  • DarkSector
    Azért jelzem hogy egy Asus W222S monitorom van most, gondolom ahoz képest még mindig jobban járok ezzel ami kb 40ezer nem?
  • DarkSector
    uh elhiszem de sajnos 40 a keretem....:S
    azért thx
  • davidka003
    monitorguru.hu
    oaziscomputer.hu

Itt érdemes venni Dell-t kalibrálással és pixelgaranciával.

HKC is fos TN panel. Betekintési szög is rossz meg a képminőség is.
    Hidd el megéri 10-15k-t rádobni, mert 4-szer szebb a képe egy IPS paneles Dellnek.
    Ami a bestbuy az a Dell 2312. Brutál a képe nagyon.

• DarkSector
    thx ránézek, nekem ipon-ról ez kerekedett ki, ami adottságaiban mindenben megfelelő.
    Csak nem vágom mi az a multimédiás monitor, illetve ez a hkc is szar? mert a tesztekben jó értékeléseket láttam, olvastam.

KATT

Most néztem Dell 10ezerrel hosszabb, és IPS-t nem látok...
  • davidka003
    Dell 2212, mást ne vegyél.
    Vagy Dell2312. Minden mást meg fogsz bánni.
    Egyébként 150cd/m2 elég kb. 250 bőven jó.
    HDMI minek?
    IPS monitornak szebb a képe, ami jelen esetben LED-es is.
  • DarkSector
    Sziasztok, monitornál mit jelent a multimédia jellemző.
    Illetve mire érdemes figyelni? a 250cd/m2 az elég? vagy éppen a kontraszt arány?

40ezer ft-om lenne egy ha lehetséges ilyen monitorra:

- HDMI
    - 1920-1080
    - 2ms
    - 24 "

LED minitornak szebb a képe? Egyébb tudnivaló?
  • TaRka0107
    Jobb lesz mint most a CRT tv-n:D
    Eddig komponens kábelen toltam a HDTV-n.
  • TaRka0107
    Értem. Mind1, annyira nem hiszem, hogy szar lesz a képminőség.
  • franc0
    Ne bonyolítsuk.
    Rábasztál, mert a boxodból csak analóg jel jön ki (D-Sub). Akárhogy átalakítózól meg kábelezel, ebből már nem lesz digitális jel.

Mer ugye elvileg megcsinálható, hogy a boxra teszel egy VGA->DVI adaptert, majd DVI kábellel összekötöd a monitorral. De felesleges, mert a forrás analóg.
  • davidka003
    Boxba: HDMI to DVI átalakító.
  • TaRka0107
    A boxot VGA kábellel kötötted DVI-re? Átalakítóval, vagy hogy?
  • TaRka0107
    Ezt az oldalt ismeritek? Csak 999 ft a kiszállítás 50.000ft feletti termék szállításakor.
  • TaRka0107
    Mi a f*szomra kössem?:DDD
    Nem HDMI-is a boxom.
  • davidka003
    Nekem most a Box van DVI-n, a PC meg D-sub-on de nagyon köpedék a D-sub. :D
    Kellene valami megoldás, hogy mind a kettőt DVI-n lehessen használni, unalmas lenne mindig átdugdosni.
  • pxxl
    de nehogy már a boxot vagy a gépet d-sub-ra kössed bazzeg :D
  • TaRka0107
    Már látom, van VGA bemenete is. Fasza ez a monitor.
    Olyan kérdésem lenne még, hogy ha LED kijelzős, akkor támogatja a 3D-t is?:D
  • TaRka0107
    Ezen ugye DVI bemenet van. Az más gondolom mint a d-sub. Most rendeltem olyat, hogy monitoromra rá tudjam kötni, ami most van (ASUS VW193D) a gépemet is meg a boxomat is, amihez rendeltem most VGA kábelt, akkor az nem lesz jó a DVI bemenethez, ugye? Vagy a kettő ugyanaz? Bocs, nem vagyok otthon ezekben a témákban:D
  • TaRka0107
    Értem. Akkor muszáj leszek azt venni.:D
    Már rendeltem switchet is.
  • franc0
    Vazz, nem véletlenül mondtam a másik topikban azt a Dellt.
    Ha csak szaros tízezer forint a különbség, akkor nem is kérdés melyiket kell venni.
  • TaRka0107
    Ez szerintetek jó monitor?:D
  • tomi04
    Én eközött a 2 között vacilálok:
    Samsung S19A300N
    Philips 197e3lsu

Szerintetek? (Láttam mind a kettőt élőbe és nagyon szép képük volt :) ) Igaz ők 19-esek (bocsi hogy elnéztem :( )
  • davidka003
    Esetleg 30 körül van FULLHD de TN-t vegyen az akinek két anyja van.